Waarom houden katten van hun oren gewreven?

De meerderheid van de katten geniet ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Sommige katten geven er de voorkeur aan in de vorm van voedsel of snacks, terwijl anderen het verkiezen in de vorm van speelgoed of spelletjes.

Aaien, krabben en aaien zijn veel voorkomende manieren voor katten om aandacht te krijgen. Niet alleen kunnen dit soort aanrakingen uw kat kalmeren en ontspannen, maar ze kunnen u ook kalmeren en ontspannen.

Het aaien van katten is in studies gevonden om stressniveaus te verlagen. Sommige katten kunnen er wars van zijn om geaaid te worden, of ze hebben gewoon meer tijd en geduld nodig om erachter te komen wat hen helpt ontspannen.

Dit geldt vooral voor katten die niet als kittens zijn gesocialiseerd of die zijn geadopteerd als volwassenen met onduidelijke achtergronden. Gezien deze complexiteit, laten we eens kijken naar de details van het aaien van je katachtige vriend.

Waarom vinden katten het fijn dat hun oren worden gewreven?

Katten willen dat hun oren worden ingewreven, omdat dit is waar de geurklieren zich rond haar gezicht bevinden. Als je je hand uitsteekt en ze voldoen eraan met druk op hun hoofd of wang, geeft dit aan dat ze hun geur op je deponeren. het is een manier voor hen om genegenheid te tonen. De geurklieren tussen de oren en aan de basis van de oren zijn populaire plaatsen voor katten om te aaien.

Dit artikel zal het hebben over waarom katten graag hun oren wrijven en de juiste manier om een kat te aaien.

Waarom houden katten van hun oren gewreven?