Langhaar Vs Maine Coon

Sommige potentiële katteneigenaars hebben het moeilijk om te kiezen tussen een tamme langhaar vs Maine Coon.

Als u op zoek bent om een nieuwe kat in huis te halen, is het belangrijk om een ras te vinden dat past bij uw eigen behoeften en leefsituatie.

Maine Coons zijn grote, raskatten met een lange, dikke vacht. Langhaar huiskatten hebben ook een lange vacht, maar ze zijn niet raszuiver, wat betekent dat hun temperament en fysieke kenmerken meer uiteenlopen dan die van een Maine Coon. Maine Coons daarentegen hebben een uitgesproken reeks persoonlijkheidskenmerken en vachtkleuren, evenals een unieke lichaamsbouw.

Maine Coons en tamme langharen zijn zeer verschillend van elkaar, wat betekent dat de ene misschien meer geschikt is voor uw levensstijl dan de andere.

In dit artikel gaan we een diepgaande vergelijking maken tussen deze twee soorten katten.

Lees verder om uit te vinden of een Maine Coon of een langhaar beter bij jou past!

Langhaar Vs Maine Coon

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk om een tamme langhaar kat te verwarren met een Maine Coon kat, echter, voor het getrainde oog, zijn ze eigenlijk ongelooflijk verschillend.

De Maine Coon is een groot, wild uitziend ras dat in de jaren 1800 werd gedomesticeerd, en sindsdien door rasenthousiastelingen is gefokt en verfijnd.

Maine Coons hebben een lange, dikke vacht, brede poten, en een krachtige, vierkante snuit.

Veel mensen vragen zich af, hoe groot een Maine Coon kat is, en zijn meestal nogal verrast door het antwoord!

Maine Coons zijn het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld, en kunnen tot wel 35 pond wegen! De enorme omvang van de Maine Coon is een van de gemakkelijkste manieren om hem te onderscheiden van de tamme langhaar.

Terwijl Maine Coons een echt kattenras zijn, zijn tamme langharen helemaal geen specifiek kattenras!

In tegenstelling tot honden, zijn raskatten vrij zeldzaam, met de meerderheid van de gedomesticeerde kattenpopulatie die gewoon tamme kortharen of tamme langharen zijn.

Als gevolg daarvan kan het temperament, de lichaamsbouw, en het algemene uiterlijk van tamme langharen sterk variëren (bronnen 1).

Oorsprong

Laten we nu eens nader kijken naar de oorsprong van deze twee katten:

1. Maine Coon Katten

De Maine Coon is een populair ras met een mysterieuze oorsprong.

Sommige personen geloven dat de Maine Coon kat afstamt van de katten van de Vikingen, maar het is het meest waarschijnlijk dat ze het resultaat zijn van het fokken met tamme langharen en andere kattenrassen die overzee naar Amerika kwamen.

Hoe ze ook zijn ontstaan, ze werden voor het eerst ontdekt in het begin van de jaren 1800 in de staat Maine, die berucht is om zijn lange, strenge winters.

De Maine Coons ontwikkelden een lange, dikke pels die de sneeuw kon afstoten, en een sterk jachtinstinct.

Na verloop van tijd werden ze populair bij boeren en zeelieden vanwege hun natuurlijke vermogen om op muizen, ratten en ander ongedierte te jagen.

Van daaruit werden ze nog meer geliefd om hun vriendelijke temperament, en zijn sindsdien een populair kattenras.

Voor meer fascinerende verhalen over de oorsprong van het Maine Coon kattenras, moet u zeker een kijkje nemen in mijn artikel ‘Waar komen Maine Coon katten oorspronkelijk vandaan?‘.

2. Langhaar

De oorsprong van alle huiskatten kan worden herleid tot wilde katten genaamd Felis silvestris lybica.

Tussen 6.000 en 9.000 jaar geleden werden deze katten gedomesticeerd in de Vruchtbare Halve Maan, gelegen over het Midden-Oosten en delen van Afrika.

