Maine Coon Kat 101


Deze Maine Coon Cat 101 gids is ideaal voor kattenliefhebbers die dol zijn op Maine Coons en een basiskennis van deze katten willen opdoen.

Maine Coons zijn grote, gespierde katten die populair zijn geworden onder kattenliefhebbers. Beroemd als het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld, zijn deze hondachtige katten anders dan normale katten. De Maine Coon staat bekend om zijn loyaliteit, gezelligheid en hoge intelligentie. Hij houdt van menselijk gezelschap en heeft 30 minuten beweging per dag nodig om fit en gezond te blijven.

Maine Coons zijn ongelooflijk populaire katten over de hele wereld, vooral in de Verenigde Staten, maar veel mensen weten nog steeds niet veel over hen, afgezien van het feit dat ze enorm groot zijn!

Dus, als je meer wilt weten over de basis van Maine Coons, zal deze Maine Coon Cat 101 gids je alles vertellen wat je moet weten, en meer.

Maine Coon Kat 101

Maine Coons staan bekend om hun grote gestalte en grootte, maar dat is niet alles.

Ze zijn ook ’s werelds grootste gedomesticeerde kattenras, en de enige kat die daadwerkelijk inheems is in de Verenigde Staten.

Veel mensen verwijzen naar Maine Coons als de ‘honden van de kattenwereld’ vanwege hun grote omvang en zware bouw.

Maar ondanks hun grootte zijn het zachtaardige reuzen.

Maine Coon Oorsprong

Maine Coon katten behoren tot de mooiste katten ter wereld, maar heb je je ooit afgevraagd waar Maine Coon katten vandaan komen?

In de loop der tijd zijn er veel verhalen verteld over hoe het Maine Coon kattenras voor het eerst in Maine verscheen.

Hoewel sommige van deze verhalen onrealistisch zijn, kan de waarheid ergens in deze legendes schuilen.

1. Vroege Kolonisten

De oorsprong van Maine Coon katten is in nevelen gehuld, maar veel mensen nemen aan dat ze zijn ontstaan uit katten die door vroege kolonisten werden meegenomen naar New England, in de staat Maine.

Het ras is ontstaan in de staat Maine en staat nu bekend als de Maine Coon.

2. Voorouders van Noorse of Siberische Boskatten

Sommigen speculeren dat de voorouders van de Maine Coons eigenlijk Noorse of Siberische boskatten waren, meegebracht naar de VS door de vroege immigranten.

Deze katten kruisten vervolgens met inheemse kortharige katten, waardoor Maine Coons ontstonden.

3. Koningin Marie Antoinette

Een populaire bewering over de oorsprong van de Maine Coon is dat toen koningin Marie Antoinette op een schip met kapitein Samuel Clough Frankrijk ontvluchtte, zij haar katten meenam.

Haar katten zouden ofwel Turkse Angorakatten ofwel Siberische katten zijn geweest.

Hoewel Marie Antoinette de Verenigde Staten niet haalde, deden haar katten dat wel, en ze kwamen terecht in de staat Maine.

Deze katten fokten met inheemse korthaar katten, en zo ontstond de Maine Coon.

4. Vikingschip Katten

Sommige populaire mythes over de oorsprong van Maine Coons beweren dat deze katten afstammen van Viking scheepskatten.

5. Inteelt tussen een kat en een wasbeer

Een andere wijdverspreide mythe is dat Maine Coons zijn ontstaan uit de kruising van een kat en een wasbeer, vandaar dat deze katten groot en taai zijn.

Dit is echter niet waar en wetenschappelijk onmogelijk, omdat katten en wasberen niet met elkaar kunnen kruisen omdat het aparte soorten zijn.

6. Bobcat afstammelingen

Veel mensen geloven dat Maine Coons afstammen van Bobcats, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen, dus we kunnen het niet met zekerheid zeggen.

Historisch gezien werden Maine Coons beschouwd als “werkkatten” en meestal gehouden op boerderijen waar ze jaagden op muizen en andere kleine dieren om te overleven.

