Ragamuffin Vs Maine Coon

Als u uw zinnen hebt gezet op het bezitten van een aanhankelijke, vriendelijke, en reusachtige kat, vergelijkt u misschien de Ragamuffin vs. Maine Coon kattenrassen om te bepalen welk ras het beste bij u past.

Vergeleken met Ragamuffins, zijn Maine Coons optisch groter en groter, met volwassen katten die tot 25 pond wegen, in tegenstelling tot Ragamuffins, die meer cobby zijn en tot 20 pond wegen. Maine Coons hebben ook uitstekende jachtcapaciteiten en kunnen zowel binnen als buiten leven, in tegenstelling tot Ragamuffins die alleen binnen kunnen leven. Ze hebben ook een kraag rond de nek, wat bij Ragamuffins niet voorkomt.

Dit kan lastig zijn omdat beide rassen grote katten zijn en veel overeenkomsten delen als het gaat om gezinsvriendelijke persoonlijkheden. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen om rekening mee te houden, zoals mijn artikel zal aantonen.

Hoewel zowel Ragamuffins als Maine Coons geweldige huisdieren zijn met hun winnende persoonlijkheden, kan meer inzicht in hun overeenkomsten en verschillen u helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Deze informatieve post zal u een diepgaand inzicht geven in de overeenkomsten en verschillen tussen de Ragamuffin vs. Maine Coon.

Ragamuffin Vs Maine Coon

Maine Coons en Ragamuffin katten zijn beide gevestigde en populaire kattenrassen.

Maine Coons zijn raskatten, terwijl ragamuffin katten een uitloper zijn van het populaire Ragdoll ras. Sommige mensen zeggen dat Ragamuffin katten zijn ontstaan uit straatkatten.

Al met al zullen gerenommeerde fokkers u voorzien van stamboompapieren bij de aanschaf van een van deze populaire kattenrassen (bron 1).

Beide rassen hebben de volgende eigenschappen, waardoor ze uitstekende gezinshuisdieren zijn:

 • Zachtaardig
 • Affectionate
 • Ontspannen
 • Calm Demeanor

Maar aangezien veel dierenliefhebbers de twee rassen met elkaar verwarren, kan een gedetailleerde bespreking van de rassen beginnende eigenaars helpen het ras te kiezen dat het beste bij hen past.

Maine Coons zijn aantoonbaar het grootste gedomesticeerde kattenras en zijn populair omdat het zachtaardige reuzen zijn. Ze zijn gespierd met een rechthoekig lichaam, dikke poten, brede borst, en een borstelige, wasbeerachtige staart.

Veel mensen houden van Maine Coon katten vanwege hun weelderige, lange, ruige vacht die hen een wilde uitstraling geeft. Ze zijn er in een overweldigende veelheid van patronen en kleuren.

Hier is een lijst van de 75 Maine Coon kleuringen waaruit u kunt kiezen.

Maine Coon kittens hebben blauwe ogen, maar de ogen zullen geleidelijk veranderen als pigmentatie zich vestigt in hun iris.

Volwassen Maine Coons zijn gemakkelijk te herkennen aan hun licht schuine ogen met groene, koperen of gouden pigmenten. Ze hebben ook een kraag die doet denken aan de manen van de leeuw rond hun nek.

Ter vergelijking: Ragamuffins zijn aanzienlijk grote katten die bekend staan om hun lieve aard vanwege hun walnootvormige ogen. Het zijn schootkatten, dus ze houden ervan om vastgehouden en geknuffeld te worden. Veel mensen houden van hen vanwege hun vriendelijke persoonlijkheid en hun sterke wil om een band met hun mensen op te bouwen.

Wat de vorm betreft, zijn Ragamuffins gespierd met een brede borst en gedrongen poten – ze zijn meer cobby dan Maine Coons – wat hen een minder slank uiterlijk geeft.

Terwijl veel mensen de Ragamuffin verwarren met een Ragdoll, is het niet ongewoon voor dierenliefhebbers om een Ragamuffin gemakkelijk te verwarren met een Maine Coon, of omgekeerd.

Als je de rassen probeert te onderscheiden, zou je gemakkelijk het verschil tussen een Maine Coon en Ragamuffin kunnen zien door naar hun fysieke attributen te kijken.

