Waarom drinken katten graag uit glazen?

Zelfs als u uw kat een schone kom met vers water geeft, kan ze weglopen. Ze nipt misschien aan een lekkende kraan of zelfs het waterglas dat je voor jezelf hebt gekocht voordat je het beseft.

Er kunnen een paar redenen zijn waarom uw kat weigert uit haar waterbak te drinken en in plaats daarvan liever uit uw waterglas nipt.

Het vinden van een gerecht waar uw kat uit zal drinken, is een probleem waarmee veel katteneigenaren worden geconfronteerd. Het is onwaarschijnlijk dat uw kat u op enigerlei wijze probeert te provoceren. Er kan een gezondheidsprobleem zijn, of ze kunnen iets niet leuk vinden aan het water of de locatie.

Een kat die uit verschillende waterbronnen drinkt, kan wijzen op toenemende dorst, wat een teken kan zijn van een gezondheidsprobleem. Bepaal of uw kat een verhoogde dorst heeft en water drinkt uit welke bron dan ook die ze kan vinden, of dat ze haar waterbak gewoon niet waardeert.

Dorst bij katten kan een teken zijn van hyperthyreoïdie of nierziekte. Hyperthyreoïdie en diabetes worden beide gekenmerkt door een verhoogd waterverbruik en urine.

Als u meer wilt weten over het gedrag van uw kat om water uit uw glas te drinken, lees dan verder!

Waarom drinken katten graag uit glazen?