Op welke leeftijd kan ik met mijn Maine Coon fokken?

Als u op zoek bent naar het fokken van Maine Coons, is het gebruikelijk om u af te vragen, op welke leeftijd kan ik mijn Maine Coon fokken?

Vrouwelijke Maine Coons moeten minstens 18 maanden oud zijn voordat je met ze kunt fokken, maar idealiter zou je moeten wachten tot ze volgroeid zijn, anders kan hun groei worden belemmerd. Mannelijke Maine Coons moeten minstens 18 tot 24 maanden oud zijn alvorens te fokken. Laat uw katten eerst controleren door een dierenarts, om vast te stellen of ze gezond genoeg zijn om mee te fokken.

Voor degenen onder u die er altijd al van gedroomd hebben om met hun Maine Coon kitten te fokken, bent u waarschijnlijk nu al naar uw kat aan het staren, wanhopig opgewonden om met het fokproces te beginnen.

Hoewel er niets op tegen is om je opgewonden te voelen, is het belangrijk dat je in gedachten houdt hoe ongelooflijk gevaarlijk en onverantwoord het is om je kat te fokken als hij nog te jong is.

Er komt veel meer kijken bij het fokken dan je zou denken!

Op welke leeftijd kan ik met mijn Maine Coon fokken?

Er zijn veel Maine Coon fokkers, maar voordat je besluit om zelf fokker te worden, moet je weten dat het niet zo makkelijk is om snel geld te verdienen.

Fokkers maken veel kosten, en het is een tijdrovend en mentaal belastend proces.

Met dat alles gezegd zijnde, zijn er nog genoeg redenen waarom je katten zou willen fokken.

Kattenliefhebbers houden ervan om nieuw leven in de wereld te brengen, en het kan lonend zijn om een poes en een dekkater te koppelen om prachtige Maine Coon kittens te maken.

Dus, als je wilt beginnen met fokken, wat is de beste leeftijd om te beginnen met het fokken van je katten?

De paringsleeftijd van een Maine Coon ligt meestal rond de vijf of zes maanden. Dit is wanneer een kat geslachtsrijp is en klaar is om een partner te zoeken. Het is echter geen goed idee om met katten te gaan fokken als ze nog zo jong zijn!

De minimumleeftijd voor het fokken van katten ligt rond 18 tot 24 maandenmaar dit wordt nog steeds niet aanbevolen voor het fokken van Maine Coons.

Maine Coon katten hebben een veel tragere groeisnelheid dan de meeste katten, dus het kan drie tot vijf jaar duren voordat ze hun volledige grootte bereiken.

Een vrouwelijke Maine Coon die zwanger wordt voordat ze volgroeid is, kan te maken krijgen met een achterblijvende groei en kan zelfs meer risico lopen op een gevaarlijke zwangerschap en geboorte.

Ondertussen is de maximale fokleeftijd van katten ongeveer zeven jaar oud. Oudere katten lopen ook risico op een gevaarlijke zwangerschap en bevalling, en het brengt zowel de poes als haar kittens in gevaar (bron 1,2).

Veel mensen zijn geïnteresseerd in het fokken van Maine Coons, denkend dat ze snel rijk zullen worden. Dit is eenvoudigweg niet het geval.

Als u echter toch geïnteresseerd bent in het fokken van uw kat, lees dan verder om alle ins en outs van het fokken van Maine Coons te leren!

Hoeveel kittens kan een Maine Coon kat krijgen?

De gemiddelde grootte van een Maine Coon nest is ongeveer vier of vijf kittens, en ze hebben zelden nesten van meer dan zes. In zeldzame gevallen kunnen ze echter wel tot twaalf kittens tegelijk krijgen!

Dus, hoeveel kittens kan een Maine Coon krijgen in een jaar? Het wordt vaak als het beste beschouwd om een poes twee keer per jaar te fokken, zodat ze gemiddeld acht tot twaalf kittens per jaar kan voortbrengen.

