Waar vind je gratis Maine Coon kittens?

Degenen die graag een raszuivere Maine Coon willen hebben, moeten zich niet ontmoedigd voelen als hun budget niet toereikend is, want ik heb een paar trucjes achter de hand die je kunnen helpen je droom uit te laten komen!

Dus, let goed op als je wilt ontdekken waar je gratis Maine Coon kittens kunt vinden of meer budgetvriendelijke.

Het is moeilijk om gratis Maine Coon kittens te vinden, maar het is zeker niet onmogelijk. Er zijn 10 betrouwbare manieren om een gratis Maine Coon kitten te vinden, hoewel je misschien genoegen moet nemen met een gemengde Maine Coon, in plaats van een raszuivere. Deze omvatten lokale asielen, geregistreerde fokkers, advertenties, online sociale media, adoptie diensten, Maine Coon organisaties, dierenartspraktijken, het adopteren van een zwerfhond, kattencafes, en catteries.

Maine Coon katten zijn extreem populair geworden in de afgelopen decennia, wereldwijd geliefd om hun waanzinnig schattige uiterlijk, zeer intelligente hersenen, en gezinsvriendelijke eigenschappen.

Dus, wat gebeurt er als je je zinnen hebt gezet op het bezitten van een Maine Coon, alleen om erachter te komen dat ze een van de duurste kattenrassen op de planeet zijn?

Het vinden van een gratis Maine Coon kitten

De Maine Coon is afkomstig uit Wiscasset, Maine, en staat bekend als een van de grootste tamme kattenrassen die er bestaan.

Hun populariteit is in de afgelopen decennia in een spiraal terechtgekomen, in die mate dat in een opiniepeiling van 2015 in de Verenigde Staten, de Maine Coon kat werd verkozen in de top drie van kattenrassen om te bezitten.

Misschien is het hun verleidelijke mysterieuze afkomst die je tot hen aantrekt, of misschien ben je gevallen voor hun prachtige uiterlijk en zachte volgzame temperament. Hoe dan ook, dit winterharde en gezinsvriendelijke kattenras heeft de harten van miljoenen mensen over de hele wereld veroverd.

De enorme populariteit van de American Longhair, samen met hun dure prijskaartje, zal uw zoektocht naar een gratis Maine Coon kitten problematischer maken.

Maar, voordat je het opgeeft, vertrouw me als ik zeg dat de zoektocht NIET ONMOGELIJK IS! Het is echter waarschijnlijk dat uw zoektocht vele maanden (of zelfs jaren) geduld en doorzettingsvermogen zal vergen om de Maine Coon kat van uw dromen te vinden.

Daarom, als u bereid bent om de moeite te nemen, kijk dan eens naar de volgende opties over waar u gratis Maine Coon kittens kunt vinden. Lees dan elke sectie, om mijn eenvoudige tips en trucs te ontdekken.

1. Kattenasielen en Reddingscentra

Elk land biedt zijn eigen unieke dierenasielen, en/of reddingscentra, waar potentiële eigenaren kunnen controleren of er gratis Maine Coon kittens beschikbaar zijn voor adoptie of redding.

Uw eerste aanloophaven, daarom, is om uw lokale kattenasielen en reddingscentra te controleren.

Voordat u zich echter naar uw plaatselijke kattenopvang spoedt, moet u er rekening mee houden dat gratis Maine Coon kittens uiterst moeilijk te krijgen zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat het Maine Coon kattenras over de hele wereld massaal populair is.

Bovendien hebben eigenaren die een raszuiver Maine Coon kitten hebben gekocht al een zeer dure aankoopprijs betaald, dus het is onwaarschijnlijk dat ze hun dierbare katachtige vrienden ter adoptie afstaan.

Als u wanhopig bent om een Maine Coon kitten of kat te bezitten, sluit dan echter niet de optie uit om een gratis Maine Coon kitten of kat te vinden in een van de asielen, aangezien er veel scenario’s zijn waarbij een geliefde Maine Coon moet worden afgestaan voor adoptie.

