Kunnen Maine Coons melk drinken?

Films en TV shows hebben altijd laten zien dat katten van melk houden, maar kunnen Maine Coons ook melk drinken?

Immers, alleen omdat uw kat een bepaald soort voedsel een heerlijke traktatie vindt, betekent niet dat het ook daadwerkelijk gezond is voor uw kat!

Melk is slecht voor katten omdat ze het enzym lactase niet bij zich dragen, dat wordt gebruikt om de lactose in melk te verteren. Dit kan indigestie, diarree, en overgeven veroorzaken. Bovendien bevat koemelk geen voedingsstoffen die essentieel zijn voor de voeding van een kat, en bevat het in plaats daarvan veel vet en suiker.

Melk wordt niet beschouwd als een gezonde traktatie voor katten, maar er zijn genoeg andere voedingsmiddelen waar uw Maine Coon dol op zal zijn!

Lees verder om uit te vinden wat veilig is om aan je kat te geven, en wat niet.

Kunnen Maine Coons melk drinken?

Het is gebruikelijk voor veel eigenaren om zich af te vragen, kunnen Maine Coon Katten melk drinken. Een kat die melk drinkt is immers een trope die vaak voorkomt in de populaire cultuur.

Alleen omdat katten van melk houden, betekent echter niet dat het goed voor hen is; er zijn twee redenen waarom katten geen melk zouden moeten drinken:

1. Lactose-intolerant

De eerste reden waarom katten geen melk zouden moeten drinken is omdat ze lactose-intolerant zijn.

Om de lactose in melk te verteren, heb je een enzym nodig dat lactase heet. Helaas bevat het spijsverteringsstelsel van katten geen lactase, dus leidt het drinken van melk tot indigestie.

In sommige gevallen kan het drinken van melk ervoor zorgen dat uw kat diarree krijgt of moet overgeven, waardoor uw kat uiteindelijk uitgedroogd raakt.

Hoewel melk je kat niet kan doden, is het nog steeds ongelooflijk ongezond.

Verrassend genoeg worden katten echter eigenlijk geboren met het enzym lactase, dat ze gebruiken om als kitten de melk van hun moeder te drinken.

Als ze ouder worden, verliezen ze echter dat enzym en worden ze lactose-intolerant.

2. Melk is vetrijk

Ten tweede is melk erg vetrijk, en laag in andere voedingsstoffen die je kat nodig heeft, zoals eiwitten.

Het drinken van melk kan leiden tot gewichtstoename, en een kat die vol melk zit, eet misschien niet zijn kattenvoer, dat de voedingsstoffen bevat die hij nodig heeft om sterk en gezond te blijven.

Toch is er een levensfase waarin katten eigenlijk moeten overleven.

Het verschil is dat deze melk door hun moeder wordt verstrekt. Kittens drinken melk voor de eerste zes tot acht weken van hun leven voordat ze vast voedsel krijgen.

Wij mensen drinken graag koemelk, die vol zit met voedingsstoffen voor jonge kalveren.

Babykoeien hebben een heel ander voedingsprofiel nodig dan babykatten, die veel eiwitten en een klein aantal koolhydraten nodig hebben.

Als je een kitten koemelk zou geven in plaats van kattenmelk, zou het sterven aan ondervoeding.

Waarom houden katten van melk als ze lactose-intolerant zijn?

Als katten lactose-intolerant zijn, waarom houden katten dan van melk?

De huiskatten die we vandaag de dag kennen en liefhebben, zijn oorspronkelijk geëvolueerd in de woestijn, waar ze listig moesten zijn in het vinden van voedsel. Als gevolg daarvan zijn ze ontworpen om vetrijk voedsel te eten, wat voordelig zou zijn geweest in de droge, barre woestijn.

Om meer te weten te komen over waar het Maine Coon kattenras vandaan komt, bekijk dan mijn artikel ‘Waar komen Maine Coons vandaan?‘.