Toen de vroege mens landbouw en geschreven taal ontwikkelde, kregen wilde katten belangstelling voor ons voedsel en, natuurlijk, voor de muizen en ratten die zich met ons graan voedden.

De mensen hielden tamme langharen in de buurt voor hun nuttige jachtcapaciteiten, die geleidelijk overgingen in domesticatie.

Het proces van het daadwerkelijk selectief fokken van katten vond pas veel later plaats, zodat de meeste gedomesticeerde katten helemaal geen specifiek ras zijn.

In plaats daarvan worden ze gescheiden in twee categorieën op basis van vachtlengte; tamme korthaar katten en tamme langhaar katten (bronnen 1).

Grootte

De meeste mensen hebben wel gehoord van de enorme omvang van de Maine Coon, maar zijn Maine Coons echt zo groot?

Hoewel sommige Maine Coons slechts iets groter zijn dan de gemiddelde kat, zijn veel Maine Coons twee keer zo groot!

Gemiddeld wegen Maine Coons tussen de 8 en 25 pond. Ze meten een lengte van ongeveer 19 tot 40 centimeter en staan op een hoogte tussen 8 en 16 centimeter.

Binnenlandse langharen daarentegen wegen gewoonlijk slechts tussen 8 en 15 pond, terwijl hun lengte gemiddeld ongeveer 18 duim bedraagt, en hun hoogte tussen 8 en 10 duim.

Als de grootte van Maine Coon katten je interesseert, bekijk dan eerst de infographic die ik hieronder heb gemaakt, en klik dan om meer te leren over de Maine Coon Grootte Vergeleken Met Een Normale Kattenmaat.

Bouw en Vorm

Omdat ze raszuiver zijn, hebben Maine Coons een onderscheidende set fysieke kenmerken. Gedomesticeerde langharen, aan de andere kant, kunnen veel variëren in lichaamsbouw en uiterlijk.

Laten we de fysieke kenmerken van deze twee katten eens nader bekijken:

1. Snuit/Chin

Maine Coons hebben krachtige, vierkante snuiten en kinnen.

Langharen kunnen vrijwel elke vorm of grootte van snuit en kin hebben, maar ze zijn meestal evenredig met het gezicht en lopen zachtjes taps toe.

2. Hals

Maine Coons hebben een middelmatig dikke nek die middelmatig lang is, terwijl tamme langharen gewoonlijk een nek van gemiddelde dikte hebben.

3. Vorm van het hoofd

Maine Coons hebben een middelgrote kop en hoge jukbeenderen.

Het hoofd van de tamme langhaar is gewoonlijk meer wigvormig dan dat van een Maine Coon.

4. Neus

Maine Coons hebben middellange neuzen.

In profiel is er een vloeiende curve van het voorhoofd naar de punt van de neus die noch een kenmerkende onderbreking, noch een rechte lijn mag zijn.

Maine Coons hebben gewoonlijk bredere neuzen dan tamme langharen.

5. Oren

Maine Coons hebben vaak oren met pluimpjes of lynxpunten. Ze zijn groot, en ongeveer een oorbreedte van elkaar verwijderd, zonder uitlopende basis.

Binnenlandse langharen hebben meestal kleinere oren zonder oorpluimen.

Hier zijn enkele interessante feiten die u misschien niet wist over de Maine Coon lynx tips.

Of misschien verkiest u te ontdekken of deze majestueuze katachtigen eigenlijk gedeeltelijk lynx zijn:

6. Staart

Maine Coons hebben lange, pluizige staarten die ze gewoonlijk hoog en fier omhoog houden.

De basis van de staart van een Maine Coon is dikker dan die van een tamme langhaar, en hij heeft meestal ook een paar kenmerkende ringen.

Lees de complete gids over de bossige staart van de Maine Coon kat, in mijn artikel ‘Waarom hebben Maine Coons een lange staart?‘.

7. Benen en Poten

Maine Coons hebben gespierde poten en grote, brede poten.

Gedomesticeerde langharen hebben veel kleinere poten, en hun poten zijn meestal niet zo uitgesproken gespierd (bron 1).

