Rood licht therapie voor katten

Fotomodulatie wordt een bekende behandeling voor katten en andere dieren. Fotomodulatie is ook bekend als Rood Licht Therapie. Rood licht therapie is een natuurlijke, chemicaliën-vrije en niet-invasieve manier om die schattige en harige kleine vrienden te behandelen.

Ooit vertrouwden dierenartsen op Low-level lichttherapie. Hierbij werd laserlicht gebruikt om aandoeningen te behandelen.

Meer recent heeft onderzoek echter aangetoond dat LED lampen ook in staat zijn om dezelfde fotonen te leveren als de lasers produceerden.

De LED, die gebruikt wordt bij Rood Licht Therapie, blijkt voordeliger te zijn, en kan ook gebruikt worden voor therapiebehandelingen thuis.

Spring naar:

Doel

Rood Licht Therapie

Het doel van Rood Licht Therapie is de genezing van spieren, pezen en botten mogelijk te maken. Rood Licht Therapie helpt ook de bloedcirculatie te verbeteren, wat ook het genezingsproces ten goede komt. Rood Licht Therapie kan de vorming van littekenweefsel helpen verminderen. Het kan het risico op oedeem helpen verminderen, en de immuniteit verhogen door de productie van immuniteitscellen te verbeteren. Deze lichttherapie voor uw kat maakt gebruik van diep doordringend licht dat een reactie teweegbrengt die fotobiostimulatie wordt genoemd.

Bij het hele proces komen endorfines vrij die helpen om de gevoelde pijn te verzachten. Als de wond of verwonding sneller geneest, is uw kat sneller weer de oude. Het doel van het gebruik van Rood Licht Therapie is bedoeld om vele omstandigheden te helpen. Deze omvatten verhoogde metabolische activiteit, verbetering van de zenuwfunctie, vermindering van de vorming van fibreus weefsel, en vooral snellere genezingstijden, sneller weefselherstel en verbeterde celgroei.

Voorwaarden

Rood Licht Therapie

Er zijn talloze aandoeningen die worden behandeld met behulp van Rood Licht Therapie. Enkele daarvan zijn de volgende, maar er kunnen nog veel meer aandoeningen zijn. Steeds meer klinisch bewijs toont aan dat artritis baat kan hebben bij het gebruik van roodlichttherapie. Artritis is een aandoening die dieren en mensen krijgen naarmate ze ouder worden. Ook sommige soorten katten hebben baat bij gewrichts- en botproblemen.

  • Artrose
  • Gewrichtspijn
  • Wonden en verwondingen
  • Spierpijn
  • Ontsteking
  • Verstuikingen, verrekkingen en peesblessures
  • Verwondingen aan de weke delen
  • Behandelingen na een operatie om de genezing te versnellen

De Red Light Therapy is wreedheidvrij, niet-invasief, kosteneffectief en pijnloos. Showdieren krijgen deze behandeling om hun capaciteiten voor shows en ook hun gezondheid op peil te houden. Dit is een geweldige alternatieve therapie die geen bijwerkingen heeft.

In vervolg, het is niet alleen wonden, andere tekenen om op te letten bij uw kat. Deze omvatten ook gedragingen zoals een afname van de normale activiteit van de kat, geen verlangen om op oppervlakken te springen waar ze normaal gesproken op springen, veel langzamer bewegen, niet stil willen zitten om geaaid te worden, mank lopen, gebrek aan verlangen om vastgehouden en geknuffeld te worden, en zelfs hun zelfverzorgingsgewoonten nemen af.

De meeste van deze aandoeningen hebben betrekking op oudere katachtigen, maar u moet niet vergeten dat Red Light Therapy hen ook in deze veranderende tijden kan helpen.

Voordelen

Rood Licht Therapie

Rood Licht Therapie stimuleert bloedcellen om de genezing te bevorderen, het stimuleert ook de collageenproductie. Collageen productie is noodzakelijk voor het genezingsproces. Eigenlijk geeft het rode licht uw cellen energie.

Hoe werkt rood licht?

Rood Licht Therapie

Het gebruik van Rood Licht Therapie bij dieren werkt ongeveer hetzelfde als bij mensen. De behandeling wordt gedaan door golflengten die de huid binnendringen van de Low-Level Light Therapy of Red Light Therapy. De fotoreceptoren absorberen dan de lichtenergie. Verschillende golflengten van het licht zullen verschillende huid- of weefsellagen beïnvloeden.

Zodra de golflengten de bestemming bereiken, hebben de geënergetiseerde cellen meer vermogen om de aangetaste gebieden te verbeteren en te genezen. Ze hebben de boost van energie en verbeterde werking, genezing en het herstelproces is korter.

De meest voorkomende onderzoeken worden gedaan op katten en honden. Er is een enorme hoeveelheid gedocumenteerd onderzoek met betrekking tot deze studies op katten en honden. De dieren werden gescheiden in groepen van pre-operatieve chirurgie en post-operatieve chirurgie.

Uit de studies bleek dat de dieren acht weken na de operatie een geleidelijk betere genezing vertoonden dan de dieren die geen roodlichttherapie hadden ondergaan. Deze studies werden verder verduidelijkt en bewezen door documentatie van snellere botgenezing.

Rood licht therapie heeft ook gedocumenteerd onderzoek in het verbeteren van hernia’s en hun genezing. Het onderzoek toont aan dat dieren die geopereerd werden aan een hernia vijf dagen eerder konden lopen dan dieren die geen roodlichttherapie kregen.

