Top 8 Maine Coon Gedenkideeën


Als u onlangs uw kat hebt verloren, is een Maine Coon gedenkteken een manier waarop u het leven van uw kat kunt vieren en zijn herinnering dichtbij kunt houden.

Een geliefde verliezen is altijd pijnlijk, maar er zijn veel manieren waarop we vreugde kunnen vinden als we ons alles herinneren wat we met hen deelden.

U kunt de herinnering aan uw Maine Coon bewaren met behulp van een gepersonaliseerde grafsteen of urn. Je kunt ook sieraden gebruiken als gedenkteken dat je altijd bij je kunt houden. Enkele andere creatieve opties voor een Maine Coon gedenkteken zijn een tuinsteen, een aandenken van hun pootafdrukken, of zelfs een windgong.

Hoewel er geen manier is om het rouwproces te versnellen, geeft het maken van een soort gedenkteken je een bitterzoete manier om geliefden die zijn overleden te herinneren, en kan het je helpen je gevoelens te verwerken.

Lees verder om verschillende manieren te verkennen waarop je het leven van je geliefde huisdier kunt vieren.

Maine Coon Herdenkingsideeën

Maine Coons zijn zachte, liefdevolle dieren die een hechte band vormen met hun baasjes.

Als je zelf een Maine Coon hebt verloren, dan voelt het waarschijnlijk alsof je verdriet nooit zal eindigen.

Het gebruik van een gedenkteken kan je helpen met je verdriet om te gaan, terwijl je ook erkent hoeveel vreugde je huisdier in je leven bracht voordat jullie uit elkaar gingen.

Hier zijn enkele manieren waarop je het leven van je kat kunt vieren als het eenmaal tijd is om afscheid te nemen.

Gepersonaliseerde Grafsteen

Bekijk op Amazon

Een traditionele manier om verloren dierbaren te herdenken is met een grafsteen.

Als u ervoor kiest om uw kat te begraven, is het plaatsen van een grafsteen boven hun graf een prachtige manier voor u en anderen om uw kat te herinneren.

Zelfs als u uw kat niet begraaft, kunt u een gedenksteen plaatsen waar u maar wilt, en hij zal altijd blijven bestaan als een zachte herinnering aan het leven van uw kat.

Deze gepersonaliseerde grafsteen bevat een prachtig beeld van een slapende kat, een vredig beeld om u te herinneren aan uw eigen dierbare overledene.

Dit gepersonaliseerde stenen gedenkteken is stevig en plat, waardoor het gemakkelijk overal in uw tuin te plaatsen is.

Het bevat verschillende pootafdrukken en u kunt het aanpassen met de naam van uw kat en een boodschap.

Gepersonaliseerde Urn

Bekijk op Amazon

Een andere traditionele manier om het leven van uw kat te eren en te vieren is door middel van een urn.

Het kan een belangrijke troost zijn om een stukje van uw huisdier te laten blijven, zelfs als de rest is overgegaan.

Deze Maine Coon katten urn is gemaakt van berkenhout dat diepbruin gebeitst is, met een zwarte binnenkant. Het bevat messing handgrepen en mooie gesneden decoraties.

Op de voorkant van de urn staat een pootafdruk met de boodschap “You left pawprints on our heart,” maar dit kan veranderd worden in een boodschap naar keuze.

U kunt ook de geboortedatum en naam van uw kat invullen voor op de urn.

Tot slot bevat de urn ook een keramische plaquette met een foto die is aangebracht met een sublimatietechniek, waardoor deze niet kan vervagen of krassen.

Als u wilt, kunt u een foto van uw huisdier insturen om op deze plaquette te laten graveren.

Gedenk ketting

Bekijk op Amazon

Zelfs nadat onze huisdieren zijn overleden, zijn er nog steeds manieren waarop we ze voor altijd dichtbij kunnen houden. Een manier om uw kat altijd in de buurt te hebben is met een gedenkketting.

Als u ervoor kiest om uw kat te cremeren, kunt u een deel van zijn as bewaren in een halsketting.

U kunt de kleine urn zelfs vullen met wat vacht of snorharen van uw kat, als u dat liever heeft.

Deze gedenkurnenketting van ONEFINITY bevat een prachtige hanger van een kat die op een maan zit, met aan de onderkant een klein metalen buisje dat op een sleutel lijkt.

U kunt de hanger losschroeven om deze sleutel te vullen met de as van uw huisdier.

Het beste deel over deze ketting is dat het komt in veel verschillende stijlen, ook. U kunt kiezen uit vijf verschillende hangers, zodat u een stijl kunt vinden die u het meest aan uw kat doet denken.

Pootafdrukken en foto

Bekijk op Amazon

Een andere mooie optie voor een Maine Coon kat gedenkteken is een frame voor foto’s en pootafdrukken.

Dit frame bevat twee ruimtes voor foto’s naar keuze en één ruimte voor de pootafdrukken van uw kat.

Dit frame wordt geleverd met een afdrukset van luchtdroge klei waar u de klei in de gleuf kunt plaatsen, en daarna de pootjes van uw kat in kunt zetten.