Hier zijn de belangrijkste redenen die van invloed zijn op hoeveel kittens je Maine Coon kat zal krijgen:

Factor Beschrijving
Leeftijd Jonge en oude koninginnen hebben
kleinere nesten
Genetica Genetica beïnvloedt nestgrootte
Fokken
Frequentie
Regelmatige fokverhogingen
nestgrootte
Gezondheid Gezonde koninginnen produceren
grotere nesten
Hoeveel Kittens Krijgt Een Maine Coon

Laten we deze factoren eens wat meer in detail bekijken (bron 1):

1. Leeftijd

Leeftijd is een belangrijke factor bij het bepalen van de worpgrootte.

Jonge poezen hebben waarschijnlijk een kleiner nest, tussen één en drie kittens. Ouder wordende poezen hebben ook meer kans om kleinere nesten te produceren.

Verrassend genoeg is het eerste nestje van een Maine Coon meestal vrij klein, slechts tussen de één en drie kittens.

Wanneer een poes in de beste fokleeftijd is, is de kans het grootst dat ze een groot nest produceert.

2. Genetica

Helaas is er geen manier om met zekerheid te weten of uw fokkoningin de optimale genetica heeft voor het voortbrengen van grotere nesten.

Er wordt echter aangenomen dat genetica wel degelijk een grote rol speelt, en dat sommige katten gewoon meer of minder kans hebben om grote nesten te produceren.

3. Fok Frequentie

Koninginnen die vaker, bijvoorbeeld een- of tweemaal per jaar, worden gekweekt, hebben meer kans op grotere nesten.

Infrequent fokken kan invloed hebben op hoe gastvrij de baarmoeder van de poes is voor nieuwe nesten, en kan het aantal kittens dat ze krijgt verminderen.

4. Gezondheid

De gezondheid van een koningin is belangrijk voor het bepalen van de nestgrootte.

Gezondere koninginnen die op een goed dieet staan, zullen eerder grotere nesten voortbrengen, terwijl ondervoede of ongezonde koninginnen eerder kleinere nesten zullen hebben.

Dit zijn de ‘Top 7 Maine Coon Gezondheidsproblemen’ om op te letten als u van plan bent met uw Maine Coon kat te fokken.

Dingen die je moet weten voordat je met katten gaat fokken

Hoe aantrekkelijk het fokken ook mag lijken, het kost veel tijd en geld om aan deze hobby of bedrijfsregeling deel te nemen. Voordat je besluit om wel of geen katten te gaan fokken, zijn hier een aantal dingen die je wilt weten.

Het is duur

Fokkers maken veel kosten voordat ze winst kunnen maken.

Als je alleen poezen houdt, moet je een dekgeld betalen, om nog maar te zwijgen van de initiële kosten van alle katten die je bezit!

Je zult ook alle medische kosten moeten betalen, inclusief vaccinaties, ontworming en dierenartscontroles.

Je zult ook moeten betalen voor voedsel en andere benodigdheden.

Het is tijdrovend

Katten fokken is een voltijdse job.

In tegenstelling tot veel banen, kun je niet uitklokken als een poes zwanger is of borstvoeding geeft.

Jonge kittens moeten om de paar uur gecontroleerd worden, wat betekent dat je niet eens verzekerd bent van een goede nachtrust!

Oudere kittens zijn luidruchtig en moeten zindelijk worden gemaakt, wat soms vermoeiend en frustrerend kan zijn.

Het kan hartverscheurend zijn

Helaas brengt het fokken van katten een groot risico met zich mee.

Gevaarlijke zwangerschappen kunnen het leven van de poes nemen voor of tijdens de bevalling.

Bovendien is er geen garantie dat alle kittens zullen overleven. Dit kan een enorme emotionele tol van je eisen.

Hoe te beginnen met het fokken van Maine Coons

Als u nog steeds geïnteresseerd bent in het fokken van Maine Coon katten, lees dan verder om de stappen te ontdekken die u moet doorlopen (bron 1):

1. Verkrijg Uw fokkatten

U zult zowel een poes als een kater willen hebben met officiële registratiepapieren die hun stamboom bewijzen.

