Nebelung vs Maine Coon

Een nieuw gezinslid mee naar huis nemen is een grote beslissing, dus als u probeert te kiezen tussen een Nebelung vs Maine Coon kat, zult u wat onderzoek moeten doen om het ras te vinden dat bij u past!

Nebelung en Maine Coon katten zijn beide langharige, aanhankelijke rassen. De Maine Coon is echter wat onafhankelijker en speelser, terwijl de Nebelung het liefst knuffelt en zo veel mogelijk tijd met zijn baasje doorbrengt. Maine Coons passen zich goed aan en zijn geschikt voor het gezinsleven, maar Nebelungs geven de voorkeur aan stabiliteit en rust.

Verschillende kattenrassen hebben verschillende temperamenten en zijn daarom beter geschikt voor verschillende levensstijlen, dus u zult zich over beide kattenrassen willen inlezen om te bepalen welke het beste bij uw huis past.

De Nebelung en Maine Coon zijn allebei ongelooflijke kattenrassen, maar ze hebben heel verschillende temperamenten.

Lees verder om uit te vinden welk van deze rassen het beste bij jou past!

Nebelung Vs Maine Coon

In sommige gevallen kunnen Nebelungs en Maine Coons erg op elkaar lijken.

Beide zijn vorstelijke raskatten met een lange, dikke vacht, maar deze katten zijn er in zeer verschillende kleuren, evenals persoonlijkheden.

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld, en ze staan bekend om hun:

  • Affectie
  • Speelse Natuur
  • Verbazingwekkende Jacht Vaardigheden

Dit is een winterhard ras dat in vrijwel elk gezin past.

Dus wat is een Nebelung kat?

De Nebelung is een uiterst lief en zachtaardig ras met een lange, donkergrijze vacht.

Nebelungkatten zijn zeer aanhankelijk jegens hun baasjes, maar ze kunnen nogal gereserveerd en verlegen zijn rond mensen die ze niet goed kennen.

Leren hoe je een Nebelung kat versus een Maine Coon kat kunt herkennen is vrij eenvoudig.

Hoewel beide katten een lange, dikke vacht hebben, zijn Maine Coons er in allerlei kleuren en patronen, terwijl Nebelungs effen grijs zijn (ook bekend als blauw).

De Nebelung heeft ook een slanker lichaamstype, terwijl Maine Coons breder en meer gespierd zijn.

Herkomst

Maine Coons hebben zich op natuurlijke wijze ontwikkeld in de frigide staat Maine, maar het is niet goed bekend hoe zij in de eerste plaats in de VS terecht zijn gekomen.

Sommige mensen geloven dat de Maine Coon afstamt van de katten van Vikingen, maar er is geen manier om met zekerheid te weten of een van de theorieën waar is.

In het midden van de 18e eeuw waren boeren en zeelieden onder de indruk van het vermogen van deze katten om te jagen op muizen, ratten en ander ongedierte, en ze werden al snel populaire familie metgezellen.

Vandaag de dag wordt de Maine Coon alleen maar populairder om zijn intelligentie, aanhankelijke aard en enorme omvang.

De Nebelung, ondertussen, is een veel recenter ras.

In 1980 adopteerde een vrouw genaamd Cora Cobb een kortharige, zwarte kitten genaamd Elsa.

Later fokte ze Elsa met een kater die waarschijnlijk een Blauwe Rus of een Blauwe Rus mix was. Ze kregen twee nesten, waaruit Cora Cobb twee kittens adopteerde.

Een van de kittens was een katertje met een lange, effen blauwe vacht, terwijl een kitten uit het tweede nest een poesje was met een korte, effen blauwe vacht en een Russisch Blauw lichaamstype.

Beide kittens waren zo lief en aanhankelijk dat Cora Cobb wilde dat iedereen zulke prachtige katten zou ervaren. Ze fokte de broer en zus, en produceerde verschillende nesten.

De genetica voorzitter van TICA, Dr. Solveig Pflueger, hielp Cora Cobb om het ras op te richten, en het werd officieel geregistreerd in 1987. Cora Cobb noemde het ras Nebelung, een Duits woord dat “schepsels van de mist” betekent.

Dus hoe zeldzaam is een Nebelung kat?

