Lopen Maine Coon katten weg?

Als je overweegt een Maine Coon kat in huis te nemen, vraag je je misschien af, lopen Maine Coon katten weg? Tenslotte wil niemand een geliefd huisdier kopen, alleen om het voor altijd te laten ontsnappen.

Alle kattenrassen hebben een natuurlijk buiteninstinct en houden van zwerven. Door het bezitten van een Maine Coon kat, of een ander kattenras, loopt u het risico dat uw kat ontsnapt. Maine Coons lopen net zoveel risico om weg te lopen als andere kattenrassen, hoewel ongecastreerde katers de meeste kans hebben om te gaan zwerven.

De mogelijkheid dat uw kat ontsnapt is, helaas, altijd een risico als u een kat bezit.

Er zijn echter tal van voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw kat veilig thuiskomt als het toch lukt om weg te lopen.

Lees verder om erachter te komen hoe u kunt voorkomen dat uw kat ontsnapt, en wat u kunt doen als uw kat toch wegloopt.

Lopen Maine Coon katten weg?

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld.

Deze zachtaardige reuzen zijn van nature ontstaan in de staat Maine, die berucht is om zijn strenge winters.

In het wild jaagden Maine Coons voor zichzelf en werden uiteindelijk populair vanwege hun vermogen om op ratten en ander ongedierte te jagen.

Veel mensen verwarden de Maine Coon kat met een wasbeer! Klik hier om mijn artikel te lezen over waarom Maine Coons voor wasberen werden aangezien.

Vanwege hun wilde afkomst, vragen veel potentiële eigenaren zich af, zullen Maine Coons weglopen als je er een krijgt? Niemand wil immers een kat mee naar huis nemen die alleen maar wegloopt en nooit meer wordt gezien!

Helaas is het voor elk kattenras, dus ook voor Maine Coons, mogelijk om weg te lopen.

Buitenkatten hebben een grotere kans om weg te lopen, omdat zij een groot deel van de tijd zonder toezicht doorbrengen.

Binnenkatten kunnen echter nog steeds ontsnappen, als een raam of deur open wordt gelaten.

Maar mogen Maine Coon katten eigenlijk wel naar buiten? … kom meer te weten over dit emotionele onderwerp, door mijn artikel ‘ te lezenMogen Maine Coon katten naar buiten‘.

Hoewel veel buitenkatten bekend staan om het zwerven gedurende de dag, keren ze vaak ’s nachts terug. Toch kan een kat weglopen en niet terugkeren om een aantal redenen.

Aan het eind van de dag is er geen manier om te garanderen dat een buitenkat altijd terug zal komen.

Kunnen Maine Coons naar buiten?

Er is lange tijd een verhit debat geweest over de vraag of katten al dan niet buiten zouden mogen rondlopen.

Veel katteneigenaren in het Verenigd Koninkrijk zijn lakser over het toestaan van katten om naar buiten te gaan dan in de VS, maar de waarheid is dat naar buiten gaan even gevaarlijk is voor katten, ongeacht in welk land ze wonen.

De gevaren van het buiten laten van katten zijn zelfs zo groot dat veel fokkers eigenaren zelfs een contract laten tekenen om hun katten niet buiten te laten.

Klik hier om meer te lezen over “een Maine Coon kat kopen”.

Er is echter zeker een reden waarom mensen hun katten buiten toelaten.