8. Groeisnelheid

Door de grote omvang van de Maine Coon, doen deze katten er veel langer over dan de meeste andere katten om hun volle omvang te bereiken.

De meeste Maine Coons doen er ongeveer 3 tot 5 jaar over om volgroeid te raken.

Gedomesticeerde langharen, echter, bereiken typisch hun volledige grootte in slechts twaalf maanden.

9. Bont

Maine Coons hebben een combinatie van lange en halflange pels.

Het grootste deel van de vacht van de Maine Coons is halflang, maar op hun buik is hij veel langer, evenals op hun borst en schouders.

Veel Maine Coons hebben ook teenvachtjes en lynx tip oren.

Om hen te beschermen tegen het koude, besneeuwde klimaat van Maine, hebben Maine Coons een ongelooflijk dikke pels ontwikkeld die half-waterafstotend is.

De vacht van tamme langharen kan variëren in dikte en lengte, maar is meestal dunner dan de vacht van een Maine Coon, en niet zo waterafstotend.

Hun vacht is vaak langer rond hun borst en schouders, maar het creëert niet zo’n duidelijke kraag als bij de Maine Coons (bron 1).

Als je een Maine Coon bezit, dan zal het verzorgen van je dierbare katachtige een belangrijke regelmatige gebeurtenis zijn. Zorg ervoor dat je bent uitgerust voor de uitdaging, door het hebben van deze top 5 Maine Coon kattenborstels in uw kattenverzorgingsdoos.

10. Kleurplaten

Terwijl veel kattenrassen slechts een paar mogelijke vachtkleuren en -patronen hebben, kan de Maine Coon in tientallen verschillende kleur- en patrooncombinaties voorkomen.

Maine Coons kunnen rood, crème, zwart, blauw of wit zijn, en hun vacht kan een patroon hebben in effen, schildpad, calico, tabby, shaded, of bicolor.

Voor een volledige lijst van de 75 verschillende Maine Coon kleurslagen die beschikbaar zijn, lees deze gids.

Aangezien tamme langharen geen specifiek ras zijn, en vaak een gemengde rassenerfenis hebben. Ze kunnen komen in elke mogelijke kleur of patroon, hoewel ze zijn onwaarschijnlijk om te komen in ongelooflijk zeldzaam of ras-specifieke kleuren en patronen.

Persoonlijkheidskenmerken

Verschillende kattenrassen staan bekend om hun verschillende temperamenten, wat vaak een doorslaggevende factor kan zijn bij de keuze tussen twee rassen.

Hier is een diepgaande vergelijking van de persoonlijkheid van een Maine Coon versus de persoonlijkheid van een tamme langhaar.

Sociabiliteit

Maine Coons behoren tot de meest sociale kattenrassen ter wereld!

Ze volgen hun baasjes graag van kamer naar kamer en zijn vriendelijk tegen vreemden.

Dit is waarom Maine Coons volgen hun baasjes overal.

Maine Coons zijn zelden verlegen of teruggetrokken; in plaats daarvan, zijn ze graag in de buurt van actie!

Als het gaat om tamme langharen, echter, is er geen manier om zeker te weten hoe hun persoonlijkheid zal zijn.

Aangezien de tamme langharen niet van een specifiek ras zijn, kunnen zij wild verschillende temperamenten hebben.

Van tamme langharen die tijdens hun kittenjaren worden geadopteerd en van jongs af aan goed worden gesocialiseerd, kan echter worden verwacht dat zij aanhankelijk en sociaal zijn.

Temperament met andere huisdieren

Als je al andere dieren in huis hebt, maak je je misschien zorgen of je nieuwe kat wel goed zal opschieten. Als het om Maine Coons gaat, hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken!

Deze katten zijn niet alleen vriendelijk voor mensen; ze staan erom bekend dat ze goed overweg kunnen met andere katten, en zelfs met honden!

Langharen kunnen meestal goed overweg met andere huisdieren, mits ze zorgvuldig aan elkaar worden voorgesteld.

