Maine Coon Kittens Te Koop In Maine

Bent u op zoek naar Maine Coon kittens te koop in Maine, maar wordt u overweldigd door alle resultaten? Wees gerust, je bent niet alleen.

Hoewel veel fokkers Maine Coons verkopen tegen lagere prijzen, is het het veiligst om een Maine Coon kitten te kopen van een gerenommeerde fokker die geregistreerd is bij een kattenreguleringsorgaan zoals TICA. Niet-geregistreerde fokkers verkopen niet altijd raszuivere of zelfs gezonde Maine Coons. Als de prijs een probleem is, kunt u goedkopere Maine Coons kopen bij plaatselijke asielen of reddingscentra.

Het vinden van een Maine Coon die raszuiver en gezond is kan een verrassend moeilijke taak zijn als je niet weet waar je op moet letten.

Dus, zorg ervoor dat je de fokker vraagt deze 20+ vragen voordat u uw droom Maine Coon kitten koopt.

Als u nog steeds niet zeker weet welke fokkers u kunt vertrouwen, lees dan verder om een uitgebreide lijst van geregistreerde Maine Coon fokkers in Maine te vinden.

Important Notice

Maine Coon Central makes no representations or warranties with respect to the breeding or business practices of any of the companies listed within this article.

Maine Coon Central strongly recommends that an individual’s transactions with breeders be undertaken with the same caution and due diligence, as would be devoted to any important business matter.

Maine Coon Kittens Te Koop In Maine

De Maine Coon is een majestueuze, sociale kat die zich op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld in de frigide staat Maine.

De lange, dikke vacht van deze katten beschermde hen tegen de kou en de sneeuw, maar vandaag de dag worden ze gewaardeerd om hun schoonheid.

Het geheim over hoe geweldig deze katten zijn moet echter zijn uitgekomen, want Maine Coon katten zijn de afgelopen decennia massaal populair geworden.

Mogelijk vanwege hun enorme omvang, of misschien was het hun pure intelligentie. Maar het meest waarschijnlijk is dat hun liefdevolle persoonlijkheid gewoon de harten van zovele eigenaars veroverde.

Zo geweldig als deze katten zijn, als je zoekt naar Maine Coon kittens te koop bij mij in de buurt, zou je overweldigd kunnen worden door de resultaten.

Veel mensen hebben gezien hoe populair deze katten zijn, en probeerden munt te slaan uit die belangstelling door katten op onethische wijze te fokken.

Het vinden van een Maine Coon kitten te koop gaat niet langer alleen over het vinden van de best geprijsde kat die in uw budget past; in plaats daarvan gaat het nu over het nemen van de tijd om een Maine Coon kitten te vinden dat zowel gezond is als ethisch opgevoed.

Over het algemeen is het het beste om ofwel een Maine Coon uit een opvangcentrum of reddingscentrum te adopteren, of er een te kopen van een fokker die geregistreerd is bij een regerend kattenorgaan, zoals:

Hieronder vindt u een lijst van alle verschillende manieren waarop u een Maine Coon kitten kunt vinden. Houd er rekening mee dat niet al deze methodes even veilig, betrouwbaar of ethisch zijn:

Geregistreerde fokkers

Geregistreerde fokkers zijn de duurste optie voor het kopen van een Maine Coon kitten, maar ze zijn ook het meest betrouwbaar.

Deze fokkers zijn doorgelicht door regerende katteninstanties die hen hebben verplicht de stamboomstatus van hun fokkatten aan te tonen.

Registratiecertificaten zijn belangrijk voor kopers, omdat zij potentiële eigenaars ervan verzekeren dat de katten en hun nakomelingen afkomstig zijn van een veilige, liefdevolle cattery.

Maine Coon Reddings Centra

Maine Coon reddingscentra zijn organisaties die zich specifiek toeleggen op het vinden van huizen voor Maine Coons en Maine Coon mixen.

Er zijn maar een paar Maine Coon reddingscentra in de Verenigde Staten, dus het kan wat tijd en geduld kosten om een kat uit deze bron te krijgen.

Echter, Maine Coon reddingscentra zijn aanzienlijk goedkoper dan kopen bij een fokker.

