Spinnen Maine Coons?

Maine Coons staan bekend als een zeer vocaal kattenras, en, met hun unieke vocalisaties, is het niet verwonderlijk dat veel potentiële eigenaren vragen spinnen Maine Coons? Of tjilpen en trillen ze gewoon?

Maine Coons spinnen zowel als tjilpen en trillen. Ze zijn een zeer luidruchtig kattenras en zullen waarschijnlijk spinnen wanneer ze tevreden zijn, blij, tevreden, of iets willen. Spinnen is een van de manieren waarop Maine Coons hun gevoelens uiten naar hun menselijke familie en communiceren met andere katten in huis.

Als u voor de eerste keer een Maine Coon kat aanschaft, is het de moeite waard om op te merken dat, hoewel Maine Coons een zeer vocaal kattenras zijn, ze zeker niet te luidruchtig zijn.

Dit bericht zal alles bespreken wat u moet weten over Maine Coon spinnen.

Spinnen Maine Coons?

De Maine Coon kat is een van de grootste gedomesticeerde kattenrassen ter wereld.

Ondanks hun grote omvang hebben Maine Coon katten een bekend zachtaardig temperament en een hondachtige inborst.

Hun ongelooflijk welwillende aard maakt hen zeer geschikt voor gezinnen met andere huisdieren en kinderen, omdat ze met bijna alle huisdieren overweg kunnen (behalve met kleine knaagdieren of vogels), en geduldig zijn met kinderen.

Terwijl het ras veel mensen aantrekt met zijn indrukwekkende verschijning, staat het ook bekend om zijn persoonlijkheid die hem onderscheidt van de rest, en een fysieke verschijning die ongeëvenaard is.

Er zijn nogal wat dingen die de Maine Coon onderscheiden van andere kattenrassen, en een van hun onderscheidende kenmerken is hun vocaliteit.

Maine Coon katten zijn extreem vocaal en hebben een scala aan vocale talenten die ze gebruiken om hun uit te drukken:

  • Gevoelens
  • Emoties
  • Verlangens naar hun eigenaars

Spinnen is een bekend geluid dat Maine Coon katten maken.

Als je voor het eerst een Maine Coon adopteert, wees je er dan van bewust dat luidruchtig zijn geen luidruchtigheid betekent in de wereld van de katachtigen.

Hoewel de Maine Coon kat zeker luidruchtig kan zijn als hij dat zou willen, is er geen bewijs dat Maine Coons luider spinnen dan andere kattenrassen.

Elke kat spint anders, bijvoorbeeld, een Maine Coon kitten kan stiller spinnen, gezien het feit dat hun longen nog niet ontwikkeld zijn om erg luid te zijn.

Het enige bekende feit over het spinnen van katten is dat wilde Maine Coons minder luid en minder vaak zullen spinnen dan gedomesticeerde Maine Coons (bron 1).

Maine Coon spinnen wordt in gang gezet door de hersenen van de kat en komt vaak voor wanneer uw Maine Coon zich ontspannen voelt.

Hoewel men denkt dat spinnen een teken van pure tevredenheid is, is het niet kristalhelder wat de hersenen van Maine Coons daadwerkelijk aanzet om dit gedrag te activeren. Ga er dus niet van uit dat uw Maine Coon alleen spint als hij gelukkig is.

Dus als je je afvraagt waarom spinnen Maine Coon katten dan, het eenvoudige antwoord is dat je Maine Coon spint om een aantal redenen.

Hier zijn de mogelijke redenen waarom Maine Coon katten spinnen:

1. Geluk

Geluk is verreweg de meest voorkomende reden voor een Maine Coon om te spinnen.

Wanneer uw kat zich in een gelukzalige staat van ontspanning bevindt, zal hij waarschijnlijk luid spinnen om u te vertellen dat hij gelukkig en tevreden is.

Maine Coons praten graag met hun baasjes en zullen bijna altijd communiceren wanneer ze tevreden zijn. Ze kunnen zelfs spinnen vanwege de liefde die ze van hun mensen voelen.

2. Hunger

Soms zult u zien dat uw Maine Coon kat tegen u aan wrijft terwijl hij spint of andere geluiden maakt. In veel gevallen vraagt uw kat u gewoon om iets, b.v. eten.

Wanneer uw kat spint omdat hij honger heeft, voelt het spinnende geluid aan alsof er een kleine kreet in besloten ligt. Of het nu komt als een spinnetje of als een baby huiltje, uw kat heeft honger of heeft uw aandacht nodig.