Melk is zeer vetrijk, dus uw kat zal het natuurlijk graag drinken.

Maar omdat uw kat al het voedsel krijgt dat hij nodig heeft, en niet langer hoeft te worstelen om voedsel te vinden zoals zijn voorouders in de woestijn, heeft hij geen behoefte aan melk.

In feite zal het drinken van melk waarschijnlijk niet alleen leiden tot indigestie, maar het zal ook leiden tot ongezonde hoeveelheden gewichtstoename (bron 1).

Kunnen katten lactosevrije melk drinken?

Aangezien lactose leidt tot indigestie bij katten, kan uw kat met lactosevrije melk van deze traktatie genieten zonder zich zorgen te maken over een maagklachten.

Dit betekent echter niet dat het nog steeds een goed idee is om je kat melk te geven.

Lactosevrije melk is nog steeds vetrijken ontbreekt het aan de andere belangrijke voedingsstoffen die uw kat nodig heeft.

Al met al is melk ongezond en onnodig voor katten.

Als u uw kat wilt trakteren, houd het dan bij traktaties die speciaal voor katten zijn ontworpen.

Is melk goed voor oudere katten?

Melk is ook niet goed voor oudere katten. Sterker nog, het is zelfs gevaarlijker!

Senior katten zijn een stuk fragieler dan jongere katten, en het drinken van melk kan ernstige problemen veroorzaken.

Diarree en braken die veroorzaakt kunnen worden door het drinken van melk kan uw kat ernstig uitdrogen, wat vooral gevaarlijk kan zijn voor een senior kat, vooral als die kat nog andere onderliggende gezondheidsaandoeningen heeft.

Wat te doen als uw kat melk drinkt

Als je kat er per ongeluk in slaagt om wat melk te drinken, maak je dan geen zorgen.

Hoewel het waarschijnlijk zal leiden tot indigestie, zal het je kat niet doden.

Je moet er echter wel voor zorgen dat je de melk onmiddellijk bij je kat weghaalt, zodat hij niet meer kan drinken.

Het is belangrijk om uw kat vervolgens de komende uren in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat hij niet te ziek wordt.

Als uw kat gedurende lange tijd niet kan stoppen met braken of diarree overgeeft, breng hem dan meteen naar de dierenarts.

Houd er rekening mee dat dit uiterst zeldzaam is in het geval van het drinken van melk, dus u zult zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen hoeven te maken.

Mijn Kat Wil Alleen Melk Drinken

Als u uw kat regelmatig melk gaf voordat u leerde dat melk eigenlijk een probleem was, hebt u uw kat misschien onbedoeld geleerd melk te verkiezen boven water.

Helaas kan het helemaal wegnemen van melk van je kat desastreuze gevolgen hebben.

De beste methode om je kat van melk af te helpen is om het over een periode van enkele weken te verdunnen.

Begin met slechts een klein beetje water, en verhoog dan geleidelijk de hoeveelheid water die je erdoor mengt totdat je kat alleen nog maar water drinkt (bron 1).

Hoeveel water drinken katten per dag?

Katten hebben ongeveer 3,5 tot 4,5 ounces water nodig voor elke vijf pond lichaamsgewicht.

Met een gemiddelde kat die ongeveer 10 pond weegt, hebben de meeste katten ongeveer 7 tot 9 ounces water per dag nodig (bron 1).

Aangezien Maine Coons over het algemeen zwaarder zijn, met een gewicht tussen de 10 en 25 pond, hebben zij gemiddeld meer water nodig.

Wanneer katten natvoer eten, hebben ze echter minder water nodig, omdat ze al een bepaalde hoeveelheid water uit hun voer krijgen.

Zorg ervoor dat uw Maine Coon kat altijd toegang heeft tot vers, schoon water.

Veel katten geven ook de voorkeur aan stromend water, dus je zou kunnen overwegen om te investeren in een kleine fontein in plaats van de gebruikelijke waterbak.

