Maine Coon Kittens Te Koop In Canada

Maine Coons zijn enkele van de grootste, pluizigste poesjes die je ooit zult vinden, dus het is geen wonder dat mensen over de hele wereld geobsedeerd zijn door dit prachtige kattenras.

Hier is onze gids voor het vinden van de beste Maine Coon kittens te koop in Canada.

Er zijn veel mogelijkheden om een Maine Coon kitten in Canada te vinden. Niet alleen kunt u een kitten kopen van verschillende cattery’s zoals Wildwater Maine Coons, SRmainecoons, Mythical Dream, Annapolis Valley Maine Coons, CoonAmor, of Newfie Lynx Maine Coon Cattery, maar u kunt ook een Maine Coon redden of een Maine Coon mix krijgen voor minder geld.

Als u zelf een Maine Coon wilt aanschaffen, moet u zich ervan bewust zijn dat sommige aankooproutes beslist beter zijn dan andere.

Aangezien er zoveel plaatsen zijn om Maine Coon kittens te kopen, laten we beginnen met het bekijken van verschillende factoren die je moet overwegen voordat je een Maine Coon kat koopt.

Maine Coon Kittens Te Koop In Canada

We willen er allemaal zeker van zijn dat onze Maine Coon kittens een lang en gelukkig leven leiden, dus hier zijn acht vitale tips en suggesties voor u om te volgen wanneer u leert hoe u een Maine Coon kitten kunt kopen, met succes.

Al deze verschillende factoren moeten in gedachten worden gehouden bij het kopen of adopteren van een Maine Coon kitten in Canada:

1. Heeft het kitten papieren?

Gerenommeerde fokkers zullen hun kittens vaak laten registreren bij kattenraden, zoals:

Deze organisaties stellen niet alleen de norm voor een bepaald kattenras, maar zorgen er ook voor dat fokkers aan een bepaalde ethische standaard worden gehouden.

Als de potentiële fokker zijn katten laat registreren bij een kattenraad (zoals de hierboven genoemde), is de kans groter dat hun Maine Coon kittens gefokt en opgevoed worden tot gelukkige, gezonde huisdieren.

Onethische fokkers hebben geen standaard waar ze zich aan moeten houden en zullen vaak zo veel mogelijk kittens fokken, zo snel als ze kunnen, om meer geld te verdienen.

Hoewel deze kittens meestal goedkoper verkocht zullen worden dan geregistreerde kittens, is de kans groter dat ze later socialisatie- of gezondheidsproblemen krijgen.

2. Zijn ze gesteriliseerd of gecastreerd?

Meestal, wanneer u van een fokker koopt, zullen zij ofwel hun kittens reeds hebben gesteriliseerd, ofwel een vereiste in het verkoopcontract hebben dat de eigenaar het kitten zelf laat steriliseren.

Als u een kitten hebt gekocht met deze sterilisatie/castratie clausule, zult u die extra kosten in uw budget moeten opnemen.

Dit is de beste leeftijd voor castratie/sterilisatie van een Maine Coon kitten.

Als u uw kitten intact wilt houden om er later mee te fokken of om het mee te laten doen aan shows, moet u hierover met uw fokker praten.

Veel fokkers verkopen alleen kittens van ‘kwaliteit’ voor huisdieren, en zullen als zodanig niet toestaan dat met hun kittens gefokt wordt of dat ze meedoen aan shows.

3. Is de fokker betrouwbaar?

Hoewel er geen manier is om 100% te weten of een fokker betrouwbaar is, zijn er wel een paar aanwijzingen waar je op kunt letten bij het vinden van een fokker.

Een ethische fokker zal meestal een open dialoog hebben tussen zichzelf en de koper.

Zij willen immers het beste voor hun kittens en zullen dus met plezier alle vragen voor of na de verkoop beantwoorden.

Als u vragen heeft over de verzorging van uw kitten, stel ze dan aan de fokker.

Een goede fokker heeft kennis van zijn ras en vertelt graag over zijn kittens.

Als ze niet in staat zijn uw vragen te beantwoorden, moet u een beetje achterdochtig zijn.

Sommige ethische fokkers interviewen de koper (of stellen hen vragen vóór de verkoop) om te peilen waar het kitten naartoe gaat.

Bijvoorbeeld, zal het kitten leven in een huis met meerdere huisdieren, en in een veilige omgeving?

Een gerenommeerde fokker zal nooit gewoon een kitten geven aan de eerste persoon die de vraagprijs betaalt.