Dit proces kan wel een paar weken duren, maar uiteindelijk zullen de meeste katten leren om goed met andere huisdieren om te gaan.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat zowel Maine Coons als tamme langharen nog steeds roofdieren zijn, en ze gaan niet zo goed om met vogels, muizen, en andere kleine huisdieren.

Loyaliteit/gezelschap

Als u op zoek bent naar een trouwe kat die u door dik en dun zal bijstaan, dan hoeft u niet verder te zoeken dan de Maine Coon!

Deze katten ontwikkelen een zeer hechte band met hun eigenaars, en er kan altijd op hen gerekend worden voor gezelschap.

Loyaliteit bij tamme langharen kan sterk variëren van kat tot kat, maar vroege socialisatie speelt een belangrijke factor.

U zult ofwel een jong kitten willen adopteren, zodat u het kunt leren u te vertrouwen en van u te houden, of een oudere kat die in het verleden al trouw is geweest.

Speels

Maine Coons zijn een van de meest speelse kattenrassen die er zijn.

Het is zelfs zo dat ze hun hele leven lang een kittenachtige persoonlijkheid behouden!

Deze katten hebben veel speeltijd nodig, evenals veel duurzaam speelgoed en plaatsen om te rennen en te klimmen. Dit zijn mijn favoriete Maine Coon kattenspeeltjes, die de tand des tijds met onze eigen grote Maine Coon hebben doorstaan.

Ik heb mijn lesje snel geleerd, want ons kleine katje was al snel groter dan de standaardformaat krabpaal die ik voor hem had gekocht!

Ik zou daarom eigenaars aanraden een van deze extra grote krabpalen aan te schaffen vanaf het begin.

Binnenlandse langharen zijn meestal niet zo speels als Maine Coons op latere leeftijd, maar omdat deze katten zulke verschillende temperamenten kunnen hebben.

Het is niet onmogelijk om een tamme langhaar te vinden die net zo speels is als een Maine Coon.

Maar gemiddeld hebben tamme langharen ongeveer dertig minuten speeltijd per dag nodig.

Jacht Vaardigheden

Omdat Maine Coons zich op natuurlijke wijze in de staat Maine ontwikkelden, moesten ze voor zichzelf zorgen.

Als gevolg daarvan heeft dit ras uitstekende jachtvaardigheden, en ze waren ooit heel populair op schepen en boerderijen voor het weren van ratten en ongedierte.

De hoge prooidrift van de Maine Coon kat betekent dat ze niet goed samengaan in huishoudens met kleine huisdieren, en als je van plan bent een binnen-/buitenkat te nemen, kun je af en toe een paar “cadeautjes” van je Maine Coon verwachten.

Alle katten zijn natuurlijke roofdieren, dus ook al zijn huiskatten niet zo beroemd om hun jachtvaardigheden als Maine Coons, ze zijn nog steeds experts in het jagen op vogels, muizen, en meer.

Territorial

Maine Coons worden over het algemeen beschouwd als relaxte, vriendelijke katten, en ze zijn zelden agressief of territoriaal.

Binnenlandse langharen zijn gewoonlijk ook niet territoriaal.

Katten met een stressvol verleden, of katten die niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn, hebben echter veel meer kans om territoriaal te zijn.

Als je niet zeker weet wanneer je je Maine Coon kitten moet laten steriliseren, lees deze gids.

Persoonlijkheid Als Kittens

Als je een langhaar huiskitten en een Maine Coon kitten met elkaar vergelijkt, zul je misschien verbaasd zijn te ontdekken dat ze behoorlijk op elkaar lijken!

Hoewel Maine Coons over het algemeen intelligenter zijn, zijn de meeste kittens erg speels, nieuwsgierig en energiek.

Gezinsvriendelijk

Als u in een huishouden leeft met andere huisdieren of kinderen, dan zult u een kat willen die goed past bij uw levensstijl.

De Maine Coon wordt algemeen beschouwd als een van de beste kattenrassen voor gezinnen die er zijn.

Hoewel de Maine Coon groot mag zijn, zijn deze katten ongelooflijk zachtaardig en sociaal. Ze zijn bijzonder goed met kinderen, en ze schieten zelfs goed op met andere katten, en ook met honden!

