Top 5 borstels voor Maine Coons

De Maine Coon kat staat bekend om zijn weelderige lange haren. In feite is het hun dikke manen van haar dat helpt om hen echt te onderscheiden van andere kattenrassen, waardoor ze zeer onderscheidend zijn.

Lees verder om meer te leren over de 5 beste borstels voor Maine Coons.

Om hun indrukwekkende vacht in goede conditie te houden, moeten eigenaars de verzorging van hun Maine Coon kat echter tot een topprioriteit maken, zodat hun vacht niet gaat klitten.

Met een groot aantal hulpmiddelen voor de vachtverzorging op de markt, is het echter gemakkelijk om in de war te raken over welke borstels voor Maine Coons het beste werken. Bekijk onze top 5 van aanbevolen borstels, om er zeker van te zijn dat u de juiste hulpmiddelen gebruikt.

De beste Maine Coon borstel voor het losmaken van verwarde kattenvacht is de Hertzko Zelfreinigende Borstel. De FURminator verwijdert vacht en vermindert verharen tot 90%. Verzorgingshandschoenen zijn ideaal voor nerveuze katten. De Hertzko kam maakt de vacht van Maine Coons voller, voor een perfect ‘afgewerkt’ uiterlijk. De AtEase Dual-Sided Pin Brush is ideaal voor regelmatig borstelen.

Inhoudsopgave

Beste Borstels Voor Maine Coon Katten

Als de verzorging van uw Maine Coon kat belangrijk voor u is, maar als u haast heeft, neem dan een snelle blik op de onderstaande tabel die de 5 beste borstels voor Maine Coon katten identificeert.

De tabel geeft een overzicht van de enige borstels die je ooit nodig zult hebben, en waarom je ze meteen moet kopen!

Borstel
(klik links)
Waarom u dit nodig heeft
Hertzko Self
Reinigingsborstel
Regelmatig gebruiken om uw Maine Coon te borstelen,
om hun dikke vacht in een gezonde conditie te houden.
Voorkomt vervilting. Gemakkelijk schoon te maken, en zacht
voor de kattenhuid
FURminator Ideaal als u uw Maine Coons moet ontvliezen
dik haar. Tot 90% minder verharing. Snel
knipt gematteerd haar uit, zonder de kat pijn te doen
Verzorgingshandschoen Voorzichtig borstelen en ontklitten van kattenvacht. Ideaal voor
nerveuze katten, of katten die minder van borstelen houden.
Zeer geschikt voor katten die ervan houden geaaid te worden
Hertzko Kam Geweldige borstel voor het verwijderen van kleine klitten, en
het pluizen en afwerken van uw Maine Coons vacht
AtEase dubbelzijdig
Pennenborstel
Twee borstels voor de prijs van één! De zachte borstel
pinnen stimuleren een verhoogde bloedcirculatie,
waardoor gezond haar zich ontwikkelt. Ideaal dagelijks
verzorgingsborstel
5 beste Maine Coon kattenborstels

Maine Coon Vacht

De Maine Coons vacht is een fabuleus ding en komt voor in een scala van verschillende kleuren, van oranje (officieel bekend als ‘rood’), tot blauw en zwart.

Men denkt dat hun indrukwekkende vacht zich heeft ontwikkeld tot wat we vandaag zien, als gevolg van het strenge winterklimaat van New England, waar weinig standaard kattenrassen in staat waren te overleven.

Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van de vacht van de Maine Coons:

 • Ondervacht: Bestaat uit twee zachte, maar dichte lagen haar. Het haar is korter.
 • Bovenvacht: Een langere bovenvacht bedekt de ondervacht. Of deze zijdeachtig is, of pluizig hangt uiteindelijk af van de genetische opmaak van uw Maine Coons.
 • Dikke vacht: De Maine Coon heeft een dikke vacht die gevoelig is voor klitten, knopen en klitten. Hij moet regelmatig door de eigenaar worden verzorgd.
 • Verharen: Hun vacht verhaart het meest in de lente als het klimaat warmer wordt.

U zult merken dat de vacht van uw Maine Coon gedurende het hele kalenderjaar in grootte varieert. Dit komt omdat het Maine Coon ras zich aanpast aan het klimaat waarin zij leven.