Lokale asielen

Als je geduld hebt, vind je misschien een Maine Coon in je plaatselijke kattenasiel.

Sommige mensen zijn niet in staat om voor hun Maine Coons te zorgen, en leveren ze in bij asiels.

Maar omdat Maine Coons zo populair zijn, behoren ze meestal tot de eerste katten die geadopteerd worden.

Als je een Maine Coon uit een asiel wilt halen, zul je alle asiels in je omgeving goed in de gaten moeten houden.

Online Groepen

Het is ook mogelijk om Maine Coons te vinden op sociale media sites zoals Facebook of Craigslist.

Wees voorzichtig, want veel achtertuinfokkers zullen zichzelf vermommen door aan te bieden kittens te “herplaatsen” (tegen een prijzige vergoeding), in de hoop anderen te laten denken dat ze het goed bedoelen.

Aan de andere kant kun je echter ook eigenaren vinden die met een verrassingsnestje Maine Coon kittens zijn opgescheept, en daar snel een goed tehuis voor willen vinden.

Dierenwinkels

Tegenwoordig werken de meeste dierenwinkels samen met plaatselijke asielen om katten en honden uit te stallen.

Echter, sommige dierenwinkels verkopen nog steeds puppies en kittens. Meestal kopen deze dierenwinkels ze van achtertuinfokkers of kittypemolens, en deze katten worden vaak in slechte staat verkocht.

Achtertuin fokkers

Fokkers in achtertuinen zijn niet altijd slecht, maar tenzij ze geregistreerd zijn bij een regerend kattenorgaan, is er geen manier om zeker te weten of ze de waarheid spreken.

Veel achtertuinfokkers beweren raszuivere Maine Coons te verkopen, maar verkopen in feite katten van gemengde rassen, of zelfs katten zonder ras!

Sommige achtertuinfokkers geven voorrang aan winst boven de gezondheid van hun kat, en ze verzuimen om hun katten de juiste medische zorg, huisvesting, of andere benodigdheden te geven.

Voordelen van het kopen van een kat van een geregistreerde fokker

Het adopteren van een Maine Coon is waarschijnlijk het meest ethisch, omdat u een kat in nood een thuis biedt.

Als je echter vastbesloten bent om een raszuivere Maine Coon mee naar huis te nemen, dan is de meest betrouwbare manier om er een te krijgen via een geregistreerde fokker.

Hier zijn enkele van de voordelen van het krijgen van een Maine Coon van een geregistreerde fokker.

1. Zekerheid van stamboom

Alle Maine Coons die door geregistreerde fokkers worden verkocht, worden geleverd met registratiepapieren van hun respectieve registratie-instantie.

Deze papieren tonen hun afstamming en bloedlijnen, en geven elke eigenaar de zekerheid dat hun kat 100% Maine Coon is.

2. Een kitten krijgen

Hoewel het adopteren van een Maine Coon uit een asiel goedkoper is, is er iets magisch aan het opvoeden van een kitten vanaf jonge leeftijd.

Kittens zijn kneedbaarder dan volwassenen, en kunnen gesocialiseerd worden om het volgende te tolereren:

Het is ook gemakkelijker om kittens te trainen om kunstjes te doen!

3. Gezondheid

Geregistreerde fokkers moeten voldoen aan een strenge standaard, en zij allen zorgen voor een goede medische verzorging van hun katten en kittens.

Geregistreerde fokkers screenen ook op genetische afwijkingen die veel voorkomen bij Maine Coons, zoals:

 • Hypertrofische Cardiomyopathie (wilt u meer weten? klik hier)
 • Spinale Musculaire Atrofie (meer info)

4. Castratie, sterilisatie en andere kosten

Een deel van de reden waarom Maine Coon fokkers zo duur zijn, is omdat in de aankoopprijs ook veel kosten zijn inbegrepen, zoals:

 • castratie
 • castratie
 • Vaccinaties
 • Ontworming

Niet-geregistreerde fokkers rekenen zelden een van deze kosten.

Dit betekent dat het kopen van een Maine Coon van een niet-geregistreerde fokker uiteindelijk net zo duur kan uitvallen als het kopen van een Maine Coon van een geregistreerde fokker.

