Maine Coon Cat Scams: 24 waarschuwingsvlaggen


Maine Coons zijn geliefd om hun prachtige uiterlijk, zachte karakter en aanhankelijke aard. Helaas trekt hun dure prijskaartje ook oplichters aan die snel geld willen verdienen.

Als je je afvraagt hoe je Maine Coon kattenzwendel kunt vermijden, dan ben je hier aan het juiste adres. Onze 24 waarschuwingsvlaggen zullen je helpen bij het proces van het kopen van een Maine Coon.

Voorkom dat u door Maine Coon kittenfraude wordt overvallen door op de belangrijkste waarschuwingssignalen te letten. Rode vlaggen zijn: verzoeken om bankoverschrijving buiten het land waar u woont; verkoper heeft slechte communicatievaardigheden en creëert een gevoel van urgentie over de aankoop van kitten; kittenruil op het laatste moment; slechte grammatica/spellingen; vragen om extra leveringskosten.

Als u momenteel op zoek bent naar een eigen Maine Coon, is de kans groot dat u al enkele van de Maine Coon oplichtingspraktijken heeft gezien die het internet overspoelen.

Of je de gewetenloze advertenties nu zelf hebt gezien of er gewoon over hebt gehoord, je hebt de juiste keuze gemaakt om jezelf over het onderwerp te informeren voordat je je zuurverdiende geld uitgeeft.

Er zijn verschillende schijnbaar kleine rode vlaggen om op te letten die vaak vitale tekenen zijn van een trefzekere oplichter. Blijf lezen om uw kansen te verkleinen om het slachtoffer te worden van een kittenzwendel.

Maine Coon kattenzwendel

De Maine Coon is een mysterieus en intrigerend kattenras uit Maine.

Hun ware oorsprong is gehuld in mysterie en verwarring, dus het is geen wonder dat er vele vreemde en wonderlijke legendes zijn opgedoken over waar ze werkelijk vandaan komen.

Of je nu gelooft dat Maine Coons uit de Siberische wildernis komen of de nakomelingen zijn van de laatste Franse koningin, we zijn het er allemaal over eens dat ze ongelooflijk populair zijn, en ZEER duur.

Het hoge prijskaartje nodigt uit tot diefstal en oneerlijkheid.

In combinatie met de toenemende bezorgdheid over de financiële toestand van de wereld is de Maine Coon kittenmarkt een ontmoetingsplaats geworden voor oplichters en fraudeurs.

Er zijn tegenwoordig op het internet veel te veel Maine Coon kattenzwendels om te tellen. En, helaas, worden de oplichters heel goed in het sluipen van hun berichten op zelfs de meest gerenommeerde websites.

Hoewel er een deprimerende hoeveelheid schokkende Maine Coon kattenzwendel rondgaat, hebben ze bijna allemaal betrekking op de volgende vier Maine Coon kattenzwendel sjablonen:

1. Impuls aankoop oplichting

Impulsieve aankopen zijn heel eenvoudig.

Oplichters azen op uw verlangen om een Maine Coon kitten te bezitten en bieden u een onmiddellijke mogelijkheid om het kitten van uw dromen te kopen.

Deze zwendel geeft de koper geen tijd om de transactie goed te overdenken. De kans is groot dat de oplichter al lang weg is met uw geld voordat u zelfs maar de kans krijgt om te stoppen en te overwegen of het aanbod te mooi was om waar te zijn.

Elke Maine Coon “fokker” (we gebruiken het woord “fokker” voorzichtig in dit geval) die zijn kittens verkoopt met een grote “Koop nu” knop is waarschijnlijk een oplichter. Of, op zijn minst, zijn het geen fokkers die je zou moeten steunen.

Legitieme Maine Coon fokkers zullen altijd meer dan een paar vragen hebben voor een potentiële koper, voordat ze een van hun kittens overhandigen.

Als het te gemakkelijk voelt om van een bepaalde verkoper te kopen, is het meer dan waarschijnlijk oplichterij!

2. Klimaat gecontroleerde vervoerder lading

De “climate-controlled carrier charge” is een ingewikkeld klinkende, maar veel te vaak voorkomende Maine Coon kattenzwendel waarvan u op de hoogte moet zijn.

Het verhaal gaat hier dat u heeft ingestemd met de aankoop van uw Maine Coon kitten, misschien heeft u zelfs een kleine aanbetaling gedaan.