Hun belangrijkste verschillen komen voort uit hun:

 • Skeletstructuur
 • Kleur ogen
 • Vorm
 • Lichamelijke Verschijning
 • Bont lengte

Herkomst

Net zo belangrijk als het begrijpen hoe Maine Coons fysiek verschillen van Ragamuffin katten, is het begrijpen van hun oorsprong.

Wat Maine Coon katten betreft, ondanks hun steeds toenemende populariteit en de grote liefde die ze van hun mensen krijgen, is hun oorsprong in een beetje mysterie gehuld.

Tot op de dag van vandaag, blijft de waarheid achter hoe Maine Coon katten in Maine, Verenigde Staten, zijn ontstaan, in mysterie gehuld.

De Maine Coons mysterieuze wortels houden hun populariteit niet tegen.

Hoewel er vele legenden bestaan over de oorsprong van Maine Coons, is de mythe die standhoudt de bewering dat Maine Coons via schepen Amerika zijn binnengebracht, waar ze werden gebruikt om de scheepsmuispopulatie op afstand te houden.

Verre van deze folklore mythen, begonnen Maine Coons in de jaren 1950 in populariteit te stijgen.

Als u meer feiten en folklore mythes rond de oorsprong van de fabelachtige Maine Coon kat wilt leren kennen, lees dan mijn artikel ‘Waar komen Maine Coon katten vandaan?‘.

Aan de andere kant zijn de Ragamuffin katten een uitloper van de Ragdoll katten, die in de jaren zestig in Californië zijn ontstaan. Dus, hoe zijn ze ontstaan?

Oorspronkelijk werd het fokken van Ragdolls streng gecontroleerd door de oprichtster van het ras, Ann Baker, die later haar eigen register oprichtte, de International Ragdoll Cat Association (IRCA), waarbij ze zich onttrok aan alle traditionele fokverenigingen.

Later in de jaren, wilde een groep fokkers nieuwe kleuren en patronen introduceren, terwijl een ander kamp van fokkers het belangrijk vond om de genenpoel van het ras uit te breiden. Als resultaat creëerde de nieuwe groep zijn eigen ras, de Ragamuffins, door uitkruising van Himalayans, Perzen, en andere langharige huiskatten.

De Ragamuffin werd opgericht als een afzonderlijk kattenras in 1994. Ze hebben vriendelijke persoonlijkheden en een kenmerkende dikke, konijnachtige vacht (bronnen 1,2).

Ragdoll Kat Vs Maine Coon Grootte

Er is weinig tot geen verschil tussen de Ragdoll en Ragamuffin kattenrassen, ondanks dat het aparte rassen zijn.

In dit opzicht is het verschil tussen Ragamuffin vs. Maine Coon min of meer hetzelfde als tussen Ragdoll vs. Maine Coon.

Daarom is het volkomen logisch om de Ragdoll Cat vs. Maine Coon grootte te vergelijken.

1. Gewicht

Als we het gewicht van de Maine Coon vergelijken met dat van de Ragdoll, is het onmiddellijk duidelijk dat Maine Coons iets zwaarder neigen te zijn:

 • Mannelijke Maine Coons wegen tussen de 15 en 25 pond
 • Vrouwtjes Maine Coons wegen tussen de 8 en 12 pond

Ter vergelijking:

 • Mannelijke Ragdolls wegen ergens tussen de 15 en 20 pond
 • Vrouwelijke Ragdolls wegen gemiddeld tussen de 8 en 15 pond

2. Hoogte

Qua hoogte zijn Maine Coon katten meestal groter, variërend van 8 tot 16 centimeter, terwijl Ragdoll katten ongeveer 9 tot 11 centimeter groot zijn.

3. Lengte

Wat de lengte betreft, variëren Maine Coons gewoonlijk tussen 19 en 40 inches, vergeleken met Ragdolls die tussen 17 en 21 inches lang zijn.

4. Kenmerken

Zowel de Ragdoll als de Maine Coons hebben opvallend grote gelaatstrekken die passen bij hun grote proporties, en alle raskatten zullen proportioneel overkomen zonder meer prominente gelaatstrekken (bron 1).

Maine Coon Vs Ragamuffin Bouw en Vorm

Alles aan de Ragamuffin en Maine Coon kat geeft een gevoel van substantie.

Ten eerste zijn het allemaal grote katten met rechthoekige, gespierde lichamen en brede borstkassen. Hun lichaamsdelen zijn ook in verhouding.

