Moet ik mijn Maine Coon buiten laten?


Weinig huiskattenrassen zien er zo wild en majestueus uit als de Maine Coon, en daarom vragen veel ouders zich af of ik mijn Maine Coon buiten moet laten?

Het antwoord op die vraag staat hieronder, maar wees gewaarschuwd, het antwoord hangt af van verschillende factoren en is misschien niet wat je verwacht!

Maine Coons kunnen naar buiten, maar eigenaren moeten meerdere factoren overwegen voordat ze hun katten vrij buiten laten rondlopen. Factoren die moeten worden geëvalueerd zijn de veiligheid van de kat, de voorwaarden van het fokkerscontract, of de tuin kat-proof is, de nabijheid van verkeer, de impact op de lokale omgeving en wilde dieren, waar je woont, en het gevaar van mogelijke roofdieren.

Uw kat, omgeving, levensstijl en geschiedenis zijn allemaal uniek.

Met zoveel factoren die eigenaren moeten overwegen, kan het moeilijk zijn om een beslissing te nemen over de toegang van uw kat tot buiten.

Het beste wat je kunt doen voor je Maine Coon is jezelf voorlichten, zodat ze een veilig en verrijkt leven kunnen leiden.

Blijf lezen om dat onderwijs te krijgen en een nog betere huisdierouder te worden!

Moet ik mijn Main Coon buiten laten?

De geschiedenis van het Maine Coon ras is lang en rijk aan folklore uit Maine.

Hoewel wetenschappers niet zeker zijn van hun oorsprong, deelt de Maine Coon DNA dat suggereert dat ze afstammen van Noorse Boskatten.

Het overleven van barre klimaten en welke avontuurlijke middelen hen naar de staat Maine brachten, getuigen van de nieuwsgierige en hartelijke aard van het ras.

Eeuwen van domesticatie hebben hen veranderd in liefdevolle metgezellen, maar ze hebben nooit hun wilde uiterlijk verloren.

Maine Coons hebben een lange weg afgelegd van hun wilde voorouders, en in hun huidige gedomesticeerde staat draagt u de verantwoordelijkheid om hun levensstijl te kiezen.

Het antwoord op toegang tot de buitenlucht is specifiek voor de eigenaar.

Veel eigenaren in de Verenigde Staten besluiten hun Maine Coons binnen te houden, en ook in het Verenigd Koninkrijk slaat deze trend aan.

De volgende redenen voor binnen- en buitenleven zijn bedoeld om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen voor de levensstijl van uw kat.

Redenen waarom eigenaars Maine Coon katten buiten laten:

Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen waarom veel Maine Coon katteneigenaren hun katten vrij buiten laten rondlopen of buiten in een tegen katten beveiligde tuin:

1. Verrijking

Een monotoon leven is geschikt voor heel weinig organismen, en de Maine Coon is daar niet één van.

Katten zijn dieren met een schijnbaar eindeloos gevoel voor nieuwsgierigheid.

In het wild gaan ze om met talloze nieuwe prikkels die die nieuwsgierigheid bevredigen.

Door hun wilde afkomstMaine Coons vertonen een klassieke katachtige nieuwsgierigheid gemengd met een sterk jachtinstinct.

Dit grote kattenras is hard-wired om te jagen en wilde landschappen te verkennen, dus veel Maine Coon eigenaren beschouwen het ontkennen van vormen van verrijking die deze instincten bevredigen als onmenselijk.

2. Persoonlijke overtuigingen

Vrijheid is belangrijk, en hoewel we ons vaak concentreren op de context ervan met betrekking tot mensen, kan het ook worden toegepast op katten.

Afhankelijk van persoonlijke overtuigingen, kan het binnenhouden van een Maine Coon voelen als een ontkenning van hun vrijheid.

Erkenning van het wilde leven van hun voorouders kan deze overtuigingen versterken, waardoor een leven binnenshuis zowel onnatuurlijk als beperkend lijkt.

3. Genetica en rasgeschiedenis

Als we naar het Maine Coon kattenras kijken, zien we dat Maine Coons zichtbaar groter zijn dan de gemiddelde huiskat.

Dit is hoe de grootte van een Maine Coon vergeleken met een ‘normale’ kat ras.

Veel mensen beweren dat de Maine Coon kat fysiek ontworpen is om te overleven in de buitenwereld. Om te beginnen heeft zijn majestueuze vacht drie lagen!

