Maine Coon Persoonlijkheid


Hoewel de meeste mensen zich voorstellen dat dit kattenras beroemd is om zijn grootte, is de persoonlijkheid van de Maine Coon nog onderscheidender dan zijn enorme bouw.

Als u op zoek bent naar een kat die aanhankelijk, speels en fel trouw is, dan is de Maine Coon alles wat u zoekt, en meer!

De Maine Coon is loyaal, liefdevol en zachtaardig als maar kan. Hoewel ze tijdens het spelen razendsnel kunnen zijn, zijn ze geduldig en voorzichtig met kinderen en andere huisdieren. Deze vriendelijke reuzen kunnen speels en energiek zijn, maar ze zijn ook stilletjes toegewijd aan hun gezinsleden, en volgen hun geliefden vaak door het huis.

Bent u op zoek naar een aanhankelijke kat die niet aanhankelijk is? Energiek, maar niet over de top?

Maine Coons zijn een van de meest veelzijdige kattenrassen die er zijn, en er is voor iedereen wel iets om van te houden.

Lees verder om te ontdekken of dit prachtige ras bij u thuis past!

Maine Coon Persoonlijkheid

In de afgelopen decennia heeft de Maine Coon kat een hoge vlucht genomen in populariteit.

Hoewel het enorme formaat van de Maine Coon hier één reden voor is, valt de persoonlijkheid van de Maine Coon nog meer op.

Het zijn ongelooflijk zachtaardige, geduldige en aanhankelijke wezens die voor urenlang vermaak zorgen met hun dwaze capriolen.

Hoewel de Maine Coon prijs is niet te versmaden, deze vriendelijke reuzen zijn elke cent waard.

Dit zijn stevige, gespierde katten die erom bekend staan gezonder te zijn dan de gemiddelde raskat.

Maar voordat je haastig de deur uitgaat, is het goed om zoveel mogelijk informatie over het ras Maine Coon te leren als je kunt, voordat je je aan een kat verbindt.

Lees alles over de Maine Coon persoonlijkheidskenmerken hier, zodat u kunt bepalen of dit ras geschikt is voor uw huis!

Aanhankelijk

Als je je afvraagt wat voor persoonlijkheid Maine Coon katten hebben, dan is “aanhankelijk” waarschijnlijk het woord dat hun temperament het beste samenvat.

Als je iemand bent die van zijn persoonlijke ruimte houdt, dan vraag je je misschien af of Maine Coon katten aanhankelijk zijn?

Het prachtige van Maine Coons is dat ze, hoewel ze over het algemeen erg liefdevol en knuffelig zijn, zelden aanhankelijk zijn.

Ze houden van hun baasjes te volgen van kamer tot kamer maar blijven meestal op afstand als je bezig bent.

Uw Maine Coon dut misschien naast u op de bank, of speelt op de vloer terwijl u werkt, maar ze lopen meestal niet onder de voet of eisen de hele dag uw aandacht op.

Toch doen Maine Coons het het beste in een huishouden waar ze veel aandacht kunnen krijgen.

Daarom, als u het grootste deel van de tijd weg bent op uw werk, dan is dit ras waarschijnlijk niet geschikt voor u.

Ze kunnen depressief en eenzaam worden als ze te lang alleen gelaten worden, dus zorg ervoor dat je weet dat je tijd over hebt voordat je een van deze katten mee naar huis neemt.

Leer hoe lang je een Maine Coon alleen kunt laten, door deze gids te lezen.

Onafhankelijk

Hoewel Maine Coons trouw en liefdevol zijn, hebben ze ook een onafhankelijke kant.

Ze kunnen zichzelf urenlang vermaken door door het huis te racen of zelfs in de gootsteen te spelen!

In tegenstelling tot RagdollsMaine Coons willen niet de hele tijd geknuffeld worden.