Geregistreerde Maine Coon fokkers in Maine

Als u op zoek bent naar Maine Coon kattenfokkers in de staat Maine, zult u in eerste instantie misschien opgewonden raken door het grote aantal fokkers dat zichzelf op het Internet adverteert.

Echter, het vinden van gerenommeerde Maine Coon fokkers is, helaas, moeilijker dan je zou denken.

Bijna iedereen kan Maine Coons fokken, maar alleen geregistreerde fokkers zijn doorgelicht door deskundigen om er zeker van te zijn dat ze gezonde Maine Coon kittens voortbrengen, onder ethische omstandigheden.

Niet-geregistreerde fokkers kunnen liegen over de stamboomstatus, of katten grootbrengen onder slechte omstandigheden.

Om een geregistreerde fokker te vinden, moet je er zeker van zijn dat ze geregistreerd zijn bij een regerende kattenorganisatie. Deze organisaties zijn opgericht om de bloedlijnen van katten in de gaten te houden, en om een standaard voor elk ras vast te stellen.

Hier zijn enkele kattenorganisaties waarbij u kunt controleren of uw fokker is geregistreerd, om hun geldigheid te bepalen:

Cat Fanciers Association (CFA)

De Cat Fanciers Association werd voor het eerst opgericht in 1906, en wordt erkend als een van de machtigste bestuursorganen voor katten in de wereld.

Vandaag de dag zijn er meer dan 67.000 verschillende fokkers geregistreerd via deze organisatie.

De internationale kattenvereniging (TICA)

De TICA, opgericht in 1979, is een van de grootste internationale kattenverenigingen ter wereld.

TICA heeft strenge normen voor al hun rassen, evenals voor fokkers en catteries die zij registreren.

American Cat Fanciers Association (ACFA)

De ACFA bestaat nog niet zo lang als de CFA, maar deze organisatie onderscheidt zich door haar flexibiliteit en integriteit.

Deze organisatie streeft ernaar om flexibelere rasstandaarden op te stellen, waardoor hun fokkers de ruimte krijgen om creatief te zijn.

Maine Coon Kat Kittens Te Koop In Maine

Als u problemen heeft met het vinden van geregistreerde Maine Coons in Maine, kijk dan eens bij de volgende fokkers.

Klik op de locatielink hieronder om direct naar uw bestemming te gaan:

Hieronder vindt u een Maine Coon fokker in Maine:

1. Cold Stream Cattery

Name: Cold Stream Cattery
Registration Body: CFA
Address: Enfield, Maine
Email: coldstreamcattery@midmaine.com
Telephone: (207) 735-5123
Contact Name: Steve and Marie Hope
Website Address: 

Cold Stream Cattery is een ongelooflijk grote cattery met tientallen fokkatten.

Ze fokken Maine Coon kittens in vrijwel elke denkbare kleur, waaronder:

 • Black Smoke
 • Zilver
 • Tortoiseshell

Deze cattery heeft ook enkele polydactyle katten.

2. Moose Head Maine Coons

Registration Body: TICA, CFA
Address: Beaver Cove
Telephone: (207) 745-9691
Contact Name: Karl Starbird
Website Address: www.mooseheadmainecoons.com
Email: mooseheadmainecoons@gmail.com

Moose Head Maine Coons is een kleinere cattery met één fokkende kater en vier prachtige poezen.

Hun katten komen in de volgende Maine Coon kleurslagen:

 • Bruin Tabby
 • Zwart Tabby
 • Zwarte Rook

Hun fokkatten zijn allemaal geïmporteerde Europese Maine Coons.

Maine Coon Katten Fokkers In Zuid Maine

Hieronder vindt u een fokker van Maine Coons in Zuid-Maine:

1. FullCircle Maine Coon Cattery

Name: FullCircle Maine Coon Cattery
Registration Body: TICA
Address: Westport Island, Maine
Telephone: (207) 320-0254
Website: 

FullCircle is gespecialiseerd in de volgende Maine Coon kleuren:

 • Zilver en zwarte rook
 • Shaded
 • Tabby

Al hun katten zijn genetisch getest op een verscheidenheid van genetische aandoeningen, en hun belangrijkste prioriteit is het produceren van liefdevolle, gezonde Maine Coons.