Als je een Maine Coon kitten gaat kopen en de fokker stelt je geen vragen over je huis, dan hebben ze niet het beste met hun kittens voor.

Een ethische fokker zal zijn Maine Coon kittens ook pas verkopen als ze minstens 12-14 weken oud zijn, en als ze hun inentingen hebben gehad.

Als een fokker je probeert over te halen een kitten eerder te adopteren, vraag dan of de fokker het kitten langer wil houden.

Als de fokker erop staat dat u het kitten eerder neemt, vraag hen dan waarom ze zo aandringen?

Veel ethische fokkers bieden een gezondheidsgarantie tegen:

 • Geboorteafwijkingen
 • Ziekten
 • Infecties

Zij zullen ook genetische tests uitvoeren op de volwassen katten die zij fokken om er zeker van te zijn dat zij geen ziektes of misvormingen in het ras fokken.

Hun doel als fokkers is om het ras te verbeteren, niet om zieke katten op de wereld te zetten.

Als een fokker deze tests niet heeft uitgevoerd, moet je op je hoede zijn om van hen te kopen (bron 1).

4. Hoe Gezond Zijn De Kittens?

Als u uw potentiële kitten voor het eerst ziet, controleer hem dan snel op een van de volgende kenmerken:

Kunt u de ribben van het kitten voelen, maar niet zien? Als dat zo is, betekent dat dat het kitten een gezond gewicht heeft.

Als de ribben zichtbaar zijn, betekent dat, dat het ondervoed is door de fokker en waarschijnlijk niet goed verzorgd is.

Zijn de oren van het kitten schoon en vrij van overtollig oorsmeer?

De oren van een kitten mogen nooit vuil zijn, zelfs niet als ze buiten hebben gespeeld.

Zijn de ogen van het kitten helder en vrij van roodheid of afscheiding?

Als het kitten terughoudend lijkt om in verlichte ruimtes te zijn, kan dat ook wijzen op problemen met hun ogen.

Klik hier voor meer informatie over de ogen van de Maine Coon, hoe ze eruit zien, en mogelijke gezondheidsproblemen die u kunt tegenkomen.

Is de neus van het kitten zacht, een beetje vochtig, en vrij van afscheiding als je het aanraakt?

Of, is het droog of korstig?

Lijkt de neus van het kitten te lopen, alsof het verkouden is?

Zijn de huid en de vacht van het kitten vrij van zweertjes en kale plekken?

Is hun vacht glanzend en dik?

Is er roos of vlooien?

Zijn de nagels van het kitten goed onderhouden? Of lijken ze overgroeid?

Hoe reageert het kitten als je het benadert? Is het nieuwsgierig en opgewonden om je te zien? Of rent het weg en verstopt het zich of gedraagt het zich agressief?

Dit zijn tekenen van een ziek of slecht gesocialiseerd kitten (bron 1).

Als je kittens tegenkomt die ziek of gewond lijken te zijn terwijl je ze bezoekt, overweeg dan contact op te nemen met de dierenbescherming of een andere dierenwelzijnsorganisatie bij jou in de buurt.

5. Heeft het kitten een vlooienbehandeling gekregen?

Sommige fokkers geven hun kittens een paar maanden een vlooienbehandeling, terwijl anderen ervoor kiezen om hun kittens in de eerste plaats binnen en vrij van vlooien te houden.

Als je je zorgen maakt dat je potentiële kitten vlooien heeft, vraag de fokker dan of ze in het verleden problemen hebben gehad met vlooien. Een fokker met een goede reputatie zal eerlijk en open zijn.

Als de fokker de vraag begint te ontwijken of beweert dat hij geen idee heeft, dan moet je wantrouwig worden. Dit is omdat ze ofwel hun kittens niet goed in de gaten houden, ofwel oneerlijk zijn.

6. Hoe werd het kitten gesocialiseerd?

Wanneer u uw potentiële kitten voor het eerst ontmoet, moet het speels en nieuwsgierig zijn.

Een slecht gesocialiseerd kitten zal verlegen, bang, of zelfs agressief zijn wanneer het in contact komt met mensen of dieren die het niet kent.

Maar waarom is dit van belang?

Welnu, het maakt niet alleen de overgang van de cattery naar het eeuwige thuis soepeler, maar het leidt er ook toe dat de kat op de lange termijn gelukkiger en zelfverzekerder is.

Een kitten moet zich op zijn minst op zijn gemak voelen bij nieuwe mensen. Veel cattery’s zorgen er ook voor dat hun kittens zich op hun gemak voelen in de buurt van andere huisdieren of zelfs honden.