Hier is hoe ze zich vergelijken:

1. Snuit / Kin

Maine Coons hebben een vierkante, grote snuit die doet denken aan die van een leeuw.

Ter vergelijking, Ragamuffin katten hebben een brede ronde kop met een korte snuit met gezwollen snorhaarkussentjes.

2. Hals

Zowel de Maine Coon als de Ragamuffin kattenrassen hebben een korte, zware, en sterke hals met wulpse kragen er omheen.

Er is echter één opmerkelijk verschil: Maine Coon ruffs hebben een iets langere vacht dan die bij Ragamuffins.

3. Vorm van het hoofd

Wat de vorm van de kop betreft, hebben zowel de Ragamuffins als de Maine Coon katten een wigvormige kop met spitse oren en ronde ogen.

Maine Coons hebben de neiging hoge jukbeenderen te hebben ten opzichte van Ragdoll katten die mollige wangen hebben.

4. Neus

Een rasechte Maine Coon heeft een middellange, zacht gebogen neus, terwijl Ragamuffin katten een korte neus hebben.

5. Oren

Net zoals Maine Coons grote, driehoekige, spitse en goed behaarde oren hebben, hebben Ragamuffin katten kleine, driehoekige spitse oren, voorzien van pluimpjes vacht. De oren staan in verhouding tot de rest van hun lichaam.

6. Staart

Vergeleken met Maine Coons met lange, borstelige, wasbeerachtige staarten, hebben Ragamuffin katten lange, pluizige staarten.

Er is meer aan de staart van een Maine Coon kat dan je zou denken, klik hier om te zien waarom.

7. Benen en Poten

Maine Coon katten hebben merkbaar grotere poten dan Ragamuffins.

De eerste eigenaars moeten er echter rekening mee houden dat de meeste katachtigen van de Ragamuffin-familie witte poten en gedrongen poten hebben.

Maine Coons hebben sterke, dikke poten.

Maine Coon Vs Ragamuffin Groeisnelheid

Ondanks dat het grote kattenrassen zijn, staan zowel de Ragamuffins als de Maine Coons erom bekend dat ze erg langzaam groeien.

Beide kattenrassen doen er tot 4 jaar over om volgroeid te raken, maar Maine Coons kunnen er langer over doen. Dit betekent dat u een relatief kleine kat kunt hebben, zelfs als deze meer dan een jaar oud is.

Hun trage groeisnelheid betekent niet dat ze kleiner lijken.

Deze rassen, vooral de Maine Coon, blijven gedurende hun hele leven optisch groter dan andere rassen.

Maine Coon Vs Ragamuffin Bont

Maine Coon katten staan bekend om hun weelderige, lange vacht die meestal ongelijk over hun lichaam verdeeld is en hen een wilde uitstraling geeft.

Rasechte Maine Coons hebben een ongelijke vacht in twee lagen, waarbij de vacht langer drapeert op hun buik en billen (achter de poten), maar korter over de schouders.

Een interessante eigenschap van de vacht van de Maine Coon is dat deze semi-waterafstotend is, wat betekent dat ze goed gekleed zijn voor de winter.

De semi-waterbestendige vacht stelt Maine Coon katten niet alleen in staat om strenge, frigide klimaten te doorstaan, maar ook om moeiteloos door het water te zwemmen. Van katten van dit ras wordt zelfs gezegd dat ze geobsedeerd zijn door water.

Als je me niet gelooft, kijk dan eens naar de verrassende reden waarom Maine Coons geobsedeerd zijn door water!

In tegenstelling tot veel andere kattenrassen met een lange vacht, is de vacht van de Maine Coon zijdeachtig en klit niet gemakkelijk (mits regelmatig geborsteld). Hun aanzienlijk langere vacht rond hun nek onderscheidt hen ook van de Ragamuffin, omdat het hen op kleine leeuwen doet lijken.

Aan de andere kant hebben Ragamuffin katten een halflange, zijdeachtige vacht. De vacht is meestal konijnenzacht en relatief licht, wat hen een decadente, opgeblazen look en gevoel geeft.

In verhouding tot de vacht van Maine Coons lijkt de vacht van Ragamuffins opmerkelijk bestand tegen klitten, zodat u uw katachtige niet dagelijks hoeft te borstelen (bronnen 1).

Maine Coon Vs Ragamuffin Kleurplaten

Je kunt het verschil zien tussen Ragamuffin en Maine Coons door naar de kleur van hun vacht te kijken.