Langharen hebben echter geen uitgesproken persoonlijkheidskenmerken, dus hoewel sommige langharen goed geschikt zijn voor een leven met een groot gezin, zijn ze dat niet allemaal.

Als u een tamme langhaar voor uw gezin wilt, dan kunt u het beste een volwassen exemplaar in een asiel zoeken, zodat u kunt beoordelen of zijn persoonlijkheid en behoeften goed bij uw eigen gezin passen.

Intelligentie

Maine Coons behoren tot de slimste kattenrassen die er zijn.

Lees mijn artikel om de top 10 redenen te ontdekken waarom deze zachtaardige reuzen een van de slimste katachtigen zijn.

De Maine Coon kat is beroemd omdat hij kunstjes kan leren, en velen spelen zelfs apporteren!

Hun intelligentie betekent dat ze meer stimulatie nodig hebben dan de gemiddelde kat, maar ze maken dit goed met hun onwaarschijnlijke slimheid.

Zoals met de meeste andere aspecten van dit soort kat, kan de intelligentie van een tamme langhaar sterk variëren.

De meeste tamme langharen zullen een gemiddelde intelligentie hebben, maar ze kunnen ongelooflijk intelligent zijn, of… niet zo veel.

De meest intelligente van de tamme langharen kan worden opgeleid om kunstjes te doen, maar het is veel minder gebruikelijk dan bij Maine Coons.

Vocality

Als het op vocaliteit aankomt, zijn tamme langharen zo gemiddeld als het maar kan.

Sommige tamme langharen “praten” helemaal niet, terwijl anderen een storm van jewelste miauwen!

De gemiddelde kat miauwt echter als hij iets wil, zoals eten of aandacht.

Maine Coons, echter, zijn ongewoon. In plaats van te miauwen, hebben deze katten de neiging te “tsjirpen” of te “trillen”. Ze kunnen ook heel spraakzaam zijn, en ze staan erom bekend dat ze veel “gesprekken” voeren met hun baasjes!

Als je niet zeker weet hoe een Maine Coon klinkt, bekijk dan deze korte video van onze mannetjes Maine Coon die met zijn baasje praat:

Praten Maine Coons veel?

Gezondheid

Gezondheid is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een kat.

Maine Coons worden beschouwd als stevige, gezonde katten in vergelijking met andere raskatten, maar gemengde rassen zijn van nature gezonder dan raskatten. Dit komt omdat raskatten gefokt worden uit een kleinere poel van katten, wat resulteert in minder genetische diversiteit, en waardoor de kans op erfelijke ziektes toeneemt.

Hier volgen enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Maine Coon katten:

Spinale Musculaire Atrofie, ook bekend als SMA, is een erfelijke aandoening die atrofie veroorzaakt van de spieren aan de basis van de wervelkolom van een kat.

Deze aandoening begint op jonge leeftijd en resulteert in zwakte in de achterste ledematen en een vreemde houding.

Naarmate de aandoening verergert, zal de kat uiteindelijk het grootste deel van zijn beweeglijkheid in zijn achterpoten verliezen en niet meer kunnen rennen of springen.

Klik hier voor meer informatie.

Heupdysplasie wordt veroorzaakt door een misvormd dijbeengewricht, dat dan tegen het bekken van de kat schuurt.

Het constante knarsen slijt het bot af, wat uiteindelijk resulteert in losheid en pijn.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

  • Polycystic Kidney Disease

Polycysteuze nierziekte is een erfelijke aandoening waarbij zich cysten vormen in de nieren van de kat.

Soms leidt deze aandoening niet tot merkbare problemen, maar het kan soms leiden tot nierfalen en de dood.

Kijk uit voor deze tekenen en symptomen.

  • Hypertrofische Cardiomyopathie

Hypertrofische cardiomyopathie is een genetische hartaandoening die de wanden van het hart van uw kat geleidelijk verdikt en uiteindelijk tot de dood leidt.