Sommige fokkers kiezen er echter voor hun eigen dekreuen niet te bezitten en in plaats daarvan een dekgeld te betalen en een dekreu te “huren” voor de fokkerij, maar dit is geheel aan u.

2. Verkrijg een licentie

De legaliteit van het fokken en verkopen van kittens kan variëren per locatie, dus je zult moeten onderzoeken of je wel of niet een vergunning nodig hebt.

Als je drie of minder poezen fokt, dan is de kans groot dat je geen vergunning nodig hebt, maar het is altijd het beste om het te controleren, voor het geval dat!

3. Laat je certificeren door een geregistreerde katteninstantie

Hoewel het niet absoluut noodzakelijk is, wil je geregistreerd zijn bij een erkende kattenorganisatie zoals TICA of de CFA.

Gecertificeerde fokkers worden door potentiële klanten als veel betrouwbaarder beschouwd, en u kunt hen verzekeren dat u gezonde katten van hoge kwaliteit levert.

4. Gezondheidsonderzoeken

Beide ouderdieren moeten grondig door een dierenarts worden nagekeken voordat je met ze gaat fokken.

Uw dierenarts zal kunnen bepalen of uw poes in een goede conditie is om voor kittens te zorgen, en kan veel nuttig advies geven.

5. Genetische Testen

Hoewel Maine Coons over het algemeen worden beschouwd als een gezond, stevig ras, zijn ze vatbaar voor een paar verschillende gezondheidsproblemen.

Dit zijn de ‘Top 7 Maine Coon Gezondheidsproblemen‘.

Het is belangrijk om beide ouders te laten testen op genetische aandoeningen zoals hypertrofische cardiomyopathiezodat ze die niet doorgeven aan hun kittens.

6. Juiste Benodigdheden

Je hebt voedsel van hoge kwaliteit nodig voor je zwangere poes, en ook een veilige ruimte voor haar en haar kittens.

Verder heb je kittenvoer nodig om de baby’s te spenen, en ook veel speelgoed voor als ze klaar zijn om te gaan spelen.

7. Maak een website

Je zult een manier nodig hebben om reclame te maken en je kittens te verkopen, en de meeste fokkers maken hun eigen website om dit te doen.

Hoewel je andere vormen van sociale media kunt gebruiken om reclame te maken, zijn velen het erover eens dat het het beste is om klanten te voorzien van een website die alle informatie biedt die ze maar kunnen wensen.

8. Doe je onderzoek

Er bestaat niet zoiets als te veel onderzoek als het gaat om het fokken van katten!

Er kan van alles misgaan tijdens een zwangerschap, en je zult er voor je poes willen zijn bij elke stap die je zet om ervoor te zorgen dat ze gelukkig en gezond is.

Simpele fouten zoals het niet verstrekken van voedsel met voldoende eiwitten kan uiteindelijk het nest van de koningin doden, of zelfs de koningin zelf! (bron 1).

Kosten van het fokken van katten

Het fokken van katten met winstoogmerk is in het begin vrij moeilijk, omdat je veel kosten zult moeten maken, en het enkele maanden zal duren voordat je überhaupt geld verdient.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de belangrijkste kosten die je zult maken als je besluit een Maine Coon fokker te worden:

Fokken
Kosten
Prijs ($)
Genetisch
Screening
$50 per test,
per kat
Dekgeld $100 – $1,000
Kopen
Fokken
Kat
$4,000 per stuk
Microchips $50 per stuk
castratie /
Neutratie
$100 – 200
per kitten
Maine Coon fokker kosten

Deze extra kosten variëren:

Andere
Fokken
Kosten
Hoogwaardige
Voedsel
Vaccinaties
Dierenarts Controle
Kitten
Registratie
Vergoedingen
Goed leven
Voorwaarden
Papierwerk
Ontworming
Speelgoed En
Verrijking
Andere fokkosten voor katten

Lees verder om meer te ontdekken over alle kosten die je als fokker zult maken:

 • Genetische Screening: Maine Coons zijn vatbaar voor een verscheidenheid aan genetische gezondheidsaandoeningen, zoals polycysteuze nierziekte, spinale spieratrofie, en hypertrofische cardiomyopathie. U zult ongeveer $50 per test per kat moeten betalen om er zeker van te zijn dat uw fokkatten geen van deze aandoeningen aan hun jongen kunnen doorgeven.
 • Dekgeld: Als u niet uw eigen dekkater of -katten wilt houden, zult u een dekkater van hoge kwaliteit moeten “huren” om met uw poes te fokken. Dit kan variëren van $100 tot meer dan $1,000! Sommige dekreueigenaren geven echter de voorkeur aan een ruil, en zullen u toestaan hun kater te dekken in ruil voor een kitten naar keuze.
 • Het kopen van een fokkat: Natuurlijk moet je een poes van hoge kwaliteit met een sterke Maine Coon afstamming aanschaffen, als je zelf kittens wilt fokken. Een goede poes zal waarschijnlijk rond de $4.000 kosten om mee te beginnen, en als je haar van een andere fokker koopt, zul je waarschijnlijk ook een fokvergoeding moeten betalen.
 • Voedsel van hoge kwaliteit: Maine Coons hebben veel voedsel van hoge kwaliteit nodig dat veel eiwitten en weinig koolhydraten bevat om gezond te blijven. Dit geldt vooral voor een drachtige of zogende poes, die alle kracht nodig heeft die ze kan krijgen om zichzelf en haar kittens gezond te houden.
 • Vaccinaties: Je moet zowel je fokouders als al hun kittens vaccineren. Kittens hebben verschillende vaccinatierondes nodig als ze jong zijn, en dat kan behoorlijk oplopen als je een heel nest moet vaccineren!
 • Dierenarts Controle: Het is van vitaal belang dat u de gezondheid van uw poes en haar kittens altijd op de eerste plaats zet. Uw drachtige poes zal gedurende haar zwangerschap meerdere malen gecontroleerd moeten worden om er zeker van te zijn dat alles goed gaat, en de kittens zullen zelf ook meerdere keren gecontroleerd moeten worden. Kittens hebben ook een zeer slecht immuunsysteem om mee te beginnen, en ze zijn vatbaar voor het ontwikkelen van allerlei infecties en ziektes, die u zult moeten behandelen.
 • Kitten Registratie Vergoedingen: Als u geregistreerd bent bij een kattenorganisatie, moet u voor elk kitten registratiekosten betalen, zodat ze als raskitten worden beschouwd.
 • Microchips: De meeste goede fokkers laten al hun kittens microchippen voordat ze ze naar goede huizen sturen. Microchips zijn belangrijk om er zeker van te zijn dat een kat veilig thuisgebracht kan worden, mocht hij verloren raken of gestolen worden. Microchip implantaties kosten meestal ongeveer $50 per stuk.
 • Castratie of sterilisatie: Een steeds vaker voorkomende praktijk onder fokkers is om alle kittens te steriliseren of te steriliseren voordat ze aan hun eeuwige thuis worden verkocht. Helaas zijn deze operaties niet goedkoop, en kunnen de kosten oplopen van $100 tot $200 per kitten.
 • Kwaliteit leefomstandigheden: U zult ervoor moeten zorgen dat uw poes en haar kitten schone en humane leefomstandigheden hebben. Misschien moet u zelfs een aparte ruimte bouwen om uw katten te huisvesten, vooral als het gaat om dekkatten, die vaak geneigd zijn te sproeien.
 • Papierwerk en Documentatie: Alle goede fokkers voorzien hun klanten van het juiste papierwerk en documentatie, samen met stambomen.
 • Ontworming: Alle kittens hebben meerdere ontwormingsrondes nodig als ze jong zijn.
 • Speelgoed en verrijking: Maine Coons zijn een van de meest speelse en onstuimige kittens die er zijn, en ze hebben duurzaam, veilig speelgoed nodig om gelukkig en verrijkt te blijven.