Om te beginnen, Ragamuffin kittens worden wit geboren en ontwikkelen kleurpatronen naarmate ze volwassen worden. Als zodanig kunnen hun vachtkleuren en patronen sterk variëren, met inbegrip van effen, tabby, schildpad, bi-, en driekleurig.

Dat gezegd hebbende, kunt u een Ragamuffin kat vinden die is:

 • Wit
 • Zwart/Ebbenhout
 • Blauw/Grijs
 • Rood/Oranje
 • Kaneel
 • Fawn
 • Lila
 • Lavendel/Zilver
 • Chocolade/Bruin/Sabel

Bi-color Ragamuffins hebben meestal een omgekeerde V op hun voorhoofd, witte magen, en witte poten, terwijl mitted Ragamuffins points hebben met witte poten en kin.

Ter vergelijking, Maine Coons kunnen in bijna elke denkbare kleur en patroon combinatie voorkomen.

Ze komen voor in een grote variëteit van patronen, waaronder:

 • Massief
 • Tabbies
 • Bi-Colors
 • Parti-Color
 • Gearceerd
 • Calico
 • Tortoiseshell
 • Rook

De meest populaire kleurslagen zijn blauw, rood, crèmekleurig, effen wit, en zwart. Al met al zijn tabby Maine Coons het meest verkrijgbaar (bronnen 1,2).

Heb je ooit de werkelijk betoverende blauwe Maine Coon kat gezien? Klik hier om er meer over te lezen.

Ragamuffin Vs Maine Coon Persoonlijkheid

Zowel de Ragamuffin als de Maine Coon kattenrassen staan bekend om hun winnende persoonlijkheden.

Ze worden beschreven als:

 • Intelligent
 • Affectionate
 • Vriendelijk
 • Zachtaardig

Beide kattenrassen zijn aanhankelijk met een lief en zachtaardig temperament, zeer sociaal, en gaan vreedzaam met elkaar om.

Ze zijn ideale metgezellen en trouw aan hun mensen. U zult ook merken dat ze graag met hun baasjes spelen. Maine Coons zijn echter speelser dan Ragamuffins.

Wat de jachtvaardigheden betreft, hebben Maine Coons uitstekende jachtcapaciteiten, terwijl Ragamuffins, net als hun neef Ragdolls, lui zijn; daarom worden ze niet als goede jagers beschouwd.

In tegenstelling tot Ragamuffins hebben Maine Coons ook graag een ruimte waarvan zij het gevoel hebben dat die van henzelf is.

Zijn Ragamuffins en Maine Coons familievriendelijk?

Maine Coons en Ragamuffin zijn uiterst vriendelijk, maar de Maine Coon heeft de neiging een meer uitgaande persoonlijkheid te hebben.

Met hun relaxte, kalme aard zijn zowel Maine Coons als Ragamuffins geschikt voor gezinnen.

Vergeleken daarmee zijn Maine Coons van nature zelfverzekerder en extravert. Als zodanig zullen zij bezoekers benaderen en een band met hen opbouwen.

Ragamuffins daarentegen zitten graag op schoot bij hun baasje, slapen graag in de buurt, of zijn gewoon graag in de nabijheid van hun mens (bron 1,2).

Zijn Ragamuffins Intelligenter dan Maine Coons?

Ragamuffin en Maine Coons staan er beide om bekend dat ze ongelooflijk intelligent zijn.

Bovendien hebben ze de reputatie goed trainbaar te zijn en gemakkelijk kunstjes te leren, vooral als ze op jonge leeftijd getraind worden.

Zijn Maine Coons meer vocaal dan Ragamuffins?

Wanneer we de vocaliteit van Ragamuffins en Maine Coons vergelijken, kunnen we zien dat Ragamuffins als stil worden beschouwd, omdat ze alleen praten wanneer dat nodig is, terwijl Maine Coons als zeer vocaal worden beschouwd.

De Maine Coon zal bijna nooit miauwen, maar in plaats daarvan de hele dag door vrolijk kletsen tegen hun menselijke metgezellen door middel van tjirpen en trilgeluiden.

Ragamuffin Vs Maine Coon Gezondheidsproblemen

De Ragamuffin en Maine Coon zijn over het algemeen gezonde rassen die lang kunnen leven. Ze hebben echter de neiging om veel voorkomende erfelijke gezondheidsproblemen te hebben, die een ernstig probleem kunnen vormen.