Zodra u de pootjes van uw kat verwijdert, wacht u 24-48 uur zodat de klei volledig kan drogen. Dan heeft u een permanente afdruk van de pootjes van uw kat.

Het frame is 11″ bij 9″ en gemaakt van massief hout dat wit geschilderd is.

Hoewel de lijst gemakkelijk op een plank, bureau of ander plat oppervlak kan worden geplaatst, bevat hij ook een ophangbevestiging zodat u hem aan de muur kunt hangen.

Armband

Bekijk op Amazon

Als u een sieraad wilt om uw kat te gedenken, maar de as van uw kat niet in een miniatuur urn wilt bewaren, overweeg dan om de prachtige gedenkarmband van Liannan aan te schaffen.

Deze prachtige armband is gemaakt van echte amethistkralen en bevat een roestvrijstalen pootafdrukbedeltje en een roestvrijstalen buisbedeltje.

Het buisje is voorzien van een zwarte pootafdruk, maar u kunt het ook aanpassen met een tekst naar keuze.

Amethisten worden ook geassocieerd met het zuiveren en genezen van wonden, dus dit is de perfecte keuze voor wie te maken heeft met verdriet.

Deze armband is een geweldige manier om uw kat te gedenken, en het is ook een prachtig medelevengeschenk voor vrienden of familieleden die te maken hebben met het verlies van hun eigen huisdier.

De armband wordt geleverd in een diep paarse doos en bevat een welgemeende boodschap voor degenen die worstelen met het verlies van hun huisdier.

Kweek een tuin

Bekijk op Amazon

Een unieke manier waarop je je kat kunt herinneren is door een tuin te laten groeien ter ere van hen.

Als u ervoor kiest om uw kat in uw achtertuin te begraven, overweeg dan om bloemen zoals goudsbloemen of vergeet-mij-nietjes boven zijn graf te laten groeien als een herinnering dat uw kat op de een of andere manier altijd zal voortleven.

Andere bloemen die met verdriet worden geassocieerd zijn:

  • Hortensia’s
  • Chrysanten
  • Rozen

U kunt een hoekje van uw tuin alleen voor uw kat reserveren als rustige plek om te rouwen, na te denken en te vieren.

Een geweldige manier om de tuin van uw kat te versieren is met een mooi ornament.

Dit gedenkornament van Lewis&Wayne bevat een prachtig harsbeeld van een slapende kat met engelenvleugels.

Het is duurzaam en weerbestendig, zodat u het veilig kunt plaatsen waar u maar wilt.

Dit ornament bevat ook lampjes op zonne-energie, zodat u de tuin van uw kat kunt omringen in een prachtige gouden gloed.

Windklokkenspel

Bekijk op Amazon

Een andere mooie manier waarop u uw kat zou kunnen eren in een Maine Coon gedenkteken is met een set windklokken.

Deze prachtige set windgongs van Iwaiting bevat metalen bellen, buizen en kralen die een rustgevend geluid maken als de wind erdoorheen blaast.

De bovenkant van de windgong heeft een elegante metalen kat, en onderaan staat een metalen pootafdruk.

U kunt deze windgongs ophangen in een deel van uw tuin dat speciaal voor uw kat is gemaakt, want ze kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan bomen, struiken of latwerk.

Als u de windgongs binnenshuis wilt houden, zou u de windgongs in de buurt van de favoriete slaapplaats van uw kat kunnen plaatsen.

Telkens als de wind erdoorheen waait, wordt u op de meest rustgevende manier aan uw geliefde huisdier herinnerd.

Gepersonaliseerde Plaquette

Bekijk op Amazon

Sommige huisdiereigenaren kiezen ervoor om een hele plank te wijden aan hun overleden huisdier.

U kunt deze plank vullen met kunstwerken en foto’s van uw kat, de halsband van uw kat, of zelfs enkele van de favoriete speeltjes van uw kat.

U kunt er ook een stevige, gepersonaliseerde plaquette zoals hierboven afgebeeld bij doen.

Deze plaquette is gemaakt van leisteen en heeft de vorm van een hart, en is volledig weerbestendig.

Deze plaquette wordt geleverd met talloze personalisatiemogelijkheden. U kunt niet alleen de naam en de foto van uw kat vermelden, maar ook persoonlijke data.

Deze plaquette is ook duurzaam en weerbestendig, dus het is een geweldige optie voor zowel binnen als buiten!

Conclusie

Hoewel er geen manier is om de pijn van het verlies van een geliefde te verzachten, is het houden van een Maine Coon memorial een belangrijke stap in het genezingsproces.

Het vinden van manieren om de herinneringen aan uw kat levend te houden, zal u helpen de prachtige tijd die u samen doorbracht te erkennen en te vieren.

Het rouwproces van elke persoon is anders, daarom zal elke herdenking uniek zijn.

Als u uw kat dichtbij wilt houden, overweeg dan om een urn, een ketting voor de as van uw kat of een afdruk van de poten van uw kat aan te schaffen.

Andere manieren waarop u uw Maine Coon kunt gedenken zijn windklokken, het aanleggen van een tuin, of het plaatsen van een grafsteen.