Maine Coon vlooienbehandeling

Het vinden van de beste Maine Coon vlooienbehandeling kan erg moeilijk zijn. Hoewel kattenvlooien een veel voorkomend probleem zijn, is het toch erg moeilijk om er vanaf te komen. Sommige mensen worden moe en ontmoedigd na een aantal weken van het verzorgen van de kat zonder enig zichtbaar succes.

Vlooien komen het huis binnen door zich te hechten aan uw kleren, schoenen of zelfs door andere dieren als gastheer te gebruiken. Als ze uw kat als gastheer gebruiken, zullen vlooien een groot probleem worden. Om een Maine Coon te ontdoen van vlooien, moeten eigenaren de kat regelmatig verzorgen en baden. Kattenmedicatie en het regelmatig schoonmaken van de binnen- en buitenkant van uw huis helpen ook.

Veel mensen beseffen niet dat de voortplantingscyclus van kattenvlooien het zo moeilijk maakt om ze uit te roeien.

Tegen de tijd dat uw kat over ze klaagt, is uw huis er al mee besmet. Het kan weken, of zelfs maanden duren om van ze af te komen.

Maine Coon vlooien

Kattenvlooien zijn kleine insecten die leven als parasieten. Ze leven op de huid van warmbloedige dieren en bijten deze om het bloed te drinken.

Ze zijn moeilijk te herkennen omdat ze zich onder de vacht van het dier verstoppen.

Ze veroorzaken veel ongemakken als ze bijten en ze kunnen verschillende ziekten overbrengen.

Ze worden beschouwd als een zeer algemeen soort ongedierte.

Volwassen kattenvlooien kunnen ongeveer 25 dagen leven.

Ze zijn moeilijk te zien omdat ze bijna plat zijn en erg klein, ongeveer 1/8 van een inch in lengte.

Hun kleur varieert van donkerbruin tot zwart, maar ze kunnen donkerrood worden als ze met bloed gevuld zijn. Ze hebben geen vleugels, maar hun grote achterpoten helpen hen om afstanden van 7 tot 13 centimeter te overbruggen.

Om dit ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de dieren zoals muizen, die als vlooiengastheer dienen, buiten uw huis te houden.

De meest gebruikelijke praktijken voor dit doel zijn:

 • Uw gazon regelmatig maaien
 • Dicht alle kieren en spleten in het huis
 • Scherm alle openingen en schoorstenen af

Het is ook belangrijk om uw kat regelmatig te baden en te verzorgen en hem naar de dierenarts te brengen.

U kunt ook een anti-vlooienbestrijdingsmiddel op de buitenkant van het huis spuiten in de lente en de zomer, wanneer vlooien actiever zijn.

Hoe Maine Coon vlooien te vinden

Wanneer uw Maine Coon vlooien heeft, zijn er verschillende symptomen die het probleem verraden.

Het eerste teken dat uw Maine Coon vlooien zou kunnen hebben is dat hij zichzelf constant krabt of bijt.

Een zeer belangrijk symptoom is de aanwezigheid van donkere specs die op peper lijken op de vacht van uw kat of het feit dat hij deze specs achterlaat op de plaatsen waar hij rust. Deze vlekken zijn vlooienuitwerpselen.

Bovendien, als uw Maine Coon meer geagiteerd of geïrriteerd raakt dan normaal, zou hij vlooien kunnen hebben.

Als je je kat wilt controleren om te zien of hij vlooien heeft, draai hem dan ondersteboven en controleer alle plekken waar de vlooien zich zouden kunnen verstoppen, vooral de oksels en de liezen. Het is belangrijk om ook de oren te controleren.

Als u roodheid, bloed, donkere deeltjes, of witte stippen ziet die aan de vacht vastzitten, kan uw Maine Coon vlooien hebben.

Waarom is een Maine Coon vlooienbehandeling nodig?

Kattenvlooien zijn vreselijk voor katten vanwege het ongemak dat ze veroorzaken en de ziektes die ze veroorzaken.

 • Ze kunnen allergische dermatitis bij de kat veroorzaken.
 • Ze kunnen andere parasieten overbrengen op de kat.
 • Ze kunnen een klein huisdier doden.
 • Ze kunnen ook mensen aanvallen.