Beide kattenrassen kunnen aanleg hebben voor:

Ragamuffins zijn ook vatbaar voor:

 • Aandoening van de bovenste luchtwegen
 • Blaasontsteking
 • Infectieziekten

Ter vergelijking, Maine Coons kunnen ook lijden aan:

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de veel voorkomende symptomen en tekenen om op te letten zodat u deze specifieke gezondheidsproblemen bij uw Maine Coon vroegtijdig kunt herkennen.

Ragamuffin Vs Maine Coon Bewegingsvereisten

Een ander opmerkelijk verschil tussen Maine Coons en Ragamuffins is hoe energiek ze zijn.

Hoewel beide rassen speels zijn, staat de Maine Coon erom bekend zeer energiek te zijn. Ze hebben voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven.

Dit zijn mijn favoriete Maine Coon kattenspeelgoed die helpen om onze grote Maine Coon te vermaken.

Over het algemeen hebben Maine coons dagelijks 20-30 minuten beweging nodig. In dit opzicht moeten Maine Coon eigenaren tijd vrijmaken om hun katachtige te laten bewegen en zorgen voor voldoende kattenspeeltjes om de kat bezig te houden.

Maine Coons hebben een hond-achtige houding en kunnen comfortabel worden aangelijnd en uitgelaten. Het zijn ook grote klimmers en zullen genieten van het beklimmen van een extra grote kattenboom binnenshuis of klimbomen buitenshuis.

Vergeleken met Maine Coons zijn Ragamuffins erg lui en houden ervan om vastgehouden te worden. Ze hebben geen specifieke trainingsschema’s nodig en kunnen uren luieren op de schoot van hun baasje (bron 1).

Ragamuffin Vs Maine Coon Kosten

Gezien alle inherente kwaliteiten en de winnende persoonlijkheden van deze twee kattenrassen, kwamen zowel de Ragamuffins als de Maine Coons met enorme prijskaartjes.

Raszuivere Maine Coons zijn aan de hogere kant, met hun prijs variërend van $800 tot meer dan $2,000.

Ragamuffins kosten gewoonlijk tussen de $600 en $1,300.

De prijs van het kitten of de kat zal afhangen van verschillende factoren, waaronder:

 • Leeftijd
 • De fokker
 • Kwaliteit
 • Geografische ligging

Oudere katten zijn beduidend goedkoper, met Ragamuffin katten ouder dan twee tot drie jaar die ergens tussen de $25 en $150 kosten (bron 1).

Ragamuffin Vs Maine Coon Levensduur

Ragamuffins en Maine Coons zijn over het algemeen gezonde kattenrassen, maar Ragamuffins hebben de neiging langer te leven dan de Maine Coons.

Maine Coons zijn een winterhard, gezond kattenras met een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Ragamuffin Katten zijn een vrij stevig ras dat tot 18 jaar kan worden, maar naar schatting tussen de 12 en 16 jaar oud wordt (bronnen 1,2).

De verzorging van een Ragamuffin Vs Maine Coon

Er zijn veel aspecten waarmee u rekening moet houden als het gaat om de verzorging van uw katachtige.

1. Voeding

Ten eerste, zowel Ragamuffins als Maine Coons moeten gevoed worden met kattenvoer van hoge kwaliteit elke dag.

Voordat u uw katachtige bij de fokkers weghaalt, moet u ervoor zorgen dat u weet welk voer ze gewend waren te eten, dat kan handig zijn als u van plan bent uw kat een ander dieet te geven.

Maine Coons moeten gevoed worden met:

 • Droogvoer van hoge kwaliteit
 • Af en toe natvoer (niet meer dan 2-3 keer per week)

Aan de andere kant hangt de voedingsbehoefte van Ragamuffins af van hun leeftijd, geslacht en activiteitsniveaus. Praat met uw dierenarts om te zien wat hij kan aanbevelen.

2. Grooming

Wat de verzorging betreft, hebben deze twee rassen een lange vacht die, hoewel bestand tegen klitten, ten minste 2-3 keer per week moet worden verzorgd en geborsteld.

Ongeacht het ras dat u in huis haalt, kunt u uw katachtige naar behoefte in bad doen, meestal één keer per maand.

3. Klauwen

Hoewel beide rassen aanhankelijk zijn met een zacht temperament, is het in de gaten houden van hun klauwen ook belangrijk.