Deze lagen omvatten twee korte dikke, en dichte vachten, en een langere buitenste beschermende vacht, die er allemaal voor zorgen dat de kat warm blijft, zelfs in de meest frigide winterklimaten.

De vacht van de Maine Coon is ook isolerend en deels waterafstotend voor guur winterweer, sneeuw en water, waardoor ze geschikt zijn om naar buiten te gaan.

Een andere rasfactor die het argument van een Maine Coon kat die naar buiten gaat ondersteunt, is dat dit beroemde kattenras een intense prooidrift heeft en de reputatie heeft een grote jager te zijn.

Hij kan dus voor zichzelf zorgen!

In veel opzichten is een huis een schril contrast met de omgeving waarin de voorouders van de Maine Coons evolueerden om te overleven.

Voor sommige mensen zijn deze factoren alleen al motiverend genoeg om hun Maine Coons prioriteit te geven aan toegang tot de buitenlucht.

4. Oefening

Zoals de meeste dieren kunnen Maine Coon katten zwaarlijvig worden.

Obesitas is een van de belangrijkste Maine Coon gezondheidsproblemen, omdat dit kattenras gevoelig is voor zwaarlijvigheid.

Het is daarom belangrijk dat Maine Coon eigenaren hun katten regelmatig bewegen, en hun Maine Coon kat niet overvoeren.

Voorstanders van Maine Coons in de open lucht voeren aan dat katten die zich niet bezighouden met hun omgeving of regelmatig bewegen het risico lopen op gewichtstoename en de gezondheidsproblemen die dat veroorzaakt.

Met ruimte om te jagen, te klimmen en te verkennen, biedt het buitenleven volop natuurlijke oefeningen voor een Maine Coon kat.

Redenen waarom eigenaren hun Maine Coon kat binnen houden

Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen waarom veel Maine Coon eigenaren hun dierbare Maine Coon kat liever binnen houden:

1. Ziekten

Andere katten, parasieten en wilde dieren kunnen ziekten bij zich dragen, waarmee een Maine Coon te maken kan krijgen als hij naar buiten mag.

Als uw kat bijvoorbeeld een zoönotische ziekte of bepaalde parasieten oploopt, kan de ziekte ook een risico vormen voor de mensen in uw gezin.

Dit komt omdat zoönotische ziekten besmettelijke ziekten zijn die kunnen worden overgedragen tussen soorten, d.w.z. van dier op mens.

Buitentoegang kan het ook gemakkelijker maken voor katten om tekenen van ziekte te verbergen, aangezien zieke Maine Coons de reputatie hebben zich te verbergen.

Een levensstijl binnenshuis is daarom een eenvoudige preventieve maatregel die eigenaren nemen om hun Maine Coon kat vrij van ziekten te houden.

Het is ook vermeldenswaard dat het toestaan van een Maine Coon kat buiten het voor u moeilijker kan maken om uw kat mee te nemen voor een dierenartsbezoek!

2. Risico op letsel

De natuur is niet menselijk en zelfs katten met grote instincten kunnen fouten maken.

Bijten van andere dieren, verwondingen door vallen, en het inslikken van giftige voorwerpen zijn slechts enkele van de verwondingen die een buitenkat per ongeluk kan oplopen.

Mensen die het idee steunen dat Maine Coons binnenshuis moeten worden gehouden, wijzen erop dat Maine Coon katten binnenshuis minder kans hebben op verwondingen.

Statistisch gezien is dit een bewezen feit, aangezien de levensduur van een Maine Coon buitenkat korter is dan die van een Maine Coon binnenkat.

3. Milieu-effecten

Maine Coons zijn krachtige jagers, maar hun jachtdiensten worden niet altijd als nuttig voor het plaatselijke milieu beschouwd!

Het is bekend dat katten inheemse populaties van kleine dieren uitroeien, wat de functie van hele ecosystemen negatief kan beïnvloeden.

Hoewel de Maine Coon kat in het verre verleden misschien een functioneel lid van ecosystemen was, doen ze nu meer kwaad dan goed.

4. Onnatuurlijke bedreigingen

Auto’s zijn een ernstige bedreiging voor buitenkatten.

Uw Maine Coon kan instinctief slim zijn, maar ze zijn niet geëvolueerd naast auto’s, waardoor ze het risico lopen gewond te raken, of erger nog, dood te gaan.

Veel Maine Coon eigenaren houden hun Maine Coons daarom binnenshuis, omdat de meeste ontwikkelde gebieden zeer gevaarlijke plaatsen zijn voor uw katachtige om vrij rond te lopen.