Vlooien laten wat van hun speeksel achter op de huid van de kat als ze bijten en katten kunnen daar allergisch voor worden. Deze allergische reactie zal de huid van de kat zeer jeukerig en gevoelig maken.

Na erg veel krabben kan de kat veel haar verliezen en ook open zweertjes op de huid achterlaten die besmet kunnen raken met andere bacteriën.

Sommige parasieten zoals de lintworm leven in de vlooien. Als een kat met vlooien bijt of zichzelf verzorgt, eet hij een deel van de vlooien op. Als een van de vlooien deze parasiet bij zich droeg, zal deze zich in de darm van de kat ontwikkelen tot een lange worm.

Deze parasiet zal behandeld moeten worden om er vanaf te komen.

Vlooien kunnen de bloedtoevoer bij kleine huisdieren en kittens tot een zeer gevaarlijk niveau terugbrengen. Ze kunnen bloedarmoede krijgen en zelfs sterven als dit niet snel behandeld wordt.

Vlooien kunnen ook mensen aanvallen en hun uitwerpselen kunnen allergische reacties veroorzaken.

Ze zullen zelden een mens als gastheer gebruiken, maar als ze iemand bijten, is het belangrijk om de gebeten plek niet te krabben en met water en zeep te wassen. IJs kan helpen de zwelling te verminderen. Als de beet een allergische reactie veroorzaakt, moet je naar de eerste hulp.

Beste Maine Coon Vlooienbehandeling

Vlooienbehandeling voor Maine Coons is noodzakelijk omdat deze insecten zeer moeilijk uit te roeien zijn.

Om te zien waarom het belangrijk is om de voortplantingscyclus van de kattenvlo te bekijken.

De volwassen vrouwelijke vlo begint met het drinken van bloed van haar gastheer, de kat. Dan legt ze 40 tot 50 eitjes per dag op de huid of het haar van de gastheer. Een deel van de eitjes zal vallen op de plaatsen waar de gastheer het huis bezoekt.

Na 2 tot 14 dagen komen de larven uit de eitjes en beginnen ze elk organisch materiaal te eten dat ze kunnen vinden.

Ze hebben de neiging licht te vermijden en blijven in spleten, kieren en strooisel.

Na vijf tot tien dagen maken de larven een cocon, waarin ze poppen worden.

De volwassen vlo zal uit de cocon te voorschijn komen als de omstandigheden voldoende zijn.

De hele cyclus kan enkele weken tot zes maanden duren.

Tegen de tijd dat uw kat symptomen vertoont van het hebben van vlooien, is uw huis al met ze besmet. Ze verstoppen zich in de tapijten, in sommige meubels, enz. Het is ook belangrijk om te bedenken dat de vlooien zich waarschijnlijk ook aan de buitenkant van uw huis bevinden.

Dit betekent dat als u alleen de vlooien van uw kat verwijdert, er binnen zeer korte tijd meer vlooien uit uw huis voor in de plaats komen. In sommige gevallen kan het maanden duren voordat u van het probleem af bent.

De beste Maine Coon vlooienbehandeling bestaat uit de volgende procedure:

 • Ga eerst met de Maine Coon naar de dierenarts.
 • Vraag de dierenarts vervolgens hoe hij het huis moet schoonmaken.
 • Dan, maak de binnenkant van het huis schoon
 • Daarna, maak de buitenkant van het huis schoon
 • Ten slotte, verzorgen, baden en geef de medicatie aan uw kat

Het eerste deel van de vlooienbehandeling voor Maine Coons is om uw kat naar de dierenarts te brengen en te laten controleren.

Volg de aanwijzingen van de dierenarts op, zodat dit probleem snel wordt opgelost.

Gewoonlijk heeft men de neiging te kiezen uit de soorten behandelingen die op de markt te vinden zijn:

 • Tabletten voor oraal gebruik
 • Vlooienbanden
 • Spot-on toepassingen
 • Shampoos

Gebruik nooit hondenvlooienmiddel voor een kat, of omgekeerd, want ze hebben verschillende chemicaliën nodig en zullen erg ziek worden.

Koop geen vlooienband zonder eerst uw dierenarts te raadplegen, want ze werken meestal slechts plaatselijk gedurende ongeveer één of twee weken en ze kunnen giftig zijn voor zowel u als uw kat.