Hoewel ze het graag tolereren om zich te verkleden of een tijdje in de kinderwagen te worden rondgerold, hebben ze ook hun eigen zaken te regelen!

Het is belangrijk dat uw Maine Coon voldoende ruimte heeft om af en toe privacy te vinden.

Maine Coons houden ervan om hoog te zitten en de rest van het huishouden beneden te overzien.

Daarom is het een goed idee om enkele planken of kattenbomen te installeren, zodat uw Maine Coon de rest van zijn familie van een afstandje in de gaten kan houden.

Dit zijn mijn favoriete extra grote kattenbomen voor Maine Coons.

Intelligent

Een van de bekendste Maine Coon persoonlijkheidskenmerken is intelligentie.

Deze katten gebruiken hun poten voor zowat alles!

Ze gebruiken hun poten vaak om te eten, en kunnen zelfs leren om kranen open te draaien of deuren te openen!

Hoewel hun intelligentie hen gemakkelijker te trainen maakt, kan het hen ook moeilijker tevreden te stellen.

Kattenrassen die niet bepaald bekend staan om hun hersens, zoals de Ragdoll of de Pers, kunnen zich meestal urenlang bezighouden met een muisspeeltje of een stukje plastic.

Ter vergelijking, Maine Coons hebben echter iets uitdagenders nodig om zich verrijkt te voelen.

Maine Coons hebben veel baat bij puzzelvoeders en interactief of gemotoriseerd speelgoed.

Het trainen van uw kat om kunstjes te doen is een andere manier waarop u verrijking kunt bieden, vooral als u elke dag oefent.

Nieuwsgierig

Omdat Maine Coons zo speels en intelligent zijn, zijn ze vaak nog meer gefascineerd door het onbekende dan de gemiddelde kat.

Terwijl de meeste katten bekend staan om hun hekel aan water, zijn Maine Coons er meestal dol op!

Sommige Maine Coons houden zelfs zo van het water dat ze graag met hun baasjes zwemmen!

Maine Coons zijn ook nieuwsgierige klimmers, wat een veiligheidsrisico kan vormen als u uw huis niet goed katveilig maakt.

Ze zijn experts in het vinden van gedurfde nieuwe manieren om hun favoriete plek bovenop de koelkast of boekenplank te bereiken.

Hoe schattig hun nieuwsgierigheid ook is, het is het beste om uw Maine Coon tevreden te houden met veel speeltijd en puzzels, zodat hun nieuwsgierigheid hen niet in gevaar brengt.

Heb je je ooit afgevraagd hoe hoog een Maine Coon kat kan springen? Zo ja, lees dan dit!

Loyaal

Hoewel de meeste Maine Coons vrij vriendelijk en open zijn tegenover vreemden, zijn ze het meest trouw aan hun familieleden.

Deze katten hechten zich vaak het meest aan één eigenaar, maar hun hart is groot genoeg voor elk huishouden!

Als uw Maine Coon u is gaan volgen van kamer tot kamer, dan weet u dat u als favoriet bent uitgekozen.

Ze weten graag wat je aan het doen bent, en hoewel ze niet precies een echte waakhond vervangen, kan hun gewoonte om hun baasjes in de gaten te houden, voelen alsof ze je beschermen!

Maine Coons zijn bijzonder trouw aan kinderen.

Hoewel ze kunnen slaan met hun klauwen in de aanslag om grenzen aan te geven, staan ze erom bekend zachtaardig te zijn voor jonge kinderen.

Veel Maine Coons gaan naast een slapende baby of peuter liggen, en het lijkt bijna alsof ze over hen waken terwijl ze rusten!

Als u van plan bent een Maine Coon kitten te kopen, lees dan deze gids zodat u weet hoe u uw kitten aan uw baby kunt voorstellen.

Speels

Als je je afvraagt wat je kunt verwachten van een Maine Coon kittenis de kans groot dat u nooit helemaal voorbereid bent op de uitbarsting van energie die uw kant op komt!