Omdat ze een zeer recent ras zijn, zijn ze tamelijk zeldzaam. Er zijn niet veel Nebelung fokkers in de VS, wat betekent dat ze ook vrij prijzig zijn (bron 1,2,3).

Nebelung Vs Maine Coon Grootte

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras in de hele wereld, met een gemiddeld gewicht tussen 8 en 25 pond. Ze meten ongeveer 19 tot 40 centimeter in lengte, en 8 tot 16 centimeter in hoogte.

De Nebelung daarentegen is beduidend kleiner. Het gemiddelde gewicht van een Nebelung kat ligt tussen de 7 en 15 pond, en ze zijn ongeveer 9 tot 13 centimeter groot (bron 1).

Bouw en Vorm

Maine Coons en Nebelungs hebben allebei een lange vacht, maar door hun verschillende lichaamsbouw zijn ze gemakkelijk uit elkaar te houden.

Als je je afvraagt hoe je kunt zien of mijn kat een Nebelung is, is het begrijpen van het basislichaamstype van dit ras een goede plek om te beginnen:

1. Snuit / Kin

Maine Coons hebben krachtige, vierkante snuiten.

Nebelungs hebben halflange snuiten met gezwollen snorhaarkussentjes, wat vooral bij poezen opvalt.

2. Hals

Maine Coons hebben een middellange nek van middelmatige dikte, terwijl Nebelungs een lange, slanke nek hebben.

3. Vorm van het hoofd

Maine Coons hebben een middelgrote kop met hoge jukbeenderen.

De Nebelung heeft een wigvormige kop die lichtjes puntig lijkt.

4. Neus

Maine Coons hebben neuzen van gemiddelde lengte. In profiel is er een enkele, vloeiende curve van het voorhoofd naar de punt van de neus.

Nebelungs hebben houtskoolgrijze neuzen, en de punt van de neus heeft een zeer ondiepe, holle kromming die bijna helemaal recht lijkt.

5. Oren

Maine Coons hebben oren van middelmatige grootte die aan de basis breder zijn. Sommige Maine Coons hebben oorpluimpjes aan de punten van hun oren.

Nebelungs hebben grote, puntige oren die de wigvorm van het hoofd voortzetten.

6. Staart

De Maine Coon heeft lange, pluizige staarten die breder zijn aan de basis.

Veel Maine Coons hebben kenmerkende ringen aan de basis van hun staart, en ze houden hun staart meestal heel hoog.

Nebelungs hebben zeer lange staarten die minstens even lang zijn als hun eigen lichaam of langer.

7. Poten en Poten

Maine Coons hebben brede schouders en goed gespierde poten. Ze hebben ook brede, enorme poten die meestal een langere, getufte vacht hebben.

Nebelungs hebben langere, slankere poten dan Maine Coons, en hun poten zijn middelmatig groot met plukjes langere vacht tussen de tenen (bronnen 1,2).

8. Groeisnelheid

Omdat Maine Coons zo groot zijn, doen ze er lang over om hun volle omvang te bereiken. Deze katten kunnen er drie tot vijf jaar over doen om hun volle omvang te bereiken.

De Nebelung, ondertussen, bereikt gewoonlijk zijn volledige grootte rond twee jaar.

9. Fur

Maine Coons hebben een lange, dikke pels die half waterafstotend is.

Hun vacht is langer rond de hals en schouders, waar het een kenmerkende kraag vormt, en ook op de buik en het stuitje.

Veel Maine Coons hebben ook lange plukken vacht aan hun poten, evenals plukjes aan hun oorpunten.

Sommige mensen denken dat de oorpluimpjes bestaan omdat de Maine Coon kat deels-Lynx is. Klik op de link om de waarheid te ontdekken antwoord!

Nebelungs hebben een fijne, zijdeachtige vacht die half waterafstotend is, zoals die van de Maine Coon.

Nebelungs kunnen ook nekkragen hebben, hoewel dit meestal bij mannetjes voorkomt. Hun vacht is korter op de schouders, en langer op de rest van het lichaam. Hun vacht is het langst aan de staart.

Als je last hebt van allergieën, vraag je je misschien af, zijn Nebelung katten hypoallergeen?

