Mogen Maine Coons gekookte kip eten?

Mogen Maine Coons gekookte kip eten?

Katten zijn carnivoren, maar mogen Maine Coons ook gekookte kip eten?

Veel menselijke voedingsmiddelen zijn veilig voor uw kat om te eten, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat het gezond is. Is kip dus wel geschikt voor Maine Coons, en zo ja, hoe vaak mag u het uw kat voeren?

Gekookte kip is volkomen veilig om aan je Maine Coon te voeren, maar er mogen geen kruiden zoals knoflook of zout in zitten. Het moet gekookt zijn en mag geen botten bevatten. De gekookte kip mag echter nooit als vervanging van maaltijden worden gegeven, maar alleen als traktatie.

Kip is volkomen veilig om aan uw kat te voeren, maar dat betekent niet dat u het heel vaak moet geven! Het is belangrijk om te leren hoe u de voeding van uw kat in balans kunt brengen, vooral als u een Maine Coon hebt.

Lees verder om erachter te komen wat de veiligste manier is om je kat gekookte kip te geven, en hoe je je Maine Coon een uitgebalanceerd voedingspatroon kunt geven.

Mogen Maine Coons gekookte kip eten?

De Maine Coon is het grootste tamme kattenras ter wereld.

Deze katten zijn van nature ontstaan in de koude staat Maine, waar ze populair werden vanwege hun vermogen om op ratten en ander ongedierte te jagen.

Leer meer over de oorsprong van deze grote katten, in mijn artikel ‘Waar komen Maine Coon Katten vandaan?’.

Maine Coon feiten en informatie

In het wild konden Maine Coons overleven van prooidieren zoals vogels, konijnen, muizen, ratten en andere kleine dieren. Tegenwoordig echter geven eigenaren Maine Coons zorgvuldig samengesteld kattenvoer dat alle eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen bevat die ze nodig hebben.

Omdat Maine Coons zulke grote en actieve katten zijn, hebben ze een grote hoeveelheid eiwitten nodig om gezond te blijven, en ze moeten een minimale hoeveelheid koolhydraten en een matige hoeveelheid vet hebben.

Mogen katten, omdat het carnivoren zijn, kip eten? Ja!

Gekookte kip is een heerlijke traktatie om uw kat zo nu en dan te geven, en er zijn veel redenen waarom het eigenlijk goed is voor uw kat.

Hier zijn slechts een paar van die redenen:

 • Het bevat veel eiwitten: Eiwit is de belangrijkste voedingsstof voor katten, vooral voor Maine Coons. Elk levend wezen heeft eiwit nodig voor de ontwikkeling van de spieren, energie, en het transport van zuurstof in het bloed. Eiwit is vooral belangrijk bij katten omdat het hun vacht helpt groeien en ook hun zenuwstelsel ondersteunt.
 • Rijk aan vitamine B6: Kip bevat veel vitamine B6, ook bekend als pyridoxine. Deze vitamine helpt bij de stofwisseling, het zenuwstelsel en de rode bloedcellen van katten.
 • Het bevat veel andere voedingsstoffen: Kip bevat ook veel zink, koper, ijzer en vitamine B12, die allemaal goed zijn voor katten.
  • Hoewel kip goed is voor katten, moet het wel op de juiste manier bereid worden om de veiligheid en gezondheid van uw kat te waarborgen.

   Te veel kip kan leiden tot ondervoeding, of zelfs tot een teveel aan één of meerdere voedingsstoffen voor uw kat.

   Bovendien kan ondergekookte of bedorven kip leiden tot ziekte of zelfs de dood

   Hoeveel gekookte kip mag ik mijn kat voeren?

   Kip mag nooit meetellen als onderdeel van de normale maaltijden van uw kat, zoals droogvoer of natvoer. In plaats daarvan moet u kip meetellen als een deel van de traktaties voor uw kat.

   Traktaties zouden slechts 20% van de totale voeding van uw kat mogen uitmaken.

   In totaal hebben katten tussen de 25 en 35 calorieën per pond lichaamsgewicht nodig.

   Een volwassen Maine Coon die ongeveer 15 pond weegt, bijvoorbeeld, kan worden verwacht ongeveer 450 calorieën per dag te eten. Dit betekent dat ze niet meer dan ongeveer 90 calorieën per dag aan kip moeten eten.

