Maine Coon Kleurcodes

Maine Coons zijn een van de oudste kattenrassen die hun oorsprong vinden in Noord-Amerika. Het ras maakt al geruime tijd deel uit van de geschiedenis van de Verenigde Staten. Maine Coon is een van de meest voorkomende kattenrassen in de huizen van Amerika.

Een op de 4 huizen in Amerika heeft of had vroeger een Maine Coon kat. Amerikanen houden ervan om een nationaal kattenras te hebben en maken ze een deel van hun huis.

Maine Coons zijn er echter in verschillende kleuren en patronen. Elk dierenras heeft zijn eigen unieke visuele kenmerken, zo ook Maine Coons. U moet de kleurcodes van Maine Coons kennen en begrijpen, zodat het voor u gemakkelijker kan zijn om ze van andere katten te onderscheiden.

Alvorens te spreken over de kleurcodes van Maine Coons, zou het beter zijn om meer te weten over Maine Coons, zodat het voor u gemakkelijker wordt om elke kleurcode te begrijpen.

Spring naar:

Maine Coon Ras

Kleurcodes

Maine Coons zijn slechts van de grotendeels gedomesticeerde kattenrassen die in Noord-Amerika voorkomen. Maine Coon is een ras dat in 85 verschillende kleuren voorkomt. Het ras is ontstaan in Amerika en is een van de oudste rassen die er bestaan. Het Maine Coon ras is eenvoudig van uiterlijk, en hun eenvoud is hun onderscheidende kenmerk van andere rassen.

Het Maine Coon ras kan niet worden geassocieerd met één kleur of patroon, omdat het ras in verschillende kleurenschema’s voorkomt. Daarom heeft elke kleur en elk patroon een Ems-code gekregen.

Wat is de EMS-code?

Elk kattenras heeft qua uiterlijk onderscheidende kenmerken van andere soorten. Het bijhouden van verschillende kenmerken van kleur en patroon van een enkel ras was echter een beetje moeilijk, dus kwam Fife met een oplossing om snel de kenmerken van een kat te identificeren door gewoon naar zijn EMS-code te kijken.

De EMS-code is een combinatie van letters en cijfers die wordt gebruikt als een systeem om katten te helpen identificeren. Meer als een sofi-nummer van katten, maar dan van rassen en kleuren, niet van elke afzonderlijke kat. Daarvoor zijn er andere formaliteiten.

De EMS kleurcodes zijn geregistreerd in de Fife stamboom. Daarom gebruiken ze bij het invoeren van een nieuwe Maine Coon in hun systeem de EMS kleurcodes om de kleur en het ras te registreren.

Hoe wordt een Maine Coon EMS kleurcode gemaakt?

Kleurcodes

Het maken van een EMS kleurcode is nu eenvoudig geworden. Het opstellen van de EMS code van uw Maine Coon is helemaal niet moeilijk. Het volgt een format, en alles wat je moet doen is de lege plekken invullen om de EMS code van je Maine Coon te krijgen.

De EMS-code omvat de informatie van het ras, de kleur en het patroon van een kat. Het bekijken van een EMS-code van een kat geeft de kennis van hun uiterlijk. Wil je weten hoe een EMS in elkaar zit? Laten we daar dieper op ingaan.

Weten hoe een EMS-code in elkaar zit, zou je leven gemakkelijker maken. Met behulp van deze informatie kunt u niet alleen zelf de code van uw Maine coon maken, maar ook de codes van andere katten identificeren.

Ras

Een EMS-code begint met het identificeren van het ras van de kat. Het ras wordt in afkortingen maar in hoofdletters geschreven. Bijvoorbeeld, de afkorting voor Maine Coon is MCO.

Het ras wordt altijd aan het begin geschreven en dan volgt de kleur en het patroon.

Kleur

Kleurcodes

De kleur is een EMS code is de eigenlijke taak. De kleuren krijgen een identificatie van kleine letters. Het gebruik van de verkeerde letter zou het voor anderen moeilijk maken om de juiste kleur van uw Maine Coon te identificeren.

Bijvoorbeeld, n = zwart, a = blauw, d = rood, e = crème, f = blacktortie, g = bluetortie, s = zilver, w = wit en g = golden. Dit zijn enkele van de meest voorkomende kleuren en hoe ze worden onderscheiden volgens de Fife-richtlijn voor EMS-codering.

Patroon

Nummers worden gebruikt in een EMS-code na de kleur om het patroon te identificeren. Er zijn 85 verschillende kleuren van het Maine Coon ras. Er is echter een beperkt aantal patronen dat een Maine Coon kan hebben. Nummering is dus gemakkelijker dan identificatie van de kleur in een EMS-code.

De verschillende patronen en hun nummers zijn:

 • 1 = Van
 • 2 = Harlekijn
 • 3 = Bicolor
 • 9 = Ongespecificeerde hoeveelheid wit
 • 11 = gearceerd
 • 12 = schelp
 • 21 = Agouti
 • 22 = blotched tabby
 • 23 = Macharel tabby
 • 24 = spotted tabby
 • 25 = ticked tabby

Met behulp van deze richtlijn kunt u gemakkelijk zelf de EMS-kleurcode van uw Maine Coon opstellen. De volgende keer, als er een registratieformulier voor uw kat is, hoeft u niemand om hulp te vragen om de EMS-code in te vullen.