Helaas, noch Maine Coons noch Nebelung katten zijn hypoallergeen. Hun huidschilfers, speeksel en huidvetten kunnen een verwoestende uitwerking hebben op iemand met een kattenallergie.

Als je wilt weten waarom Maine Coons hypoallergenieker zijn dan de meeste kattenrassen, lees dan mijn artikel ‘Zijn Maine Coons Hypoallergeen?‘.

10. Kleurplaten

De Maine Coon komt voor in vrijwel elke kleur en patroon, met uitzondering van point kleuring en een paar zeldzame of rasspecifieke kleurslagen.

Nebelungs, echter, zijn er alleen in een effen blauwe kleur, die een van de meest onderscheidende kenmerken van het ras is.

Maine Coon Vs Nebelung Persoonlijkheid

Maine Coons en Nebelungs zijn ongelooflijk verschillend van elkaar als het op uiterlijk aankomt, maar ze zijn ook opvallend verschillend in persoonlijkheid.

1. Temperament

In het algemeen staan Maine Coons bekend als vriendelijke, liefhebbende katten met een energiek, speels karakter.

Hoewel ze graag hun baasje volgen, zijn ze zelden aanhankelijk.

Ze behouden hun hele leven een kittenachtige persoonlijkheid, en ze zijn ook uitzonderlijk slim.

De Nebelung-persoonlijkheid is nog aanhankelijker dan die van de Maine Coon, maar deze katten staan erom bekend nogal timide en gereserveerd te zijn rond vreemden.

Nebelungs zijn de ultieme schootkatten, en ze liggen veel liever knus op de bank dan dat ze klimmen of op avontuur gaan.

2. Sociabiliteit

Maine Coons zijn een van de meest sociale kattenrassen die er zijn.

Ze ontwikkelen een zeer hechte band met hun baasjes, maar zijn ook vriendelijk tegen vreemden.

Ze zijn zelden agressief en staan zo bekend om hun tolerantie dat ze zelfs de “gentle giants” van de kattenwereld worden genoemd.

Nebelungs zijn uiterst sociaal tegenover hun favoriete mensen.

Ze brengen graag zo veel mogelijk tijd door met hun baasjes, volgen hen voortdurend en knuffelen wanneer ze de kans krijgen.

Ze zijn echter minder sociaal tegenover vreemden of mensen die ze niet zo goed kennen, en ze hebben de neiging zich te verstoppen als je gezelschap in huis hebt.

3. Vriendelijkheid ten opzichte van andere huisdieren

Het zeer sociale karakter van de Maine Coon betekent dat ze ook met andere katten en zelfs honden uitstekend overweg kunnen.

Dit is waarom!

In feite, omdat Maine Coons graag veel sociale interactie hebben, doen ze het meestal het beste met een ander huisdier om hen gezelschap te houden terwijl hun eigenaars weg zijn.

Echter, vanwege hun hoge prooidrift, kunnen Maine Coons beter niet worden gehouden in huishoudens met kleine dieren zoals muizen, ratten, of vogels.

Ter vergelijking, Nebelungs zijn veel meer gereserveerd, echter, en hebben de neiging om het beste te doen in een huishouden zonder andere huisdieren.

Dit ras kan het meestal goed vinden met andere katten, mits de andere kat ook gereserveerd en zachtaardig is. Deze katten verdragen het samenleven met honden echter meestal niet goed.

4. Loyaliteit / Gezelschap

Maine Coons zijn ongelooflijk trouwe katten die hun baasjes graag van kamer naar kamer volgen. Het zijn standvastige metgezellen, maar niet aanmatigend.

Hoewel ze graag bij hun favoriete mensen rondhangen, zijn ze goed in het geven van je persoonlijke ruimte wanneer je die nodig hebt.

De Nebelung is ook ongelooflijk loyaal.

Ze hebben een hechte band met een select groepje mensen en geven er de voorkeur aan veel tijd met hun baasjes door te brengen.

Als gestructureerde alleen-tijd deel uitmaakt van hun routine, zijn ze blij om een tijdje alleen rond te hangen, maar ze kunnen niet goed tegen plotselinge, onverwachte verdwijningen.

5. Speelsheid

Maine Coons hebben een kittenachtige persoonlijkheid, en zij spelen energiek hun hele leven lang!

