Sissen bij pasgeboren kittens: conventioneel of zeldzaam?

Ben je ooit een kat tegengekomen, die in een boze houding op zijn tenen staat, boos sist en klaar staat om je te bespringen?

Het zou waarschijnlijk een koude rilling over je rug hebben gestuurd, als je ooit zoiets bent tegengekomen. Heeft het?

Je hebt misschien oudere katten dit zien doen, maar jongere en pasgeboren kittens krimpen over het algemeen ineen en verstoppen zich als ze een soort gevaar voelen

Katten sissen zelfs onder stress of wanneer ze zich in onbekende situaties bevinden of omringd zijn door onbekende geuren of mensen.

Stel je voor dat je alleen in je huis bent en in je kamer zit met je eigen zaken en dan hoor je vreemd geluid, zoals iemand die door je huis loopt, wat zou je eerste reactie zijn?

Je zou waarschijnlijk iets vinden, zoals een honkbalknuppel of een stok om jezelf te verdedigen en misschien zelfs de indringer te raken.

Dat is precies wat sissen is voor katten, een vorm van zelfverdediging, ze beginnen nooit willekeurig te sissen, tenzij ze enige vorm van negatieve intuïtie voelen

Sissen wordt vaak verward met hijgen, en dat zorgt ervoor dat katteneigenaren in paniek raken omdat hijgen niet vaak voorkomt bij katten.

sissen bij pasgeboren kittens : conventioneel of zeldzaam