Dit is onze Maine Coons favoriete katten water fontein. Als u geïnteresseerd bent om een kijkje te nemen, vindt u het beschikbaar op Amazon.

Veel eigenaren zijn verbaasd te ontdekken dat hun Maine Coon kat niet alleen LIKE water, ze LOVE water!!!

Dit geldt zeker voor onze Maine Coon kater die het heerlijk vindt om het water van zijn fontein af te kloppen en buiten te gaan zitten bij hevige onweersbuien!!!

Dus waarom is dit specifieke kattenras zo geobsedeerd door water?

Als dit een vraag is die je je hebt afgevraagd, waarom lees je dan niet mijn artikel ‘Waarom houden Maine Coon katten van water?‘.

Wat eten Maine Coons?

Het Maine Coon ras heeft zich op natuurlijke wijze ontwikkeld in de staat Mainewaar zij hun natuurlijke jachtinstincten gebruikten om muizen, ratten en andere prooien te vangen voor voedsel.

Tegenwoordig krijgen de meeste Maine Coons een heel ander dieet, maar het is belangrijk dat het kattenvoer dat u koopt nog steeds dezelfde hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen bevat als ze in het wild zouden eten.

Hier zijn de drie belangrijkste soorten voedsel die je aan je Maine Coon kunt geven:

Droogvoer

Droogvoer is het meest voorkomende type kattenvoer, en een merk van hoge kwaliteit zal alle voedingsstoffen leveren die uw kat nodig heeft.

Het is mogelijk om uw kat alleen een dieet van droogvoer te geven, maar het is niet ideaal.

Het geven van natvoer naast droogvoer geeft uw kat meer verrijking, en zorgt ook voor meer vocht. U moet ook vermijden uw kat alleen droogvoer te geven als hij gevoelig is voor urinewegproblemen.

Natvoer

Natvoer is smaakvoller dan droogvoer, en biedt ook meer vocht voor uw kat.

De meeste katten lijken een duidelijke voorkeur te hebben voor natvoer, dus het is een goed idee om uw Maine Coon een paar keer per week natvoer te geven.

Je moet echter geen dieet geven dat alleen uit natvoer bestaat, omdat dit schadelijk kan zijn voor het gebit van je kat. Geef in plaats daarvan zowel natvoer als droogvoer.

Rauw Voedsel

Een meer gespecialiseerd dieet voor Maine Coon katten is een rauw voedsel dieet.

Hoewel dit dieet duurder kan zijn en aanzienlijk meer tijd kost om te bereiden, kan het verrijkend zijn voor uw Maine Coon om rauw voedsel te eten, dat meer lijkt op wat hij in het wild zou eten.

Hoewel je misschien in de verleiding komt om voor je Maine Coon het goedkoopste voer te kopen dat je in de dierenwinkel kunt vinden, houd er dan rekening mee dat niet al het voer gelijk geschapen is.

Je zult kwalitatief hoogwaardig voer willen vinden dat voldoet aan de dieetvereisten van deze Maine Coon Cat:

Eiwit

Eiwit is het belangrijkste onderdeel van de voeding van een kat. Vooral Maine Coon katten hebben grote hoeveelheden dierlijke eiwitten nodig.

Er zijn elf soorten aminozuren die katten nodig hebben uit eiwitten:

 • Arginine
 • Histidine
 • Isoleucine
 • Ieucine
 • Iysine
 • Methionine
 • Fenylalanine
 • Taurine
 • Threonine
 • Tryptofaan
 • Valine

Vet

Verder hebben katten een matige hoeveelheid vet in hun voeding nodig.

Ze hebben specifiek Omega-3 en Omega-6 vetzuren nodig, die essentieel zijn voor het genezen van wonden, het gezond houden van de huid en vacht van uw kat, en het beheersen van ontstekingen.

Koolhydraten

Katten hebben een geringe hoeveelheid koolhydraten nodig.