Gelukkig kunnen Maine Coons genetisch getest worden op hypertrofische cardiomyopathie, zodat gerenommeerde fokkers geen katten met deze aandoening zullen fokken.

Voor meer details, lees dit artikel.

Ook al zijn tamme langharen gezonder dan Maine Coons, ze zijn nog steeds vatbaar voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen gevonden bij tamme langharen (bronnen 1,2):

  • Hyperthyreoïdie: Hyperthyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier slecht functioneert, wat leidt tot een verhoogde stofwisseling die overmatig eten en gewichtsverlies veroorzaakt.
  • Feline Lower Urinary Tract Disease: Ook bekend als FLUTD, feline lower urinary tract disease, is een aandoening die pijn, bloedingen en ontstekingen in de blaas veroorzaakt.
  • Diabetes: Diabetes is een aandoening die vaak voorkomt bij zwaarlijvige katten, katten die weinig beweging krijgen, en oudere katten. Katten met suikerziekte vertonen tekenen van toegenomen dorst, evenals vaker urineren.

Bewegingsbehoeften

Net als mensen hebben alle katten beweging nodig om een gezond gewicht te behouden, gestimuleerd te blijven, en een goede gezondheid van het hart te bevorderen.

De Maine Coon is een robuust, atletisch ras dat graag klimt. Ze hebben minstens dertig minuten beweging per dag nodig, evenals voldoende duurzaam, interactief speelgoed en plaatsen om te klimmen.

Langharen zijn over het algemeen minder atletisch dan Maine Coons, en sommige hebben misschien maar twintig minuten beweging per dag nodig.

Toch is dertig minuten per dag voor een tamme langhaar optimaal, omdat het uw kat ook meer tijd geeft om een band met u op te bouwen.

Maine Coons zijn beroemd om hun liefde voor klimmen, maar zelfs de meeste tamme langharen waarderen plaatsen om te klimmen, ook.

Een extra grote kattenboom of speciale planken aan de muur bieden een goede gelegenheid voor beweging, en geven uw kat ook een plek om naartoe te gaan als hij tijd voor zichzelf wil.

Kosten

Tenzij je een van de gelukkigen bent die toevallig een zwervende Maine Coon vindt, zul je er een moeten kopen bij een fokker.

Maine Coons duiken zelden op in asielen, en als ze opduiken, zijn ze een van de eersten die geadopteerd worden!

Als je op zoek bent naar langhaar Maine Coon kittens die te koop zijn, kun je verwachten dat een gerenommeerde fokker tussen de $400 en $2500 rekent.

De tamme langhaar, echter, is veel goedkoper!

De meeste langharige katten in asielen zijn tamme langharen, en je hoeft slechts ongeveer $50 tot $200 te betalen, afhankelijk van het asiel. Senior katten worden meestal met korting aangeboden, terwijl kittens wat extra kunnen kosten, afhankelijk van de vraag.

Als je echter een tamme langhaar bij een fokker koopt, kun je verwachten dat je tussen de $100 en $500 betaalt (bron 1).

Levensduur

Maine Coons zijn stevige, gezonde katten die meestal tussen de 12 en 15 jaar oud kunnen worden.

Ondertussen varieert de gemiddelde levensduur van een tamme langhaar tussen de 12 en 18 jaar.

Verzorging van een Maine Coon Vs tamme langhaar

Maine Coons en tamme langharen moeten op vrijwel dezelfde manier worden verzorgd.

Beide katten hebben een dieet van hoge kwaliteit nodig dat veel eiwitten bevat, een matige hoeveelheid vet, en een minimale hoeveelheid koolhydraten.

Dit zijn mijn favoriete droge kattenvoer voor onze Maine Coon kat.

Als het op verzorging aankomt, moeten zowel Maine Coons als langharen minstens twee keer per week geborsteld worden, en vaker tijdens de ruiperiode.

Omdat Maine Coons vaak langere plukken vacht op hun poten en andere plaatsen hebben, kan het nodig zijn hun vacht extra te trimmen om de hygiëne te handhaven.