Bijvoorbeeld, als de winter nadert zal de vacht van uw kat dikker worden om ervoor te zorgen dat de Maine Coon warm blijft gedurende de wintermaanden.

Dan, als de lente nadert, zult u een aanzienlijke mate van verharing zien overal in uw huis, omdat ze hun ‘Wintervacht’ verliezen, en zich voorbereiden op de warmere seizoenen.

Zorg ervoor dat u uw Maine Coon in deze periode regelmatig borstelt, om ervoor te zorgen dat losse ‘dode’ haren niet verstrikt raken in de resterende vacht.

Beste borstel voor Maine Coon kat

Alle kattenrassen staan bekend als zeer schoon, en hygiënisch. Wanneer hun vacht vuil wordt, of gematteerd, zijn ze niet in staat om hun vacht schoon te houden, en dit veroorzaakt hen aanzienlijke niveaus van ongemak.

Als de vacht te veel gaat klitten, kan een Maine Coon zelfs zijn eigen haar gaan uittrekken, en kale plekken achterlaten op de plaats waar het klittende haar zich had verzameld.

Als je hier getuige van bent, moet je snel werken om hun vacht te bevrijden van knopen, matten, en klitten, aangezien je Maine Coon gestrest is en lijdt aan psychologische gezondheidsproblemen.

Het verzorgen van uw Maine Coon is daarom een ongelooflijk belangrijk en noodzakelijk proces. Dit maakt het kopen van de beste vachtborstel voor uw Maine Coon kat nog belangrijker, omdat het voorkomt dat schrijnende situaties als deze zich voordoen.

Zorg ervoor dat uw Maine Coons verzorgingsdoos de volgende top 5 verzorgingsborstels bevat:

 1. Zachte Verzorgingsborstel
 2. Demateer gereedschap
 3. Verzorgingshandschoen
 4. Kam
 5. Zachte pinnenborstel

Top 5 Borstels voor Maine Coons

Om een succesvolle verzorgingsroutine met uw Maine Coon kat op te zetten, moet u zich ervan bewust zijn dat geen enkele borstel al uw verzorgingsbehoeften dekt. In plaats daarvan zult u moeten investeren in een reeks verschillende verzorgingsinstrumenten, elk met zijn eigen unieke voordelen.

Waarom ben ik ervaren over dit onderwerp te praten? …

Nou, onze Maine Coon is gevoelig voor gematteerd haar, vooral tijdens de natte, vochtige, wintermaanden. Ik verzorg zijn vacht non-stop tijdens deze maanden om te voorkomen dat het gaat klitten. Zijn vacht heeft ons een fortuin gekost omdat we bijna elk type kattenborstel of -handschoen hebben gekocht die er bestaat!

 • Zijn alle borstels hetzelfde? NEE! Ze variëren sterk in kwaliteit, geschiktheid en duurzaamheid.
 • Werken alle borstels? NEE! In feite, velen waren verschrikkelijk.
 • Welke borstels zou ik aanbevelen? Bekijk hieronder mijn top 5 verzorgingsborstels.

Beste Haarborstel Voor Maine Coon

Bespaar jezelf veel tijd en geld, door te leren van onze Maine Coon grooming struggles!

Bekijk mijn top 5 borstels voor Maine Coons die het vachtverzorgingsproces hebben vereenvoudigd.

1. Hertzko Zelfreinigende Slicker Borstel

Dit product is niet voor niets zo populair, dus waarom zou u niet eens kijken naar de beste prijzen voor de Hertzko verzorgingsborstel op Amazon meteen!

Wat maakt deze Grooming borstel geweldig?

Dit is één van onze absolute favoriete borstels omdat het zo effectief is in het verwijderen van klitten en knopen voordat ze een probleem worden. We gebruiken hem letterlijk om de paar dagen, omdat deze borstel perfect is voor het verwijderen van losse haren die vast zijn komen te zitten in de lange dikke vacht van onze Maine Coons.

Je moet deze borstel regelmatig gebruiken, om klitten op afstand te houden. Hij voorkomt ernstige klitten en zal niet aan de vacht van uw Maine Coon rukken bij het verwijderen van knopen of klontjes haar.