Veel goedkope kattenvoeders gebruiken grote hoeveelheden vulstoffen, zoals granen, die veel koolhydraten bevatten.

Hoewel het belangrijk is dat uw kat wat koolhydraten binnenkrijgt, kan te veel koolhydraten leiden tot gewichtstoename en ondervoeding.

Vitaminen

Katten kunnen sommige vitaminen zelf produceren, maar de rest moet in hun dieet worden opgenomen.

De vitaminen die katten nodig hebben zijn:

 • Vitamine A, D, E, K, en B12
 • Thiamine
 • Riboflavine
 • Pantotheenzuur
 • Niacine
 • Pyridoxine
 • Foliumzuur
 • Biotine
 • Choline

Hoogwaardig kattenvoer moet alle vitaminen bevatten die uw kat nodig heeft.

Mineralen

Katten hebben de volgende mineralen nodig in hun dieet:

 • Calcium
 • Fosfor
 • Kalium
 • Natrium
 • Chloride
 • Magnesium
 • IJzer
 • Koper
 • Mangaan
 • Zink
 • Jodium
 • Selenium

Kijk voor kattenvoer dat gelabeld is door de AAFCO, die regelt welke kattenvoeding de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat (bron 1).

Hebben Maine Coons speciaal voer nodig?

Als u zich zorgen maakt over het voldoen aan de voedingsbehoeften van uw kat, vraagt u zich misschien af of Maine Coons normaal kattenvoer kunnen eten.

Over het algemeen is het ideaal voor elke soort kat om een hoogwaardige voeding te hebben die veel eiwitten bevat en een lage hoeveelheid vulstof. Echter, dit is vooral essentieel voor Maine Coons.

Maine Coons groeien drie tot vijf jaar voor ze hun volle omvang bereiken. Als ze op jonge leeftijd niet de juiste voeding krijgen, kan hun groei belemmerd worden.

Deze katten hebben grote hoeveelheden proteïnen nodig om hun enorme omvang bij te houden!

U kunt uw Maine Coon normaal kattenvoer geven, zolang het maar gemaakt is van ingrediënten van hoge kwaliteit.

Sommige eigenaren geven er de voorkeur aan hun dierbare Maine Coon een rauwkost dieet te geven. Hun redenering hiervoor is dat het dieet beter aansluit bij het voedsel dat dit specifieke kattenras in het wild zou hebben gegeten.

Voor meer informatie over dit fascinerende onderwerp, lees mijn artikel:

Maine Coon Rauw Voedsel Dieet‘, of klik op de afbeelding hieronder.

Hoeveel eten Maine Coons?

Het grote formaat van de Maine Coon betekent dat hij veel meer calorieën nodig heeft dan de meeste katten, dus je vraagt je waarschijnlijk af, hoeveel moet ik Maine Coon katten te eten geven?

Gemiddeld heeft een kat tussen de 20 en 35 calorieën per pond lichaamsgewicht nodig, afhankelijk van hoe actief ze zijn.

Volwassen Maine Coons

Aangezien Maine Coons gemiddeld tussen de 10 en 25 pond wegen, kan hun caloriebehoefte elke dag variëren van 200 tot 875 calorieën.

Qua volume hebben de meeste Maine Coons elke dag ongeveer 9 ons natvoer of 3 ons droogvoer nodig.

Maine Coon Kittens

Als je een jongere kat hebt, vraag je je misschien af, hoeveel moet ik mijn Maine Coon kitten te eten geven?

Kittens hebben veel meer voedsel nodig dan oudere katten om consistent te blijven groeien. Omdat ze ongelooflijk actief zijn en in een snel tempo groeien, moet je ze toestaan om zoveel voedsel te eten als ze willen.

In het algemeen kun je je kitten laten eten tot het vol zit.

Maine Coon Rauw Voedsel Dieet

Aangezien Maine Coons ooit gewend waren om in het wild op knaagdieren te jagen, vraag je je waarschijnlijk af of Maine Coons rauw vlees kunnen eten?