Op de Skowhegan Fair, de oudste landbouwbeurs van het land die teruggaat tot 1818, stelden veel boeren in de jaren 1860 voor het eerst hun Maine Coons tentoon.

Een bruine tabby vrouwelijke Maine Coon won de eerste plaats in de kattenshow, die werd gehouden in Madison Square Garden in New York City op 8 mei 1895.

Deze show wordt beschouwd als de eerste kattenshow in de Amerikaanse geschiedenis (bron 1,2).

Maine Coon Levensduur

Gemiddeld is de levensverwachting van een Maine Coon kat 12 tot 15 jaar.

Maine Coons zijn winterhard en als ze de juiste zorg van hun eigenaars krijgen, leven ze meestal vrij comfortabel tot tien jaar.

Volgens studies leeft 74% van de Maine Coons ouder dan 10 jaar, en 54% daarvan overleeft 12,5 jaar of langer.

De langstlevende Maine Coon genaamd Rubble zou ongeveer 31 jaar oud zijn, wat ongelooflijk is en ook wordt aangenomen dat het de langstlevende kat is.

Maine Coons worden beschouwd als goede metgezellen vanwege hun lange levensduur.

De levensverwachting van Maine Coons is vergelijkbaar met die van andere kattenrassen, niet significant verschillend.

Het verstrekken van een evenwichtige voeding, het regelmatig uitlaten van uw Maine Coon, en het meenemen naar de dierenarts voor jaarlijkse controles zullen echter allemaal helpen om de levensduur van uw Maine Coon te verlengen (bron 1,2).

Maine Coon kenmerken en persoonlijkheid

De persoonlijkheidskenmerken van Maine Coon katten omvatten het volgende:

1. Speels

Maine Coons zijn een van ’s werelds meest speelse kattenrassen. Ze spelen graag met speelgoed en doen aan spelactiviteiten met hun baasjes.

Speelgoed voor Maine Coons moet van topkwaliteit zijn, want ze kunnen gemakkelijk speelgoed van lage kwaliteit vernietigen.

Dit zijn mijn 5 favoriete kattenspeeltjes waar onze drie grote mannelijke Maine Coon katten dol op zijn!

Maine Coon katten spelen graag met puzzelspeelgoed, dus ook voor hen is dit een fantastische keuze.

Maine Coons genieten van het water, dus wanneer u uw kat in bad doet, kunt u overwegen speelgoed toe te voegen om de ervaring leuker voor hen te maken!

2. Familiegericht

Maine Coons zijn zeer sociale katten, waardoor het geweldige gezinskatten zijn.

Ze kunnen agressief en wild lijken vanwege hun grootte, maar in werkelijkheid zijn ze precies het tegenovergestelde en zijn ze vooral goed met kinderen en ouderen.

Deze katten zijn zelden agressief tegen mensen en kunnen vreedzaam samenleven met andere huisdieren, waaronder honden.

3. Aanhankelijk

Maine Coons zijn ongelooflijk toegewijd, trouw en aanhankelijk aan hun eigenaren.

Ze staan er niet om bekend een goede schootkat te zijn, in vergelijking met een kattenras als de Ragdoll. Maar sommige genieten zeker van een knuffel van tijd tot tijd.

Over het algemeen is het echter waarschijnlijker dat u een Maine Coon kat dichtbij of naast zijn eigenaars ziet liggen, in plaats van op schoot.

Maine Coons tonen hun genegenheid op vele manieren, bijvoorbeeld door hun favoriete baasje door het huis te volgen en te kijken wat die van plan is!

Hier zijn enkele andere redenen waarom Maine Coon katten hun eigenaars volgen OVERAL!

4. Intelligent

Maine Coons zijn uitzonderlijk slimme en intelligente katten. Maar, zijn ze het slimste kattenras? Klik hier om erachter te komen!