Belangrijkste voordelen:

 • Zachte borstel
 • Sterk en Duurzaam
 • Bevordert een gezonde vacht
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Geschikte Grootte
 • Comfortabel in gebruik

Als uw Maine Coons haar diep gematteerd is, kijk dan eens naar de FURminator de-shedding tool hieronder.

a) Zachte borstel

Dit is een van de beste borstels voor Maine Coons, omdat de fijne gebogen draadharen in staat zijn om voorzichtig diep door te dringen in een Maine Coons dikke ondervacht, om losse klitten haar te verwijderen.

De borstel is ook ontworpen om huidschilfers en vuil uit de vacht van een kat te verwijderen, zonder hun huid te krabben.

b) Gezonde Vacht

Maine Coons staan erom bekend langharige katten te zijn, met een indrukwekkende bos haar. Als u wilt dat hun vacht er op zijn best blijft uitzien, moet u deze Hertzko zelfreinigende borstel gebruiken van Amazon.

Grooming uw Maine Coon met deze borstel helpt om hun bloedcirculatie te verhogen, omdat het zachtjes massages hun huid, waardoor hun vacht zowel glanzend en zacht.

c) Gemakkelijk schoon te maken

Een van de dingen die deze borstel onderscheidt van andere grooming tools, is dat hij ongelooflijk gemakkelijk schoon te houden is. Met één druk op de knop trekken de borstelharen zich terug in de borstel. Dat is handig, want zo kan de vacht snel en gemakkelijk van de borstel worden geveegd.

d) Borstelgrootte

Maine Coon katten zijn een van de grootste huiskatten ter wereld, dus je moet ervoor zorgen dat je een borstel koopt die de juiste afmetingen heeft. Deze borstel is ideaal voor grote katten omdat zijn grotere afmetingen het vachtverzorgingsproces versnellen.

e) Comfortabel in gebruik

Veel kattenborstels zijn niet ontworpen met de eisen van de eigenaar in het achterhoofd en kunnen moeilijk vast te houden zijn, of gewoon oncomfortabel.

Deze kattenborstel is uniek omdat de fabrikanten ook rekening hebben gehouden met de fysieke behoeften van de eigenaar. Dit is duidelijk te zien omdat de borstel een comfort-grip en anti-slip handvat heeft, ontworpen om de kans op het ontwikkelen van pols of handbelasting te verminderen.

2. FURminator langhaar ontharingsapparaat

Er was een geweldige aanbieding voor de FURminator Long Hair Deshedding Tool toen ik net op Amazon keek. Hier is de link als u geïnteresseerd bent.

Waarom ik van deze borstel hou

De FURminator is een hulpmiddel voor het verwijderen van de haren en het harken van de borstel.

Het is een van mijn top 5 aanbevolen grooming tools, omdat het geweldig is voor het verwijderen van dood haar dat is gaan klitten in een Maine Coons dikke dichte vacht.

Als het regelmatig wordt gebruikt, vermindert het ook het verharen van uw Maine Coons met wel 90% (volgens de richtlijnen van de fabrikant).

Fabrikanten adviseren ook dat dit verzorgingsmiddel de huid van de kat stimuleert, door de natuurlijke olieproductie te stimuleren. Dit helpt ook de haarfollikels te versterken.

Ik ontdekte deze grooming tool toen onze Maine Coons vacht voor het eerst tekenen begon te vertonen van gemakkelijk knopen. Ik denk dat ik eigenlijk bezorgder en banger was over het gebruik van de borstel dan onze Maine Coon kat was!

Om eerlijk te zijn hoefde ik me geen zorgen te maken, want de FURminator deed precies wat er op de doos stond, en onze Maine Coon was in het geheel niet opgewonden of gestrest toen ik hem hielp met zijn verzorgingsroutine. Ik kon gemakkelijk zijn overtollige klitten van zijn vacht borstelen.

De belangrijkste voordelen van deze borstel zijn:

 • Verwijdert klonten en verwarde haren snel
 • Zacht voor de kattenhuid
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Product van roestvrij staal
 • Goedgekeurd door dierenartsen
 • Vermindert haaruitval en haarballen

a) Eenvoudig te gebruiken

De reden waarom de FURminator zo succesvol is, is dat hij het verzorgen van uw grote kat zowel eenvoudig als snel maakt.