4. Andere Eigenschappen

Vergeet niet om de oren, ogen en tanden van uw katachtige regelmatig te controleren.

5. Speelgoed

Zowel Ragamuffins als Maine Coons zijn speels, dus uw katachtige voorzien van veel kattenspeelgoed is essentieel.

Als je een Maine Coon mee naar huis neemt, moet je een kattenboom zoals deze kopen en krabpalen, waar de katachtige zijn klimbehoefte kan bevredigen.

Ragamuffin Maine Coon Mix

We weten allemaal dat gerenommeerde kattenfokkers fokken meestal alleen raskatten, voornamelijk omdat ze waarde hebben.

Welnu, hoewel het hebben van een raskat een geweldige ervaring is, als u zich de initiële aanschafkosten en onderhoudskosten niet kunt veroorloven, zult u zeker nadenken over Ragamuffin Maine Coon Mix.

Gezien het feit dat katten van deze rassen de hieronder genoemde eigenschappen hebben, kan het mengen ervan mogelijk een aanhankelijke kat opleveren met een bewonderenswaardige persoonlijkheid, de hondachtige aanleg van de Maine Coon, en de knuffelige aanleg van de Ragamuffin:

 • Affectionate
 • Intelligent
 • Zeer sociaal
 • Geweldige Algemene Persoonlijkheden

Gelukkig zijn er een paar fokkers die kruisingen aanbieden, waarbij de prijs van de Ragamuffin Maine Coon Mix varieert van $1.00 tot $1.500. Dit komt omdat Ragamuffin en Maine Coons min of meer in dezelfde prijsklasse liggen.

Als je erover denkt om een Ragamuffin Maine Coon Mix aan te schaffen en een krap budget hebt, kun je in contact komen met katachtigeigenaren die hun katten niet hebben laten castreren.

Sommige huisdiereigenaren geven hun Ragamuffin Maine Coon Mix ook gratis weg.

Wees echter voorzichtig, want deze katachtigen kunnen erfelijke gezondheidsproblemen hebben.

Maine Coon Ragdoll Mix Persoonlijkheid

De Maine Coon Ragdoll mix staat bekend om zijn volgzame persoonlijkheid.

Ze lijken de persoonlijkheden van raszuivere Maine Coons en Ragdolls te combineren in die zin dat ze hun menselijke metgezellen begroeten als ze thuiskomen en ook hunkeren naar schootknuffels.

Zij vertonen echter geen hoge hyperactiviteit.

Een andere geweldige eigenschap van Maine Coon Ragdoll Mix katten is dat ze van nature speels zijn. Ze zijn veilig in de buurt van kinderen en passen zich vrij snel aan veranderingen aan.

Over het algemeen zijn Maine Coon Ragdoll Mix katten kalm, zachtaardig, en hebben ze altijd-liefhebbende persoonlijkheden (bron 1).

Maine Coon Ragdoll Mix Fokker

Hoewel Maine Coon Ragdoll Mix fokkers zeldzaam zijn, wil dat niet zeggen dat ze niet bestaan.

Als je van plan bent om een Maine Coon Ragdoll Mix aan te schaffen, hoef je alleen maar je best te doen en een gerenommeerde fokker te vinden.

Het belangrijkste is, voordat je een Maine Coon Ragdoll mix koopt, zorg ervoor dat de fokker de beste praktijken voor het opvoeden van katten naleeft.

Conclusie

Het vergelijken van de Ragamuffin vs Maine Coon kattenrassen is erg handig als u probeert te beslissen welke kat u in huis moet nemen.

Hopelijk helpt deze gids u de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen deze twee grote kattenrassen te begrijpen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Half Ragdoll Half Maine Coon Te Koop

Veel fokkers updaten hun websites wanneer ze een nestje verwachten. Als u een Maine Coon Ragdoll mix wilt, blijf dan kijken op de websites van gerenommeerde dealers voor updates.

Maine Coon Vs. Birmaan

De Maine Coon komt oorspronkelijk uit Maine, VS, terwijl de Birmaan oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Maine Coons en Birmanen hebben meestal dezelfde persoonlijkheid, maar de Maine Coons zijn aanzienlijk groter dan de Birmanen.

Zijn Maine Coon katten echt zo groot?

Maine Coons zijn de grootste gedomesticeerde katten ter wereld. Ze kunnen wedijveren met de grootte van kleine honden.

Plaats een reactie