Vanwege hun intellect zal een Maine Coon vaak genieten van het spelen met puzzelspeelgoed, en je kunt ze zelfs kunstjes leren zoals apporteren met een klein speeltje! Zo doe je dat!

Maine Coons zijn erg nieuwsgierig naar hun omgeving, en hun hoge intelligentie kan hen af en toe in gevaar brengen, vooral als kittens, omdat ze soms naar de meest onmogelijke plaatsen kunnen klimmen en gewond kunnen raken.

5. Scherpe jachtinstincten

Een voordeel van het bezitten van een Maine Coon is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over ongedierte en knaagdieren in uw huis, want uw kat zorgt ervoor!

6. Energiek

Maine Coons zijn enorme, krachtige katten met sterke spieren die behoorlijk actief zijn. Ze springen, rennen en klimmen graag, daarom hebben ze veel leefruimte nodig.

Deze katten worden niet snel moe en zullen langere tijd met hun baasjes spelen.

Regelmatige speelsessies, lichaamsbeweging en toezicht wandelingen aan de lijn of een tuigje zijn allemaal goede strategieën om het energieniveau van uw kat in toom te houden.

Hier is Hoe leer je je Maine Coon kat aan de lijn te lopen?!

7. Minder Vocaal

Maine Coons zijn buitengewoon vocaal, maar ze maken zelden het ‘miauw’-geluid.

In plaats daarvan tjilpen, trillen of piepen ze als ze in de stemming zijn of hun behoeften of gevoelens met hun baasjes willen communiceren.

Maine Coons zijn uitzonderlijk luidruchtig als ze voedsel of aandacht willen.

8. Niet overdreven afhankelijk

Maine Coons zijn, in tegenstelling tot de meeste andere kattenrassen, niet overdreven obsessief en afhankelijk.

Ze zullen je normaal gesproken van een afstand observeren en niet de hele tijd in je benen gaan staan.

Maine Coon Prijs

De prijs van een Maine Coon hangt meestal af van zijn:

 • Leeftijd
 • Kleur
 • Fysieke kenmerken
 • Locatie
 • Fokker Reputatie

Kosten van een Maine Coon kitten

Door hun grote vraag en populariteit ligt de gemiddelde prijs van een raszuiver Maine Coon kitten in de Verenigde Staten tussen $1000 en $2000.

Maine Coons worden beschouwd als het vierde meest populaire kattenras in het Verenigd Koninkrijk, dus verwacht voor een Maine Coon kitten tussen £800 en £2500 te betalen.

Kosten van een volwassen Maine Coon kat

De kosten van een volwassen Maine Coon zijn meestal lager dan die van een kitten.

Een volwassen Maine Coon kost u ruwweg 600 tot 800 dollar, maar dit bedrag hangt af van bij wie u de kat koopt, de genetica van de kat en de reputatie van de fokker als u een ex-fokkat koopt.

Kosten van een Shelter Maine Coon Kat

De kosten van een asiel Maine Coon kat liggen meestal tussen de 100 en 400 dollar.

De meeste Maine Coons uit asielen zijn geen raszuivere katten, maar velen zien er toch uit en gedragen zich als Maine Coons, ondanks dat het Maine Coon mixen zijn.

Kosten van een Reuze Maine Coon Kat

Geen enkele fokker kan betrouwbaar voorspellen hoe groot hun Maine Coon kittens zullen worden.

Er zijn echter een paar indicatoren dat het kitten extra groot zal worden. Kijk bijvoorbeeld naar de grootte van de kittens:

Als een fokker zeker weet dat zijn kittens reusachtig zullen worden en een fokbestand van reusachtige Maine Coon-katten heeft, zal hij ze waarschijnlijk verkopen voor een hogere prijs dan de gemiddelde Maine Coon-kat tussen $1.000 – $2.500.

Bovendien, als de kat prijzen en wedstrijden heeft gewonnen en uit een kampioensbloedlijn van een gerenommeerde fokker komt, zal de prijs veel hoger zijn, misschien wel meer dan $3000.