Maine Coon Kat Kittens Te Koop In Portland Maine

Hieronder vindt u een Maine Coon katten fokker in Portland Maine:

1. Four Paws

Name: Four Paws
Registration Body: TICA, CFA
Address: Oxford, Maine
Telephone: (207) 595-8003
Contact Name: Charlene Delano
Website Address: 

De eigenaar van deze cattery, Charlene Delano, fokt al 28 jaar Maine Coons.

Zij fokken de volgende Maine Coon kleuringen en patronen:

 • Bruin
 • Zwart
 • Crème
 • Rood
 • Zilver
 • Tortoiseshell

Four Paws is gespecialiseerd in polydactyl Maine Coons, hoewel ze ook gewone Maine Coons hebben.

Maine Coon Katten Te Koop New Hampshire

Hieronder staan enkele Maine Coon kattenfokkers in New Hampshire (bronnen: 1,2):

1. Eindelijk Katten

Breeder: At Last Cats
Registration Body: TICA
Address: Antrim, New Hampshire
Contact Name: Marie Harriman and Chris Condon
Website Address: 
Email: atlastcats@gmail.com

At Last Cats is een middelgrote cattery met drie fokpoezen en een grote verscheidenheid aan poezen.

Zij bezitten fokkatten met de volgende Maine Coon kleuren en patronen:

 • Klassieke Tabbies
 • Tabbies Met Wit
 • Verdunde Calicos
 • Schildpadden met Wit

De vrouw die de cattery runt, Marie Harriman, was de eerste persoon die slaagde voor alle drie de strenge fokcursussen aangeboden door Pawpeds Paw Academy, en is een van slechts vier fokkers die dit hebben gedaan.

2. Maine Coon Goldens Farm

Breeder: Maine Coon Goldens Farm
Registration Body: TICA, CFA
Address: Boscawen, New Hampshire
Telephone: (603) 573-5432
Contact Name: Amy Rowe
Website Address: 
Email: ticamainecoons@gmail.com

Goldens Farm cattery voert poezen en koningen geïmporteerd van hoge kwaliteit bloedlijnen in Rusland en Oekraïne.

Zij fokken met de volgende Maine Coon kattenkleuren en patronen:

 • Ticked
 • Makreel
 • Klassieke Tabbies
 • Zilver
 • Schildpad
 • Zwart

Een van hun poezen, een zilverkleurige tabby, is ook polydactyl.

Hoeveel kost een Maine Coon kat?

Als u op zoek bent naar een Maine Coon kat, is het waarschijnlijk dat u veel verschillende fokkers, cattery’s en asielen zult vinden, die allemaal katten aanbieden voor zeer verschillende prijzen.

Met al deze variërende prijzen, vraag je je waarschijnlijk af, hoeveel moet ik betalen voor een Maine Coon kitten?

Houd in gedachten dat Maine Coon kittens verschillend geprijsd zullen zijn, afhankelijk van waar je ze vindt, hoe oud ze zijn, en hoe ze eruit zien (bron 1).

Neem een kijkje op de informatie hieronder voor meer begeleiding bij deze belangrijke kostenkwestie:

Schuilplaats en Reddingskatten

Een Maine Coon uit een opvang of reddingscentrum halen is de goedkoopste optie.

Katten in asielen variëren tussen de $100 en $200, terwijl reddingscentrumkatten meestal tussen de $150 en $400 kosten.

Het is echter belangrijk om realistisch te zijn dat het veel moeilijker is om een Maine Coon kitten bij asielen te vinden.

Niet geregistreerde fokkers

Niet-geregistreerde fokkers kunnen in het begin een verleidelijke optie lijken, omdat zij gewoonlijk tussen de $200 en $1,000 rekenen.

Hoewel dit veel goedkoper is dan het kopen van een Maine Coon bij een geregistreerde fokker, is het belangrijk in gedachten te houden dat de meeste niet-geregistreerde fokkers de volgende noodzakelijke kosten niet meerekenen:

 • Vaccinatie
 • Microchippen
 • castratie
 • Castratie
 • Ontworming

Bovendien staan veel achtertuinfokkers erom bekend te liegen en gemengde Maine Coons of katten zonder ras, door te geven als raszuivere Maine Coons!