Blijf lezen om onze diepgaande blik op de voors en tegens van het toestaan van uw Maine Coon om de buitenlucht te verkennen te zien:

Voors

 • Verrijking: Maine Coons zijn extreem intelligent, en ze hebben veel stimulatie nodig om zich niet te vervelen. Als deze katten niet genoeg verrijking krijgen, kunnen ze destructief worden. Door Maine Coons naar buiten te laten gaan kunnen ze allerlei nieuwe bezienswaardigheden en geuren ontdekken, en blijven ze verrijkt zonder een fortuin te hoeven uitgeven aan nieuw speelgoed.
 • Oefening: Maine Coons zijn zeer actief, maar ze kunnen gemakkelijk zwaarlijvig worden als er niet aan hun bewegingsbehoefte wordt voldaan. Buitenkatten hebben meer ruimte om te rennen, te springen en te verkennen, en ze hebben vaak minder kans om zwaarlijvig te worden. Als u uw Maine Coon binnen wilt houden, zorg er dan voor dat u een aantal van deze Maine Coon kattenspeeltjes koopt, die bij uitstek geschikt zijn voor de kracht en intelligentie van de Maine Coons.
 • Vrijheid: Veel baasjes vinden het vervelend om hun kat binnenshuis te houden, en willen liever dat ze het leven op een meer “natuurlijke” manier ervaren, zoals hun wilde voorouders deden. Katten zelf laten kiezen wanneer ze naar buiten gaan en wanneer ze binnen blijven geeft uw huisdier veel meer vrijheid.

Nadelen

Hoewel er veel positieve aspecten zijn aan het buiten laten van uw kat, zijn er ook veel negatieve.

Dus waarom kunnen Maine Coon katten niet naar buiten?

Hier is een uitgebreide lijst van alle mogelijke redenen waarom je een kat niet buiten zou moeten toelaten:

 • Auto’s: Auto’s zijn een van de grootste gevaren voor buitenkatten. Niet alleen kunnen katten door auto’s worden aangereden bij het oversteken van de straat, maar veel katten kiezen ervoor om tijdens de koudere maanden bovenop autobanden te slapen, omdat de warmte van de auto hen warm houdt.
 • Wilde Dieren: Wilde dieren zoals dassen, vossen en wasberen vormen allemaal een gevaarlijke bedreiging voor buitenkatten. Bovendien kunnen ze dodelijke ziektes overbrengen, waaronder hondsdolheid!
 • Verdwalen: Hoewel sommige katten een uitstekend richtingsgevoel hebben en zonder problemen de weg terug naar huis vinden, geldt dit niet voor alle katten. Het kan gebeuren dat uw Maine Coon op een dag te ver van huis afdwaalt en de weg nooit meer terugvindt. Hoewel veel asielen zwerfkatten opvangen, is er geen garantie dat uw kat wordt opgevangen door uw plaatselijke asiel of dierenopvang, en u wordt misschien nooit meer herenigd met uw geliefde huisdier.
 • Andere Katten: Katten kunnen zeer territoriaal zijn, en vechten vaak met elkaar. Katten zijn ook berucht om de hoeveelheid bacteriën in hun bek, die helpen om prooien snel te doden. Helaas kan deze hoeveelheid bacteriën ook leiden tot een vreselijke infectie als uw kat door een andere kat wordt gebeten. Geïnfecteerde kattenbeten kunnen soms leiden tot amputatie of zelfs de dood als ze niet behandeld worden.
 • Ziekte en Infectie: Buitenkatten zijn vatbaar voor allerlei overdraagbare ziekten, infecties en parasieten, die ze kunnen oplopen van andere katten, wilde dieren, of zelfs hun omgeving. Als u zich zorgen maakt dat uw Maine Coon ziek is, controleer dan hun symptomen aan de hand van de top 7 Maine Coon gezondheidsproblemen bij katten.
 • Gestolen worden: Maine Coons zijn een zeer begeerd kattenras, en een doelwit voor dieven die snel geld willen verdienen. Maine Coons worden ook niet altijd uit kwaadaardigheid gestolen. Sommige goedwillende mensen zien misschien een zwerfkat rondzwerven, en nemen hem dan in huis!
 • Overvoeding: Buitenkatten zijn vaak experts in het bedelen bij de buren om voedsel. Het is gebruikelijk dat veel buitenkatten een dagelijkse routine hebben bij verschillende huizen, waar goedbedoelende kattenliefhebbers hen extra voer geven. Dit kan natuurlijk leiden tot overgewicht. Sommige mensen geven uw kat zelfs “traktaties” zoals melk of snoepjes, die gevaarlijk zijn voor katten. Hier is mijn favoriete droogvoer merkenvoor onze Maine Coon kat.
 • Bomen: Maine Coons staan bekend om hun liefde voor hoogtes, maar het feit dat ze goed in bomen kunnen klimmen betekent niet dat ze ook goed zijn in weer naar beneden komen. Het komt vaak voor dat katten hoger klimmen dan ze zouden moeten, en dan zijn ze te bang om weer naar beneden te komen. Een val uit een hoge boom kan een kat gemakkelijk doden. Koop voor uw kat een extra grote kattenboom/toren zoals een van deze, om ze te weerhouden buiten in bomen te klimmen.
 • Vergif: Maine Coons zijn uitstekende jagers, maar het opjagen van ongedierte kan zelfs zeer gevaarlijk zijn. Als uw Maine Coon een rat vangt die onlangs rattengif heeft gehad, kan dit ook uw kat doden. Giftige planten en andere giftige chemicaliën zijn ook overal te vinden in buurten, boerderijen en steden.
 • Aantasting van het Plaatselijk Ecosysteem: Geloof het of niet, u moet uw kat niet alleen binnen houden om uw huisdier veilig te houden- u moet uw kat ook binnen houden om het milieu te beschermen. Zelfs goed gevoede katten jagen graag op vogels en andere dieren voor de sport, maar studies hebben aangetoond dat de liefde van buitenkatten voor het jagen op vogels in feite een zeer schadelijk effect heeft op de lokale dierenpopulaties.
 • Verhoogde Wilde Populatie: Als uw kat niet gesteriliseerd of gecastreerd is, is het zeer onverantwoordelijk om hem buiten te laten lopen. Ze kunnen gemakkelijk zwanger worden of een andere kat bezwangeren. Katers kunnen in een jaar tientallen poezen bezwangeren, wat waarschijnlijk zal leiden tot een toename van de populatie wilde katten. Verwilderde katten leven in slechte omstandigheden, en sterven vaak jong aan ziekte of verwondingen. Als u niet zeker weet wat de beste leeftijd is om uw Maine Coon kitten te laten castreren, lees dit artikel meteen!