Terwijl u bij uw dierenarts bent, vergeet dan niet te vragen of het nodig is om de binnen- en buitenkant van uw huis schoon te maken en welke procedures hij of zij daarvoor aanbeveelt.

Er zijn enkele gangbare praktijken die mensen aanraden, maar misschien heeft de dierenarts een speciaal medicijn voor de kat dat het hele probleem oplost zonder veel extra werk te hoeven doen. Bijvoorbeeld een orale tablet die de vrouwelijke vlooien onvruchtbaar maakt en geen eitjes meer kan leggen.

Veel mensen beginnen de Maine Coon vlooienbehandeling met het schoonmaken van de binnenkant van het huis met behulp van de stofzuiger.

Ze maken alles schoon, inclusief meubels en de tapijten, elke dag gedurende de volgende twee weken.

Ze besteden speciale aandacht aan de plaatsen die de Maine Coon het meest bezoekt en de plaatsen met de minste verlichting, waar de larven zouden kunnen zitten.

Ze raden ook aan om alles in de wasmachine te wassen om eventuele eitjes te doden die zich daar toevallig bevinden.

Ze raden ook aan om alles in huis in te spuiten met een anti-vlooien spray.

Veel mensen raden aan om een bestrijdingsmiddel tegen kattenvlooien in de buitenkant van het huis te spuiten, ook in je tuin. Alle donkere plekken zoals kieren en spleten waar de larven zich zouden kunnen verstoppen moeten ook bespoten worden.

Sommige mensen raden aan om het haar van je kat te borstelen met een vlooienkam, die nat gemaakt moet worden met een mengsel van warm water en afwasmiddel. Daarna raden ze aan de kat te wassen met afwasmiddel in plaats van shampoo om de vlooien te doden. Vraag uw dierenarts of hij of zij het hiermee eens is.

Hoe te zorgen voor een Maine Coon met vlooien

Nadat u de door de dierenarts voorgeschreven medicijnen heeft gekocht, volgt u de instructies op, zodat het probleem snel wordt verholpen.

Verzorg uw kat regelmatig en baad hem met de shampoo die de dierenarts heeft aanbevolen.

Hebben Maine Coons buiten meer kans op vlooien?

Maine Coons die buiten leven, krijgen gemakkelijker vlooien. Echter, als je vlooien buiten je huis hebt, zullen ze op een gegeven moment een manier vinden om binnen te komen.

Door een Maine Coon buitenshuis te hebben, heb je minder kans om in huis door een vlo gebeten te worden, omdat de kat dit probleem zal manifesteren voordat de vlooien daadwerkelijk het huis binnendringen.

Kunnen Maine Coon katten binnenshuis vlooien krijgen?

Vlooien kunnen je huis binnendringen omdat het niet volledig afgesloten is van de buitenkant. Ze kunnen binnenkomen door zich te hechten aan je kleren, je schoenen, of in sommige soorten dieren, zoals muizen.

Een kat kan vlooien krijgen, ongeacht of hij binnen of buiten is.

Wat te doen als uw Maine Coon kitten vlooien heeft

Gezien hoe moeilijk het kan zijn om van kattenvlooien af te komen en hoe gevaarlijk ze kunnen zijn voor uw kat, is het eerste deel van de Maine Coon vlooienbehandeling om op veilig te spelen en direct naar de dierenarts te gaan.

Daarna moet je je huis schoonmaken, zowel binnen als buiten.

Tenslotte moet je je kat zijn medicijnen geven, hem borstelen en regelmatig in bad doen.

Conclusie

Van kattenvlooien afkomen kan erg moeilijk en ontmoedigend zijn.

De beste Maine Coon vlooienbehandeling kunt u vragen aan de dierenarts, die de expert is. Hij of zij zal de oplossing hebben voor dit veel voorkomende probleem.

Preventie verdient echter altijd de voorkeur voor elke vorm van ziekte, dus ook voor kattenvlooien.

Als u het probleem nog niet heeft, kan het afdichten van kieren en spleten, het maaien van het gazon, het regelmatig baden van uw kat de kans op het krijgen van vlooien sterk verkleinen.

Plaats een reactie