Je zult misschien verbaasd zijn te ontdekken dat het eigenlijk veilig is voor Maine Coons om veel soorten rauw vlees te eten, en veel Maine Coon eigenaren geven graag een rauw voedsel dieet.

Het Maine Coon rauwkostdieet vergt veel meer tijd en geduld, omdat u precies moet afmeten hoeveel u in elke maaltijd van uw kat moet opnemen:

 • Eiwit
 • Vet
 • Koolhydraten
 • Vitaminen
 • Mineralen

Als je nieuwsgierig bent naar het voeren van een rauw dieet voor je kat, kun je Maine Coon rauwe voeding recepten vinden voor mensen die al het rekenwerk al hebben gedaan!

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat, hoewel katten gewend zijn om rauw voedsel in het wild te eten, dat niet noodzakelijkerwijs betekent dat rauw voedsel verwerkt door mensen veilig is.

Rauw vlees kan besmet zijn met ziekteverwekkers zoals E. coli en vele andere gevaarlijke dingen, die uw kat gemakkelijk kunnen doden.

Al met al heeft het voeren van een rauwe voeding voor je Maine Coon voordelen, maar het is een zeer persoonlijke keuze en hangt af van hoeveel tijd en geld je beschikbaar hebt.

Kunnen Maine Coons rauwe kip eten?

Technisch gezien, kunnen Maine Coons rauwe kip eten.

Het rauwe vlees dat je in de supermarkt koopt, wordt echter langer bewaard en komt in contact met meer verontreinigende stoffen, waardoor je kat meer kans heeft om ziek te worden van het eten ervan.

Bovendien splinteren rauwe kippenbotjes en kunnen ze vast komen te zitten in de keel van je kat, dus je moet je Maine Coon geen rauwe kip geven als die ook botjes bevat.

Kunnen Maine Coons vis eten?

Het is veilig om uw Maine Coon vis te geven als traktatie, maar houd er eerst rekening mee dat u uw kat, niet elke dag vis te eten moet geven.

Vis is geen goede aanvulling op het eigenlijke kattenvoer:

 • Vis bevat grote hoeveelheden vetzuren
 • Vis bevat niet genoeg vitamine E

Kunnen Manen Coons Tonijn Eten?

Een veel voorkomende vraag die eigenaren stellen is, kunnen Maine Coons tonijn eten?

Tonijn is een favoriet voedsel voor katten, en het is oké in kleine hoeveelheden. Geef uw kat echter alleen ongezouten tonijn in water.

U moet uw kat echter geen tonijn als maaltijd geven, omdat het niet de juiste voedingsstoffen bevat, en uw kat kan aankomen of ondervoed raken.

Tenslotte kunnen grote hoeveelheden tonijn op den duur leiden tot kwikvergiftiging (bron 1).

Kunnen Maine Coons spek eten?

Je kunt je kat beter geen spek geven, omdat dit veel vet, vet en zout bevat.

Je moet je kat nooit vlees of ander voedsel geven dat al gekruid is, want zout en andere smaakmakers kunnen gevaarlijk zijn voor je kat.

Het is prima om je kat af en toe een heel klein beetje spek te voeren, maar het is geen goed idee om er een gewoonte van te maken om je kat tafelrestjes te voeren.

Spek en andere soorten ham zijn ook veel vetter dan de meeste vleessoorten, dus het is beter om je kat in plaats daarvan vis, of gevogelte te voeren (bron 1).

Kunnen Maine Coons Fruit Eten?

Veel fruitsoorten zijn veilig voor Maine Coons om te eten, maar je moet toch vermijden om ze aan je kat te geven.

Dat ze niet giftig zijn, wil nog niet zeggen dat ze goed zijn voor je kat!

Fruit bevat veel suiker en levert geen belangrijke voedingsstoffen voor je kat.

Bovendien zijn er veel soorten fruit, zoals druiven, kersen en citrusvruchten die gevaarlijk of zelfs dodelijk kunnen zijn voor katten!