Kleine klontjes haar kunnen binnen een paar minuten uit de vacht van uw Maine Coons worden verwijderd voordat ze zich ontwikkelen tot onhandelbare gematteerde vacht.

b) Zacht

De FURminator is ontworpen om snel losse haren los te maken en uit te knippen, binnenin de dikke dichte vacht van de Maine Coons.

Het unieke ontwerp bevat een ontwarrende rand die diep in de dikke ondervacht van uw kat kamt en voorzichtig alle losse haren verwijdert. Het is bijzonder effectief omdat het niet aan de huid van uw Maine Coons trekt of rukt terwijl de geknoopte haren worden losgemaakt.

c) Gemakkelijk schoon te maken

Ik hou van de eenvoud van het schoonmaken van deze grooming tool, want het kost maar één klik! Gebruik gewoon de FURejector knop om het instrument schoon te maken en losse haren te verwijderen.

d) Roestvrij staal

Veel verzorgingsproducten voor katten zijn goedkoop, licht en breekbaar. Dit is echter niet het geval met dit instrument, omdat het gemaakt is van roestvrij staal, en het voelt hoogwaardig aan, en gemaakt om lang mee te gaan.

e) Goedgekeurd door dierenartsen

Dit verzorgingsproduct is goedgekeurd door dierenartsen, wat het hoge niveau van doeltreffendheid en kwaliteit verder ondersteunt.

f) Vermindert haaruitval en haarballen

De fabrikanten beweren dat de FURminator het meest effectieve instrument op de markt is om verharing tegen te gaan, tot wel 90%. Het gebruik van de FURminator zal daarom de haarballen van uw Maine Coon kat verminderen.

Furminator YouTube Video

Bekijk deze korte video over de Furminator in actie:

Borstels voor Maine Coons

3. Verzorgings Handschoenen

Ik waardeer mijn lieve lezers die over de hele wereld wonen. Daarom zijn hier de snelle land-specifieke Amazon links, voor de beste kat verzorgingshandschoenen die ik persoonlijk heb geprobeerd:

Verenigde Staten: Pet Grooming Handschoen Verkocht door Delomo

Verenigd Koninkrijk: waanzinnig goedkope handschoen, verkrijgbaar in diverse kleuren

Waarom ik van deze Handschoen voor Kattenverzorging hou

Kattenverzorgingshandschoenen zijn een geweldige manier om uw Maine Coon kat zachtjes te verzorgen en te ontwarren. Ze zijn echt goedkoop in aanschaf, en bijzonder effectief omdat de handschoen het gevoel van geaaid worden nabootst, terwijl het ook het haar van de kat ontklit en overtollig los haar verwijdert.

Grooming handschoenen zijn zeer effectief voor het verzorgen van nerveuze katten, of katten die niet al te happig zijn op een volledige grooming sessie. Waarom? Omdat katten graag geaaid worden door hun baasjes, waardoor dit type verzorgingshulpmiddel ideaal is omdat een baasje de verzorgingshandschoen letterlijk kan dragen terwijl hij zijn kat aait.

Zorg er wel altijd voor dat je een handschoen kiest die ontworpen is voor langharige katten, om er zeker van te zijn dat de zachte tanden de knopen kunnen bereiken en loshaken.

Belangrijkste voordelen van het gebruik van deze handschoen voor kattenverzorging:

 • Verwijdert losse haren en vuil
 • Ontklit gemakkelijk gematteerd haar
 • Handschoen kalmeert en ontspant kat
 • Wasbaar

a) Verwijdert los haar van huisdieren

Eigenaren kunnen de vacht van hun Maine Coons in goede conditie houden door met een grooming handschoen voorzichtig loszittend kattenhaar of vuil te verwijderen.

De handschoen stelt eigenaren in staat om gematteerd haar te bereiken, waar een grote grooming tool niet gemakkelijk bij zou kunnen.

b) Ontklit gemakkelijk mat haar

Grooming handschoenen zijn ideaal voor nerveuze katten, of degenen die niet al te graag worden verzorgd, omdat de zachte siliconen tips op de handschoen effectief helpen bij het ontklitten van gematteerd haar.

c) Handschoen kalmeert en ontspant kat

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Maine Coon katten het heerlijk vinden om met een handschoen verzorgd te worden. Welke kat zou het niet heerlijk vinden om te gaan liggen, te ontspannen, en zachtjes gemasseerd te worden met een verzorgingshandschoen?!