3. Maine Coon Moeder Praat Tegen Haar Kittens

Maine Coon katten maken een speciaal spinnend geluid bedoeld voor communicatie met andere katten.

In de meeste gevallen spint de moederpoes om haar baby’s te begeleiden bij het eten en het werpen.

Spinnen is in zulke gevallen erg belangrijk, gezien het feit dat Maine Coon kittens blind en doof geboren worden met minimale zintuigen.

4. Pijn

In tegenstelling tot het spinnen bij tevredenheid, spinnen Maine Coon katten ook wanneer zij zich ongemakkelijk voelen of pijn hebben.

Men denkt dat spinnen een lage-energie techniek zou kunnen zijn die Maine Coon katten gebruiken om hun spieren en botten te stimuleren zonder veel energie te verliezen. Zo zou uw Maine Coon spinnen kunnen helpen een blessure sneller te genezen.

Hoe klinkt een kat die spint?

Het spinnend geluid van uw Maine Coon kat wordt door hun hersenen geactiveerd, vooral wanneer uw kat zich ontspannen voelt.

Hoewel het een beetje moeilijk is om te vertellen wat de hersenen van de Maine Coon kat triggert om dit gedrag te activeren, begint spinnen wanneer de hersenen van de katachtige boodschappen sturen naar de laryngeale spier (strottenhoofd) om te trillen.

Het strottenhoofd trilt, waardoor de stembanden van uw Maine Coon uit elkaar bewegen wanneer de kat uitademt of inademt. Het resultaat van deze beweging is het spinnen dat wij horen.

Hoewel elke kat anders spint, heeft een Maine Coon kat de neiging om te klinken als een gerommel en is meestal laag van toon. Het klinkt als een zacht zoemend geluid, vergelijkbaar met een opgerolde r’ met een grondfrequentie van ongeveer 25 Hz (bron 1).

Spinnen Maine Coons Veel?

Het is waar om te zeggen dat de Maine Coon kat een extreem vocaal kattenras is, maar betekent dit dat Maine Coons de hele tijd spinnen?

Als je net een Maine Coon hebt aangeschaft en je afvraagt spinnen Maine Coon katten veel, dan is de waarheid dat Maine Coon katten een breed scala aan vocale talenten hebben, en spinnen is daar slechts één van.

Dit majestueuze kattenras staat eigenlijk meer bekend om deze geluiden:

Uw Maine Coon zal waarschijnlijk spinnen wanneer ze zich gelukkig voelen, dus verwacht uw Maine Coon te horen spinnen wanneer ze worden geaaid, gevoed, of wat aandacht krijgen.

Spinnen Maine Coons luid?

Als je een Maine Coon hebt, dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat Maine Coons veel praten!

Maine Coons staan er ook om bekend dat ze een verscheidenheid aan andere geluiden voortbrengen, en natuurlijk is spinnen een van die geluiden.

U zult uw Maine Coon kat waarschijnlijk luid horen spinnen terwijl ze:

Dit betekent echter niet dat ze elke keer luid spinnen.

Voor sommige eigenaars kan een luid gespin van een Maine Coons als hinderlijk aanvoelen, terwijl het voor andere eigenaars het aangenaamste is wat ze ooit hebben gehoord. Dit is uiteindelijk een kwestie van ieders voorkeur.

In het algemeen houdt niemand van harde geluiden. Als een Maine Coons u echter stoort, is dat waarschijnlijk omdat deze katten vaak een luid spinnend geluid maken als ze naast een slaperig persoon gaan liggen. Hoewel ze niet luid spinnen om u te irriteren, kan een luid spinnen geluid voorkomen dat u een rustige nachtrust ervaart.

Waarom spint mijn Maine Coon niet?

Maine Coons hebben verschillende geluiden die ze gebruiken om te communiceren met hun baasjes en andere dieren.

Als je Maine Coon niet spint probeer dan niet te veel te stressen tenzij je Maine Coon tekenen van ongemak of pijn vertoont. Als u vermoedt dat uw Maine Coon kat pijn heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Verschillende Maine Coons zullen persoonlijke kenmerken vertonen, en de kans is groot dat spinnen niet een van uw Maine Coons karakters is.

Hier zijn enkele andere redenen waarom uw kat niet spint:

Ontwikkelde andere manieren van communiceren

Als uw Maine Coon kitten geen spinnend geluid voortbrengt, is de kans groot dat het een betere manier heeft om met u te communiceren.