Mogelijke redenen zijn onder meer:

 • Echtscheiding
 • Financiële druk
 • Cat Allergies
 • Gezondheidsproblemen met de kat
 • Eigenaars verhuizen naar huis, of land
 • De huisbaas staat geen dieren toe
 • Gezins integratie problemen

Let op: “gratis” betekent niet noodzakelijk dat het kitten gratis is. In plaats daarvan zal een kleine bijdrage gevraagd worden als betaling, aangezien het verschillende aspecten dekt zoals vaccinaties, voedsel, onderdak kosten.

Het personeel in deze instellingen is niet noodzakelijk opgeleid om alle ingewikkelde details te kennen over elk kattenras dat ze houden.

Daarom is het mogelijk dat een Maine Coon door de mazen van het net is geglipt, en gewoon op de langharige kattenlijst van het asiel staat.

Volg dit proces:

1. Onderdak Foto’s

De eerste stap is dus een blik te werpen op de kattenfoto’s van het asiel (indien aangeboden).

Als alternatief kunt u het asiel rechtstreeks bellen om te weten te komen of ze momenteel langharige kittens hebben.

2. Kun je een Maine Coon herkennen?

Ten tweede, bekijk de kittenfoto’s van het asiel zorgvuldig, om te zien of u een mogelijk Maine Coon kitten of gemengd Maine Coon kitten kunt herkennen.

Gebruik deze gids om u te helpen: ‘Hoe identificeer je een Maine Coon kitten‘.

3. Bezoek Shelter

Ten derde, hoewel een foto misschien wel duizend woorden zegt, kan het u niet categorisch vertellen dat het kitten dat u bekijkt een raszuivere Maine Coon is, of een gemengde Maine Coon.

Daarom moeten mensen het asiel bezoeken en het kitten persoonlijk ontmoeten.

Hoewel u misschien nog steeds niet de ware afkomst van het kitten kent, kunt u hun temperament, fysieke eigenschappen en gedrag beoordelen.

Gedraagt en ziet het kitten eruit als een Maine Coon?

4. Voorwaarden en Condities

Tenslotte, als u van het kitten houdt, zult u de voorwaarden moeten bespreken met het asiel of reddingscentrum.

Er is waarschijnlijk een kleine vergoeding verbonden aan het kitten, die vaak dekt:

 • Vaccinaties
 • Medisch
 • Voedsel
 • Algemene pensionkosten

Ja, er zijn kosten, maar die zullen waarschijnlijk niet hoger zijn dan $300, wat aanzienlijk goedkoper is dan het kopen van een raszuiver Maine Coon kitten bij een fokker.

Lees over de kosten van Maine Coon kittens hier.

5. Belangrijk bericht

Bij het zoeken naar een gratis Maine Coon kitten of kat, gelieve in gedachten te houden dat niet alle asielen hetzelfde zijn.

Hoewel sommige gelukkige katten zullen worden verzorgd door zorgzame en professionele personen, de medische behandeling krijgen die ze nodig hebben en een veilige en warme plek krijgen om te leven voordat ze worden herplaatst, is dit niet altijd het geval.

Volgens PETA mishandelen sommige kattenasielen en reddingscentra hun kittens en bieden ze ondermaatse huisvesting, behandeling en verzorging.

Ik was persoonlijk geschokt toen ik dit artikel las over dit onderwerp, dus als je snel van streek raakt dan wil je dit misschien niet lezen.

US Kattenasielen / Reddingscentra

Hier zijn slechts enkele van de dierenopvangcentra in de Verenigde Staten van Amerika, waar u misschien uw zoektocht naar een Maine Coon kitten kunt beginnen.