Volwassen katten van geregistreerde fokkers

Soms zullen geregistreerde fokkers gepensioneerde showkatten en fokkatten verkopen.

Deze katten kosten meestal tussen de $1.200 en $1.600.

Kittens Van Geregistreerde Fokkers

Een kitten kopen bij een geregistreerde fokker is verreweg de duurste optie, maar het is ook de meest betrouwbare en veiligste manier om een raskitten aan te schaffen.

Maine Coon kittens kosten meestal tussen de $1.000 en $2.000, maar ze kunnen gemakkelijk $4.000 kosten als ze uit bepaalde bloedlijnen komen of zeldzame kleurslagen en patronen hebben.

Maine Coon Kat Redding Maine

Hoewel de meeste Maine Coons bij fokkers vandaan komen, is het ook mogelijk om ze te vinden bij Maine Coon rescues.

Als je geïnteresseerd bent in Maine Coon adoptie, is Maine een geweldige staat om katten te vinden die beschikbaar zijn voor adoptie.

Maine Coon rescues zijn organisaties gewijd aan de zorg voor Maine Coons en Maine Coon mixen, en uiteindelijk het vinden van liefdevolle huizen voor hen.

Deze centra werken op dezelfde manier als adoptiecentra, maar zij accepteren alleen Maine Coons.

Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om een Maine Coon via een reddingscentrum te krijgen.

1. Het vinden van de juiste persoonlijkheid

Alle kittens zijn schattig, maar als je een kitten krijgt, is er gewoon geen manier om zeker te weten wat zijn persoonlijkheid zal zijn.

Aangezien de meeste Maine Coons in opvangcentra ouder zijn, hebben ze hun persoonlijkheid al ontwikkeld.

U zult dus in staat zijn een kat uit te kiezen waarvan de persoonlijkheid past bij uw eigen voorkeuren en levensstijl.

2. Gemakkelijker te verzorgen

Hoewel de meeste mensen vastbesloten zijn om een Maine Coon als kitten te krijgen, is het verzorgen van een kitten geen gemakkelijke taak!

Kittens moeten goed zindelijk worden gemaakt en gesocialiseerd, en ze moeten voortdurend spelen met deze kattenspeeltjes die geschikt zijn voor de behoeften van het ras.

Oudere katten zijn veel rustiger en hebben minder onderhoud nodig.

3. Kosten

Als je een Maine Coon bij een fokker haalt, zijn ze zeker niet goedkoop.

Reddingscentra, echter, zijn veel rendabeler.

De meeste Maine Coon reddingscentra rekenen tussen de $150 en $400 per kat.

4. Een kat in nood helpen

Er is niets mis mee om een Maine Coon bij een fokker te halen, maar Maine Coon kittens hebben geen moeite om meteen hun forever home te vinden.

Oudere Maine Coons worden echter vaak over het hoofd gezien, en kunnen jaren doorbrengen zonder een eigenaar te vinden die van hen houdt en voor hen zorgt.

Als u een Maine Coon adopteert van een opvangcentrum, weet u dat u een kat in nood helpt.

Maine Coon Kat Reddingscentra In Canada

Hoe geweldig Maine Coon reddingscentra ook zijn, er zijn er maar een paar van in de Verenigde Staten.

Als je in Maine bent en op zoek bent naar een Maine Coon reddingscentrum bij mij in de buurt, heb je de volgende twee opties (bron 1,2):

Oostkust Maine Coon Redding

Het dichtstbijzijnde centrum in Maine is East Coast Maine Coon Rescue.

Deze non-profit organisatie redt Maine Coons uit slechte situaties of herplaatst ze als ze niet langer gewenst zijn.

Website: www.eastcoastmainecoonrescue.org/

Maine Coon Redding

Een ander centrum om te controleren is Maine Coon Rescue.

Hoewel gevestigd in Kentucky, heeft dit centrum katten herplaatst naar plaatsen over de hele Verenigde Staten.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Maine Coon Rescue Center op: rescue@mainecoonrescue.net

U kunt ook een kijkje nemen op hun website:

www.mainecoonrescue.net/

Waar vind je gratis Maine Coon Kittens?

Het kopen van een Maine Coon bij een fokker is de zekerste manier om een gezonde, raszuivere kat te krijgen.