In plaats van uw kat menselijk voedsel te geven, houdt u het bij kattensnoepjes, die ingrediënten bevatten die eigenlijk goed zijn voor uw kat.

Eten Maine Coons planten?

Als je het soort persoon bent dat veel kamerplanten heeft, maak je je misschien zorgen dat je Maine Coon ze opeet.

Helaas kunnen deze speelse katten bungelende planten heel aanlokkelijk vinden.

Katten zijn eigenlijk eerder geneigd op planten te kauwen omdat ze ze als speelgoed zien, in plaats van te proberen ze als voedsel op te eten.

Hoe dan ook, er zijn veel soorten planten die schadelijk of zelfs dodelijk kunnen zijn voor katten, dus je moet je onderzoek doen en alleen niet-giftige planten houden waar je kat bij kan.

Enkele veel voorkomende planten die gevaarlijk zijn voor katten zijn onder andere (maar is niet beperkt tot):

 • Chrysanten
 • Lelies
 • Pothos
 • Azalea’s
 • Rhododendrons
 • Engelse Klimop
 • Aloe
 • Begonia’s
 • Dieffenbachia

Ondertussen zijn een aantal veel voorkomende kamerplanten die veilig zijn voor katten, waaronder:

 • Spinnenplanten
 • Areca Palmen
 • Bromelia’s
 • Bamboe
 • Afrikaanse viooltjes
 • Echeveria
 • Orchideeën

Bedenk echter wel dat het feit dat sommige planten veilig zijn voor katten, niet betekent dat uw kat veilig is voor uw planten!

Veel katten zullen in potten graven, op bladeren kauwen, of zelfs planten omstoten!

De Maine Coon is een bijzonder onhandige kat die bekend staat om het per ongeluk omstoten van allerlei dingen.

Giftig Voedsel Voor Katten

Helaas is niet al het voedsel waar wij mensen van genieten veilig voor onze katten. Hier is een lijst van voedingsmiddelen die giftig zijn voor katten (bron 1).

 • Chocolade en Cafeïne: Chocolade en cafeïnehoudend voedsel bevatten methylxanthines, een stof die ongelooflijk gevaarlijk is voor katten. Het kan leiden tot braken, diarree, en andere ernstige symptomen die tot de dood kunnen leiden.
 • Alcohol: Omdat katten zo veel kleiner zijn dan mensen, kunnen ze gemakkelijk aan alcoholvergiftiging lijden. Alcoholgebruik kan leiden tot duizeligheid, desoriëntatie en misselijkheid. Te veel alcohol kan uw kat doden.
 • Uien: Uien, knoflook, bieslook en andere aan deze planten verwante planten zijn uiterst gevaarlijk voor katten en honden. Niet alleen kunnen ze bloedarmoede veroorzaken, maar in grote hoeveelheden kunnen ze zelfs de dood tot gevolg hebben.
 • Druiven: Druiven behoren, net als rozijnen, tot het gevaarlijkste voedsel voor katten. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen leiden tot nierfalen.
 • Nachtschades: De nachtschadefamilie is een grote groep planten waartoe aubergines, aardappelen en tomaten behoren. Elk deel van deze planten kan zeer giftig zijn voor katten.
 • En nog veel meer: Dit is geen volledige lijst van voedingsmiddelen die giftig zijn voor katten, want er zijn talloze voedingsmiddelen die gevaarlijk kunnen zijn voor onze katachtige vrienden. Hoewel het goed is om uw kat af en toe tafelresten te geven, moet u altijd eerst onderzoeken of het veilig is voor uw kat om op te eten of niet.

Waar moet ik op letten bij kattenvoer?

Bij het zoeken naar kattenvoer is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten in plaats van naar de prijs.