 • ASPCA: Ook wel bekend als de American Society For The Prevention Of Cruelty To Animals.
 • The Cat House On The Kings: Biedt een levenslange reddings- en adoptiedienst aan ongewenste, of afgestaane katten. Deze organisatie volgt een ‘geen kooi’, ‘geen doden’ beleid, en streeft ernaar om al hun katten te herplaatsen naar liefdevolle huizen.
 • Kitten Rescue – Los Angeles: Een non-profit dierenwelzijnsorganisatie in Los Angeles. Gerund door vrijwilligers die helpen bij het herplaatsen van ongewenste en dakloze kittens.
 • Best Friends: Deze dierenwelzijnsorganisatie redt alle ongewenste en dakloze katten. Zij volgen een ‘no kill’ beleid. Hun bewonderenswaardig raakt het hart: ‘Save Them All’.

UK Kattenasielen / Reddingscentra

Er zijn vele opvangcentra in het Verenigd Koninkrijk die ongewenste huiskatten (elk ras) een veilige en liefdevolle plek bieden om te leven. Overweeg eerst contact op te nemen met deze instellingen, als u op zoek bent naar een gratis Maine Coon kitten.

Hier zijn een paar kattenopvang/opvangorganisaties in het Verenigd Koninkrijk:

 • RSPCA: Mid Norfolk en North Suffolk Branch. Deze betrouwbare instelling biedt adoptie- en adoptiediensten aan, voor mensen die een kat willen adopteren.
 • Blauwe Kruis: Geweldige organisatie die kattenadoptie- en herplaatsingsdiensten aanbiedt in het hele Verenigd Koninkrijk.
 • Feline Friends Londen: Geeft mensen de kans om een kat te adopteren, als pleegkat of als vrijwilliger. Het wordt gerund door een ervaren groep van kattenredders en veterinaire professionals.
 • Four Paws Cat Rescue: Redt en herplaatst huiskatten en kittens in Oxfordshire en delen van Buckinghamshire.
 • Leicestershire Dieren Redding: Deze organisatie herplaatst gezonde katten en honden, op korte of lange termijn. Zij vragen een zeer kleine bijdrage in de exploitatiekosten van de instelling.

2. Fokkers

Fokkers staan van oudsher bekend om het “verkopen” van hun Maine Coon kittens aan het publiek.

Het is echter niet onmogelijk dat een particulier een gratis Maine Coon kitten van een fokker kan krijgen, of een kitten tegen een aanzienlijk goedkopere prijs dan de geadverteerde tarieven.

a) Overtollige Kittens

Hoewel onwaarschijnlijk, is het mogelijk dat een enkele gelukkige persoon een fokker tegenkomt die Maine Coon kittens en katten fokt voor show.

In zeldzame gevallen kan het zijn dat een fokker er te veel heeft gefokt en graag een gelukkig en liefdevol tehuis voor de overtollige kittens wil vinden.

Om uw zoektocht te beginnen, hier is een lijst van geregistreerde Maine Coon fokkers in de Verenigde Staten, per staat.

b) Eerder Verkochte Kittens

Aan de andere kant kan het zijn dat de fokker een van zijn Maine Coon kittens heeft verkocht, maar dat de eigenaar hem een paar weken of maanden later terugstuurt.

In een scenario als dit, is het mogelijk dat de fokker bereid zou zijn het oudere kitten tegen een gereduceerde prijs door te verkopen.

Als u echt geluk hebt, kan de fokker u een gratis Maine Coon kitten geven, op voorwaarde dat u kunt bewijzen dat u zich dit gespecialiseerde kattenras kunt veroorloven, en er op de juiste manier voor kunt zorgen.

3. Geclassificeerde Advertenties

Neem een kijkje bij de advertenties online, of in de krant, om te zien of er gratis Maine Coon kittens bij staan. Blijf regelmatig kijken, en misschien heb je geluk!