Als je thuis huisdieren hebt, zorg er dan voor dat je een fokker vindt die hun kittens al aan hen heeft laten wennen om de overgang gemakkelijker te maken.

Je vraagt je misschien af of Maine Coon kittens goed zijn met honden als dat zo is lees mijn artikel hier

7. Hoe zijn de fokfaciliteiten?

Een ethische fokker zal zijn kittens houden in een omgeving die lijkt op de omgeving die ze zullen hebben in hun uiteindelijke thuis. Dit betekent geen kooien.

Veel fokkers houden de kittens in hun eigen huis en kiezen ervoor om een ruimte alleen aan de kittens te wijden. Zo kunnen ze beter acclimatiseren aan vreemden en andere huisdieren.

Als je merkt dat je potentiële fokker zijn katten voor langere tijd in kooien houdt, moet je niet bij hem kopen. Kittens moeten kunnen spelen en rondzwerven terwijl ze opgroeien, zodat ze socialer en gecoördineerder kunnen worden.

Zonder deze cruciale speeltijd, zullen de kittens waarschijnlijk verlegen en onhandig worden, en misschien niet eens de juiste spier- of botsterkte ontwikkelen die nodig is tegen de tijd dat ze uiteindelijk geadopteerd worden. Dit kan leiden tot verwondingen die ze anders niet zouden hebben opgelopen.

Door niet te kopen van onethische fokkers kunnen we, hopelijk na verloop van tijd, het aantal mensen dat misbruik maakt van dieren beperken door te stemmen met onze portemonnee (of door fokbedrijven te rapporteren die hun dieren niet goed behandelen).

8. Kun je de ouders van de kittens zien?

De meeste fokkers zullen de ouders van hun nesten ter plaatse hebben. Dus, voordat je een kitten koopt, wil je misschien de ouders bekijken.

Met een draagtijd van ongeveer 68 dagen, is het technisch mogelijk voor een vrouwtjes Maine Coon om tot 3 of 4 nesten per jaar te krijgen. Dit is echter niet gezond voor de vrouwelijke Maine Coon kat.

Een poes die niet genoeg tijd krijgt om te herstellen tussen de nesten door, zal in het beste geval ondergewicht krijgen en misschien zelfs een kortere levensduur als gevolg van de belastende aard van de zwangerschap.

Dus, kijk eens naar de ouders van de kittens, vooral naar de moeder. Ziet ze er gezond uit? Of is ze al zwanger van een ander nest?

Als dit het geval is zeker niet bij de fokker moeten kopen, omdat ze hun katten behandelen als gereedschap, niet als huisdieren (bron 1).

Waar koop je Maine Coon katten in Canada?

Er zijn verschillende opties als het gaat om waar Maine Coon katten te kopen in Canada.

Sommige opties zijn beter dan andere, dus hier is een snelle uitsplitsing:

Redding / Dierenasiel

Hoewel het niet super gemeenschappelijk, er zijn tijden dat een Maine Coon ter adoptie wordt aangeboden bij een dierenasiel of redding.

Je hebt waarschijnlijk de minste kans om raszuivere Maine Coon kittens hier te koop te vinden, maar het is een meer ethische plaats om een Maine Coon kitten in Canada te kopen, in plaats van op zoek te gaan naar een achtertuin fokker.

Geregistreerde Fokker

Dit is uw beste gok als u op zoek bent naar een raszuivere Maine Coon.

Geregistreerde fokkers houden zich nauwgezet aan de rasstandaard van hun specifieke kat en registreren elk kitten bij de kattenraad van hun keuze.

De meeste catteries bieden ook gezondheidsgaranties, dus als uw kitten ziek wordt of (god verhoede) overlijdt, krijgt u uw geld terug of zelfs een vervangend kitten.

Om de bovenstaande situatie te helpen voorkomen, doen geregistreerde fokkers een genetische screening van alle katten die ze fokken, samen met gezondheidscontroles van alle kittens.

Doorgaans zullen fokkers screenen en uitkijken naar de volgende ziektes waar het Maine Coon kattenras vatbaar voor is:

 • Heupdysplasie: Slechte ontwikkeling van de heupgewrichten; leidt tot ontwrichting van het kogelgewricht. Meer informatie hier.
 • Hypertrofische Cardiomyopathie: Verdikking van de spierwanden van het hart; dwingt het hart harder te werken. Voor meer informatie, klik hier.
 • Polycystic Kidney Disease: Kitten wordt geboren met cysten op de nieren; neemt toe met de leeftijd en kan nierfalen veroorzaken. Dit zijn de waarschuwingssignalen.