De massage bevordert ook de bloedsomloop en het metabolisme van de kat, en stimuleert de productie van de natuurlijke oliën van de kat.

d) Wasbaar

Als je een product koopt, moet het praktisch zijn. Deze verzorgingshandschoen op Amazon stelt in dit opzicht zeker niet teleur, want je kunt hem wassen met een warm sopje, om overtollig vuil of haren te verwijderen.

4. Hertzko Huisdierkam

Momenteel afgeprijsd op Amazon, waardoor dit paar van twee kattenverzorgingskammen een echt koopje is. Kijk zelf maar!

Brede Tandenkam Voor Katten

Ik hou altijd een brede kattenkam bij de hand omdat ze ideaal zijn om snel kleine klitten of overtollige losse haren te verwijderen. Ze verminderen ook de hoeveelheid kattenhaar dat in huis wordt uitgespreid, en zijn gemakkelijk op te bergen omdat ze niet veel plaats innemen.

De belangrijkste voordelen van de breedtandige kattenkam zijn:

 • Geen krabben
 • Kattenhaar afwerken en pluizen
 • Geschikt voor alle gebieden
 • Verwijdert klitten, huidschilfers en vuil
 • Verzorging stimuleert de bloedsomloop

a) Geen krabben

De metalen kammen zijn ontworpen met gladde afgeronde uiteinden, om te voorkomen dat uw kat wordt gekrabd terwijl de kat wordt geborsteld.

b) Verzorgt en pluist kattenhaar

We houden er allemaal van dat onze Maine Coon katten er op hun best uitzien, en deze breedtandige kattenkam zal u geen teleurgesteld gevoel geven. In plaats daarvan zal de kam de vacht van uw Maine Coons helpen afwerken en pluizen zoals geen enkele andere borstel dat kan.

c) Geschikt voor alle gebieden

Deze handige verpakking van twee verschillende maten kattenkammen is ideaal om eigenaren te helpen met het borstelen van al hun Maine Coons vacht. Zowel kleine als grote gebieden zijn geen probleem voor deze kammen.

d) Verwijdert klitten, huidschilfers en vuil

Verwijdert snel losse verwarde haren, huidschilfers en vuil. Geschikt voor alle maten katten.

e) Verzorging stimuleert de bloedsomloop

Borstels voor Maine Coons zijn een geweldige manier om de bloedsomloop bij uw kat te verhogen, omdat borstelen een gezonde vacht stimuleert, waardoor de vacht van uw kat er glanzend uitziet, en zacht aanvoelt.

5. AtEase Dubbelzijdige Pinnen Borstel

Deze handige dubbelzijdige borstel is letterlijk alsof je twee borstels krijgt voor de prijs van één. Hij is scherp geprijsd op Amazon. Hier is de link als u geïnteresseerd bent.

Waarom u deze borstel nodig hebt

Ik hou van deze borstel omdat het zo veel toepassingen heeft, van zacht borstelen tot het verwijderen van de haren en het ontklitten. De dubbelzijdige borstel is van goede kwaliteit en is veilig en gemakkelijk te gebruiken voor uw Maine Coon kat.

Als je je Maine Coon borstelt, stimuleren de zachte pinnen op de borstel hun bloedtoevoer, wat hun lichaam helpt om natuurlijke oliën te produceren die er uiteindelijk voor zorgen dat hun fantastische vacht er glanzend uitziet.

De extra ECO-vriendelijke kwaliteiten van deze borstel maken hem naar mijn mening ook ideaal.

Maine Coon verzorgingstips

1. Hoe vaak moet je een Maine Coon borstelen?

Probeer uw Maine Coon kat dagelijks, of om de paar dagen, te borstelen. Dit lijkt misschien een beetje overdreven, maar het is uiterst belangrijk omdat de vacht van een Maine Coon extreem dik en dicht is, en snel kan vervilten.

Een regelmatige verzorgingsroutine zal helpen voorkomen dat ongewenste klitten en knopen ontstaan, terwijl het ook een sterkere band tussen kat en eigenaar opbouwt.

