Mijn kat heeft wormen! Hoe maak ik mijn huis schoon?

Interne parasieten zoals wormen komen vaak voor bij katten. Wanneer uw huisdier naar buiten gaat, worden ze meestal opgehaald. Hoewel een wormbesmetting kan worden behandeld met de juiste medicatie, kunnen de gevolgen nogal onaangenaam zijn.

Met wormen besmette katten hebben last van irritatie in hun gevoelige achterhand, waardoor ze op de grond worden gesleept. Ze hebben ook meer kans op aanvallen van ziekte en diarree, waardoor zelfs katten die katten op kattenbak zijn getraind, vergeten de kattenbak te gebruiken. Wanneer uw kat wormen heeft, kan opruimen een uitdaging zijn, omdat de aanhoudende geuren en lelijke vlekken moeilijk te verwijderen kunnen zijn.

Dit artikel leert je hoe je je huis kunt schoonmaken als je kat wormen heeft en voorkomt dat ze opnieuw besmetten.

Mijn kat heeft wormen! Hoe maak ik mijn huis schoon?