Noch Maine Coons, noch langharen hebben een bad nodig, tenzij ze letterlijk onder het vuil zitten, maar als uw kat het prettig vindt om in bad te gaan, is het een uitstekende manier om uw kat schoon te houden.

Hier zijn een paar tips om uw Maine Coon kat schoon te houden.

Zowel Maine Coons als langharen moeten hun klauwen elke drie tot vier weken laten trimmen.

U moet ook hun tanden dagelijks poetsen, en af en toe hun oren schoonmaken met een vochtige doek.

Kosten van het Bezitten van een Maine Coon Vs Domestic Longhair

In het algemeen hebben Maine Coons en tamme langharen dezelfde zorg en middelen nodig.

Maine Coons zijn echter iets duurder in de verzorging, omdat hun extra grote formaat betekent dat eigenaars meer geld moeten uitgeven aan krabpalen, bedden en bomen die op hen passen.

Maine Coons zijn ook onstuimiger en speelser, dus ze hebben meer duurzaam, interactief speelgoed nodig, evenals grotere krabpalen en klimgebieden om ze bezig te houden.

Hun grote formaat en grotere energie betekenen dat Maine Coons ook meer moeten eten, dus je zult uiteindelijk meer uitgeven aan voedsel.

Binnenlandse Langhaar Maine Coon Mix

Een kat die zowel Maine Coon als tamme langhaar voorouders heeft, wordt beschouwd als een tamme langhaar Maine Coon mix.

U kunt verwachten dat dit gemengde ras lang haar heeft, en het kan een aantal van de gemeenschappelijke Maine Coon eigenschappen erven, zoals grote afmetingen, een speels, vriendelijk temperament, en een onderscheidende “chirp” of “triller” in plaats van een miauw.

Als het op mixen aankomt, weet je echter nooit wat je krijgt! Je kat zou het meest op een Maine Coon kunnen lijken, of hij zou enkele van de meer gevarieerde eigenschappen van een langhaar kunnen hebben.

Zijn alle langharige katten Maine Coons?

Maine Coons zijn beroemd om hun lange vacht, maar veel mensen denken ten onrechte dat alle langharige katten Maine Coons zijn, terwijl dit in feite helemaal niet waar is.

Maine Coons zijn ongelooflijk zeldzaam, en de meeste langharige katten zijn ofwel tamme langharen of een ander langharig kattenras.

Nu, niet alle langharige katten zijn Maine Coons, maar hebben alle Maine Coon katten lang haar? Ja!

Een langharige Maine Coon kat is standaard, tenzij het een gemengd ras is dat toevallig een korte vacht heeft.

Ik kreeg ooit de vraag of Maine Coons een korte vacht kunnen hebben. Ik vond dit een fascinerende vraag, dus heb ik het onderwerp grondig onderzocht.

Dit is wat ik gevonden heb.

Conclusie

Als je een keuze moet maken tussen een langhaar kat en een Maine Coon kat, zijn er een heleboel verschillende eigenschappen om te overwegen.

Omdat Maine Coons raszuiver zijn, hebben ze meer onderscheidende fysieke en temperamentvolle kenmerken.

Gedomesticeerde langharen, aan de andere kant, zijn meer een gemengde zak.

Beide soorten katten kunnen prachtige huisdieren zijn, dus het gaat erom het soort kat te vinden dat het beste bij uw woonsituatie past!

Langhaar vs Perzisch

Zowel langhaar als Perzische katten hebben een lange vacht, maar Perzen zijn raskatten met een kalm, vredig temperament, terwijl langharen totaal verschillende persoonlijkheden kunnen hebben.

Binnenlandse halflangharige kat vs. langharige

Binnenlandse halflangharen hebben een iets kortere vacht dan binnenlandse langharen, maar verder zijn ze allebei vrij gelijkaardig in die zin dat ze sterk kunnen variëren in fysiek voorkomen en persoonlijkheid.

Maine Coonmanx

Een Maine Coon gemengd met een Manx kat kan soms bekend staan als een Maine Coonmanx. Maine Coonmanxen kunnen eigenschappen van beide rassen erven.

Plaats een reactie