5. Crimineel gedrag

Zodra uw Maine Coon uw huis verlaat, kunt u niet controleren met wie of wat hij omgaat.

Sommige mensen kunnen wreed zijn tegen uw kat, en hem opzettelijk kwaad doen.

Anderen kunnen uw kat zelfs stelen, omdat raszuivere Maine Coons de reputatie hebben zowel mooi als duur te zijn.

Hier is hoeveel een crimineel zou kunnen aanrekenen een nietsvermoedende koper als ze je indrukwekkende kat stelen.

6. Uw Maine Coon kan weglopen

De liefde van je kat voor jou kan sterk zijn, maar zijn instinctieve verlangen om een partner te vinden of te zwerven kan nog sterker zijn.

Elke keer dat uw kat op avontuur gaat, bestaat de kans dat hij verdwaalt of wegloopt.

Vanwege de hoge aankoopkosten van Maine Coon kittens, en katten, is het niet verwonderlijk dat eigenaren ervoor kiezen om hun katten binnen de veiligheid van hun huizen te houden.

Het kopen van een Maine Coon kat is een investering die deze eigenaren niet willen verliezen!

7. Roofdieren

Het is in de Verenigde Staten gebruikelijk dat veel eigenaren hun Maine Coon katten binnenshuis houden.

Veel van de geregistreerde Maine Coon kattenfokkers schrijven deze eis zelfs in het koopcontract.

Een van de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt, is de dreiging van roofdieren in de buitenwereld.

In de Verenigde Staten is het risico dat uw Maine Coon kat wordt aangevallen door een coyote reëel.

Veel eigenaren kiezen er dus voor om hun Maine Coon binnenshuis te houden om hun dure kat tegen deze bedreiging te beschermen.

Zijn Maine Coons goede huiskatten?

Hopelijk begrijpt u nu beter waarom sommige Maine Coon eigenaren hun katten vrij laten rondlopen, terwijl andere katteneigenaren dat niet doen.

Laten we de persoonlijkheid van de Maine Coon nader bekijken, om te begrijpen of Maine Coons goede huiskatten zijn, of niet.

Vriendelijk

Zijn Maine Coon katten vriendelijk?

Ja, Maine Coons hebben de reputatie extra vriendelijke katachtigen te zijn.

Dit gezellige kattenras houdt ervan om quality time door te brengen met zijn baasjes.

Aanhankelijke metgezellen

Zijn Maine Coons aanhankelijke metgezellen?

Het Maine Coon kattenras, ook wel bekend als een zachte reus, wordt geacht liefdevol te zijn zonder te aanhankelijk te zijn.

Energiek en onderhoudend

Zijn Maine Coons energiek en onderhoudend?

Als u weet waar u voor tekent, kunt u uw Maine Coon binnenshuis houden.

Dit kattenras is erg vermakelijk als ze veel plaatsen hebben om te klimmen en te spelen.

Hier zijn de beste extra grote Maine Coon kattenbomenom uw kat te vermaken.

Zorg er gewoon voor dat uw kat genoeg ruimte heeft om hun natuurlijke gedragingen uit te oefenen, en voldoende Maine Coon kattenspeelgoed, zodat ze hun verveling niet op uw meubels botvieren!

Hier zijn enkele geweldig Maine Coon kattenspeelgoed, die niet alleen leuk zijn, maar ook de mentale capaciteit van uw intelligente katachtigen stimuleren.

Gezinsvriendelijk

Zijn Maine Coon katten gezinsvriendelijk?

Bij een goede introductie staat dit ras bekend als een zachtaardige en speelse metgezel voor andere huisdieren en kinderen.

Leer hoe je je Maine Coon kat introduceert aan een nieuwe baby, in dit artikel.

Waarom kunnen Maine Coon katten niet naar buiten?

Kunnen Maine Coon katten naar buiten?

Dat kan absoluut als medische problemen en het fokkerscontract dit niet verbieden.

Maar, afhankelijk van het eigen standpunt van de individuele eigenaar en de leefomgeving buitenshuis die hij zijn Maine Coon kat kan bieden, is dit misschien niet de beste keuze voor uw kat.

Dit begeerde kattenras is onderhevig aan diefstal vanwege zijn schoonheid en kosten. Net als andere buitenkatten kunnen Maine Coons ook worden blootgesteld aan bedreigingen, zoals:

Voor een veilige mix van binnen en buiten leven, bouwen sommige eigenaren afgesloten katachtige catios.