Heb ik een vergunning nodig om katten te fokken?

Het is ook belangrijk om de legaliteit te overwegen voordat je je droom om een kattenfokker te worden nastreeft. Bijvoorbeeld, heb je een vergunning nodig om kittens te verkopen of katten te fokken?

In de VS moeten commerciële fokkers (die vier of meer poezen hebben om mee te fokken) een vergunning hebben.

Als u drie of minder fokkoninginnen hebt, dan hoeft u geen vergunning te verkrijgen.

Houd in gedachten dat wetten ook kunnen verschillen van staat tot staat, dus je moet je staat wetten grondig onderzoeken voordat je een beslissing neemt.

De wet is vergelijkbaar in het Verenigd Koninkrijk, waar je geen vergunning nodig hebt om een paar kittens per jaar te verkopen als hobbyist. Als U echter van plan bent regelmatig en vaak meer katten te fokken, zult U de juiste vergunning moeten verkrijgen.

Om zowel in Groot-Brittannië als in de VS een vergunning te krijgen, moet je kunnen aantonen dat je in voldoende mate kunt voorzien:

 • Huisvesting
 • Voedsel
 • Water
 • Andere zorg voor alle dieren die je wilt fokken en verkopen

U moet de vergunning ook ongeveer eenmaal per jaar vernieuwen (bronnen 1,2,3).

Hoe word ik een Maine Coon fokker?

Om een fokker van Maine Coons te worden, moet u een vergunning hebben als dat in uw land vereist is.

Je hebt ook een fokkat of fokkatten nodig, en alle benodigdheden om voor je katten en kittens te zorgen.

Tenslotte, alle gerenommeerde fokkers zijn gecertificeerd door de regerende kattenorganen, zoals TICA of de CFA. Als u niet geregistreerd bent bij deze kattenorganisaties, dan zullen uw kittens niet als stambomen worden beschouwd.

Waarom maakt u geen praatje met uw plaatselijke Maine Coon fokkers, om een echt inzicht te krijgen in wat er voor nodig is om een Maine Coon fokker te zijn.

Om u te helpen uw dichtstbijzijnde geregistreerde fokker te vinden, bekijk dan mijn artikel ‘Maine Coon Katten Fokkers In Verenigde Staten, Per Staat‘.

Wanneer worden Maine Coon vrouwtjes loops?

Het is belangrijk om de krolsheidscyclus van uw kat te leren kennen voordat u met fokken begint.

Dus, hoe vaak worden Maine Coons krols?

Zodra een ongesteriliseerde poes geslachtsrijp is (als ze ongeveer vijf of zes maanden oud is), wordt ze ongeveer om de één tot drie weken krols, totdat ze zwanger wordt.

Buitenkatten worden niet krols in de winter, maar binnenkatten kunnen het hele jaar door krols worden.

Een poes wordt ongeveer een week krols, maar als ze binnen die tijd niet bevrucht is, wordt ze ongeveer één tot drie weken later weer krols.

Verrassend genoeg kan een poes die net bevallen is binnen een paar weken weer krols worden (hoewel dit niet betekent dat het veilig is om weer met haar te fokken).

Als je kat een miskraam krijgt, heeft ze ruwweg twee maanden rust nodig om te herstellen, voordat ze weer krols wordt (bron 1).

Hoe kan ik zien of mijn Maine Coon krols is?

Maine Coons zijn niet erg subtiel in het aangeven wanneer ze krols zijn, maar het kan zijn dat eigenaren de tekenen in eerste instantie niet herkennen.