Hier zijn een paar plaatsen waar Amerikaanse advertenties worden vermeld:

 • Craigslist
 • USA Today Classifieds
 • USA Online Klassieken
 • Advertenties Wereldbol
 • Oodle

Hier zijn een paar UK geclassificeerde advertentie bronnen:

 • Gumtree
 • Preloved
 • Gratis Advertenties
 • UK Advertenties
 • Zoeken Buzz

Als dit de route is die u kiest, houd er dan rekening mee dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn met de eigenaar, als u een Maine Coon kitten in de lijsten vindt. Terwijl u misschien dolgelukkig en opgewonden bent, kan de eigenaar zich verdrietig voelen omdat hij afstand moet doen van zijn dierbare Maine Coon kitten.

Houd in gedachten dat er een berg redenen zijn waarom een eigenaar afstand moet doen van zijn Maine Coon kitten, waaronder:

 • Echtscheiding
 • Allergieën
 • Verhuizing
 • Regels van de verhuurder
 • Financiële kwesties.

4. Online Sociale Media Groepen

In de afgelopen tien jaar is de wereld gek geworden van sociale media, zoals Facebook, Twitter en Instagram. In feite zit een groot percentage van de wereldbevolking nu op een of ander platform.

Hoe gek is dat?!

Het internet heeft onze wereld veranderd en is meestal de eerste plaats waar we informatie of producten zoeken.

Individuen zouden daarom gebruik moeten maken van deze geweldige online bron, om gelijkgestemde individuen te vinden en met hen te chatten, en zich aan te sluiten bij de vele online groepen die zich richten op het Maine Coon kattenras.

Veel van de groepen bestaan uit duizenden Maine Coon katten fanaten en liefhebbers, daarom, waarom vraagt u deze groepen niet waar u een gratis Maine Coon kitten kunt vinden, in uw omgeving?

Je weet maar nooit, misschien heb je het geluk met iemand te spreken die weet waar je je gratis Maine Coon kunt vinden.

Er zijn ook verschillende online groepen die Maine Coon katten redden en meer dan gelukkig zouden zijn om u te helpen verenigen zal het kattenras van uw dromen.

Een van die Facebook-groepen is ‘Rescue Me: Maine Coon Redding‘.

5. Maine Coon Adoptie Specialisten

Er zijn een aantal organisaties opgericht die zich specifiek richten op de adoptie van Maine Coon katten.

Deze zijn een geweldige plaats om uw gratis Maine Coon kitten (of goedkope Maine Coon kitten) vandaan te halen, omdat deze organisaties nauwe relaties hebben opgebouwd met de plaatselijke Maine Coon kattenfokkers.

Als gevolg hiervan zullen fokkers die afscheid moeten nemen van een aantal van hun kittens deze kostbare kittens waarschijnlijk overdragen aan een Maine Coon adoptie gespecialiseerde organisatie die weet hoe ze adequaat voor de kittens moeten zorgen.

Als u geïnteresseerd bent in het sourcen van een gratis Maine Coon kitten via deze weg, moet u daarom online onderzoek doen om uw nabijgelegen Maine Coon adoptie specialisten te lokaliseren.

Geef aan de organisatie aan waar u naar op zoek bent, en waarom u in het bijzonder een Maine Coon kitten zou willen adopteren.

6. Ras gerelateerde Maine Coon Organisaties

Hoewel niet specifiek opgezet om adopties te regelen, kunnen ras-gerelateerde Maine Coon organisaties u misschien helpen om gratis een Maine Coon kitten te vinden.

Dit komt omdat deze organisaties vaak goede connecties hebben, en in regelmatige communicatie staan met hun geregistreerde fokkers.

7. Veterinaire Praktijken

Hoewel dierenartsenpraktijken bedrijven zijn die zijn opgezet om voor alle verschillende soorten dieren te zorgen, en niet om dieren te verkopen, kunnen zij toch een goede plaats zijn om uw zoektocht te beginnen.

Dit komt omdat zij eerder op de hoogte zijn van verwachtende Maine Coon katten in de omgeving, aangezien zij deze waarschijnlijk ook behandelen!

Misschien heb je geluk en vind je een eigenaar die een onverwacht nestje van ofwel raszuivere ofwel gemengde Maine Coon kittens heeft voortgebracht.

