Waarom huilt mijn kat voor/na het gebruik van de kattenbak?

Omdat dit een delicaat moment is voor katten, houden ze hun badkamergewoonten verborgen. Een kat kan niet vluchten voor een roofdier of een bedreiging tijdens het gebruik van de kattenbak. Katten houden er meestal van om snel te poepen en te plassen, het te bedekken om het bewijsmateriaal te verbergen en verder te gaan. Af en toe zal een kat aankondigen dat hij zijn bak heeft gebruikt, maar waarom gebeurt dit?

Voor en na het gebruik van de kattenbak huilen katten om het fysieke ongemak, ongemakkelijke gevoelens of irritatie te communiceren die ze ervaren bij het passeren van de darm. Het is ook waarschijnlijk dat ze ervoor willen zorgen dat niemand hen lastigvalt bij het gebruik van de kattenbak.

Wanneer ze klaar zijn met het gebruik van de kattenbak, kan huilen worden geïnterpreteerd als een teken om de kattenbak schoon te maken.

Als uw kat vocaliseert, kan dit wijzen op ongemak of andere gezondheidsproblemen. Dus in dit artikel zullen we elk van deze redenen diepgaand bespreken, en andere typische kattenbakproblemen aanpakken die kattenbezitters vaak vragen, zoals of katten de voorkeur geven aan privacy voordat ze poepen, waarom katten zich haasten nadat ze poepen, enzovoort.

Waarom huilt mijn kat voordat hij het nest heeft gebruikt