   Natuurlijk is de hoeveelheid kip die je je kat kunt geven sterk afhankelijk van het individu. Een kat met overgewicht moet bijvoorbeeld kleinere porties per dag eten, terwijl een kat met ondergewicht misschien meer dan gemiddeld moet eten. Ook de leeftijd kan van invloed zijn op hoeveel uw kat moet eten; kittens hebben veel calorieën nodig om te groeien, terwijl seniorkatten meestal kleinere hoeveelheden voer per dag eten.

   Ten slotte kan het zijn dat u uw kat meer of minder kip wilt voeren, afhankelijk van zijn individuele voedingsbehoeften.

   Traktaties voor een diabetische kat mogen bijvoorbeeld maar ongeveer 10% van hun totale dieet uitmaken, maar kip wordt beschouwd als een geweldig idee voor een traktatie, vanwege het hoge eiwitgehalte en de lage hoeveelheid koolhydraten

   Mag ik mijn kat elke dag kip voeren?

   Katten zijn dol op kip, maar dat betekent niet dat je het elke dag aan je kat moet geven!

   Kip moet alleen met mate gevoerd worden als traktatie of supplement, en nooit als volledige maaltijd. In plaats daarvan mag kip maximaal 20% van de dagelijkse voeding van uw kat uitmaken.

   Technisch gezien mag u uw kat elke dag kip voeren, zolang het maar niet meer dan 20% van het totale dieet van uw kat uitmaakt.

   Het is echter het beste om uw kat een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te geven. Dit zorgt voor verrijking en stimulatie voor uw kat en zorgt ook voor een evenwichtiger voeding.

   Hier is een geweldig Maine Coon dieet!

   Over het algemeen is het het beste om uw kat slechts twee of drie keer per week kip te geven, in plaats van elke dag. Op die manier kan uw kat verschillende voedingsstoffen eten en heeft hij een evenwichtiger dieet.

   Dit voorkomt ook dat uw kat zich gaat vervelen door elke dag hetzelfde te eten.

   Hoe Kip voor katten koken

   De beste manier om kip voor uw kat te bereiden is door het te koken.

   De reden hiervoor is dat je geen extra vetten zoals boter of olie hoeft te gebruiken, en je het in plaats daarvan in water of in kippenbouillon kunt koken (zolang het maar geen natrium, knoflook of andere toevoegingen bevat).

   1. Vermijd specerijen

   Een van de belangrijkste onderdelen van het bereiden van kip voor katten is ervoor te zorgen dat u geen extra specerijen zoals knoflook of zout gebruikt.

   In plaats daarvan moet u uw kat volledig normale kip geven.

   2. Vermijd botten

   Ten tweede, geef je kat nooit kip met botten erin!

   Kippenbotjes worden broos als ze gekookt worden, en kunnen splinteren als je kat erop kauwt.

   Versplinterde botten kunnen scheuren in het spijsverteringsstelsel van je kat, wat kan leiden tot ernstige verwondingen en zelfs de dood.

   3. Mager vlees

   Het is het beste om uw kat kipfilet te geven, omdat dit het magerste deel van de kip is.

   Als u van plan bent dit te doen, zorg er dan voor dat u het vel verwijdert en het vet wegsnijdt voordat u de kip braadt, zodat uw kat grote hoeveelheden eiwitten binnenkrijgt en weinig vet en koolhydraten.

   4. Het koken van de kip!

   Doe de kip in een pan met water of bouillon, dek hem af en kook hem ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, afhankelijk van de grootte en hoeveelheid.

   Zorg ervoor dat de kip ten minste 170 graden Fahrenheit bereikt voordat je hem aan je kat voert.

   Als u de kip opensnijdt, moet deze helemaal wit zijn, zonder roze. Zo weet u zeker dat er geen bacteriën meer in zitten die uw kat ziek kunnen maken.

   U kunt uw kat kip vers voeren, of u kunt het invriezen voor een leuke, koude traktatie.

   Houd er wel rekening mee dat gekookte kip in de koelkast maar drie of vier dagen houdbaar is.

   Je moet je kat nooit oude of bedorven kip geven, dus controleer of de kip nog goed is voordat je hem aan je kat geeft.

   Het is ook belangrijk om deze lijst met ‘Belangrijke voedingsmiddelen die u uw Maine Coon kat niet mag geven’ goed in de gaten te houden, om te voorkomen dat u uw Maine Coon per ongeluk vergiftigt.