Maar, met al deze extra controles komt een verhoging van de prijs.

Raszuivere Maine Coon kittens zullen veel meer kosten dan een kitten dat je adopteert in een asiel of koopt via een achtertuin fokker.

Maar, wat als je die dure prijs niet wilt betalen. Is een achtertuin fokker dan zo slecht?

Achtertuin fokker

Typisch, ja. Een achtertuin fokker is zo slecht.

De eerste vraag die je moet stellen is waarom deze fokkers hun kittens überhaupt goedkoper verkopen.

Met alle testen, vaccins, en gezondheidsonderzoeken die kittens moeten krijgen, is het ongelooflijk duur om kittens klaar te maken voor de verkoop. Een achtertuin fokker omzeilt deze kosten waarschijnlijk door gewoon niet hun kittens niet naar de dierenarts brengen!

Hierdoor zullen kittens die in de achtertuin gefokt zijn over het algemeen niet zo gezond zijn als hun geregistreerde soortgenoten, en hebben ze vaak meer kans om de bovengenoemde genetische ziektes te ontwikkelen.

Dit soort ‘fokkers’ geven ook geen gezondheidsgarantie voor hun kittens. Dus, als je een ziek kitten krijgt, heb je helaas pech.

Kopen bij een achtertuin fokker is goedkoper, in het begin. Vergeet echter niet dat u ook een veel grotere kans hebt om dure dierenartsrekeningen te betalen, of erger nog, een kitten te krijgen dat uiteindelijk sterft.

Gezien de risico’s samen met het kopen van deze kittens die bijdragen aan onethische fokpraktijken, is het gewoon niet de moeite waard om kittens te kopen van niet-geregistreerde plaatsen (bron 1).

Hoeveel kosten Maine Coon Kittens in Canada?

Hoeveel kosten Maine Coon katten in Canada? … Nou, dat hangt ervan af.

Als u op zoek bent naar een Maine Coon om als huisdier te houden, zult u minstens 1000 dollar moeten betalen. Deze prijs houdt rekening met de medische en genetische tests die hierboven zijn genoemd, de eerste paar inentingen van het kitten en een vergoeding voor het in huis nemen.

Als het kitten al door zijn fokker is behandeld, zijn deze kosten ook in de prijs verdisconteerd.

Als u op zoek bent naar een kat van showkwaliteit of als u fokrechten wilt kopen, zal de prijs in wezen verdubbelen of verdrievoudigen.

Dit is te wijten aan een aantal factoren, waaronder het feit of het kitten al dan niet “zeldzame” eigenschappen heeft, zoals een bepaalde kleur ogen of vacht, of de titels van de ouders van het kitten.

Fokrechten zijn niet direct inbegrepen wanneer u uw kitten koopt. Dit is gedeeltelijk om de eerder genoemde achtertuinfokkerij te voorkomen.

Als u Maine Coons wilt gaan fokken, zult u waarschijnlijk moeten worden begeleid door ervaren kattenfokkers voordat een geregistreerde fokker u zelfs maar zal overwegen. u de fokrechten van hun katten te laten kopen.

Geregistreerde Maine Coon fokkers in Canada

Important Notice: Maine Coon Central makes no representations or warranties with respect to the breeding or business practices of any of the companies listed within this article. Maine Coon Central strongly recommends that an individual’s transactions with breeders be undertaken with the same caution and due diligence, as would be devoted to any important business matter.

Als u op zoek bent naar fokkers in een bepaald gebied, klik dan op een van de onderstaande links om naar die locatie te gaan:

Ontario

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop in Ontario, dan zijn hier een aantal goede keuzes:

Wildwater Maine Coons

Cattery Name: Wildwater Maine Coons
Registration Body: CCA (Canadian Cat Association), TICA (The International Cat Association)
Address: Bolton, Ontario
Contact: Fill out the contact form on the website
Website Address: wildwatermainecoons.com

Gevestigd in Ontario, CA, leven Wildwater Maine Coons bij hun fokkers in huis.

De kittens zijn opgevoed rond de familiehond en zijn als zodanig gewend aan grote honden.

De cattery heeft voornamelijk tabby Maine Coons in zowel bruin als rood, samen met af en toe een schildpadkleur.

U kunt talloze foto’s van hun vorige nestjes bekijken op hun website.