Dan ontdekt de verkoper dat de “luchtvaartmaatschappij” klimaat-gecontroleerde vervoerders vereist en dat de verkoper daarvoor moet betalen. Dus proberen ze die “kosten” op u af te schuiven. Soms proberen ze zelfs een valse reisverzekering in rekening te brengen!

Geen van deze kosten zijn echt. De oplichter probeert gewoon te profiteren van uw goede aard.

Als u niet bereid bent om deze onverwachte extra kosten te betalen, kunnen sommige oplichters u zelfs bedreigen met een aanklacht wegens het in de steek laten van dieren of dierenmishandeling!

Als plotselinge extra kosten beginnen op te duiken, is dat een heel goed teken dat de verkoper een oplichter is. U moet nooit akkoord gaan met het betalen van deze extra kosten.

Veel mensen trappen echter in wat de ‘sunk-cost-fallacy’ wordt genoemd. Dit is wanneer de koper de verkoper al geld heeft gestuurd, en zich dus zorgen maakt dat hij, door zich nu terug te trekken, het risico loopt het Maine Coon kitten te verliezen waarvoor hij betaald heeft.

Uiteindelijk is het altijd beter om weg te lopen, zelfs als u wat geld heeft overgemaakt. Beter een beetje geld verliezen en een lesje leren dan alles verliezen (bron 1,2).

3. Aas en wissel

De bait and switch is een zwendel die zo oud is als de tijd zelf. Het concept is dat je één ding aanbiedt en een ander biedt.

Dit is iets wat we elke dag van ons leven zien bij winkeliers en supermarkten. Maar het geldt ook voor Maine Coons.

De zwendel gaat als volgt.

De verkoper biedt u een Maine Coon kitten aan, alles is goed, u heeft uw voorschot betaald (misschien zelfs het hele bedrag) en het duurt niet lang meer tot uw Maine Coon onderweg is.

Op het allerlaatste moment vertelt de verkoper u echter dat uw Maine Coon ziek is geworden! Maar geen nood, want de verkoper heeft nog een ander kitten dat u mag hebben.

Dit is een zwendel die zich op verschillende manieren kan afspelen. Bijvoorbeeld, soms geeft de verkoper u een gewoon kitten (dat niet helemaal overeenkomt met de foto’s die u online heeft gezien) en hoopt dat u het niet meteen merkt.

Omdat Maine Coon kittens en gewone kittens als ze nog vrij jong zijn ontzettend veel op elkaar lijken, worden kopers vaak voor de gek gehouden door te denken dat ze een raszuiver Maine Coon kitten hebben gekocht.

4. Sob Verhalen

Dit type oplichting is het meest overtuigend.

Niet omdat het bijzonder slim is of een soort elite truc. Maar omdat huisdiereigenaren gewoon proberen een dier in hun huis te verwelkomen en in hun gezin op te nemen.

Het zielige verhaal gaat meestal zo dat de eigenaar helaas afscheid moet nemen van zijn nieuwe kitten of kat, vanwege “plotselinge allergieën” of iets dergelijks.

Ze zeggen dat ze de kat graag gratis weggeven, maar u zult de verzendkosten moeten betalen.

Een andere truc die oplichters gebruiken is de koper vragen te betalen voor een plotselinge ‘onverwachte’ reis naar de dierenarts voordat het kitten bij u kan komen wonen.

Het is allemaal erg triest. Het is allemaal erg manipulatief. Het is allemaal volledig onwaar.

Waarschuwingstekens waar je op kunt letten als je een Maine Coon kitten koopt.

Niet elke Maine Coon aanbieding is oplichterij, en niet elke oplichting is overduidelijk. Soms lijkt een advertentie echt, maar er zijn enkele tekenen waar je op moet letten.

Hier 24 van de meest voorkomende waarschuwingstekens waar je op moet letten als je een Maine Coon kitten koopt:

1. Buitenlandse betalingsverzoeken

Verkoper vraagt om betaling buiten het land waar u woont.

Een gebruikelijke methode om mensen op te lichten is om mensen op te lichten die niet in uw land wonen. Kan de Amerikaanse politie een oplichter pakken die vanuit Europa opereert? Misschien, maar niet altijd.

Alle betalingen moeten gedaan worden binnen de jurisdictie van het land waar u woont.

2. Gebrek aan foto’s

De verkoper kan niet veel foto’s verstrekken van hun kittens, noch tonen zij foto’s van de ouders van het kitten.

Gebrek aan foto’s is altijd een rode vlag. Vooral een gebrek aan foto’s van de ouders van het kitten.