8. Adopteer een zwerver

Van tijd tot tijd ontsnappen kittens aan de veilige omgeving van hun thuis en verdwalen. Een andere mogelijkheid is dat vrouwelijke Maine Coons een nestje kittens krijgen.

Hoewel het onwaarschijnlijk is, is er altijd een kans dat u een verdwaald Maine Coon kitten ziet rondzwerven op straat. In dit soort situaties moet men alles in het werk stellen om de moeder en/of de eigenaar te lokaliseren.

Dit is vooral belangrijk in scenario’s waarbij het kitten extreem jong lijkt te zijn (d.w.z. jonger dan 12 weken).

Houd er op dit punt rekening mee, dat Maine Coon kittens er ouder en groter uit kunnen zien dan standaard kattenrassen, dus het kan moeilijk zijn om de exacte leeftijd van het kitten vast te stellen.

Als u een zwerfkitten vindt, breng het kitten dan naar de plaatselijke dierenartsenpraktijk om het te laten scannen op een microchip die de eigenaar identificeert. Alles moet in het werk worden gesteld om de eigenaar met het kitten te herenigen, aangezien zij zich ernstige zorgen zullen maken over hun verdwenen kat.

In het geval dat de eigenaar niet gevonden kan worden, zou u wel eens de gelukkige eigenaar kunnen zijn van een geweldig Maine Coon kitten. Zorg goed voor dit kitten, en besteed aandacht aan zijn unieke medische, sociale, en bewegingsbehoeften. Kijk eens naar deze artikelen om u te helpen:

9. Catteries

Controleer uw plaatselijke cattery’s, om te zien of ze Maine Coon kittens hebben. Hou er wel rekening mee dat Maine Coon kittens een zeer gewild, populair, en duur kattenras zijn.

Bijgevolg kunnen er veel andere personen zijn die contact opnemen met dezelfde organisaties als u, in de hoop een gratis Maine Coon kitten te vinden.

10. Kattencafés

Kattencafés worden steeds populairder in de Verenigde Staten, en in het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel je er nog niet per se op elke straathoek een zult vinden, worden er elke maand veel nieuwe bedrijven opgericht. Houd een oogje in het zeil bij u in de buurt!

Deze cafés zijn enigszins uniek, hoewel particulieren nog steeds koffie en een hapje kopen zoals je in een normale coffeeshop zou doen.

Het belangrijkste verschil met deze bedrijven is dat de katten vrij mogen rondlopen in het café. Bezoekers kunnen in een ontspannen omgeving met de katten omgaan.

Inrichtingen als deze zijn bijzonder populair bij kattenliefhebbers omdat zij tijd kunnen doorbrengen rond alle verschillende soorten katachtigen.

Veel van deze kattencafé-organisaties hebben ook een adoptiedienst waar bezoekers de tijd krijgen om de persoonlijkheid van elke kat te leren kennen en een kitten of kat te adopteren die beschikbaar is en waar ze van houden.

Blue Eyed Maine Coon Kitten. Krediet voor afbeelding aan Sue Salisbury op Flickr: https://www.flickr.com/photos/sue_salisbury-maui-hawaii/14850081189License: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/No wijzigingen aangebracht.
Blue Eyed Maine Coon Kitten. Credit voor beeld naar Sue Salisbury op Flickr (link).
Licentie: (link). Geen wijzigingen aangebracht.

Conclusie

Na het lezen van deze informatieve, ik betwijfel of je nog steeds afvragen waar te vinden een Maine Coon kitten voor gratis?!

Met zo veel plaatsen om te zoeken naar een gratis Maine Coon kitten, hebben potentiële eigenaren voldoende bronnen om te zoeken naar het kitten van hun dromen. Hoewel dit proces waarschijnlijk veel tijd, moeite en geduld zal kosten, hoop ik dat u uiteindelijk beloond zult worden voor uw moeite.

Als u echter niet kunt wachten, bekijk dan mijn gids over hoe koop ik een Maine Coon kitten.

Plaats een reactie