Kosten van een geadopteerde Maine Coon Kat

Er is geen garantie dat geadopteerde Maine Coons raszuiver zijn of niet.

Adoptie kost echter minder dan de aanschaf van een Maine Coon kitten bij een geregistreerde Maine Coon kattenfokker!

Het adopteren van een Maine Coon kost meestal tussen de 250 en 600 dollar.

De adoptievergoeding is meestal de enige uitgave, en er zijn geen verdere kosten aan verbonden, er zijn echter niet veel Maine Coons beschikbaar voor adoptie.

Lees dit artikel om de dichtstbijzijnde Maine Coon adoptie centrum.

Maine Coon Dieet Behoeften

Maine Coons zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze gedijen op rauw vlees en daar veel van nodig hebben.

Als je je afvraagt wat het beste dieet is voor een Maine Coon kat, zoek dan niet verder!

De Maine Coon is een groot kattenras met een hoog energieverbruik.

Ze hebben een grotere eetlust en hebben meer voedsel nodig dan een kat van normale grootte, maar dit betekent niet dat je ze moet overvoeren.

Maine Coons hebben een goed uitgebalanceerd dieet nodig met veel eiwitten om te helpen bij de spiergroei en bij het leveren van energie.

Ze hebben ook gematigde hoeveelheden koolhydraten nodig, en de juiste hoeveelheden vetten, vitaminen, vetzuren en mineralen.

Naast droogvoer kunt u uw Maine Coon ook 2-3 zakjes natvoer per week geven, omdat natvoer een hoog vochtgehalte heeft, dat helpt het lichaam van uw kat te hydrateren.

Als u liever heeft dat uw kat een dieet krijgt dat meer lijkt op wat hij in het wild zou hebben gegeten, lees dan deze informatieve gids over de Maine Coon rauw voedsel dieet.

Maine Coon Gezondheidsproblemen

Maine Coons kunnen, net als andere katten, aan verschillende ziekten lijden, zoals:

 • Feline Rhinotracheitis
 • Feline PanLeukopenia
 • Feline Calicivirus
 • Obesitas
 • Parodontale ziekte

Echter, de volgende zijn veel voorkomende Maine Coon gezondheidsproblemen die meer voorkomen bij Maine Coons dan bij andere kattenrassen:

1. Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM)

HCM is een ziekte waarbij de wand van de linker hartkamer van een Maine Coon overmatig dik wordt.

De grootte van het hart neemt door de dikte toe, maar de capaciteit van de kamer neemt af, waardoor er nu minder bloed in de linkerkamer van een Maine Coon’s hart kan komen.

Deze kwaal veroorzaakt problemen met de bloedsomloop, hartritmestoornissen, zwakte, en het terugstromen van bloed in de longen van de kat, wat resulteert in een zware ademhaling.

Volgens onderzoek bezit ongeveer 34% van de Maine Coons in het Verenigd Koninkrijk het gen dat HCM veroorzaakt, dus de enige manier om deze aandoening te voorkomen is Maine Coons te fokken die negatief testen op het HCM-veroorzakende gen.

Als HCM niet vroegtijdig wordt vastgesteld en de kat niet de noodzakelijke behandeling krijgt, kan het fataal zijn voor Maine Coons.

2. Heupdysplasie

Maine Coons zijn enorme katten die veel kleine honden gemakkelijk kunnen ontgroeien.

Maine Coons zijn door hun grote omvang vatbaar voor allerlei gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie en artritis.

Dit gezondheidsprobleem treft ongeveer 18% van de Maine Coon populatie.

Deze aandoening begint meestal met een verslechtering van het heupgewricht, en naarmate de aandoening voortschrijdt, verliest het heupgewricht zijn functie, wat leidt tot heupdysplasie.

Maine Coons die lijden aan heupdysplasie zullen aarzelen om te bewegen, te springen of voorwerpen te beklimmen.

Bovendien hebben ze een abnormale gang, pijn, magere dijspieren, en zelfs kreupelheid in de achterste ledematen.