Ga maar na, zou u een handvol kittens door uw huis hebben lopen en niet meer dan een paar wazige foto’s maken? Nee. Je telefoon zou vol staan met foto’s!

Als de verkoper u niet veel foto’s kan sturen is dat waarschijnlijk omdat hij geen kittens heeft.

3. Niet-terugbetaalbare aanbetaling

De verkoper vraagt een niet-terugbetaalbare aanbetaling, maar blijft vervolgens vragen om aanvullende betalingen over het kitten.

Een niet-terugbetaalbare aanbetaling is geen abnormaal verzoek van fokkers, want er zijn genoeg tijdverspillers, en zij beschermen gewoon hun belangen.

Echter, nadat een kleine aanbetaling is gedaan zijn eventuele extra betalingen onnodig. Verzoeken om extra geld zouden u altijd tot voorzichtigheid moeten aanzetten.

4. Stock Foto’s

De verkoper gebruikt stockfoto’s.

Stockfoto’s zijn een grote rode vlag. Als je kijkt naar algemene Maine Coon foto’s, loop dan nu weg.

Ga naar Google Images om te controleren of de foto’s die je bekijkt origineel zijn, of stock foto’s.

5. Foto achtergrond veranderingen

De achtergrond van de kittenfoto’s varieert altijd.

Een goede indicator dat foto’s van een kitten legit zijn, is als je dezelfde kittens, hopelijk op verschillende leeftijden, in verschillende settings ziet. Bijvoorbeeld in de keuken, op de trap, op de bank, met mama op de achtergrond, je krijgt het idee.

Wees je er echter van bewust dat meerdere verschillende achtergronden in een foto ook kunnen wijzen op stockfoto’s, aangezien het onwaarschijnlijk is dat de fokker onbeperkte ruimtes heeft om hun kittens in hun huis te fotograferen!

Dezelfde instelling voor alle foto’s betekent dat er een kans is dat iemand gewoon gestolen beelden gebruikt.

6. Communicatie via tekst

Een verkoper die alleen via tekst communiceert, niet via e-mail of via sociale media, kan een rode vlag zijn.

De meeste verkopers hebben op zijn minst enige vorm van online aanwezigheid en zouden via traceerbare middelen bereikbaar moeten zijn.

Het is heel gemakkelijk om een telefoonnummer te vervalsen.

7. Slechte grammatica / spelfouten

De verkoper heeft slechte grammatica en meerdere spelfouten in zijn aanbieding.

Slechte grammatica en spelling zijn de kenmerken van een oplichter. En in sommige gevallen is het opzettelijk.

Heb je ooit van die e-mail zwendels gezien die zo duidelijk zwendel zijn dat je niet kunt geloven dat iemand erin trapt? Dat komt omdat de oplichter probeert alle mensen eruit te filteren, behalve de meest goedgelovigen.

Slechte spelling en slechte grammatica zouden je moeten afschrikken.

8. Plagiaat

Als er sprake is van plagiaat van tekst binnen de advertentie van de verkoper, is dit een rode vlag.

Geplagieerde advertenties zijn normaal gesproken het teken van een oplichter. En een luie ook!

Haal de advertentie door een van de vele plagiaatcheckers op Google, als een snelle en gemakkelijke manier om potentiële oplichters eruit te filteren.

9. Geen telefoonnummer

Als een Maine Coon kitten posting geen telefoonnummer heeft, alleen een e-mailadres, en geen link naar enige sociale media accounts, is het meer dan waarschijnlijk een oplichter.

Het is heel gemakkelijk om een wegwerp e-mailadres aan te maken, iemand op te lichten, en het adres vervolgens nooit meer te gebruiken.

10. Geen fysiek adres

De verkoper heeft geen fysiek adres anders dan een breed “Verenigde Staten”, enz.

U kunt niet verwachten dat een fokker zijn huisadres vermeldt op de advertentie voor een kitten, omdat hij niet wil dat willekeurige mensen aan zijn voordeur verschijnen!

Maar de verkoper kan een beetje nauwkeuriger zijn op de post, en zijn staat, stad of dorp, of een straatnaam vermelden.

Als er geen uitgebreid adres is, is het het beste om door te gaan naar een verkoper die dat wel doet.

11. Geen videogesprekken

De verkoper weigert videogesprekken.

Niet iedereen springt graag in een videogesprek met een volslagen vreemde. Maar als het gaat om kittens van vele duizenden dollars, is het acceptabel om te verwachten dat de verkoper u het kitten zelf laat zien.