   Op welke leeftijd mogen kittens gekookte kip eten?

   Als uw Maine Coon kitten ongeveer 8 weken oud is, is het volledig gespeend.

   Dit betekent dat het veilig is om uw kitten gekookte kip te voeren als hij ongeveer twee maanden oud is.

   Omdat kittens een zeer gevoelige maag hebben, is het het beste om in het begin slechts kleine porties kip te geven.

   Kunnen katten kippenbotten eten?

   Hoewel katten in het wild vaak botten eten, kun je ze beter niet aan je huisdier geven.

   Er zijn twee redenen waarom katten geen kippenbotjes moeten eten:

   1. Ziekteverwekkers

   De eerste reden waarom Maine Coons geen kippenbotjes zouden moeten eten is dat rauwe kippenbotjes ziekteverwekkers kunnen bevatten.

   Katten in het wild kunnen rauw vlees eten, maar omdat wij mensen vlees voor langere tijd verpakken en bewaren, is er een grotere kans dat rauw vlees bacteriën bevat, die uw kat ziek kunnen maken of zelfs tot de dood kunnen leiden.

   2. Broze botten

   Ten tweede, gekookte kippenbotten zijn ongelooflijk gevaarlijk voor katten.

   Als we kip koken, worden de botten broos en is de kans groter dat ze splinteren.

   Als uw kat een deel van een kippenbotje inslikt, kan het breken en scheuren in de darmen van uw kat, wat kan leiden tot ernstige verwondingen of zelfs de dood!

   Wat te doen als een kat kippenbotjes eet

   Het eten van kippenbotjes kan dodelijk zijn voor katten, omdat ze kunnen splinteren in het spijsverteringsstelsel van uw kat en scheurtjes kunnen veroorzaken.

   Als uw kat kippenbotjes eet, dient u onmiddellijk de volgende maatregelen te nemen:

   • Het beste wat u kunt doen is uw dierenarts bellen en uw kat meteen professionele zorg geven.

   Als u vermoedt dat uw kat kippenbotjes heeft gegeten, wacht dan nooit met het contacteren van uw dierenarts tot er symptomen van verwonding optreden. Tegen de tijd dat u merkt dat er iets mis is met uw kat, kan het al te laat zijn.

   Breng uw kat in plaats daarvan zo snel mogelijk naar een dierenarts.

   Gekookte kip voor katten met diarree

   Sommige katten hebben van nature een gevoelige maag, en overschakelen op een nieuw dieet kan resulteren in misselijkheid en diarree.

   Stress, intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, en sommige medicijnen kunnen ook leiden tot diarree bij katten.

   Als uw kat last heeft van diarree, dan kan gekookte kip de perfecte huismiddeltjes zijn!

   Gekookte kip voor de maag van de kat is een oude remedie, maar het moet alleen worden gebruikt als uw kat milde symptomen van diarree ervaart die niet suggereren dat er iets anders mis is.

   Als uw kat bijvoorbeeld ook lusteloos is, koorts heeft, of als de ontlasting bloed bevat, dan is het tijd om meteen met hem naar de dierenarts te gaan!

   Als uw kat pas minder dan 48 uur diarree heeft en geen andere verontrustende symptomen lijkt te hebben, dan kunt u uw kat gekookte kip met rijst voeren.

   Kip en rijst zijn zacht voedsel dat de maagklachten van uw kat niet zal verergeren. Ze helpen ook om vocht te absorberen, waardoor de ontlasting van uw kat steviger wordt.

   Ze zijn ook zacht en licht verteerbaar.

   Gekookte Kip Recept (Voor Katten!)

   Meng gelijke hoeveelheden geraspte, gekookte kip met gekookte witte rijst.

   Geef uw kat één kopje van het mengsel per 20 pond lichaamsgewicht in plaats van zijn gewone voer.

   Geef dit mengsel maximaal twee dagen, en als de diarree aanhoudt, moet je je kat naar de dierenarts brengen.

   Eten Maine Coons veel?

   Vergeleken met andere katten, eten de meeste Maine Coons veel voedsel.

   Dit komt vooral omdat Maine Coons gemiddeld groter zijn dan de meeste katten.

   De gemiddelde kat weegt tussen de 7 en 10 pond, terwijl de meeste Maine Coons tussen de 12 en 25 pond wegen! Lees meer over Maine Coon Vs Normale Kattenmaat in dit artikel dat ik schreef.