In sommige gevallen werkte de Rood licht therapie als een aanvullende behandeling voor sommige aandoeningen. Dit zouden ernstige problemen zijn die uitgebreide medische aandacht nodig hebben. Rood licht therapie is geen praktijk die alles geneest. Ook over thuisbehandeling met roodlichttherapie moet met uw dierenarts worden overlegd.

Alle katten zijn nieuwsgierige dieren. Ze voelen dat interne instinct om alles te onderzoeken. Rode lampjes worden steeds gebruikelijker als thuisbehandeling voor veel aandoeningen. Er is geen bewijs dat Rode Lichten schadelijk zijn of nadelige effecten hebben op katten.

Waar eigenaren voor moeten oppassen is het gebruik van blauwe lampen. Blauw licht therapie kan het natuurlijke circadiane ritme van de kat onderbreken. Laserlampen, heel anders dan LED-lampen voor rode lichttherapie, kunnen permanente schade aan het netvlies veroorzaken.

Behandelingstijden

Rood Licht Therapie

De meeste behandelingen met Rood Licht Therapie duren gemiddeld 3 minuten tot 8 minuten. Behandelingen met Low-Level Light Therapy kunnen tot 6 weken duren wanneer ze worden gebruikt als aanvullende behandeling bij wonden of operaties.

Voor sommige katten met chronische aandoeningen kan de dierenarts kiezen voor maandelijkse behandelingen als deze de patiënt lijken te helpen. Voor sommige chronische aandoeningen, zoals artritis, kunnen maandelijkse behandelingen voor langere tijd nodig zijn.

De langdurige behandelingen kunnen helpen om de aandoening onder controle te houden, zodat de kat een beetje verlichting voelt van een chronische aandoening zoals artritis.

Veiligheid

Rood Licht Therapie

Led verlichting of Rood Licht, low-level lichttherapie zenden een intenser soort licht uit, dit is echter veilig voor katten. Er zijn een paar kleine dingen waar u op moet letten. De reden dat LED-lampen veilig worden geacht voor katten is dat ze minder warmte afgeven dan gewone lampen. De zogenaamde flikkersnelheid is ook sneller dan wat katten en mensen kunnen waarnemen.

Alle licht kan de huid binnendringen, maar gelukkig is er bij katten minder huid te zien door hun vacht. Fel licht kan de ogen van een kat pijn doen, net zoals fel licht onze ogen pijn kan doen. Als het mogelijk is, vermijd dan lampen met UV-verlichting. Groeilampen zijn daar een voorbeeld van.

Gelukkig hebben katten niet de neiging om heel lang naar lampen te staren. Het verschil tussen laser en LED is dat de LED licht uitzendt in alle richtingen, de laser heeft alleen een rechte lijn van licht. Een kat heeft meer staafjes die hun ogen veel gevoeliger maken dan de ogen van een mens. Weet u wat er met u gebeurt als u lange tijd achter een computer zit, stel u voor wat dat met een kat zou doen?

Katten kunnen zich ook beter dan wij aanpassen aan licht of duisternis. De kwaliteit van de verlichting maakt ook een verschil. Neem geen genoegen met minder dan het beste als u een kat heeft. Het is beter het zekere voor het onzekere te nemen.

Fluorescentielampen hebben een merkbare flikkering, dit kan een kat en zijn ogen aantasten. Veel mensen gebruiken ‘kweeklampen’ om vroeg met hun tuin te beginnen. Zij planten zaadjes en gebruiken dan een kweeklamp die het licht van de zon nabootst. Zo kunnen de planten beginnen te groeien voordat ze in de tuin worden geplant.

Een kweeklamp is niet veilig voor een kat om naar te staren, maar nogmaals, een kat zal niet langdurig naar een lamp staren. Als u een kweeklamp, LED-lamp of UV-lamp gebruikt, zorg dan voor een ruimte waar de kat weg kan kruipen van de lampen. Een kattenhol is hier goed voor. Het kattenhol blokkeert een groot deel van de belichting.

Aan de slag

Rood Licht Therapie

Wanneer u de aanschaf of het thuisgebruik van Red Light Therapy of Low-Level Light Therapy overweegt, moet u eerst met de dierenarts spreken. Wat besproken moet worden is of Rood Licht Therapie een goede optie is voor uw kat. De kat zou er veel baat bij hebben als het gaat om kleine gezondheidsproblemen. Als er echter sprake is van ernstigere problemen, kan de roodlichttherapie nuttig zijn als aanvullende therapie.

Deze therapie is goed voor een aanvullende behandeling, omdat het niet-invasief, effectief en pijnloos is. Er zijn absoluut geen bijwerkingen van het gebruik van Rood Licht Therapie.

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt om gewoon naar buiten te gaan en uw eigen Red Light Therapy hulpmiddel aan te schaffen, is het altijd een beter plan om met de Dierenarts te spreken. De dierenarts kan de opties bespreken en beslissen wat de beste optie is.

Onze aanbeveling

Een geweldige aanpak is een lichttherapie apparaat van Bemix pets. Lichttherapie is gebruikt als een alternatieve behandeling in de menselijke geneeskunde voor meer dan twee decennia. Het heeft onlangs zijn weg gevonden naar de veterinaire wereld, waar het snel een reputatie krijgt als een veilige, zachte en effectieve behandelingsoptie. Het is een veiliger en minder duur alternatief voor lasertherapieapparatuur die u thuis kunt gebruiken met slechts één therapiesessie bij uw dierenarts.

Plaats een reactie