12. Geen website

Niet iedereen zal een website hebben, en sommige kleinere verkopers vinden het misschien niet nodig. Maar, het ontbreken van een website zou je voorzichtig moeten maken.

Hoewel het op zichzelf waarschijnlijk geen reden genoeg is om een verkoper helemaal af te schrijven.

13. Privé-domein

De verkopers website domein registratie is ingesteld op privé.

Een website domein registratie is bijna als de akte van een huis. Het zegt wie de eigenaar is, hoe lang hij het bezit, en in sommige gevallen hoeveel hij ervoor betaald heeft.

Als een website zijn domeinregistratie probeert te verbergen, kan dat komen doordat de eigenaar van de website er niet mee geassocieerd wil worden. Een goed teken dat ze misschien illegaal werken.

14. Geen sociale media-accounts

De fokker heeft geen social media accounts.

Niet iedereen wil op Facebook of Instagram etc. zitten. Maar, het is raar voor iemand om helemaal GEEN social media accounts te hebben.

Als de verkoper nul sociale media aanwezigheid heeft, of hun account heeft bijna geen vrienden of volgers, dan kan dat een vrij grote rode vlag zijn.

Echter, voordat je deze verkopers uitsluit, bedenk dan dat sommige mensen gewoon niet van sociale media houden! Vooral oudere fokkers kunnen er de voorkeur aan geven hun kittens via mond-tot-mondreclame te verkopen of door te posten op gevestigde marktplaatsen.

15. Te veel nesten

De verkoper lijkt te veel Maine Coon nestjes per jaar te hebben.

Zelfs de grootste fokkers hebben meestal maar een handvol nestjes per jaar. Meer nestjes dan dit zijn te veel werk en resulteren vaak in kittens die niet de liefde en aandacht hebben gekregen die ze nodig hebben. goed te socialiseren.

Het is normaal dat een Maine Coon kattenfokker 1-2 nestjes per jaar heeft. Wees extra voorzichtig als de verkoper meer nestjes per jaar heeft.

16. Te Goedkoop

Een van de duidelijkste waarschuwingssignalen is dat de kittenprijs te goedkoop is. Dit valt onder de noemer ’te mooi om waar te zijn’.

Als het kitten te goedkoop is, is de kans groot dat de verkoper hoopt dat u een impulsaankoop doet, en dat u pas na aankoop beseft dat het oplichterij was.

Het gemiddelde Maine Coon kitten kost tussen de $1000-$2500. Alles minder dan dit zou alarmbellen moeten doen rinkelen.

17. Nu kopen

De verkoper heeft een ‘BUY IT NOW’ knop op zijn website.

Geen enkele respectabele verkoper zal een “Koop nu” knop op zijn website hebben. Dit is altijd oplichterij.

En als het door een wonder geen zwendel is, zijn dit geen fokkers die je moet steunen.

18. Gevoel van urgentie

De verkoper creëert een gevoel van urgentie bij de verkoop.

Als de verkoper probeert paniek te zaaien, “ONLY ONE KITTEN LEFT”, of een soort Maine Coon flash sale aanbiedt, loop dan SNEL weg!

Dit is niet alleen een onethische handelspraktijk, het is ook een zeker teken van een oplichter in actie.

19. Verkoper geïrriteerd door vragen

Als de verkoper geïrriteerd raakt als je veel vragen stelt, zijn ze mogelijk een oplichter.

Vragen stellen is een geweldige methode om echte fokkers vs. oplichters te onderscheiden, dus stel zoveel mogelijk vragen als je kunt!

Echte fokkers zullen bijna altijd dankbaar zijn dat de potentiële nieuwe eigenaar van hun kostbare kittens zo goed geïnformeerd probeert te zijn en zoveel om de opvoeding van het kitten geeft.

In vergelijking daarmee willen oplichters niet met je chatten, ze willen alleen je geld.

20. Alleen een Facebook pagina

Als een verkoper geen Facebookpagina heeft, kan dat een rode vlag zijn. Maar als een verkoper ALLEEN een Facebook-pagina heeft, kan dat net zo verontrustend zijn. U moet uw gezond verstand gebruiken en op uw gevoel vertrouwen als het om Facebook gaat.

Een grote aanhang van echte mensen is een goede indicator dat een verkoper echt kan zijn.

Scroll door hun pagina en zoek naar regelmatige communicatie van de verkoper over hun berichten, met de lezers van de Facebook-pagina. In gesprek gaan met hun publiek geeft authenticiteit aan de verkoper.