SR Maine Coons

Cattery Name: SRmainecoons
Registration Body: CFA (Cat Fanciers Association), TICA, CCA
Address: Niagara, Ontario
Email: Sabrina@srmainecoons.com
Contact Name: Sabrina
Website Address: www.srmainecoons.com/index.html

Dit zijn enkele van de mooiste Maine Coons die ik ooit heb gezien. Ik veronderstel dat dit logisch is aangezien de SRmainecoons cattery katten fokt die onderscheidingen hebben gewonnen tot en met Supreme Master Grand Champion voor hun katten!

Deze cattery heeft haar vaders en poezen geïmporteerd uit de hele wereld, waaronder Griekenland, Duitsland, Engeland, Polen, en Oekraïne.

Al hun katten zijn getest op hypertrofie cardiomyopathie en zijn ook DNA getest.

Ze hebben ook een YouTube kanaal waar ze video’s uploaden van hun kittens samen met hun showkatten.

Brits Columbia

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop in British Columbia, dan zijn hier een aantal fokkers:

Mythische Droom

Cattery Name: Mythical Dream
Registration Body: TICA
Address: Victoria, BC
Contact: Fill out the contact form on the website
Website Address: 

Mythical Dream is een cattery gespecialiseerd in Europese Maine Coon katten.

Opgericht in 2020, groeien hun kittens op in hetzelfde huis als de eigenaren en worden vanaf de geboorte dagelijks behandeld.

Ze hebben kittens in de begeerde black smoke kleuring samen met polydactyl kittens (kittens met extra tenen) beschikbaar voor verkoop.

Hun vaders en dames zijn geïmporteerd uit Rusland en Oekraïne.

Nova Scotia

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens in Nova Scotia, vindt u hier een aantal fokkers:

Annapolis Valley, Nova Scotia

Cattery Name: Annapolis Valley Maine Coons
Address: Annapolis Valley, Nova Scotia
Email: lizzcochrane@hotmail.com
Website Address: www.facebook.com/annapolisvalleymainecoons/

Annapolis Valley Maine Coons, alleen actief op Facebook, zijn gevestigd in Annapolis Valley, Nova Scotia. Gelieve voorzichtig te zijn aangezien deze fokker geen website heeft.

Dit bedrijf lijkt voornamelijk de zwarte en zilveren smoke kleur in hun kittens te fokken, samen met af en toe een zilveren tabby.

Ze kondigen via hun Facebook-pagina aan wanneer ze adoptieaanvragen aannemen, dus volg hun account om updates te ontvangen.

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop Halifax, zou dit een goede optie zijn voor een fokker in de buurt, ook!

Vancouver

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens in Vancouver, vindt u hier een aantal fokkers:

Coon Amor

Cattery Name: CoonAmor
Address: Vancouver, CA
Contact: Fill out the contact form on the website
Website Address: 

CoonAmor is een kleine cattery gevestigd in Vancouver, Canada.

Hun katten zijn geshowd in Azië, Noord-Amerika en Europa en zij fokken Noord-Amerikaanse Maine Coons.

Zij hebben hoofdzakelijk bruine en rode tabbies, maar af en toe hebben zij ook een geheel zwart of een schildpad kitten.

Newfoundland

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop in Newfoundland, zijn hier enkele fokkers:

Newfie Lynx Maine Coon Cattery

Cattery Name: Newfie Lynx Maine Coon Cattery
Registration Body: TICA
Address: Newfoundland, CA
Contact: Contact through Facebook
Website Address: 

Newfie Lynx is een cattery gevestigd in Newfoundland, CA.

Zij hebben hoofdzakelijk de zwarte smoke kleurvariëteit samen met een zwart-witte tuxedo kleuring, brown tabby, en ook een schildpad kleuring.

Ze posten voornamelijk op Facebook. Kleinere fokkers hebben misschien geen website, dus je kunt ze misschien even bellen. Of nog beter, plan een bezoek om te zien wat ze kunnen bieden.

Zijn Maine Coon Kittens Legaal in Canada?

Vanwege de grootte van de Maine Coon zou het eerlijk zijn om je af te vragen mag je een Maine Coon in Canada hebben. Gelukkig zijn er geen beperkingen op het bezitten van een kat van dit ras.

Maine Coons zijn zo tam als een kat maar kan zijn, dus er zijn geen zorgen over de veiligheid of het behoud van een Maine Coon.

Zolang u uw kitten veilig houdt, eten geeft en water geeft, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u in de problemen komt met de wet (bron 1).