Heupdysplasie is niet fataal bij Maine Coons, maar het maakt het leven zwaar voor de katten omdat ze hun dagelijkse activiteiten niet comfortabel kunnen uitvoeren.

3. Spinale Musculaire Atrofie (SMA)

SMA is een erfelijke aandoening bij Maine Coons waarbij de motorische neuronen in de onderrug van de kat hun functie verliezen en de spieren in de achterste ledematen verzwakken.

Het is geen dodelijke ziekte, maar het maakt het leven van de kat zwaar en verkort zijn levensduur.

Maine Coons met SMA hebben een abnormale gang, houding en progressieve instabiliteit, maar hun geestelijke gezondheid is normaal.

De symptomen van SMA treden op wanneer een Maine Coon ongeveer 3 tot 4 maanden oud is.

SMA zorgt ervoor dat Maine Coon kittens heen en weer wiebelen bij het lopen.

Andere aanwijzingen van SMA bij Maine Coons zijn:

 • Verlies van spiermassa in de achterste ledematen
 • Moeite met springen en klimmen
 • Spiertrillingen

4. Polycysteuze Nierziekte (PKD)

PKD is een aandoening waarbij een Maine Coon wordt geboren met niercysten.

Deze cysten beginnen met variabele snelheid in omvang uit te breiden naarmate de kat ouder wordt, en het kan tot 7 jaar duren voordat een Maine Coon symptomen van PKD vertoont.

Soms kunnen deze met vocht gevulde cysten zo groot worden dat ze de normale nierfunctie verstoren en nierfalen kunnen veroorzaken.

Omdat PKD wordt veroorzaakt door een defect gen, hoeft slechts één ouder dit gen te hebben om de aandoening door te geven aan het nageslacht.

Progressief gewichtsverlies, polydipsie (verhoogde dorst), lusteloosheid, anorexia, en enkele andere symptomen komen vaak voor bij Maine Coons met PKD.

Als de cysten groot worden en de juiste behandeling uitblijft, kan deze ziekte fataal zijn voor de Maine Coon (bron 1,2,3).

Maine Coon kleuren

Maine Coons zijn er in een breed scala van kleuren, en volgens de CFA (Cat Fanciers Association) zijn er wel 75 Maine Coon kleuren.

Er zijn echter 8 kleurcategorieën bij Maine Coons, waaronder de volgende:

1. Vast

Solid Maine Coons zijn gemakkelijk te onderscheiden door een enkele kleuring die zich uitstrekt van de punt van de neus tot de punt van de staart.

Deze Maine Coon kleuring is zeer algemeen, en de Maine Coons vacht is vrij van enige

Solid Maine Coons zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder:

2. Tabbies

Tabby Maine Coons zijn vrij algemeen en geliefd.

Ze zijn te herkennen aan de aanwezigheid van strepen, wervelingen en vlekken op hun vacht.

De CFA (Cat Fanciers Association) classificeert Tabbies in drie verdere categorieën op basis van hun verschillende strepen en patronen, waaronder:

 • Klassiek Tabby Patroon
 • Makreel Tabby Patroon
 • Ticked Tabby Patroon

3. Tabby’s met wit

Tabbies met wit zijn identiek aan normale tabby Maine Coons, met uitzondering van de witte poten en borst.

Volgens de CFA komen tabby’s met wit in de volgende tinten voor:

 • Rood Tabby-Wit
 • Bruin tabby-wit
 • Zilver Tabby-Wit

4. Schildpad

De aanwezigheid van rode en crème vlekken op de basisvacht, vergelijkbaar met een schildpad, geeft Maine Coons zijn naam.

Tortoiseshell Maine Coons zijn meestal vrouwtjes, omdat een Maine Coon met Tortoiseshell kleur een XX chromosomenpaar moet hebben, dat alleen bij vrouwtjes voorkomt.

Echter, door zeldzame genetische afwijkingen, kunnen mannelijke Maine Coons af en toe schildpadkleurig worden.