21. Incorrecte Kattenorganisaties

Als een verkoper beweert lid te zijn van een onjuiste kattenorganisatie, in plaats van TICA of CFA, kan dit het teken zijn van een luie oplichter.

22. Fokker niet geregistreerd

De fokker is niet geregistreerd bij TICA, CFF, CFA of ACFA.

Als een fokker niet geregistreerd is bij één van deze organisaties kan dat zijn geldigheid enorm verminderen.

De meeste gerenommeerde fokkers zijn aangesloten bij één van, of zelfs alle, genoemde verenigingen.

23. Slechte communicatie

De verkoper is een slechte communicator.

Slechte grammatica, slechte communicatie, sporadische reacties, of ronduit onverstaanbare berichten zijn goede tekenen dat je bij de verkoper weg moet blijven.

Zelfs als het geen oplichter is, is een onvermogen om goed te communiceren een groot probleem als er zoveel geld op het spel staat.

24. Too Good To Be True

Alles voelt te goed om waar te zijn.

Ten slotte, en dat is het belangrijkste, moet je op je gevoel vertrouwen. Als je ooit het gevoel krijgt dat een verkoper “af” is, of dat wat hij aanbiedt “te mooi is om waar te zijn”, loop dan weg.

Leren weg te lopen als iets niet goed aanvoelt is een belangrijke levensvaardigheid die zeer sterk van toepassing is op het kopen van wat dan ook, inclusief prachtige pluizige Maine Coons.

Wat kunt u doen als u wordt opgelicht?

Het moment dat je beseft dat je bent opgelicht is verschrikkelijk. Je maag zakt naar beneden, je voelt je dom en naïef, en het kan een zeer schokkende ervaring zijn.

Je vraagt je af wat je kunt doen.

Wel, eerst en vooral moet je kalm en verzameld zijn voor de volgende stappen:

Vertel iemand

Ten eerste moet je het meteen aan iemand vertellen.

Wie je het moet vertellen hangt sterk af van hoe lang geleden de zwendel plaatsvond. Als het in de laatste paar dagen was, kan de eerste persoon die u moet bellen uw bank zijn.

Afhankelijk van hoe u betaald heeft voor uw “nep Maine Coon kitten” kunnen zij u misschien helpen uw geld terug te krijgen.

Op zijn minst kunnen ze je helpen de politie in te lichten.

Politie

Ten tweede, ja, je moet met de politie spreken.

Dit hoeft geen persoonlijk bezoek te zijn, want de meeste lokale politiekorpsen hebben formulieren die u online kunt invullen.

De politie zal uw kwestie vaak escaleren naar de juiste afdeling (inclusief de FBI in sommige gevallen).

Fraude melden

U kunt alle gevallen van fraude of oplichting melden aan de overheid.

Deze link legt in detail uit hoe u contact kunt opnemen met de juiste afdeling, afhankelijk van het soort oplichting dat u heeft meegemaakt.

IPATA

Als de autoriteiten eenmaal weten wat er gebeurd is, heb je het niet meer in de hand.

U kunt huisdieroplichters melden bij de IPATA die een gedetailleerde database van oplichters heeft en zij werken actief om hen te vangen.

Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met degene die de advertentie heeft gehost, of het nu een website, Facebook, enz. is, en hen te laten weten dat een oplichter op hun platform actief is.

Conclusie

Hopelijk voelt u zich nu goed opgeleid en zelfverzekerd over het onderwerp hoe u Maine Coon kattenzwendel kunt vermijden!

Helaas zal dit altijd een probleem blijven als het om Maine Coons gaat. Oplichters maken misbruik van goedaardige mensen die gewoon een eigen Maine Coon willen om van te houden.

Huisdieroplichters zijn er altijd geweest, maar omdat Maine Coons zo gewild zijn en vrij prijzig, zijn zij het dier bij uitstek waar oplichters zich op richten.

Je hebt nu een goed idee van het soort oplichting dat deze vreselijke mensen uitvoeren en je kent alle rode vlaggen waar je op moet letten!

Veel succes op uw zoektocht om uw eigen Maine Coon te kopen van legale Maine Coon fokkers.

En vergeet niet, vertrouw altijd op uw instinct, als een verkoper u niet aanvoelt is het beter hem te vergeten en verder te gaan.

Gerelateerde vragen aan

Hoe kom je erachter of je kat een Maine Coon is?

Maine Coon katten wegen tussen de 8 – 25 pond, hebben plukvoeten, borstelige staarten en een dikke manen rond hun nek. Ze hebben vaak lynxpunten, grote poten en schuin gevormde ogen.

Plaats een reactie