Deze intelligente katten hebben veel duurzaam, interactief speelgoed nodig om ze bezig te houden.

Ze hebben ook een extra grote kattenboom om in te klimmen en veel ruimte om rond te rennen!

Nebelungs zijn ook heel speels, en ze houden van klimmen en apporteren.

Deze katten zijn echter milder gemanierd dan Maine Coons, en zijn eerder geneigd te knuffelen of te slapen dan de hele dag te spelen.

6. Jacht Vaardigheden

Maine Coons staan bekend om hun uitstekende jachtvaardigheden, dus moeten ze uit de buurt worden gehouden van huishoudens met kleine huisdieren zoals muizen of vogels.

Als je een binnen-/buitenkat hebt, dan kun je verwachten dat je Maine Coon zo nu en dan “cadeautjes” voor je deur achterlaat!

Nebelungs zijn zachtaardige, mild gemanierde katten, maar ook al geven ze meestal de voorkeur aan knuffelen of dutten, ze hebben ook zeer scherpe jachtvaardigheden.

Ze vinden het heerlijk om speeltjes te apporteren, en kunnen zelfs een muis of twee vangen als ze buiten mogen komen.

7. Territorialiteit

Maine Coons staan er niet om bekend agressief of territoriaal te zijn. Dit is waarom

Door hun grote formaat heeft uw Maine Coon echter veel ruimte voor zichzelf nodig.

Ze doen het niet goed in krappe appartementen waar ze een leefruimte moeten delen met veel mensen.

Hoe aanhankelijk ze ook zijn, Maine Coons hebben soms toch graag hun eigen ruimte, dus het is een goed idee om ze een kattenboom of andere aangewezen plekken te geven waar ze in hun eentje kunnen rondhangen.

Nebelungs staan er niet om bekend agressief te zijn, maar ze zijn wel timide en op hun hoede voor hun ruimte.

Een Nebelung zal het niet op prijs stellen als zijn favoriete bed wordt verplaatst, of als zijn plekje onder de bank wordt afgezet! Ze hebben ook veel ruimte nodig om te ontsnappen als ze zich overweldigd voelen.

8. Aanpassingsvermogen

Maine Coons zijn makkelijk in de omgang katten die zich goed kunnen aanpassen aan veranderingen. Hoewel alle katten van routine houden, zijn Maine Coons meestal niet bang voor veranderingen in hun schema.

Ze zijn tevreden zolang ze maar genoeg speeltijd en aandacht krijgen!

Nebelungs daarentegen zijn nogal kieskeurig, en ze kunnen zich moeilijk aanpassen aan nieuwe situaties.

Grote veranderingen kunnen een enorm negatief effect hebben op Nebelunds. Veranderingen zijn onder meer:

  • Verplaatsen
  • Een nieuw gezinslid thuisbrengen
  • Plotselinge verandering van routine

Nebelungs zijn ook zeer waardig en bijzonder.

Ze stellen hoge eisen aan hun leefomgeving, en ze zullen het je laten weten als ze het huis te rommelig vinden of de kattenbak te stinkend!

Deze katten zijn ook bijzonder kieskeurig wat de voedertijden betreft; als zij niet elke dag op hetzelfde tijdstip te eten krijgen, kunnen zij behoorlijk onrustig worden (bronnen 1,2).

Zijn Nebelungs en Maine Coons gezinsvriendelijk?

Maine Coons behoren tot de beste kattenrassen om met een gezin te leven.

Ze zijn uiterst zachtaardig en geduldig met kinderen, en ze kunnen het uitstekend vinden met andere huisdieren, ook met honden!

De Maine Coon gedijt op sociale interactie, dus huishoudens met meerdere mensen zijn meestal beter voor hen.

Nebelungs, ondertussen, zijn beter geschikt voor kleine huishoudens zonder kinderen of andere huisdieren.

Deze katten zijn erg schuw in de buurt van kinderen, en kunnen gemakkelijk gestrest raken in ruige huishoudens.

Nebelung katten zijn perfect om samen te leven met een koppel, of met een senior die op zichzelf woont (bron 1).

Zijn Maine Coons en Nebelungs Intelligent?