Hier is waar u op moet letten bij het vinden van een soort voer voor uw Maine Coon:

 • Eiwitrijk: U wilt een voeding kiezen waarvan het eerste ingrediënt een soort eiwit is. Zoek naar een met name genoemde vleesbron, zoals rundvlees, vis, of een soort gevogelte.
 • Matig vet: Zoek naar de vetzuren omega-3 en omega-6, die essentieel zijn voor de voeding van een kat.
 • Laag vulstofgehalte: Goedkoop kattenvoer gebruikt grote hoeveelheden granen, maïs, en andere vulkoolhydraten. Vermijd dit, want deze bevatten alleen maar lege calorieën en zullen leiden tot ondervoeding en gewichtstoename.
 • Vermijd ingrediënten van lage kwaliteit: Vermijd ingrediënten als beendermeel, bijproducten en alles wat het woord “digest” bevat.

Beste Voedsel Voor Maine Coon Kitten

Uw Maine Coon heeft ongeveer een jaar kittenvoer nodig voordat hij overschakelt op volwassen voer.

Alle kittens hebben een enorme hoeveelheid eiwitten en calorieën nodig om goed te kunnen groeien, maar dit geldt in het bijzonder voor de Maine Coon.

De meeste eigenaren kiezen voor zowel natvoer als droogvoer.

Voor droogvoer, enkele van de beste keuzes voor Maine Coon kittens zijn Blue Buffalo Wilderness, Hill’s Science Diet, en Purina One.

Voor natvoer, enkele uitstekende overwegingen zijn Purina Pro Plan, Royal Canin, of Hill’s Science Diet.

Kittens kunnen kieskeurig zijn, dus het is het beste om een paar verschillende voedingen te proberen totdat u iets vindt wat uw kitten lekker vindt. Als uw kat ongeveer een jaar oud is, kunt u hem langzaam laten overschakelen op volwassen voer.

Beste Natvoer Voor Maine Coon Katten

Het kiezen van natvoer is ongelooflijk belangrijk. Hoewel het mogelijk is om je kat alleen droogvoer te geven, is het meestal gezonder om een mix van zowel natvoer als droogvoer te geven.

Weruva Natvoer Zakjes, te vinden op Amazon, is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat hoogwaardige eiwitten als belangrijkste ingrediënten.

Tiny Tiger Pate Beef & Pamp; Poultry Cat Food, te vinden op Chewy, is een graanvrij kattenvoer dat de perfecte hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen voor uw kat bevat.

Tot slot, als je een kat hebt die last heeft van allergieën, is Blue Buffalo Duck &; Potato Cat Food een uitstekende optie, omdat het afziet van veel van de ingrediënten waar katten over het algemeen allergisch voor zijn.

Conclusie

Aangezien katten over het algemeen als melkminnend worden beschouwd, vragen veel eigenaren zich af of Maine Coons melk kunnen drinken.

Maine Coons zijn eigenlijk lactose-intolerant, en de grote hoeveelheid vet die in melk aanwezig is kan leiden tot gewichtstoename.

Door uw Maine Coon op een dieet te houden met grote hoeveelheden eiwit, een matige hoeveelheid vet, en een lage hoeveelheid koolhydraten zal hij goed groeien en vele jaren gezond blijven.

Hoewel je je Maine Coon af en toe menselijk voedsel kunt geven, moet je altijd onderzoek doen om er zeker van te zijn dat het niet giftig is, en voer tafelresten alleen met mate om gewichtstoename te voorkomen.

Gerelateerde vragen

Maine Coon kitten wil niet eten

Als uw kitten weigert te eten, kan dat betekenen dat er iets ernstig mis met hem is. Breng hem onmiddellijk naar de dierenarts om een onderliggende gezondheidstoestand uit te sluiten.

Maine Coon traktaties

Traktaties zijn een essentiële manier om een band op te bouwen met uw kat en zijn perfect gezond als ze met mate worden gegeven. Zoek naar traktaties met een laag vulstofgehalte en een hoog gehalte aan proteïnen.

Plaats een reactie