Maine Coons werden oorspronkelijk beroemd door hun ongelooflijke jachtinstinctendie vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn in hun speelse aard.

Deze katten vinden het heerlijk om te bespringen, te achtervolgen en overal omheen te slaan!

Overdag kunnen ze zich bezighouden met vloerspeelgoedmaar ze hebben elke dag minstens dertig minuten interactieve speeltijd met hun baasjes nodig.

Als je te maken hebt met Maine Coon gedragsproblemen zoals het vernielen van meubels, dan is speeltijd waarschijnlijk de oplossing.

Deze katten zijn over het algemeen goed opgevoed, maar als ze geen manier hebben om hun jagenergie uit te leven, dan kan hun verveling leiden tot vernieling.

Energieke

Hoewel Maine Coons gemakkelijk in de omgang zijn, zijn ze toch atletisch en energiek.

Deze katten hebben een krachtige, gespierde bouw, en ze hebben veel ruimte nodig om hun lange poten te strekken en naar hartelust te rennen.

Maine Coons klimmen graag, dus het houden van grote kattenbomen en wandrekken in huis is een geweldige manier om ze de ruimte te geven om te bewegen.

Als uw kat vaak de “zoomies” in grote uitbarstingen van energie door het huis racen, dan kunt u overwegen om ook andere manieren van lichaamsbeweging te vinden.

Maine Coons kunnen getraind worden om aan een harnas en riem te lopen, zodat u uw Maine Coon kunt meenemen voor een wandeling of zelfs een wandeling als u daar zin in heeft!

Knuffel

Maine Coons zien er misschien groot en woest uit, maar deze prachtige wezens zijn behoorlijk knuffelbaar.

De meeste Maine Coons worden niet graag opgepakt en te lang vastgehouden, maar ze vinden het heerlijk om samen op de bank te knuffelen of ’s nachts naast je te slapen.

Maine Coons vragen gewoonlijk geen aandacht, maar als uw kat u al enkele minuten aan de andere kant van de kamer aanstaart, vraagt hij misschien stilletjes om wat knuffeltijd!

Omdat Maine Coons zo groot en pluizig zijn, kan het moeilijk zijn om te weerstaan aan het wrijven over hun buik elke keer dat je ze ziet.

Hoewel Maine Coons zachtaardig zijn, zullen ze toch grenzen stellen als ze niet aangeraakt willen worden.

Deze zachtaardige katten zullen hun eigenaars meestal ruimschoots waarschuwen, zich van je hand verwijderen, hun oren platleggen en je dan zachtjes bijten voordat ze krachtiger communicatie gebruiken om je te laten weten dat ze voorlopig klaar zijn met knuffelen.

Maar zoals we later zullen bespreken, zijn niet alle Maine Coons knuffelbaar.

De omgeving waarin de kat is opgevoed, evenals hun genetica en persoonlijkheid, hebben allemaal invloed op hoe knuffelig uw Maine Coon is.

Patiënt

Maine Coons zijn zeer geduldig met al hun familieleden, vooral met kinderen.

Ze verdragen veel onzin en vinden het niet erg om domme spelletjes met de kinderen te spelen of verkleed te worden voor Halloween.

Zelfs als ze aandacht of eten willen, zijn Maine Coons zachtaardig.

Als je bezig bent met koken of werken, zullen ze je taak zelden onderbreken.

Deze katten vinden het niet erg om even te wachten tot je klaar bent om bij hen op de bank te komen zitten.

Als je op zoek bent naar een intelligente, energieke kat die niet veeleisend of aanhankelijk is zoals een Siamees, dan is de Maine Coon het perfecte kattenras!

Rustig

Net als hun zachte temperament hebben Maine Coons lieve stemmetjes.

Ze mogen dan wel stil zijn, maar ze zijn zeker niet stil!

Ze kunnen heel vocaal zijn, de hele dag door met je “kletsen”, of lief vragen om gevoerd te worden.