Factoren die de Maine Coon kleur vanaf de geboorte beïnvloeden

Kleurcodes

Maine Coon is een ras dat voorkomt in 85 verschillende kleuren. Maar 85 is slechts een minimum aantal, er kunnen er meer zijn. Daarom introduceerde Fife de EMS kleurcode oplossing.

Vanwege de ongeveer 85 kleuren en patronen, zou de enorme verscheidenheid aan kleuren je verwarren als je erover denkt om een Maine Coon te nemen. Aan de andere kant, als uw Maine Coon zwanger is, is het raden naar de kleur en het patroon van het kitten er niet gemakkelijker op geworden.

 • Een mannelijk kitten zou eindigen in een mengeling van de kleurgenen van zijn ouders.
 • Een mannelijk kitten zou hetzelfde kleurenschema hebben als zijn moeder of een beetje schaduw van haar patroon dragen.
 • Vrouwelijke kittens hebben een mengeling van de patronen van beide ouders in hun vachtkleur.

Vele andere omstandigheden in de Maine coon genetica zouden de kleur en het patroon van het kitten kunnen veranderen. Daarom zou het zomaar mogelijk kunnen zijn om correct te zijn, maar aan een hogere kant van de schaal.

Top Maine kleurcodes

Kleurcodes

Maine Coon komt voor in 85 verschillende kleuren en patronen, dus het is niet mogelijk om ze allemaal te noemen. We hebben echter enkele van de meest populaire, door Amerikanen geliefde kleuren van Maine Coon verzameld. Laten we die ook met u delen.

Het zou u helpen om meer te leren over Maine Coon kleuren en hun codes. Hieronder staan enkele van de meest populaire kleuren van de Maine Coon. We hebben de EMS-code ervan vermeld om het voor u gemakkelijker te maken het te begrijpen, maar we hebben het patroongedeelte leeg gelaten omdat het verschilt van kat tot kat.

Zwarte Maine Coon (MCO n xx)

Kleurcodes

Zwart is een van de meest voorkomende kleuren bij katten, niet alleen bij Maine Coons. Amerikanen houden van een pluizige Maine Coon als onderdeel van hun huishouden en familie. Maine Coons zien er schattig uit in zwart, wat hun persoonlijkheid een stijlvolle uitstraling geeft.

Het zwart komt met een stevige vacht, en alles, inclusief neus en poten, is ook zwart. Niet alleen geheel zwart, maar een vleugje rokerige tint in hun zwarte kleur is gewoon fenomenaal.

Witte Maine Coon (MCO w xx)

Maine Coons komen ook voor in effen witte kleuren. Ze zien er zo mooi uit in effen wit met pluizig haar. We zijn het er dus over eens dat Maine Coons vaak in verschillende kleuren voorkomen, maar in patronen.

Witte Maine Coons zijn echter populairder dan je misschien denkt.

Rode Maine Coon (MCO d xx)

Rood is een kleur die veel voorkomt bij mannelijke Maine Coon katten. Velen nemen aan dat de rode kleur bij katten overeenkomt met de kleur van bloed. Dit is echter waar ze de fout in gaan en niet overwegen om een rode Maine Coon te nemen.

Rode Maine Coon lijkt meer op een oranje kat en is een zeer aantrekkelijke kleur. Rode Maine coon met een witte ondervacht is gewoon een kat die de moeite waard is om te houden.

Cream Maine Coon (MCO e xx)

Kleurcodes

Bij het horen van crème zou je denken aan een tint wit of een lichte beige kleur. Echter, een crème kleur lijkt meer op een licht rode kleur. Daarom kan het onderscheiden van de kleur in het begin een beetje moeilijk voor je zijn.

Crème is een kleur die in elk patroon voorkomt, en kittens zien er zo schattig uit in deze kleur. Geloof ons, u zou verliefd worden op een crème kleurig Maine Coon kitten dat rondloopt en u in de ogen kijkt.

Blauwe Maine Coon (MCO a xx)

Blauwe Maine Coons zijn gewoon schattige en mooi uitziende wezens. Je zou ze meteen willen adopteren, meteen na het zien ervan. Maar blauw staat hier voor grijs, zo werken kleurenschema’s bij katten.

Laatste woorden

Kleurcodes

Dit is alles wat je moet weten over de Maine Coon kleurcodes. We hopen dat dit artikel je nieuwe informatie heeft gegeven over de kleurcodes en dingen die je nog niet wist. Nu is het maken van een EMS van je Maine Coon gemakkelijker voor je geworden.

Niet alleen dat, hoe meer je weet over je Maine Coon, hoe meer je gehechtheid aan hem zal groeien. Als je een trotse huisdierouder bent, zou alles weten over je huisdier essentieel moeten zijn. Het helpt je dichter naar alle dieren toe te groeien, en geloof ons, tijd doorbrengen en spelen met katten is een pauze die we allemaal nodig hebben.

Plaats een reactie