Hier zijn de meest voorkomende tekenen die aangeven dat uw kat krols is:

Tekenen Katten
In Hitte
beschrijving
Bedelen
Naar Ga
Buiten
Veel krolse katten krabben aan de deur
en jammeren om naar buiten te gaan, zodat ze
potentiële partners kunnen ontmoeten
Verspreiden
Geur
Uw kat zou haar gezicht kunnen wrijven tegen
meubels, andere voorwerpen, of zelfs u!
Helaas, in sommige gevallen, zal uw
kat zou kunnen beginnen met het sproeien van urine, evenals
Bedelen
Voor
Aandacht
Krolse katten worden vaak meer
aandacht vragend en proberen te knuffelen
tegen je aan te kruipen. Dit is het meest
duidelijk bij katten die niet typisch
knuffelig zijn, maar je zou kunnen merken dat je
meestal wil een knuffelige kat nog meer
aandacht dan normaal.
Overdreven
Vocalisatie
Een krolse kat is meer geneigd te vocaliseren
en kan luid roepen, of miauwen.
Ervan uitgaande dat
Mating
Positie
Een krolse kat kan in de
paringspositie komen door met haar buik
dicht bij de grond te liggen en haar achterste op te tillen
terwijl je haar staart in de lucht houdt.
Hoe te vertellen dat Maine Coon loops is

Hoe lang zijn Maine Coons loops?

Maine Coons blijven gewoonlijk ongeveer een week krols.

Daarna hebben ze één tot drie weken rust voor ze weer krols worden.

Hoe kan ik zien of mijn Maine Coon zwanger is?

Als u van plan bent met uw Maine Coon te fokken, is het van essentieel belang dat u weet hoe u op het gedrag van zwangere katten moet letten.

Hier zijn de meest voorkomende tekenen die erop wijzen dat je kat zwanger is (bron 1):

1. Toename van genegenheid

Een zwangere kat wordt vaak aanhankelijker, volgt je overal en smeekt om knuffels.

2. Verhoogde Eetlust

Je zwangere kat moet nu meer dan alleen zichzelf voeden!

Haar eetlust zal met ongeveer 50% toenemen, zodat ze zichzelf en haar ongeboren kittens gezond kan houden.

Zorg ervoor dat je je zwangere Maine Coon kat de beste kattenvoer.

3. Nestgedrag

Later in de zwangerschap zal je kat een veilige plek gaan zoeken om haar kittens te krijgen.

Ze kan ook meer territoriaal worden, vechten om ruimte of zelfs om comfortabele dingen zoals dekens en kussens.

4. Braken en misselijkheid

Net zoals mensen ochtendmisselijkheid krijgen, kan een zwangere kat af en toe braken als gevolg van misselijkheid.

5. Gewichtstoename

Later in de zwangerschap van uw kat, kunt u verwachten dat ze tussen de twee en vier pond aankomt.

6. Toegenomen Slaap

Zwangere poezen worden vaak lusteloos en hebben veel meer rust nodig om gezond te blijven.

Je zult merken dat je zwangere kat veel meer zal slapen dan ze vroeger deed!

7. Verandering in tepels

Zwangere poes tepels vs normale tepels zien er heel anders uit.

De tepels zwellen op en worden veel groter, en ze worden vaak donkerder en roze van kleur.

8. Gezwollen buik

Na ongeveer een maand zwangerschap, zul je merken dat de buik van je kat opzwelt als haar kittens beginnen te groeien.

Zwangere katten zien er heel anders uit dan katten met overgewicht, want de rest van hun lichaam ziet er relatief normaal uit, maar hun buik is duidelijk gezwollen en rond.

Maine Coon drachtigheidsperiode

Een groot deel van het fokken van katten is geduldig zijn tijdens de dracht, maar hoe lang is een Maine Coon drachtig?

De draagtijd van een Maine Coon duurt tussen de 63 en 65 dagen of ongeveer twee maanden.

Hoe te zorgen voor een zwangere kat

Zwangere katten hebben veel extra zorg nodig om hun bevalling goed te laten verlopen.