Maine Coons staan bekend om hun intelligentie, zozeer zelfs dat ze vaak de “honden van de kattenwereld” worden genoemd.

Deze slimme katten zijn geweldig in het oplossen van problemen, en ze kunnen gemakkelijk worden getraind om apport te spelen, kunstjes te doen, en zelfs aan de lijn te lopen!

Nebelungs zijn ook vrij intelligent, en ze zijn meestal gemakkelijk te trainen om de kattenbak te gebruiken.

Hoewel ze kunnen worden getraind om apport te spelen of kunstjes te doen met clickertraining, betekent hun ingetogen aard dat ze niet altijd interesse tonen in training.

Is de Nebelung meer vocaal dan de Maine Coon?

Maine Coons zijn vrij uniek omdat zij, in plaats van te miauwen zoals de meeste katten, de neiging hebben te tsjirpen of te trillen!

Deze katten gebruiken hun unieke stem om aandacht, voedsel, of speeltijd te vragen.

Ze vinden het ook leuk om met hun baasjes te “kletsen” over hun dag!

Nebelungs zijn zachtaardige katten met een heel lief, rustig miauwtje.

Ze miauwen niet vaak, en als ze dat doen, is het meestal omdat er een verstoring was in hun routine.

Ontdek waarom Maine Coon katten zo veel praten, in mijn artikel vol feiten.

Zijn Nebelungs gezonder dan Maine Coon katten?

Raskatten zijn erg populair omdat ze een karakteristiek uiterlijk en temperament hebben.

Helaas leidt het selectief fokken dat resulteert in deze onderscheidende kenmerken ook tot bepaalde gezondheidsproblemen.

Het is daarom belangrijk om onderzoek te doen naar de aandoeningen waar bepaalde rassen vatbaar voor zijn, voordat u er een in huis haalt.

Gelukkig wordt de Maine Coon meestal beschouwd als een van de gezondere kattenrassen die er zijn, grotendeels te wijten aan het feit dat ze op natuurlijke wijze zijn ontstaan voordat ze selectief werden gefokt.

Er zijn echter nog steeds een paar Maine Coon gezondheidsproblemen die ze vatbaar zijn voor het ontwikkelen:

Heupdysplasie

Heupdysplasie is een pijnlijke aandoening die optreedt wanneer het dijgewricht van een kat misvormd is.

Dit gewricht past dan vreemd tegen het bekken, wat resulteert in knarsen als de kat loopt.

Na verloop van tijd, maakt het constante knarsen het gewricht losser, wat leidt tot een manke gang en pijn.

Klik hier voor meer informatie.

Spinale Musculaire Atrofie (SMA)

SMA is een erfelijke aandoening die zich meestal ontwikkelt wanneer een kitten ongeveer drie of vier maanden oud is.

Deze aandoening veroorzaakt atrofie van de spieren van de onderste ruggengraat van een kat.

In het begin kan de aangetaste kat vreemd staan of lopen, maar na verloop van tijd zal de kat de beweeglijkheid in zijn achterpoten verliezen, waardoor het moeilijk wordt om te rennen of te springen.

Ik heb de belangrijkste tekenen en symptomen van deze aandoening opgesomd, in mijn artikel ‘Maine Coon Spinale Musculaire Atrofie‘.

Polycysteuze nierziekte (PKD)

PKD is een andere erfelijke aandoening die cysten doet groeien in de nieren van een kat.

PKD blijft vaak onopgemerkt, omdat de cysten soms geen problemen veroorzaken.

In sommige gevallen kan het echter leiden tot nierfalen en uiteindelijk de dood.

Voor meer details over deze gezondheidstoestand, lees mijn artikel.

Hypertrofische Cardiomyopathie

Hypertrofische cardiomyopathie is een genetische aandoening die het hart aantast.

Het zorgt ervoor dat de hartwanden na verloop van tijd dikker worden, wat uiteindelijk tot de dood leidt.

Deze dodelijke aandoening komt bij veel rassen voor, maar er kan gelukkig op getest worden.

Gerenommeerde fokkers testen al hun fokkatten op hypertrofische cardiomyopathie, en zullen geen katten met deze aandoening fokken, om deze niet door te geven aan hun kittens.