   Katten hebben ongeveer 25 tot 35 calorieën per pond lichaamsgewicht per dag nodig, wat betekent dat de calorie-inname van een Maine Coon kan variëren tussen 300 en 875 calorieën per dag, wat een enorm bereik is!

   Als u bang bent dat u uw kat te veel of te weinig te eten geeft, kunt u het beste uw dierenarts raadplegen om er zeker van te zijn dat uw kat de juiste hoeveelheid voer krijgt. Dit is vooral belangrijk omdat het Maine Coon kattenras vatbaar is voor overgewicht, als ze te veel eten krijgen. Dit zijn de andere gezondheidsproblemen waar deze grote katten gevoelig voor zijn.

   Maine Coons zijn ook meestal actiever dan de gemiddelde kat, dus hebben ze meestal zo’n 30 tot 35 calorieën per pond lichaamsgewicht per dag nodig, in plaats van 25.

   Als je je Maine Coon veel beweging geeft, zoals wandelingen aan de lijn en aan een tuigje, en veel dagelijkse speelmomenten, dan zal je Maine Coon waarschijnlijk heel wat meer calorieën nodig hebben dan de gemiddelde kat.

   Weet u niet hoe u een Maine Coon moet vermaken? … Als dit probleem je bekend in de oren klinkt, zou onze eigen 20 pond wegende Maine Coon persoonlijk deze coole Maine Coon kattenspeeltjes aanraden.

   Een andere reden waarom Maine Coons zo veel eten is dat ze veel tijd besteden aan hun groei.

   Terwijl de meeste katten rond één jaar volgroeid zijn, doen Maine Coons er ongeveer drie tot vijf jaar over om volgroeid te raken! Tijdens deze groeiperiode is het extra belangrijk dat uw Maine Coon veel calorieën binnenkrijgt, zodat zijn groei niet belemmerd wordt.

   Hebben Maine Coons speciale voeding nodig?

   De Maine Coon is het grootste tamme kattenras ter wereld, en door hun wilde afkomst vragen veel eigenaren zich af of ze een speciaal dieet nodig hebben.

   Omdat Maine Coons langzaam groeien, het duurt ongeveer drie tot vijf jaar om hun volle omvang te bereiken, en omdat ze zeer actief zijn, hebben ze meer calorieën nodig dan de gemiddelde kat.

   In het algemeen hebben Maine Coons niet per se een speciaal dieet nodig in vergelijking met andere katten, maar het is belangrijker dat u ze voorziet van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen.

   Hier volgen de voedingsvereisten van een Maine Coon kat.

   • Hoge hoeveelheden Eiwit: Alle katten, maar vooral Maine Coons, hebben hoge hoeveelheden eiwitten nodig. Eiwit levert energie, helpt bij de ontwikkeling van de spieren, en doet zo veel meer voor de gezondheid van uw kat. Wanneer u voer zoekt voor uw Maine Coon kat, kies dan iets waarvan het eerste ingrediënt een met name genoemde vleesbron is, zoals rundvlees, gevogelte of vis. In totaal zijn er elf verschillende soorten aminozuren die nodig zijn voor uw kat om voldoende eiwitten binnen te krijgen: Arginine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, taurine, threonine, tryptofaan, en valine.
   • Matige hoeveelheden vet: katten hebben de vetzuren omega-3 en omega-6 nodig. Vet levert energie, zorgt ervoor dat uw kat bepaalde vitaminen kan opnemen, reguleert de gezondheid van huid en vacht, geeft structuur aan celwanden en heeft nog veel meer belangrijke functies in het lichaam van uw kat.
   • Geringe hoeveelheden koolhydraten: Koolhydraten zijn nog steeds belangrijk voor de voeding van een kat, maar moeten in kleine hoeveelheden worden gevoerd om gewichtstoename en ondervoeding te voorkomen. Kies een voeding met weinig granen, maïs en andere koolhydraatrijke vulmiddelen. Veel goedkope kattenvoerbedrijven gebruiken koolhydraten als hoofdingrediënt, omdat dit goedkoper is om te produceren en een goede vulling vormt. Grote hoeveelheden koolhydraten dienen echter gewoon als lege calorieën, en kunnen leiden tot gewichtstoename en ondervoeding. Zoek naar een kattenvoer dat granen en koolhydraten als een van de latere ingrediënten bevat, in plaats van een van de eerste ingrediënten.
   • Vitaminen: Ons lichaam is in staat om veel vitaminen te produceren die nodig zijn voor verschillende lichaamsfuncties. Er zijn echter vitaminen die we niet zelf kunnen aanmaken, dus die moeten we via ons voedsel binnenkrijgen. Dit is ook het geval voor katten. De vitaminen die katten uit hun voedsel nodig hebben zijn vitamine A, D, E, en K, maar ook cobalamine, pyridoxine, foliumzuur, pantotheenzuur, riboflavine, thiamine, biotine, en choline.
   • Mineralen: Katten hebben in hun dieet ook de volgende mineralen nodig: Kalium, natrium, calcium, fosfor, chloride, magnesium, koper, ijzer, zink, jodium, mangaan, en selenium.
   • Droogvoer versus natvoer: Het is belangrijk om de verschillen tussen droogvoer en natvoer in gedachten te houden. Droogvoer bevat over het algemeen minder calorieën en is beter voor het gebit van uw kat. Natvoer daarentegen is smaakvoller en heeft een hoger calorie- en vochtgehalte. Hoewel het mogelijk is om uw kat alleen droogvoer te geven, is het meestal een goed idee om uw kat ook wat natvoer te geven. De meeste eigenaren geven hun kat elke dag droogvoer en twee of drie keer per week natvoer.