Echter, niet iedereen kan zich een Maine Coon kitten veroorloven, aangezien ze meestal tussen de $500 en $2,000 kosten!

Als de prijs een probleem is, is het mogelijk om gratis Maine Coon kittens ter adoptie te vinden, maar deze taak kan veel tijd en geduld vergen.

Voor diegenen onder jullie die hier sceptisch over zijn. Overweeg het scenario dat sommige mensen eindigen met een verrassingsnestje kittens, en daar zo snel mogelijk een goed tehuis voor moeten vinden! Kittens als deze komen meestal terecht in asielen of in online groepen zoals Facebook of Craigslist.

Als je problemen hebt met het vinden van een gratis Maine Coon kitten, bekijk dan mijn artikel 10 plaatsen om gratis Maine Coon kittens te vinden voor meer tips.

Maine Coon Mix Kittens Te Koop In Maine

Als je een Maine Coon wilt, maar er niet het geld voor hebt, kun je overwegen om een Maine Coon mix te nemen.

Maine Coon mixen zijn alle katten die een zekere mate van Maine Coon afstamming hebben, maar niet 100% Maine Coon zijn.

Maine Coon mixen zijn veel variabeler; er is geen manier om zeker te weten welke eigenschappen een Maine Coon mix zal erven.

Het is nog steeds waarschijnlijk dat je een aantal Maine Coon eigenschappen krijgt, zoals grote omvang, lange, dikke vacht, en een sociale persoonlijkheid (hoewel geen van deze eigenschappen gegarandeerd kan worden in een gemengd ras).

Als je een Maine Coon mix in Maine wilt vinden, moet je beginnen met zoeken op:

 • Lokale asielen
 • Reddings Centra
 • Online Groepen, bijv. Craigslist of Facebook

Geregistreerde fokkers mengen nooit Maine Coons, tenzij ze proberen een nieuw ras te ontwikkelen (wat zeldzaam is en veel duurder).

Hieronder staan enkele goede redenen waarom het kopen van een Maine Coon mix een fantastisch idee is:

Gemakkelijker te vinden

Rasechte Maine Coons zijn zeer gewild, en het verantwoord fokken van katten kost veel tijd en geld.

Maine Coon mixen, echter, komen veel vaker voor.

Het is een stuk gemakkelijker om een Maine Coon mix te vinden in een asiel of in online groepen zoals Facebook.

Gezondheid

Hoewel Maine Coons tot de gezondste kattenrassen behoren, zijn alle kattenrassen vatbaar voor erfelijke genetische aandoeningen.

Maine Coons hebben meer kans om aandoeningen te erven zoals (klik voor meer informatie over deze aandoening):

Maine Coon mixen hebben echter minder kans om deze aandoeningen van hun Maine Coon voorouders te erven, waardoor ze gemiddeld gezonder zijn.

Interessante Combinaties

De meeste Maine Coon mixen zijn een combinatie van een Maine Coon en een kat zonder ras (d.w.z. domestic shorthair of domestic longhair).

Het is echter ook mogelijk Maine Coon mixen te hebben die ook voorouders hebben van andere rassen, zoals Siamees of Abessijn.

Dit kan resulteren in een ongelooflijk unieke kat.

Kosten

De meest voorkomende reden waarom iemand voor een Maine Coon mix zou kiezen is vanwege de kosten.

Maine Coon mixen kosten zelden meer dan $1,000, en je kunt ze meestal vinden voor minder dan $500.

Maine Coon Kittens Te Koop Craigslist Maine

Als u op zoek bent geweest naar een Maine Coon, bent u misschien onlangs in de verleiding gekomen door iemand die beweert Maine Coon kittens te koop aan te bieden voor $450, of een andere absurd lage prijs.

Craigslist is een site voor het kopen en verkopen van goederen en diensten, en het is ook een populaire site voor achtertuin fokkers ook.

Hoewel een snelle zoektocht naar Maine Coon kittens op Craigslist verleidelijker kan lijken dan het kopen van een kitten van een geregistreerde fokker, is het belangrijk om in gedachten te houden dat Craigslist niet bepaald de veiligste optie is.