Waar vind je gratis Maine Coon Kittens

Als je bedenkt hoe duur Maine Coon kittens kunnen zijn, vraag je je waarschijnlijk af of je een Maine Coon kitten kunt vinden voor een gereduceerde prijs, of zelfs gratis.

Zoals eerder vermeld, zal de aankoop van een raszuiver kitten waarschijnlijk meer dan 1000 dollar kosten. Daarom, als u niet in staat bent om die aankoopprijs te voldoen, maar nog steeds vastbesloten bent om er een te krijgen, zijn er zijn manieren om gratis Maine Coon kittens te vinden voor adoptie.

Het is belangrijk op te merken dat wat je bespaart aan geld, in plaats daarvan in tijd zal worden gebruikt. Ethisch een Maine Coon voor een lagere prijs krijgen kost tijd, dus je zult geduld willen hebben.

Voor tips over waar je op deze manier kittens kunt vinden, kun je overwegen ons artikel te bekijken:

10 plaatsen om gratis Maine Coon Kittens te vinden

Maine Coon Mix Kittens Te Koop In Canada

Een andere manier om de aankoopprijs van een Maine Coon kitten te drukken zou zijn om in plaats daarvan een gemengd kitten te krijgen.

Deze kittens worden meestal niet gefokt door geregistreerde fokkers, maar eerder door iemand wiens kat uiteindelijk zwanger werd.

Niet alleen kunt u genieten van de persoonlijkheid van een Maine Coon, maar de adoptiekosten zijn veel lager, en u kunt een kat redden van een verblijf in een dierenasiel.

Als u op zoek bent naar een van deze kittens, wilt u waarschijnlijk een huisdier dat:

 • eruit ziet als een Maine Coon
 • Kost minder dan een raszuivere Maine Coon
 • Heeft nog steeds het temperament van een Maine Coon

Het vinden van een gemengd Maine Coon kitten kan nog steeds een beetje moeilijk zijn, omdat zelfs gemengde kittens gewild zijn.

Dus waar moet je zoeken naar Maine Coon mix kittens?

Ten eerste, kun je kijken bij je dierensociëteiten in de buurt. Ten tweede, het Pet Adoptions Network heeft vaak Maine Coon mixen. Tenslotte, als je geen Maine Coon rescues kunt vinden, kijk dan eens op Kijiji waar mensen vaak advertenties plaatsen voor kittens of katten die ze willen herplaatsen.

Een Maine Coon mix kitten zal niet noodzakelijk zo goedkoop zijn als het vinden van een kitten via een reddingscentrum, maar ze zijn er meer in overvloed.

Elk van deze opties is een geweldige manier om een schattige, vriendelijke metgezel te vinden om je nog jaren te volgen (bron 1).

Reuze Maine Coon Kittens Te Koop

De grootste aantrekkingskracht van de Maine Coon is zijn:

 • Reusachtig formaat
 • Verbluffende Schoonheid
 • Vriendelijke Natuur

Als u op zoek bent naar reusachtige Maine Coon kittens, zal zowat elk van de hierboven vermelde cattery’s voldoen.

De Mythical Dream cattery fokt polydactyle kittensdus als u op zoek bent naar een grote kat met grote, donzige voeten, zijn zij de cattery om te controleren!

Als u specifiek op zoek bent naar grote Maine Coon fokkers Ontario Canada, overweeg dan Wildwater Maine Coons of SRmainecoons.

De laatste heeft show-kwaliteit katten en zal waarschijnlijk grote, mooie kittens te koop hebben. De eerste, Wildwater Maine Coons, verkoopt ook mooie kittens en zou een goede keuze zijn.

Er moet echter worden opgemerkt dat geen enkele fokker kan garanderen dat hun kittens zullen uitgroeien tot reuzenkatten. Hoewel de katten van de meeste fokkers zullen voldoen aan de gemiddelde Maine Coon grootteis het moeilijk in te schatten hoe groot een kitten zal zijn tot het volledig volgroeid is (ongeveer 3-5 jaar oud).

Fokkers hebben de neiging hun grotere katten te paren in een poging om grotere kittens te produceren, echter.

Conclusie

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop in Canada, zijn er tal van keuzes uit geregistreerde fokkers, rescues, of zelfs online listings.

Zorg er alleen voor dat u de bovenstaande tips gebruikt om er zeker van te zijn dat u uw kitten koopt bij een ethische fokker. Dat is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw kitten nog jarenlang gelukkig en gezond zal zijn.

Plaats een reactie