   Als u overdonderd bent door alle vitaminen en mineralen die uw kat in zijn dieet nodig heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken!

   De Association of American Feed Control Officials, ook bekend als de AAFCO, heeft zich ook gespecialiseerd in dierenvoeding. Zij hebben veel onderzoek gedaan naar de soorten en hoeveelheden vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de voeding van een kat, en geven hun zegel van goedkeuring aan kattenvoer dat de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat.

   Mogen Maine Coons normaal kattenvoer eten?

   Maine Coons Mogen normaal kattenvoer eten, maar het is belangrijk om kattenvoer van hoge kwaliteit te kopen.

   Veel goedkope merken kattenvoer gebruiken veel vulstoffen zoals maïs en andere granen. Deze ingrediënten zijn goedkoper, maar leveren ongeveer evenveel calorieën. Ze bevatten echter veel meer koolhydraten, en leveren daarom niet genoeg eiwitten.

   U moet uw Maine Coon kattenvoer van hoge kwaliteit geven, met een hoog eiwitgehalte, een matig vetgehalte en weinig koolhydraten.

   Hoewel dit betekent dat het voer voor uw kat duurder zal zijn, draagt het bij aan een lang leven van uw harige vriend.

   Mogen katten elk kippenborstje eten?

   We hebben al besproken dat katten kip kunnen eten, maar je vraagt je misschien af of het wel goed is om mijn kat kipfilet te voeren?

   Gekookte kipfilet (bij voorkeur gekookt) is heerlijk om aan je kat te voeren! Het is het magerste deel van de kip, dus het geeft je kat veel eiwitten zonder al te veel vet.

   Mogen katten slechte kip eten?

   Katten Mogen gekookte kip eten, maar kunnen katten ook oude kip eten?

   Absoluut niet!

   Je moet je kat nooit slecht of oud voer geven.

   Als het om menselijk voedsel gaat, geldt de vuistregel: als je het zelf niet zou eten, dan moet je het ook niet aan je auto geven!

   Gekookte kip is maar drie of vier dagen houdbaar in de koelkast, en ongeveer vier maanden in de vriezer.

   Zorg ervoor dat je controleert of de kip nog goed is voordat je het aan je kat geeft, om ziektes te voorkomen.

   Mogen katten kippenvel eten?

   Katten Mogen kippenvel eten, maar het wordt meestal niet aangeraden.

   Dit zijn de belangrijkste redenen waarom je je Maine Coon kat geen kippenhuid moet voeren:

   • Ten eerste kan de grote hoeveelheid oliën in kippenhuid het moeilijk verteerbaar maken.
   • Ten tweede is kippenhuid vet en voegt het niet veel voedingsstoffen toe aan het dieet van je kat.

   Mogen katten gekruide kip eten?

   Als het gaat om het voeren van kip aan uw kat, geldt: minder is meer.

   Extra kruiden en specerijen kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor uw kat!