Als je Maine Coon er niet van houdt om regelmatig geborsteld te worden, probeer hem dan te borstelen met een andere borstel.

Hoe bizar het ook mag klinken, je kunt merken dat hun bereidheid om geborsteld te worden verandert als je een borstel gebruikt waar ze de voorkeur aan geven. Katten kunnen echt heel kieskeurig zijn!

2. Welke borstel heb je nodig?

Onderstaande tabel toont de belangrijkste soorten verzorgingsborstels, en waarom u ze nodig kunt hebben:

Type borstel Wat doet het?
Slicker Borstel De slickerborstel is gemakkelijk te herkennen aan zijn rechthoekige
vorm, en de metalen borstelharen. De borstelharen zijn zeer dicht,
met beperkte tussenruimten. Deze grooming borstel is geweldig
voor het verwijderen van knopen en klitten en moet gebruikt worden op een
regelmatig
Verzorgingshandschoen Verzorgingshandschoenen zijn ideaal voor katten die graag veel
aandacht van de eigenaar. U kunt uw Maine Coons voorzichtig borstelen
vacht met een handschoen, en knopen op hun lichaam bereiken die
niet gemakkelijk bereikbaar zouden zijn als je een stevige borstel zou gebruiken.
Perfect verzorgingsmiddel voor nerveuze katten, omdat u
gewoon uw kat kunt aaien, terwijl u de handschoen draagt. Het is niet
geschikt voor een gematteerde vacht, maar wel voor regelmatige verzorging. Katten zullen dol zijn op
de massage door de tanden op de verzorgingshandschoen
Zachte borstel Helpt om overtollig los haar uit de vacht van Maine Coons te verwijderen
vacht. Geschikt voor regelmatige vachtverzorging, of nadat de eigenaar
de de-shedding tool heeft gebruikt. Zacht voor het haar van uw Maine Coons
en huid. Niet aanbevolen voor zeer gematteerd, of geknoopt
kattenbont
Deshedding Tool Wordt gebruikt om het verharen van kattenhaar aanzienlijk te verminderen. Deshedding
gereedschap heeft tanden die tot diep in de vacht van de kat reiken,
dode haren en huidschilfers verwijderen. Voorkomen dat er klitten ontstaan.
Tools zijn ontworpen om niet te trekken op de huid van uw kat
Hark Een hark wordt gebruikt om losse dode haren te verwijderen die misschien
vastzitten in een Maine Coons dikke dichte beharing. Inclusief een blad dat
in staat is het haar onder het gematteerde haar door te snijden, waardoor het gematteerde
haar van uw kat. Het gereedschap is zo ontworpen dat het niet aan de huid van de kat trekt
Kam Ontworpen om alleen kleine knopen en klitten te verwijderen. Verwijdert niet
gematteerd haar. Moet worden gebruikt als een “afwerking” grooming tool, om te pluizen
kattenvacht
Speldenborstel U kunt een pinnenborstel kopen met ofwel draad- ofwel kunststofpennen. De pinnen
zitten niet dicht op elkaar, maar laten juist grote openingen om
de vacht door te laten. De pinnen zijn klein, met
afgeronde balvormige uiteinden, en zijn zacht voor de huid van uw kat. Deze
grooming tool is ideaal voor licht verwarde haren, maar zou niet
geschikt zijn voor het ontklitten
Beste Borstels Voor Maine Coons

3. Beste manier om los haar van kat te krijgen

Het antwoord zal uiteindelijk afhangen van hoe verward en geknoopt uw Maine Coons vacht is geworden.

 • Regelmatig borstelen: Als u een borstelhulpmiddel nodig heeft om uw Maine Coon kat regelmatig te borstelen, om algemene losse haren te verwijderen, dan raad ik u aan de Hertzko Zelfreinigende Slicker Borstel te gebruiken.
 • Ernstig Geklit Vacht: Als het haar van uw kat ernstig is gaan klitten, dan kan een aantal verschillende behandelingen nodig zijn. Bijvoorbeeld, als uw Maine Coon van een bad houdt, probeer hem dan te wassen met speciaal samengestelde kattenshampoo en conditioner, om de klitten los te maken. Eenmaal droog kunt u de vacht borstelen met een paar zeer zachte borstels, voordat u de FURminator gebruikt. Deze borstelt de dikke vacht van uw kat voorzichtig en snijdt onder de klitten door om deze te verwijderen.