U kunt uw kat ook een tuigje omdoen om samen veilig buiten avonturen te beleven!

Hier is Hoe train je een Maine Coon kat om aan de lijn te lopen?, veilig.

Moeten Maine Coon katten naar buiten?

Maine Coon katten kunnen binnenshuis een lang en gezond leven leiden, maar u vraagt zich misschien toch af: moet ik mijn kat naar buiten laten?

Uiteindelijk kunt u uw Maine Coon buiten laten, mits u niet gebonden bent aan fokkerscontracten.

Maar zelfs als eigenaren hun Maine Coon kat niet buiten mogen laten, kunnen ze toch een catio in de tuin installeren, zodat hun kat daar veilig in kan rondrennen en de buitenwereld kan ervaren.

U kunt uw tuin ook kat-proof maken, zodat uw Maine Coon vrij kan rondlopen binnen de veiligheid van uw tuin.

Als u niet gebonden bent aan een fokkerscontract en op een veilige locatie woont voor uw kat, is er uiteindelijk geen reden waarom uw kat de buitenwereld niet zou kunnen ervaren.

Mocht u echter in een meer bebouwde omgeving wonen, dan kan uw kat vele jaren gelukkig binnenshuis leven, mits u uw slimme en speelse kat voldoende verrijkingsmogelijkheden biedt.

Moet ik mijn Maine Coon buiten laten?

U moet doen wat het beste is voor uw Maine Coon kat!

Weeg alle voor- en nadelen van toegang tot buiten die in dit artikel hierboven zijn besproken tegen elkaar af.

Het is ook het beste om na te gaan of eventuele fokkercontracten en plaatselijke wetten deze levensstijl voor je kat verbieden, voordat je je Maine Coon buiten laat zwerven.

Als u uw Maine Coon kat heeft geadopteerd, en de kat mocht voorheen naar buiten, dan is het misschien niet eerlijk om de kat binnen te houden.

Overweeg daarom, om dit tegen te gaan, om een catio in uw tuin te installeren.

Als alternatief, als u een Maine Coon vrij buiten laat rondlopen, zorg er dan voor dat u uw kat regelmatig laat controleren door uw vertrouwde dierenkliniek.

Conclusie

De beslissing om een Maine Coon kat buiten toe te laten is al vele jaren een heet hangijzer.

Ik ben de tel kwijt van de keren dat mij gevraagd is of ik mijn Maine Coon buiten moet laten!

Als je ooit hebt gekeken naar de commentaren in Maine Coon kattenliefhebbers Facebook groepen, zul je waarschijnlijk een aantal zeer sterke meningen van de gemeenschap hebben gezien!

Uiteindelijk is deze Maine Coon gids gericht op het bieden van een evenwichtig beeld aan zijn lezers, daarom heb ik ervoor gekozen om mijn eigen persoonlijke mening niet met jullie te delen.

De beslissing om een Maine Coon kat buiten toe te laten komt neer op elke eigenaar, hun levensstijl, waar ze wonen, en de voorkeuren van de eigenaar.

Gerelateerde vragen aan

Hoeveel kosten Maine Coon katten?

Een Maine Coon kitten of kat kost ergens tussen de 450 en 2500 dollar, afhankelijk van hun afkomst, leeftijd, kleur, patroon, gezondheid en geschiedenis.

Hoe lang leven Maine Coon katten?

Maine Coon katten hebben een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. De levensduur is meestal korter voor buitenkatten, omdat ze meer gezondheids- en veiligheidsrisico’s lopen dan Maine Coons binnenshuis.

Zijn Maine Coons vriendelijk?

Maine Coons worden beschouwd als zeer vriendelijke katten die gedijen op sociale interactie. Door hun wilde afkomst zijn het zelfvoorzienende jagers, maar ze houden nog steeds van spelen en nieuwe mensen ontmoeten.

Zijn Maine Coons gevaarlijk?

Alles met klauwen en tanden kan je pijn doen als je het van streek maakt, maar zolang je de grenzen van een Maine Coon respecteert zijn ze niet gevaarlijk.

Hoe een band opbouwen met je Maine Coon kitten?

Speeltijd, etenstijd en ontspannen lichamelijk contact zijn geweldige manieren om een band op te bouwen met een Maine Coon kitten.

Is het wreed om een kat buiten te laten?

Uw bedoeling kan goed zijn, maar de natuur en andere mensen kunnen wreed zijn voor uw kat als hij buiten is.