Wat de stem van de Maine Coon echter zo uniek maakt, is het feit dat ze niet miauwen. In plaats daarvan gebruiken Maine Coons schattige tjilpen en trillers om met hun baasjes te communiceren.

De geluiden die ze maken zijn zo lief en stil dat het vaak moeilijk te geloven is dat zo’n enorme kat die geluiden überhaupt maakt.

Gezinsvriendelijk

Maine Coons zijn de ultieme familiekat.

Hun geduldige aard, gecombineerd met hun vriendelijke houding en verlangen naar gezelschap betekent dat ze in zowat elk gezin passen.

Als je kinderen hebt of van plan bent ze te krijgen, dan is de Maine Coon het beste kattenras dat je kunt krijgen.

Ze zijn ongelooflijk liefdevol en zachtaardig voor kinderen en verdragen veel meer van hen dan van volwassenen.

Als je een groot gezin hebt, is het wel belangrijk dat je Maine Coon voldoende ruimte heeft.

Ook al zijn het geduldige wezens, ze kunnen overweldigd raken als ze zich overvol voelen, of alsof ze geen eigen plek hebben om zich terug te trekken.

Goed met huisdieren

Als uw kat de laatste tijd depressief lijkt, vraagt u zich misschien af of Maine Coons eenzaam worden?

Deze katten zijn zelden aanhankelijk, maar als hun baasjes de hele tijd weg zijn naar hun werk, dan kunnen ze zich gemakkelijk vervelen en eenzaam worden.

Als uw Maine Coon eenzaam lijkt, dan kan het introduceren van een andere kat of hond een geweldige manier zijn om uw Maine Coon het gezelschap te geven dat hij verdient.

Maar, kunnen Maine Coons met honden overweg? Klik hier om daar achter te komen!

Je maakt je misschien eerst zorgen, en vraagt je af, worden Maine Coons jaloers?

Vrees niet! Hoewel deze katten jaloers kunnen worden als hun baasjes plotseling al hun tijd en aandacht besteden aan een nieuwe familie, staan ze open voor nieuwe huisdieren, mits hun schema relatief ongewijzigd blijft.

De Maine Coon temperament met andere katten is warm en vriendelijk, maar wist je dat ze ook geweldig zijn met honden?

Aangezien Maine Coons gedijen op gezelschap, maken ze graag nieuwe vrienden, en zijn ze vaak gelukkiger in een huishouden met een andere kat of hond.

Aangezien Maine Coons een hoge prooidrift hebben, kunnen ze echter een bedreiging vormen voor kleine dieren zoals:

Over het algemeen wordt aanbevolen dat Maine Coons samenleven met andere katten of honden, in plaats van met kleine prooidieren.

Sterke jagers

Maine Coons zijn ongelooflijk getalenteerde jagers.

In feite is dat hoe dit ras in de eerste plaats populair is geworden!

In de jaren 1800 werden Maine Coons gewaardeerd door boeren en zeelieden vanwege hun toewijding aan de jacht op muizen, ratten en ander ongedierte.

Veel Maine Coons waren in die tijd ook polydactylen hun extra tenen maakten het nog gemakkelijker om prooien te vangen en vast te grijpen.

Tegenwoordig blijft het sterke jachtinstinct van de Maine Coon intact. Ze houden van de spanning van de jacht en raken snel verveeld met gewone vloerspeeltjes.

Maine Coons geven de voorkeur aan gemotoriseerd speelgoed of interactieve speeltijd met hun mensen. Ze moeten zich uitgedaagd voelen terwijl ze de jacht oefenen.

Gemakkelijk te trainen

Veel intelligente katten zijn ook vrij koppig, waardoor ze moeilijk te trainen kunnen zijn.

Dankzij een combinatie van de intelligentie van de Maine Coon en zijn gemakkelijke aard, zijn deze katten echter een van de gemakkelijkst te trainen rassen.