Zwerven Maine Coons rond?

Sommige buitenkatten verkiezen om meestal in de buurt van hun huis te blijven.

Dus, zwerven Maine Coons ver?

Maine Coons zijn van nature actieve katten en zullen eerder gaan zwerven dan andere kattenrassen.

Maine Coons zijn nieuwsgierige katten die graag de wereld om hen heen verkennen. Als ze naar buiten mogen, zullen ze waarschijnlijk ver en wijd verkennen.

Dit betekent dat buitenlopende Maine Coons meer kans hebben om verder te zwerven dan goed voor hen is, en het risico lopen gewond te raken, aangereden te worden door een auto, of gestolen te worden.

Ontdek meer over de Maine Coon persoonlijkheid en eigenschappen in mijn artikel ‘Maine Coon persoonlijkheidskenmerken‘.

Waarom lopen katten weg van huis?

Zelfs de meest aanhankelijke katten kunnen soms weglopen, maar je moet het niet persoonlijk opvatten.

Er zijn een heleboel verschillende redenen waarom katten van huis weg kunnen lopen:

 • Weggejaagd: Veel katten zwerven rond met de bedoeling naar huis terug te keren, maar worden verjaagd door een andere kat of een wild dier. Zij zullen weglopen uit zelfverdediging, maar als zij eenmaal veilig zijn, zijn zij te ver om de weg terug naar huis te vinden.
 • Nieuwsgierigheid: Maine Coons staan vooral bekend om hun nieuwsgierigheid en liefde voor verrijking. Nieuwe geuren, bezienswaardigheden en geluiden kunnen een kat afleiden en ver weg van huis brengen. Hoewel veel katten uitstekend de weg naar huis kunnen vinden, kunnen ze, als ze te ver afdwalen, uiteindelijk verdwalen of vast komen te zitten.
 • Paren: Onvaste katten hebben een sterk, natuurlijk instinct om zich voort te planten, en hebben de neiging om te zwerven op zoek naar een partner. Veel katten hebben ook meerdere seksuele partners, wat betekent dat ze ver en wijd kunnen zwerven op zoek naar nieuwe partners.
 • Finding Another Home: Veel buitenkatten voelen zich op hun gemak bij andere mensen, en kunnen zelfs een tweede leven leiden, weg van u! Helaas kunnen sommige katten ervoor kiezen om zich permanent op een andere plaats te vestigen.
 • Verwonding of Ziekte: Katten zijn uiterst kwetsbaar wanneer ze gewond of ziek zijn, dus hun beste instinct is zich te verstoppen en zich gedeisd te houden totdat ze beter zijn. Dit betekent dat als uw kat ziek of gewond wordt terwijl hij buiten is, hij weg kan rennen en zich op een compleet andere plaats kan verstoppen. Dit is vooral gevaarlijk als uw kat niet in staat is om zelf over zijn ziekte of verwonding heen te komen.
 • Jagen: Maine Coons zijn deskundige jagers, maar dit kan soms een nadeel zijn als het buitenkatten zijn. Ze kunnen een verleidelijke geur volgen en uiteindelijk ver van huis gaan jagen. Niet alleen is de kans kleiner dat ze naar huis terugkeren voor het avondeten als ze vol zitten, maar ze kunnen ook verdwalen na een verre omzwerving.

Komen katten terug nadat ze zijn weggelopen?

Veel buitenkatten zwerven overdag rond, maar komen ’s nachts weer naar huis.