Hier lees je wat je kunt doen om voor je zwangere kat te zorgen:

 • Zorg voor extra voedsel: De eetlust van een drachtige kat zal tijdens de zwangerschap met ongeveer 50% toenemen, dus zorg ervoor dat je voldoende voedsel verstrekt. Zorg er ook voor dat u haar voedsel van hoge kwaliteit geeft, met veel eiwitten en weinig koolhydraten.
 • Geef haar een veilige ruimte: Zorg voor een veilige, beschutte ruimte voor je zwangere kat, zodat ze zich veilig voelt in haar omgeving. Ze kan meer territoriaal worden, dus zorg ervoor dat je haar de ruimte geeft en haar met rust laat wanneer ze dat nodig heeft.
 • Blijf in contact met je dierenarts: Neem je kat mee naar de dierenarts voor controles terwijl ze zwanger is om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Uw dierenarts kan u nuttige tips geven over uw individuele kat, en kan u helpen bij de voorbereiding op de geboorte.

Wat je kunt verwachten als je kat aan het bevallen is

Zodra je poes klaar is om te gaan bevallen, zal ze een veilige, beschutte plek zoeken om haar kittens te krijgen.

Tekenen dat ze gaat bevallen zijn onder andere:

 • hijgend
 • Minder eten
 • Overdreven Grooming
 • Vocalisatie

Als je deze tekenen opmerkt, sluit dan alle kastdeuren en blokkeer alle verborgen plaatsen waar je niet wilt dat ze de kittens krijgt, en moedig haar aan om een plekje te zoeken dat je zelf al hebt uitgekozen.

Als ze echter toch gaat bevallen op een ongewenste plek, verplaats haar dan niet!

Het verplaatsen van een poes die aan het bevallen is, zal haar onder stress zetten, en kan mogelijk haar leven in gevaar brengen, evenals het leven van haar kittens.

Het eerste kitten zal ongeveer een uur nodig hebben om volledig te bevallen, en elk volgend kitten zal tussen een half uur en een uur nodig hebben.

Houd het proces goed in de gaten, en zorg dat u een dierenarts voor noodgevallen kunt bellen als er iets misgaat.

Zijn Maine Coon Kittens Groter Dan Normale Kittens?

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld, en de kittens zijn niet anders!

Maine Coon kittens zijn van nature groter dan normale kittens, hoewel ze langzamer groeien.

Je zou geïnteresseerd kunnen zijn om te kijken naar mijn artikel ‘Maine Coon Vs Normale Kattenmaat‘.

Hoe vind je een thuis voor Maine Coon Kittens?

Als uw kittens acht weken oud zijn, zijn ze klaar om naar hun eeuwige thuis te gaan.

Je moet je kittens adverteren op een website of social media site. Om er zeker van te zijn dat de kittens een goed tehuis vinden, moet je heel kieskeurig zijn naar wie ze gaan.

Wees niet bang om potentiële klanten te interviewen en vragen te stellen zoals of ze al dan niet bereid zijn om voor de kittens te zorgen ondanks gedragsproblemen, of dat ze al eerder ervaring hebben gehad met het zorgen voor kittens.

Conclusie

Veel potentiële fokkers vragen zich af, met welke leeftijd kan ik mijn Maine Coon fokken?

Hoewel je een Maine Coon kunt fokken tussen de 18 en 24 maanden oud, is het het beste om te wachten tot ze volgroeid zijn.

Het fokken van katten kan een prachtige hobby zijn of zelfs een manier om wat geld te verdienen, maar houd in gedachten dat het een duur en tijdrovend proces is dat veel tijd, geduld en onderzoek vergt.

Op welke leeftijd moet een Maine Coon gesteriliseerd worden?

Je moet je Maine Coon laten steriliseren of castreren als hij tussen de vier en zes maanden oud is. Bespreek met je dierenarts of je kat er klaar voor is om gesteriliseerd te worden.

Kunnen Maine Coons fokken met gewone katten?

Maine Coons kunnen worden gefokt met gewone katten of katten van andere rassen. De kittens zullen echter niet als raszuiver worden beschouwd.

Maine Coon Volwassenheidsleeftijd

Maine Coons doen er veel langer over om volgroeid te raken dan de meeste katten. In feite zijn de meeste Maine Coons pas volgroeid als ze zo’n drie tot vijf jaar oud zijn.

Plaats een reactie