5. Rook

Smoke Maine Coons lijken op effen Maine Coons, maar hun ondervacht is lichter van kleur, waardoor ze er rokerig uitzien, vooral op de borst.

Smoke Maine Coons hebben een zilverachtige ondervacht die opvalt als je de vacht van de kat aait.

Volgens de CFA zijn enkele variëteiten van Smoke Maine Coons:

 • Blue Smoke
 • Cameo Smoke
 • Cream Smoke
 • Tortie Smoke

6. Shaded

Shaded Maine Coons hebben een bleke ondervacht met een vleugje kleur bovenop.

Shaded Maine Coons zijn er volgens de CFA in de volgende variëteiten:

Shaded Silver

Schaduw Blauw Zilver

Cameo in de schaduw

Schildpad

Schildpad of wit

7. Bi-Color

Bi-color Maine Coons komen voor in twee kleuren, waarvan er één wit is.

Wit komt vaak voor bij de Maine Coon’s:

8. Parti-Color

Parti-color Maine Coons hebben naast wit nog twee andere kleuren, zwart en rood.

De witte kleuring van de Maine Coon valt het meest op aan de:

Maine Coon Bontverzorging

Maine Coons hebben een drielaagse vacht.

Hun ondervacht bestaat uit twee soorten haar: heel fijn kort gezwollen haar en lang haar dat helpt om het lichaam van de kat te isoleren.

De ondervacht wordt geacht twee lagen te hebben door de verschillende lengtes van de haren.

De derde laag van de vacht bestaat uit dikke dekharen. Deze taaie dekharen geven glans aan de vacht van de kat en beschermen deze tegen de elementen.

De vacht van een Maine Coon is dik en ruig om hem te beschermen tegen het ruwe klimaat, daarom moet hij regelmatig worden verzorgd.

Dus, als je je afvraagt hoe je een Maine Coon vacht moet verzorgen, zijn wij er om je te helpen!

Regelmatige verzorging 2 tot 3 keer per week zal helpen om uw Maine Coons vacht in goede conditie te houden.

Hoe verzorg je een Maine Coon

Als het gaat om het verzorgen van een Maine Coon, zijn hier de te volgen stappen:

 • Stel een verzorgingsroutine vast wanneer uw Maine Coon jong is, om ervoor te zorgen dat uw kat zich comfortabel voelt en gewend is aan het verzorgen.
 • Aai je kat en zorg dat hij zich op zijn gemak voelt voordat je hem gaat borstelen.
 • Wanneer u een Maine Coon borstelt, haast u dan niet omdat u de kat zou kunnen verwonden. Laat de kat op een comfortabele ondergrond zitten voordat u begint met het borstelen van zijn vacht.
 • Het borstelen moet gebeuren met twee borstels: één die de ondervacht borstelt om dode haren te verwijderen en de andere borstel om de bovenvacht van de kat te borstelen.
 • De ondervacht van de Maine Coon moet eerst worden geborsteld met een metalen kam of harkinstrument. Dit helpt bij het ontwarren van knopen en het verwijderen van dood haar.
 • Borstel vervolgens de bovenvacht van de kat met een borstel met zachte haren, of een verzorgingshandschoen.
 • U moet bij het verzorgen van een Maine Coon ook een schaar in de buurt houden om eventuele knopen of haarmatten weg te knippen, indien nodig.
 • Gebruik een ontharingsmiddel om het verharen bij Maine Coons te verminderen. Gebruik het één keer per week voor de beste resultaten.
 • Nagels knippen, oren schoonmaken en baden maken ook deel uit van de verzorgingsroutine van een Maine Coon.

Gezinsvriendelijk

Vanwege hun uitzonderlijk grote formaat vragen veel mensen zich af zijn Maine Coons gezinsvriendelijk en zijn Maine Coon katten goede huisdieren? Het antwoord is ja, op beide vragen!