Soms zijn zelfs binnenkatten in staat om weg te lopen als een deur of raam open wordt gelaten.

Veel katten kiezen ervoor om terug naar huis te komen, maar een kat die te ver is afgedwaald, is misschien niet in staat om uit zichzelf terug te keren.

Mijn Maine Coon is weggelopen – Wat nu?

Je kat verliezen is de ergste nachtmerrie van elke eigenaar, maar het kan zelfs in de beste omstandigheden gebeuren.

Als u uw kat kwijtraakt, is het belangrijk om een plan te hebben om hem weer veilig thuis te krijgen.

Hier zijn enkele stappen die u moet nemen om uw kat te lokaliseren en weer thuis te brengen:

 • Bevriend uw buren: Als je een buitenkat hebt, is het een goed idee om je buren te leren kennen. Zij zullen uw eerste bron zijn als uw kat vermist raakt, omdat zij iets gezien of opgemerkt kunnen hebben wat u niet gezien of opgemerkt heeft. U wilt tenslotte niet de hele middag bezig zijn met het zoeken naar uw kat als deze de hele tijd in de achtertuin van uw buren was!
 • Zoek in de schemering en de dageraad: Katten zijn crepusculair, wat betekent dat ze het meest actief zijn tijdens de schemering en de dageraad. Dit zijn de beste uren om uw kat te gaan zoeken, omdat de kans groot is dat uw kat zich overdag en ’s nachts verstopt en slaapt. Lees meer op ‘Zijn Maine Coons nachtdieren?‘.
 • Maak een poster: Zorg ervoor dat je veel foto’s van je kat hebt. Gebruik een foto die gemakkelijk te identificeren is, en maak verschillende gelamineerde posters om in uw buurt op te hangen. Zorg ervoor dat u uw naam en telefoonnummer vermeldt, en u zou kunnen overwegen om een beloning toe te voegen voor meer stimulans.
 • Bel lokale opvangcentra: Bel alle plaatselijke opvangcentra en geef een gedetailleerde beschrijving van uw kat, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden voor binnenkomende katjes die aan de beschrijving van uw huisdier voldoen! Je kunt ook posters meenemen en deze ophangen in de plaatselijke asielen, zodat het personeel een foto heeft om naar te verwijzen.
 • Bel lokale kranten en radiozenders: Uw lokale kranten en radiostations zullen u waarschijnlijk meer dan graag helpen uw kat te lokaliseren. Veel stations zullen een korte advertentie plaatsen over uw verloren kat, wat kan helpen het aantal mensen dat een oogje in het zeil houdt voor uw huisdier te vergroten.
 • Zet eten buiten: Als u vermoedt dat uw kat zich in het zicht verstopt, roep uw kat dan tijdens etenstijd en rammel buiten met de voerbak. Hoewel dit misschien niet altijd werkt, kan het zeker helpen!
 • Zet een val: Doe het favoriete voer of de traktaties van je kat in een stalen val en zet die in de buurt van je huis. Terwijl u misschien andere dieren vangt, inclusief stinkdieren, wasberen, of andere plaatselijke katten, is er ook een kans dat u uw huisdier vangt!
 • Werk buiten: Breng zo veel mogelijk tijd buiten door om de kans op het vinden van uw kat te vergroten. Tuinieren, werken vanaf uw veranda, en zelfs buiten eten kan u allemaal helpen om uw kat in de gaten te houden.