Veel Maine Coons trainen uiteindelijk zichzelf, in zekere zin; sommige beginnen zelfs te apporteren zonder dat het ze geleerd is!

Je kunt positieve versterking gebruiken om je Maine Coon huishoudelijke regels te leren, zoals van de toonbanken afblijven, maar je kunt ze ook kunstjes leren!

Dit is ook een geweldige manier om je Maine Coon bezig te houden, want ze kunnen zich gaan vervelen als ze niet genoeg speeltijd krijgen.

Maine Coons zijn ook erg voedsel gemotiveerd, dus trainen met traktaties en een clicker is een makkie!

Begin gewoon met het geven van positieve associaties met het geluid van de clicker en geef uw kat een traktatie elke keer dat hij het klikgeluid hoort.

Vervolgens kunt u de clicker gaan gebruiken wanneer uw kat iets goeds doet, zoals op de grond blijven terwijl u kookt, of zitten wanneer u dat vraagt.

Vrouwelijk versus mannelijk

Als je veel vragen hebt zoals zijn Maine Coons knuffelkatten, dan zul je misschien verbaasd zijn om te weten dat het geslacht een vrij grote invloed heeft!

Als we kijken naar vrouwelijke vs mannelijke Maine Coon persoonlijkheid, dan zijn er een paar kenmerkende verschillen.

Vrouwelijke Maine Coons zijn over het algemeen gereserveerder dan mannetjes, maar ze zijn ook speelser.

In het wild hebben vrouwelijke katten veel meer werk te doen!

Ze moeten hun territorium vrij houden van roofdieren en indringers, al hun kinderen te eten geven, en hun kinderen leren jagen en zichzelf beschermen.

Als gevolg daarvan zijn zelfs gesteriliseerde poezen wat meer op hun hoede voor vreemden en hebben ze de neiging om kieskeuriger te zijn over hun ruimte.

Vrouwelijke Maine Coons kunnen er langer over doen om op te warmen voor hun baasjes, en ze hebben de neiging om onafhankelijker te zijn.

Ze kunnen nog steeds knuffelig zijn, maar ze hebben de neiging om dingen op hun voorwaarden te doen.

Door hun hoge prooidrift zijn ze betere jagers, en hun genegenheid kan belonender aanvoelen omdat ze niet zo vriendelijk zijn tegen vreemden.

Mannelijke Maine Coons, aan de andere kant, hebben de neiging meer ontspannen en gemoedelijk te zijn.

Ze zullen minder snel territoriaal zijn tegenover een nieuw huisdier, en meer accepteren dat ze worden opgepakt of geaaid.

Mannelijke Maine Coons zijn vaker aanhankelijk dan vrouwtjes, maar ze zijn ook minder gereserveerd.

Natuurlijk is het geslacht slechts een deel van de vergelijking als het gaat om de persoonlijkheid van uw Maine Coon.

Een kat die van jongs af aan goed gesocialiseerd is met veel verschillende mensen en dieren zal waarschijnlijk liefdevol en vriendelijk worden, ongeacht het geslacht.

Conclusie

De persoonlijkheid van de Maine Coon is complex en wonderlijk.

Deze vriendelijke reuzen zijn aanhankelijk maar onafhankelijk, energiek en toch zachtaardig.

Deze katten spelen hard en hebben nog harder lief!

Maine Coons hebben een huishouden nodig dat hen veel tijd, ruimte, liefde en speeltijd kan geven.

Hoewel ze een grote verplichting zijn, zijn ze een prachtige keuze als je bereid bent er de tijd en moeite in te steken om ze gelukkig te houden.

Gerelateerde vragen aan

Hebben Maine Coons veel aandacht nodig?

Omdat Maine Coons zo energiek en liefdevol zijn, hebben ze veel tijd en zorg van hun baasjes nodig. Ze doen het het beste in een huishouden waar ze veel aandacht kunnen krijgen.