4. Maine Coon doffe vacht

Zorg ervoor dat u uw Maine Coon alleen droogvoer van hoge kwaliteit geeft, met een hoog gehalte aan eiwitten, en Omega 3 en 6 vetzuren.

Voor meer informatie over de juiste voeding voor uw Maine Coon kat, kunt u mijn artikel lezen: ‘5 beste kattenvoeders voor Maine Coon katten‘.

5. Zalmolie

Soms heeft de vacht van uw Maine Coons extra zorg en aandacht nodig, om het ontstaan van matten en knopen tegen te gaan. Hiervoor raad ik aan een paar druppels pure zalmolie aan hun voer toe te voegen.

Zalmolie zal de kwaliteit en de gezondheid van de vacht van uw Maine Coons helpen verbeteren, terwijl het ook helpt om problemen met een jeukende, droge huid te verlichten, wat ook het hoofdprobleem kan zijn van uw Maine Coon problemen met klitten.

Ik raad u aan de volgende zalmoliën te gebruiken, afhankelijk van de plaats waar u woont:

a) Verenigde Staten

Als u in de Verenigde Staten woont, Zuivere Wilde Alaska Zalmolie is de meest effectieve zalmolie om te gebruiken voor uw grote Maine Coon kat.

Het bevat een vloeibaar Omega 3 voedingssupplement waarvan is bewezen dat het de heup- en gewrichtsfuncties, het immuunsysteem van uw kat en de gezondheid van het hart ondersteunt. Zalmolie is ook goed voor de verbetering van de huid en vacht van uw Maine Coon.

b) Verenigd Koninkrijk

Voor degenen onder jullie die in het Verenigd Koninkrijk wonen, deze 100% natuurlijke pure zalmolie is ideaal om de vacht van uw Maine Coons in een gezonde conditie te houden. Het is gemakkelijk verkrijgbaar bij Amazon en zal helpen de gezondheid van het immuunsysteem, de gezondheid van het hart en de gewrichtsfuncties van uw kat te ondersteunen.

Het plaatsen van een paar pompjes pure zalmolie in het voer van uw huisdier zal ook helpen droge huidaandoeningen of jeuk te verminderen. Terwijl de omega-3 en omega-6 vetzuren afkomstig van EPA en DHA helpen om de vacht van uw Maine Coons zacht te houden.

6. Sproeier Conditioner

Soms kan je Maine Coon kat wel wat extra hulp gebruiken om zijn indrukwekkende vacht in topconditie te houden. Als eigenaar kunt u proactief knopen en klitten op afstand houden door uw Maine Coons vacht een paar keer per maand in te sprayen met ontklittende spray voor kattenvachten.

Deze kattenbont conditioner spray verkrijgbaar bij Amazon doet wonderen op een Maine Coons lange dikke haren en helpt om alle verwarde en geknoopte losse haren vrij te maken. De natuurlijke ingrediënten bevatten een reeks van vitaminen die gezond haar bevorderen en leveren hoogwaardige resultaten.

7. Vachtdoekjes

Als uw Maine Coon niet graag een bad neemt, maar vaak in de knoop raakt met zijn vacht, overweeg dan het gebruik van een paar vacht conditioner doekjes. Hoewel doekjes de noodzaak voor een eigenaar om zijn Maine Coon regelmatig te borstelen niet zal vervangen, zijn doekjes een geweldige manier om huidschilfers te verwijderen. Het afvegen van uw kat met doekjes helpt ook om losse haren te verwijderen, terwijl het ook de vacht van uw kat schoon houdt.

Ik hou van deze kat ontgeurende verzorgingsdoekjes omdat ze biologisch afbreekbaar, natuurlijk, hypoallergeen en vrij van geurstoffen zijn.

VS: Klik hier om de verzorgingsdoekjes te bekijken

VK: Klik hier om Verzorgingsdoekjes te kopen

8. Beste Shampoo Voor Maine Coon Katten

Wist u dat het wassen van uw Maine Coon kat met speciaal samengestelde kattenshampoo een uiterst efficiënte manier is om uw kat te verzorgen?