Hoe kat niet verloren te laten lopen

Als u vastbesloten bent om een buitenkat te hebben, of gewoon bezorgd bent dat uw binnenkat zou kunnen weglopen, dan moet u extra voorzorgsmaatregelen nemen zodat uw kat niet verdwaalt.

Hier zijn enkele methoden die je kunt gebruiken om te voorkomen dat je kat vermist raakt (bron 1):

 • Identificeer het halsbandje van uw kat: Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat de halsband van je kat een ID-tag heeft. Dit moet op zijn minst uw telefoonnummer bevatten. Maar al te vaak vinden goedwillende mensen een “verloren” kat en besluiten deze in huis te nemen, zonder te weten dat de kat eigenlijk aan iemand anders toebehoort! Een ID-tag is een waterdichte manier om ervoor te zorgen dat, mocht uw kat door iemand anders worden gevonden, hij veilig bij u kan worden teruggebracht. Hier is een goede ID-tag voor uw katverkocht via Amazon.
 • Houd Uw Kat Binnen: De zekerste manier om te voorkomen dat uw kat vermist raakt, is hem binnen te houden. Hoewel niet alle buitenkatten zullen verdwalen, lopen zij een veel groter risico om vermist te raken, of zelfs gewond of gedood te worden. Natuurlijk kunnen binnenkatten nog steeds ontsnappen als een deur te lang openstaat, of als ze zich door een open raam weten te wurmen. Maar over het algemeen zijn binnenkatten oneindig veel veiliger dan buitenkatten. Koop een van deze grote kattentorens, om ze binnenshuis te vermaken.
 • Microchip: Het krijgen van een microchip is een belangrijke stap om er zeker van te zijn dat u uw kat kunt herplaatsen. Microchips kunnen worden gelezen door dierenartsen en dierenasiels, zodat uw kat, mocht hij ergens anders opduiken, veilig naar zijn eigenaar kan worden teruggebracht. Microchips bevatten uw naam, telefoonnummer en adres.
 • Tracker Halsband: Als uw kat vaak naar buiten gaat, maar u zich zorgen maakt dat hij te ver afdwaalt, dan kunt u misschien beter een tracker halsband aanschaffen. U kunt een GPS of een Bluetooth tracker kopen, en beide apparaten kunnen gebruikt worden om uw kat in real time te lokaliseren! Ik hou van de onbeperkt bereik op deze GPS-huisdier tracker (verkocht op Amazon), omdat het me geruststelt dat onze kat nooit verloren zal lopen.
 • Spay en Neuter: Een veel voorkomende reden waarom katten weglopen is omdat ze een sterk verlangen hebben om te paren. Soms zal een krolse kat haar natuurlijke instincten volgen, en ervoor kiezen om een partner na te jagen in plaats van veilig naar huis terug te keren. Het steriliseren en castreren van uw kat is een belangrijke stap om te voorkomen dat uw kat wegloopt. Bovendien is het het meest verantwoord om een buitenkat te steriliseren of te castreren, omdat een niet-gecastreerde kat zeker zal bijdragen aan de populatie van wilde katten.
 • Beveilig uw huis: Als u een binnenkat heeft waarvan u bang bent dat hij ontsnapt, moet u extra maatregelen nemen om te voorkomen dat uw kat het huis verlaat. Zorg ervoor dat al uw ramen voorzien zijn van horren, en laat de deur nooit open staan. Als je van plan bent om in korte tijd veel in en uit het huis te gaan, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, overweeg dan om je kat een tijdje in een aparte kamer op te sluiten.
 • Maak je huis spannend: Maine Coons zijn actieve, intelligente katten die veel meer stimulatie nodig hebben dan normale huiskatten. Ze kunnen zich gemakkelijk vervelen en zelfs destructief worden als ze niet genoeg verrijking hebben om bezig te blijven. Daardoor kunnen ze sneller geneigd zijn om te gaan zwerven of zelfs weg te lopen op zoek naar nieuwe en spannende ervaringen. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u uw Maine Coon binnenshuis voldoende verrijkt. Zorg ervoor dat u een grote kattenboom en een breed scala van duurzaam speelgoed om uw kat te vermaken. Misschien wilt u zelfs planken laten installeren zodat uw kat door het huis kan lopen!