Hier zijn een paar redenen waarom het meestal het beste is om Craigslist te vermijden bij het zoeken naar Maine Coon kittens in Canada:

1. Onethische fokkers

Gerenommeerde fokkers hoeven geen advertenties te plaatsen op Craigslist, om hun Maine Coons te verkopen.

De meeste fokkers op Craigslist zijn achtertuinfokkers die winst belangrijker vinden dan de kwaliteit en het welzijn van hun katten.

Hoewel je soms een raszuivere Maine Coon kunt vinden bij niet-geregistreerde fokkers, is het niet bepaald een goed idee om mensen te financieren die katten overfokken in slechte omstandigheden.

Gebruik uw beste oordeel, en koop alleen een kat van een fokker die u toestaat om te zien waar de kat woont.

Als zij weigeren u het huis te laten zien waar hun katten worden grootgebracht, dan is het waarschijnlijk dat de katten overbevolkt zijn of in slecht schoongemaakte omstandigheden leven.

2. Oneerlijkheid

Tenzij de persoon die u een Maine Coon verkoopt, officiële papieren heeft van een regerende kattenorganisatie zoals TICA of CFA, is er geen enkele manier om zeker te weten dat u een 100% raszuivere Maine Coon krijgt.

Veel verkopers op Craigslist doen alsof ze Maine Coon kittens “herplaatsen”, met slechts een “kleine” vergoeding van $400 tot $700.

In werkelijkheid fokken ze op oneerlijke wijze Maine Coons, vaak mixen of zelfs katten die helemaal geen Maine Coons zijn. Ze proberen snel geld te verdienen.

3. Gezondheid

Geregistreerde fokkers letten altijd goed op hun katten, zorgen ervoor dat er geen inteelt plaatsvindt, en nemen hun katten voortdurend mee voor controle en medische zorg.

Deze fokkers screenen ook op genetische problemen zoals hypertrofische cardiomyopathie en andere aandoeningen voordat u met een kat fokt, om te voorkomen dat u deze aandoeningen doorgeeft aan meer kittens.

Niet-geregistreerde fokkers op Craigslist zijn vaak zo gemotiveerd door winstbejag dat ze de kantjes ervan aflopen, en weigeren hun katten zo vaak als nodig naar de dierenarts te brengen om geen geld uit te geven.

Tenslotte wachten alle fokkers tot kittens 8 weken oud zijn om ze naar hun forever homes te sturen.

Veel Craigslist fokkers zullen kittens te vroeg van hun moeder scheiden, omdat mensen graag jonge, schattige kittens kopen, ook al is dat slecht voor hun gezondheid.

4. Andere Uitgaven en Diensten

Wanneer u een kitten krijgt van een geregistreerde fokker, betaalt u niet alleen voor het kitten; u betaalt ook voor de kosten van castratie/sterilisatie, ontworming, vaccinaties, en microchippen.

Dit zijn allemaal diensten die verkopers op Craigslist meestal verwaarlozen.

Een ander schokkend verschil tussen verkopers op Craigslist en geregistreerde fokkers is training en socialisatie.

Veel achtertuinfokkers nemen niet de tijd om kittens te socialiseren met andere mensen of huisdieren, en ze kunnen zelfs nalaten om ze op de juiste manier zwerfkatten te trainen.

Conclusie

Bij het zoeken naar Maine Coon kittens te koop in Maine, is het een goed idee om alleen te kopen van fokkers die geregistreerd zijn bij een regerend kattenorgaan, zoals TICA of CFA.

Geregistreerde fokkers kunnen duurder zijn, maar zij kunnen documentatie leveren die bewijst dat uw kat 100% Maine Coon is, en zij voldoen ook aan strenge normen voor huisvesting, gezondheid, en algemene verzorging van hun katten.

Een andere goedkopere optie is het adopteren van een Maine Coon uit een asiel of reddingscentrum, hoewel dit meer tijd en geduld kan kosten.

Gerelateerde vragen

Reuze Maine Coon Kittens Te Koop

Veel mensen zijn vastbesloten om reusachtige Maine Coons te vinden, maar houd in gedachten dat zelfs kittens met grote ouders niet gegarandeerd groot worden. Helaas, de grootte van een Maine Coon komt neer op geluk.

Plaats een reactie