Ondanks hun enorme omvang zijn Maine Coons zachtaardige reuzen die uitstekende gezinskatten en metgezellen zijn.

Maine Coons zijn uiterst vriendelijk voor hun eigenaren en voor andere dieren zoals honden en katten.

Maine Coons spelen graag met hun baasjes en blijven graag dicht bij hun menselijke familie.

Deze grote katten zijn supergezellig en speels met kinderen, en zullen zelden aanvallen.

Maine Coons, met hun goede jachtinstincten, zullen ook helpen uw huis vrij te houden van ongedierte, met name muizen.

Groot Onderhoud

Maine Coons worden niet beschouwd als huisdieren met veel onderhoud.

Ze zijn gemakkelijk om mee te leven, ondanks het feit dat ze door hun dikke ruige vacht vaak verzorgd moeten worden, plus veel leefruimte door hun grote omvang.

Veel huisdiereigenaren vragen zich af hoe moeilijk het is om voor een Maine Coon kat te zorgen?

Het snelle antwoord is dat ze normaal gesproken vrij gemakkelijk te verzorgen zijn, omdat ze de neiging hebben niet al te afhankelijk te zijn van hun eigenaren. Hun enige onderhoudseisen zijn verzorging en beweging.

Je moet ze gewoon voldoende leefruimte bieden, hoogwaardige kattenspeeltjes, een evenwichtige voeding, en een paar andere benodigdheden zoals bedden en grote kattenbakken.

Maine Coons daarentegen zijn geen geschikte huisdieren voor wie in kleine appartementen woont, omdat ze veel leefruimte opeisen, kattenbomenen krabpalen om gelukkig te leven, evenals regelmatige verzorging en beweging.

Intelligentie

Maine Coons zijn intelligente en slimme katten. Dus is het logisch dat je je afvraagt of Maine Coons makkelijk te trainen zijn.

Door hun hoge intelligentie zijn Maine Coons gemakkelijk te trainen, in het bijzonder zindelijkheidstraining. Dit is hoe!

Ze zijn zo intelligent dat ze puzzelspeeltjes kunnen oplossen om traktaties te verkrijgen, en je kunt ze zelfs trucjes leren om indruk te maken op je vrienden en familie!

Je kunt een Maine Coon ingewikkelde trucs leren, zoals een handdruk, een high five, zitten, over dingen heen springen, rollen, dood spelen en apporteren.

Ongetwijfeld bent u gefascineerd om te leren hoe u uw Maine Coon kat kunt leren naar het toilet te gaan! Lees deze gids voor meer informatie!

Conclusie

Deze Maine Coon Cats 101 gids is precies wat je nodig hebt als je een beginnende Maine Coon eigenaar bent of geïnteresseerd bent in het leren van basiskennis over Maine Coons.

Maine Coons zijn ’s werelds grootste gedomesticeerde katten en zijn uiterst populair, vooral in de Verenigde Staten. Ze worden ook beschouwd als de enige kat die inheems is in de Verenigde Staten.

Maine Coons zijn ongelooflijk vriendelijke en volgzame katten, ondanks hun extra grote omvang.

Deze katten staan bekend als toegewijde, intelligente en aanhankelijke katten die graag tijd doorbrengen met hun eigenaren en uitstekende familie huisdieren zijn.

Maine Coons zijn er in verschillende kleuren en zijn geen katten die veel onderhoud vergen en ook niet te afhankelijk zijn.

Ondanks hun mooie uiterlijk zijn Maine Coons kwetsbaar voor gezondheidsproblemen zoals HCM, SAM, PKD en heupdysplasie.

Door hun populariteit en grote vraag zijn ze ook een van de duurste kattenrassen, die in de Verenigde Staten gemiddeld meer dan $1000 kosten.

Gerelateerde vragen

Maine Coon Vs Normale Kat

Maine Coons zijn veel groter dan normale katten, en ontgroeien zelfs de meeste kleine honden. In tegenstelling tot normale katten zijn ze uitzonderlijk intelligent en gemakkelijk te trainen.