Kunnen Maine Coon katten buiten leven?

Sommige eigenaars gaan ervan uit dat de lange, dikke vacht van de Maine Coon hem beschermt tegen zelfs de koudste omstandigheden, en dat deze katten dus 24/7 buiten kunnen leven. Dit is echter niet het geval.

Hoewel Maine Coon’s beter gebouwd zijn voor koud weer, vormen extreme temperaturen nog steeds een groot gevaar voor hen.

Hoewel dit ras ooit in het wild leefde in de staat Maine, hadden ze een veel hoger sterftecijfer als gevolg van gevaren van buitenaf.

Als u wilt dat uw kat veilig en gezond blijft, dan moet u uw kat binnen houden.

Kan ik mijn Maine Coon kat uitlaten?

Je kunt er niet omheen, een kat binnen houden is altijd veiliger dan hem buiten laten rondlopen. Toch zijn er enkele duidelijke voordelen aan het toelaten van een kat buiten.

Maine Coons zijn zeer intelligent en actief, en ze hebben veel verrijking nodig om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Het probleem met uw kat die zich gaat vervelen is dat hij waarschijnlijk destructief wordt.

Lees meer over hoe destructief Maine Coon katten zijn in mijn artikel.

Gelukkig betekent de zeer intelligente aard van de Maine Coon dat ze ook prima geschikt zijn om mee te gaan wandelen.

Veel Maine Coons kunnen worden getraind om aan de lijn en aan een tuigje te lopen, hoewel het het beste is om met de training te beginnen als de kat nog jong is.

Naar buiten gaan op wandelingen is een perfecte manier voor Maine Coons om de wereld te verkennen zonder de mogelijkheid van gevaren zoals weglopen of aangereden worden door een auto.

Als u graag met uw kat gaat wandelen, is dit extra grote kattentuigje het perfecte product voor u. Ik heb veel promoties gezien voor dit soort tuigjes, dus zorg ervoor dat u klik hier om de laatste prijzen voor dit kattentuigje op Amazon te zien.

Dit product is verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten, dus het zal u moeite kosten om hier niet het juiste tuigje voor uw dierbare Maine Coon te vinden.

Hoeveel kosten Maine Coon katten?

Maine Coons zijn zeer populaire katten, en ze zijn niet bepaald goedkoop!

Dit kattenras kan overal tussen de $500 en $2,500 kosten!

