Waar denken katten de hele dag aan? Duik in het hoofd van de kat

Merk je wel eens dat je je afvraagt: “Wat doet mijn kat op dit moment?” terwijl je aan het werk bent? Waar denkt ze over na? Dat heb je ongetwijfeld, als je bent zoals de meeste kattenbezitters. We zouden allemaal willen dat we in de hoofden van onze huisdieren konden kijken en konden zien wat ze denken.

Hoewel er geen magische gadgets zijn die het kunnen laten gebeuren, hebben we wel het volgende beste ding: de begeleiding en kennis van deskundige kattengedragsdeskundigen! We zullen de antwoorden vinden op enkele van de kattengerelateerde vragen die je waarschijnlijk hebt gehad, maar bang was om te stellen.

Omdat katten geen standaardmodusnetwerk hebben, zijn ze niet in staat tot introspectief of lui denken. Wanneer ze niet actief denken, worden verschillende delen van hun hersenen geactiveerd. Katten zijn niet bezig met de toekomst, hun emoties of zichzelf.

Ze missen Wernicke-achtige regio’s; daarom kunnen ze niet leren of denken in een taal. Ze kunnen zich echter ervaringen herinneren en nadenken over die gebeurtenissen om hun huidige gedrag te veranderen.

Waar denken katten de hele dag aan?