Deze aandoening komt veel voor bij zowel Maine Coons als Nebelungs. Meer informatie.

Aangezien Nebelungs een veel recenter kattenras zijn, is er nog niet zoveel onderzoek gedaan naar voor welke gezondheidsaandoeningen ze vatbaarder zijn.

Echter, hier zijn enkele van de veel voorkomende Nebelung kat gezondheidsproblemen:

Zwaarlijvigheid

Nebelungs houden van eten, en ze zijn ook nogal laidback.

Een combinatie van te veel eten en te weinig beweging betekent dat dit ras bijzonder vatbaar is voor zwaarlijvigheid, wat een veelheid van andere gezondheidsproblemen kan verergeren.

Huidaandoeningen

Nebelungs lijken meer vatbaar te zijn voor een verscheidenheid van huidaandoeningen, waaronder idiopathische seborroe.

Idiopathische seborroe is een erfelijke aandoening die wordt veroorzaakt door een overproductie van een olieachtige substantie die bekend staat als talg.

De talg verzamelt zich in de vacht van de kat, wat resulteert in een slechte geur, evenals een rode en geïrriteerde huid.

Hoewel er geen genezing is voor deze aandoening, kan het worden behandeld met voedingssupplementen en bepaalde medicijnen.

Hypertrofische Cardiomyopathie

Hypertrofische cardiomyopathie is een genetische aandoening die het hart aantast.

Het zorgt ervoor dat de hartwand na verloop van tijd dikker wordt, wat uiteindelijk tot de dood leidt.

Deze dodelijke aandoening komt bij veel rassen voor, maar er kan gelukkig op getest worden.

Gerenommeerde fokkers testen al hun fokkatten op hypertrofische cardiomyopathie, en zullen geen katten met deze aandoening fokken, om deze niet door te geven aan hun kittens.

Deze aandoening komt veel voor bij zowel Maine Coons als Nebelungs (bronnen 1,2).

Maine Coon Vs Nebelung Bewegingsvereisten

Zowel Maine Coons als Nebelungs hebben elke dag minstens dertig minuten beweging nodig.

Maine Coons zijn echter veel actiever en hebben veel duurzaam, interactief speelgoed nodig, evenals dingen om op te klimmen.

Dit zijn mijn favoriete hardy kattenspeelgoed, waar onze eigen grote Maine Coon kat dol op is om mee te spelen.

De Nebelung is wat kalmer en gereserveerder dan de Maine Coon, maar ook deze katten houden van spelen! Ze houden er vooral van om naar hoge plaatsen te klimmen en apport te spelen.

Aangezien Nebelungs vatbaar zijn voor zwaarlijvigheid, is het belangrijk om ze aan te moedigen elke dag te bewegen.

Kosten van aanschaf van een Maine Coon Vs Nebelung

De beste manier om aan een Maine Coon te komen is er een te kopen bij een gerenommeerde fokker, maar die kosten meestal tussen de $400 en $2.000.

Hier is een lijst van geregistreerde Maine Coon fokkers in de Verenigde Staten, per staat.

Het is echter mogelijk om een Maine Coon te vinden die beschikbaar is voor adoptie in een asiel, maar dit is relatief zeldzaam, en ze zijn meestal de eerste katten die worden geadopteerd.

Lees hier meer over in mijn artikel over ‘Maine Coon adoptie‘.

Helaas is de prijs van de Nebelung kat niet veel goedkoper. Nebelungs kosten gewoonlijk tussen de $600 en $1,200.

Aangezien de Nebelung een veel recenter ras is, zijn ze nog moeilijker te vinden in asielen.

Gelukkig, als de hoge prijs van een stamboom Maine Coon of Nebelung te veel is, kun je soms oudere katten vinden, zoals gepensioneerde showkatten of fokkatten, tegen een goedkopere prijs.

Nebelung gemengde rassen of Maine Coon gemengde rassen hebben ook de neiging om goedkoper te zijn.

Maine Coon Vs Nebelung Levensduur

De meeste Maine Coons worden tussen de 12 en 15 jaar oud.

De gemiddelde levensduur van een Nebelung ligt tussen de 11 en 18 jaar.