Het is waar! Het wassen van een Maine Coon helpt bij het losmaken van dode kattenharen, terwijl het ook huidschilfers uit de vacht verwijdert.

Aan de positieve kant, Maine Coon katten staan erom bekend dat ze van water houden.

Baden is echter een stap verder dan je Maine Coon misschien niet bereid is te proberen! Als je het toch wilt proberen, raden eigenaren die hun Maine Coons met succes in bad hebben gedaan, aan om te beginnen met het baden van je Maine Coon als ze nog kittens zijn.

Aanbevolen shampoos voor katten zijn onder andere:

9. Maine Coon Seizoensvacht

De dikte van een Maine Coons vacht zal gedurende het jaar variëren, afhankelijk van het seizoen waarin u zich bevindt. Bijvoorbeeld, wanneer het klimaat warm is zal uw Maine Coons vacht veel dunner zijn, waardoor uw kat koel kan blijven.

Aan de andere kant echter, wanneer de wintermaanden naderen, zult u merken dat uw Maine Coons vacht dikker wordt. De dikke wintervacht groeit om het lichaam van uw kat warm te houden tijdens het koudere klimaat.

10. Maine Coon verharen

Maine Coon katten verharen hun dikkere wintervachtlagen als de lente nadert, en het klimaat warmer wordt. Verwacht in deze periode een verhoogde mate van verharing.

Om het verharen te beperken, is het borstelen van uw Maine Coon kat een prioriteit.

Maine Coon Tips

Zoals ik al eerder heb vermeld, is de vacht van onze Maine Coons gevoelig voor vervilting, waardoor ik het best geplaatst ben om advies te geven over hoe je een vacht van een Maine Coon die veel onderhoud vergt, kunt beheren.

Als u uw Maine Coons vacht wilt beheren, moet u eerst uw best doen om vast te stellen waarom het lange dikke haar van uw kat klit.

Bijvoorbeeld, de volgende drie factoren waren de belangrijkste problemen voor mijn Maine Coon katten vacht matten:

 1. Slecht klimaat: Maine Coon vachten zijn echt niet ontworpen voor het klimaat waarin wij leven. De wintermaanden kunnen behoorlijk koud en nat zijn, waardoor de kans op vervilting toeneemt.
 2. Genetica: De genetica van Maine Coon katten speelt een belangrijke rol in de waarschijnlijkheid dat het haar van uw kat vatbaar is voor klitten. Toen we dit vroegen aan de fokker, legde zij uit dat onze Maine Coons ouders gemengde haartypes hadden. Terwijl de ene ouder geweldig klitvrij haar had, had de andere ouder haar dat meer vatbaar was voor klitten. Dus genetisch gezien hadden we gewoon geen geluk! Gelukkig maakt zijn aanbiddelijke en liefdevolle persoonlijkheid zijn onderhoudsvriendelijke vacht goed!
 3. Voedsel: Je zou het misschien niet denken, maar het voedsel dat je kat eet heeft een enorme invloed op de kwaliteit van hun vacht. Ik was er zeker van dat er een verband was, dus probeerde ik een groot aantal verschillende soorten kattenvoer uit op onze Maine Coon. Met vallen en opstaan ontdekte ik het beste kattenvoer voor een Maine Coon kat. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over dit fascinerende onderwerp, lees dan mijn artikel “5 Beste Kattenvoeders Voor Maine Coons“.

Conclusie

De markt is volgepakt met een veelheid van verschillende borstels voor Maine Coons, elk claimend het op één na beste te zijn. Hoewel sommige van deze producten behoorlijk effectief kunnen zijn, zijn er veel meer die ik persoonlijk helemaal niet effectief vond.

Als het op verzorging aankomt, kan je niet ver verkeerd gaan als je je aan mijn top 5 verzorgings hulpmiddelen voor Maine Coon katten. Elk aanbevolen product heeft zijn eigen unieke doel en kwaliteiten. Uiteindelijk zal het echter afhangen van het natuurlijke temperament van uw kat en zijn bereidheid om geborsteld te worden, dus dwing uw kat nooit om geborsteld te worden als hij niet gelukkig is.

De borstels voor Maine Coons die ik in dit artikel heb aanbevolen, zijn de beste in de industrie. Veel plezier bij het borstelen!

Plaats een reactie