Leer meer over de prijzen van dit ras, door mijn artikel te lezen ‘Hoeveel kosten Maine Coon Kittens?.

Hoewel we allemaal onze katten veilig willen houden, maakt het niet uit hoeveel ze kosten, zorgt de hoge Maine Coon Cat prijs ervoor dat veel eigenaren nog voorzichtiger zijn met hun katten.

Hoewel geen enkele individuele kat ooit kan worden vervangen als hij verloren gaat, is het belangrijk om in gedachten te houden dat het financieel niet verstandig is om een kat te verliezen die $2.500 kost.

Kunnen Maine Coons alleen gelaten worden?

Maine Coons zijn zeer aanhankelijke katten die erg gehecht raken aan hun baasjes.

Als uw Maine Coon kat niet aanhankelijk is, maakt u misschien een van deze fouten.

Dit kattenras heeft hoge sociale behoeften, en mag als zodanig niet voor langere tijd alleen worden gelaten.

Dit ras is niet goed geschikt voor een huishouden waarin gezinsleden de hele dag van huis zijn. Lees waarom in mijn artikel ‘Kunnen Maine Coons alleen gelaten worden?‘.

In plaats daarvan gedijen Maine Coons goed in gezinnen waar ten minste één persoon een behoorlijke hoeveelheid tijd in huis doorbrengt, en ze zijn bijzonder goed met baasjes die thuis werken.

Gelukkig kunnen deze sociale katten ook goed overweg met andere katten en zelfs honden. Als je bang bent dat je Maine Coon eenzaam wordt, zou je kunnen overwegen om een tweede metgezel in huis te nemen.

Worden Maine Coon katten gestolen?

De Maine Coon is al een ongelooflijk populair kattenras, en het neemt in de loop der jaren alleen maar in populariteit toe.

Helaas maken de opvallende grote omvang, de vierkante snuit en de lange, leeuwachtige vacht van deze kat een gemakkelijk doelwit voor dieven, die ze vaak voor een hoge prijs zullen verkopen.

Maine Coons die buiten leven, lopen een veel groter risico op diefstal, wat nog een reden is waarom ze het best als binnenkatten worden gehouden.

Bovendien kunnen Maine Coons ook “gestolen” worden zonder dat de dief het doorheeft!

Katten zonder halsband worden vaak aangezien voor zwerfdieren, en goedwillende mensen kunnen ze als huisdier in huis nemen zonder te weten dat ze eigenlijk aan iemand anders toebehoren.

Conclusie

Veel eigenaren vragen zich af, lopen Maine Coon katten weg?

Het is belangrijk om de mogelijke risico’s en gevaren te kennen die aan het bezit van een kat verbonden zijn.

Het houden van een Maine Coon buitenshuis betekent dat uw kat veel meer kans loopt om ziektes op te lopen, gewond te raken of zelfs gedood te worden.

Het is echter belangrijk op te merken dat zelfs binnenkatten in staat zijn weg te rennen als een deur of raam open wordt gelaten.

Het laten steriliseren of castreren van uw kat en het laten inenten van een microchip kan helpen uw kat veilig te houden.

Als u zich nog steeds zorgen maakt over het weglopen van uw kat, dan kunt u overwegen om te investeren in een tracker halsband.

Gerelateerde vragen

Hoe lang leven Maine Coons?

Maine Coons worden beschouwd als gezonde, winterharde katten, en ze worden meestal tussen de 12 en 15 jaar oud.

Kunnen Maine Coons goed overweg met andere katten?

Maine Coons staan bekend als aanhankelijke dieren, en ze kunnen het bijzonder goed vinden met andere katten, en zelfs met honden.

Zijn Maine Coons goede huiskatten?

Ondanks de hoge energie en het natuurlijke jachtinstinct van de Maine Coon, zijn deze zachtaardige katten prima huisdieren, mits ze binnenshuis voldoende worden verrijkt.

Plaats een reactie