   Enkele van de kruiden die katten niet kunnen eten zijn

   • Knoflook
   • Ui
   • Bieslook
   • Zout

   In het algemeen kunt u beter geen kruiden aan uw kat geven, omdat ze niets toevoegen aan het dieet van uw kat, en slecht kunnen zijn voor uw kat.

   Deze andere voedingsmiddelen zijn ook schadelijk voor een Maine Coon.

   Mogen katten kipfilet uit blik eten?

   Kipfilet in blik is een handige manier om uw kat kip te voeren die al gekookt is.

   Echter, in veel gevallen bevat ingeblikt vlees extra natrium.

   Zorg ervoor dat je ingeblikte kipfilet in water koopt dat geen extra natrium of kruiden bevat.

   Mogen katten gebraden kip eten?

   Katten moeten nooit gebakken kip eten, omdat het veel vet en natrium bevat.

   Houd het bij gewone kip zonder kruiden of frituur!

   Mogen katten kippenbouillon eten?

   Het is goed om je kat kleine hoeveelheden kippenbouillon te geven, zolang het geen uien, knoflook of natrium bevat.

   Sommige mensen vriezen kippenbouillon zelfs in ijsblokjesvormpjes in voor een leuke traktatie die je kat koel houdt op warme zomerdagen.

   Mogen katten kipnuggets eten?

   Katten kunnen wel kip eten, maar ze zouden geen kipnuggets moeten eten!

   Kipnuggets zijn, net als ander gefrituurd voedsel, gewoon te vet en bevatten veel te veel natrium.

   Mag ik mijn Maine Coon rauwe kip voeren?

   Het zal je misschien verbazen dat het geen goed idee is om je kat rauwe kip te voeren.

   Katten kunnen in het wild rauw vlees eten, maar het is eigenlijk niet goed om ze rauw vlees uit de delicatessenwinkel te geven.

   Dat komt omdat wij mensen voedsel veel langer verpakken en bewaren dan een kat in het wild zou doen, waardoor bacteriën meer kans krijgen om te groeien.

   Het is belangrijk om kip te koken om bacteriën te doden voordat u het aan uw kat geeft. Anders kan hij ziek worden en zelfs sterven als gevolg van een door voedsel overgedragen ziekte.

   Als je vastbesloten bent om je Maine Coon rauwe voeding te geven, dan ben je niet de enige! Het voeren van een Maine Coon met rauwe voeding hoeft niet gevaarlijk te zijn, als je de juiste regels en gezondheidsrichtlijnen volgt.

   Om er zeker van te zijn dat je je Maine Coon niet per ongeluk in gevaar brengt, moet je mijn artikel over het ‘Beste Maine Coon Raw Food Dieet’ lezen. Dit is een essentieel artikel om er zeker van te zijn dat je dierbare grote kat veilig en gezond blijft.

   Conclusie

   Katten mogen dan carnivoren zijn, maar kunnen Maine Coons ook gekookte kip eten?

   Als het goed bereid is, is het volkomen veilig om je kat gekookte kip te geven. Zorg er alleen voor dat er geen botten, zout of kruiden in zitten, en dat het op de juiste temperatuur is gekookt om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen.

   Hoewel kip goed is voor katten, omdat het veel eiwitten en verschillende vitaminen en mineralen bevat, moet het nooit gegeven worden als vervanging voor echte maaltijden.

   In plaats daarvan moet kip worden beschouwd als een traktatie en mag het niet meer dan 20% van de dagelijkse voeding van uw kat uitmaken.

   Gerelateerde vragen

   Doodt een Maine Coon kippen?

   Maine Coons zijn uitstekende jagers met een hoge prooidrift, en als ze toegang hebben tot een kippenhok, is het waarschijnlijk dat ze kippen zullen doden.

   Mogen katten suikermaïs eten?

   Katten mogen suikermaïs eten, mits het gekookt is zodat het zacht genoeg is voor uw kat om te eten. Maar omdat maïs veel koolhydraten bevat, mag je het slechts af en toe aan je kat geven.

   Mogen katten bosbessen eten?

   Bosbessen zijn veilig voor katten. In kleine hoeveelheden zijn het water en de antioxidanten in deze vrucht zelfs goed voor katten.

   Eten wasberen gekookte kip?

   Wasberen zijn omnivoren, dus ze eten zowel planten als vlees. Deze aaseters kunnen gekookte kip eten, en doen dat ook, als ze het te pakken kunnen krijgen.

Plaats een reactie