De verzorging van een Nebelung Vs Maine Coon

Nebelungs en Maine Coons hebben kattenvoer van hoge kwaliteit nodig dat rijk is aan eiwitten en een matige hoeveelheid vet en een klein aantal koolhydraten bevat.

Dit is mijn favoriete droogvoer voor onze Maine Coon kat omdat het speciaal is ontworpen met de Maine Coon in gedachten.

Als het op verzorging aankomt, moeten zowel Nebelungs als Maine Coons minstens twee keer per week geborsteld worden, en meer tijdens het verharingsseizoen.

Zorg ervoor dat je deze vijf kat verzorgings hulpmiddelen bij de hand, zodat het verzorgen van uw langharige kat geen karwei wordt.

Baden is voor beide rassen niet nodig, maar omdat Maine Coons dol zijn op water, is het misschien geen slecht idee om ze zo nu en dan een bad te geven voor een extra diepe reiniging.

Hier zijn enkele andere manieren om uw Maine Coon kat schoon te houden.

Nebelungs en Maine Coons hebben langere plukken vacht aan hun poten, die u misschien moet bijknippen als ze gaan klitten of vuil worden.

U moet hun klauwen ook eens in de paar weken bijknippen.

Het is ook een goed idee om de tanden van uw kat elke dag te poetsen. Dit is belangrijk om te voorkomen deze vervelende gebitsproblemen bij uw kat.

Tenslotte zijn Nebelungs erg kieskeurig als het op hun kattenbak aankomt, en ze zullen weigeren hun kattenbak te gebruiken als die niet brandschoon wordt gehouden.

Veel Nebelung eigenaren kiezen ervoor om te investeren in een zelfreinigende kattenbak om deze reden.

Als u uw kat wilt trakteren op de beste zelfreinigende kattenbak op het internet, overweeg dan de aanschaf van dit geweldige product van Amazon, als uw kat is 18lbs en lager.

Het komt met alles, van thermische en gewichtssensoren tot geurverwijderingsfunctionaliteiten.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer kosteneffectieve optie, overweeg de aankoop van deze grote zelfreinigende kattenbak.

Het kan snel en gemakkelijk via de link bij Amazon worden besteld, zodat u weet dat u altijd bij een vertrouwd winkelplatform koopt.

Kosten van het bezitten van een Nebelung Vs Maine Coon

Over het geheel genomen is het bezitten van een Maine Coon iets duurder, vooral vanwege zijn enorme omvang.

Maine Coons moeten meer eten dan de gemiddelde kat, en het is vooral belangrijk dat ze kattenvoer van hoge kwaliteit eten, zoals deze.

Maine Coons hebben ook speciale bedden, dragers, en kattenbomen nodig die passen bij hun enorme omvang!

Tenslotte spelen deze actieve katten hard en hebben ze veel mentale stimulatie nodig, dus je zult uiteindelijk meer uitgeven aan duurzaam, interactief speelgoed.

Conclusie

Er zijn veel duidelijke verschillen tussen Nebelung en Maine Coon katten, en ze zijn beide geschikt voor zeer verschillende levensstijlen.

De rustige, waardige Nebelung doet het het beste met één of twee eigenaren in een rustig huishouden, terwijl de Maine Coon zeer geschikt is voor grotere huishoudens waar ze veel affectie krijgen.

Beide kattenrassen zijn erg lief en liefdevol, maar de Maine Coon is actiever en speelser, terwijl de Nebelung de voorkeur geeft aan veel knuffels.

Gerelateerde vragen

Wat is de grootste Maine Coon kat die er bestaat?

De grootste Maine Coon kat ooit geregistreerd is genaamd Ludo, die een lengte van 3 voet en 10,59 inch meet, en 34 pond weegt! (bron 1).

Is een Maine Coon een goed huisdier?

Maine Coons zijn vriendelijke, sociale dieren die een heerlijk huisdier zijn voor baasjes die de tijd en aandacht kunnen geven die ze nodig hebben.

Zijn Maine Coons onderhoudsgevoelig?

Het grote formaat van de Maine Coon betekent deze katten grotere krabpalen nodig hebben, meer beweging, en voedsel van hogere kwaliteit, maar ze vereisen niet al te veel meer onderhoud dan de gemiddelde kat.

Plaats een reactie