U zult zich misschien realiseren dat uw kat een ander geluid produceert wanneer hij ontspannen is, ook al verwacht u dat hij spint.

In andere gevallen kunnen uw Maine Coons hun gezichtsuitdrukkingen gebruiken om een boodschap aan u door te geven die via spinnen gedeeld had kunnen worden.

Spinnen is te zacht om gehoord te worden

Maine Coon katten zijn over het algemeen geen luidruchtige katachtigen, en dus, uw kat kan een spinnen produceren, maar het is niet luid genoeg om gehoord te worden, tenzij u goed luistert.

Probeer en voel de borst van uw ontspannen of slapende Maine Coon kat of kitten om te bevestigen of het helemaal niet spint.

Stress of verwonding

Het kan zijn dat uw kat niet spint omdat hij een of andere stress of verwonding heeft.

Een verwonding in de stembanden van een Maine Coon kat zal hem dwingen te stoppen met spinnen.

Ouderdom

Oudere katten zijn over het algemeen inactieve katten.

Om deze reden kunnen ze stoppen met spinnen en er gewoon voor kiezen om stilletjes te ontspannen.

Tevredenheid

De meeste katten spinnen als ze aandacht zoeken.

Ze zullen stoppen met spinnen als ze de aandacht krijgen en zich tevreden voelen.

Andere Maine Coon geluiden

Maine Coons zijn zeer vriendelijke katachtigen en doen vaak hun best om de aandacht van hun eigenaar te krijgen telkens als ze thuis zijn.

Zijn Maine Coons vocaal?

Het eenvoudige antwoord is ja; de Maine Coon is een zeer vocaal kattenras dat veel zal praten met zijn mensen en andere dieren. Het begrijpen van de verschillende geluiden die Maine Coons produceren is van groot belang voor een Maine Coon katteneigenaar, omdat het u helpt om aan de sociale, mentale en fysieke behoeften van uw kat te voldoen.

Sommige van de geluiden die een Maine Coon kat produceert zijn onder andere:

tsjilpend geluids

Het tjilpende geluid van de Maine Coons onderscheidt hen van andere kattenrassen. Dit is het meest voorkomende geluid dat uw Maine Coon kat zal produceren als hij tegen zijn eigenaar praat.

Een tsjirp is een kort maar hoog geluid dat uw katachtige zal produceren wanneer hij blij is. Het geluid is bijna vergelijkbaar met dat geproduceerd door kleine schattige vogels vroeg in de ochtend.

Een tsjirp is letterlijk een hallo geluid voor zijn baasjes; bovendien produceren Maine Coons een tsjirpend geluid wanneer ze zich extreem voelen:

  • Gelukkig
  • Opgewonden
  • Op zoek naar aandacht

Cry Or Moan

Het Maine Coon huil- of kreungeluid is heel anders dan zijn natuurlijke tjirpen en trillen.

Maine Coons huilen meestal als ze de eigenaar missen. Leer hier meer over in mijn artikel 10 Oorzaken van Maine Coon Huilen.

Probeer te voorkomen dat u op sommige kreten van de Maine Coons reageert, zodat uw kat er geen gewoonte van maakt om elke keer te huilen als u niet in de buurt bent.

Huilen

Dit is het meest frustrerende en ongewenste geluid dat een Maine Coon kan produceren.

Maine Coon gejank wordt vaak niet gewaardeerd omdat sommige Maine Coons janken in de kleine uurtjes van de nacht als de meeste mensen slapen.

Onbesproeide en ongecastreerde Maine Coons hebben meer kans om te janken.

Hier zijn enkele andere redenen waarom uw Maine Coon huilt.

Trills

Dit is een bekend geluid bij Maine Coon katten.

Maine Coons trillen is een geluid dat lijkt op een spinnen of miauwen. Het komt er uit als een vraag wanneer een chirp en een purr gelijktijdig worden geproduceerd.

Growl

Een grommende Maine Coon geeft aan dat uw kat agressief probeert te zijn of zichzelf beschermt.

Conclusie

Voor nieuwe eigenaars die zich afvragen of Maine Coons spinnen, is het eenvoudige antwoord dat Maine Coons spinnen.

Het is echter vermeldenswaard dat dit vorstelijke kattenras een breed scala aan vocalisaties heeft die zij gebruiken om met hun eigenaren te communiceren.

Uiteindelijk zijn Maine Coons schattige katten die veel praten.

Plaats een reactie