Kunnen Maine Coons gekookte kip eten?

Katten mogen dan carnivoren zijn, maar kunnen Maine Coons gekookte kip eten?

Veel menselijk voedsel is veilig voor uw kat om te eten, maar dat maakt het niet noodzakelijkerwijs gezond. Dus is kip goed te eten voor Maine Coons, en zo ja, hoe vaak kun je het je kat voeren?

Gekookte kip is volkomen veilig om aan je Maine Coon te voeren, maar het mag geen kruiden zoals knoflook of zout bevatten. Het moet gekookt zijn, en mag geen botten bevatten. De gekookte kip mag echter nooit als vervanging van een maaltijd worden gegeven, maar alleen als traktatie.

Kip is volkomen veilig om uw kat te voeren, maar dat betekent niet dat u het heel vaak moet geven! Het is belangrijk om te leren hoe je de voeding van je kat in balans houdt, vooral als je een Maine Coon hebt.

Lees verder om erachter te komen wat de veiligste manier is om je kat gekookte kip te voeren, en hoe je je Maine Coon een evenwichtige voeding kunt geven.

Kunnen Maine Coons gekookte kip eten?

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld.

Deze katten vinden hun natuurlijke oorsprong in de koude staat Maine, waar ze populair werden vanwege hun vermogen om op ratten en ander ongedierte te jagen.

Leer meer over de oorsprong van deze grote katten, in mijn artikel ‘Waar komen Maine Coon katten vandaan?‘.

In het wild konden Maine Coons overleven van prooien zoals vogels, konijnen, muizen, ratten en andere kleine dieren. Tegenwoordig geven eigenaren Maine Coons echter zorgvuldig samengesteld kattenvoer dat alle eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen bevat die ze nodig hebben.

Omdat Maine Coons zulke grote en actieve katten zijn, hebben ze een grote hoeveelheid eiwitten nodig om gezond te blijven, en ze moeten een minimale hoeveelheid koolhydraten en een matige hoeveelheid vet hebben.

Kunnen katten, aangezien het carnivoren zijn, kip eten? Ja!

Gekookte kip is een geweldige traktatie om je kat af en toe te geven, en er zijn veel redenen waarom het eigenlijk goed is voor je kat.

Hier zijn slechts enkele van die redenen:

 • Het bevat veel proteïne: Eiwit is de belangrijkste voedingsstof voor katten, vooral voor Maine Coons. Elk levend wezen heeft eiwitten nodig voor de ontwikkeling van spieren, energie en het transport van zuurstof in het bloed. Eiwit is vooral belangrijk voor katten omdat het hun vacht helpt groeien en hun zenuwstelsel ondersteunt.
 • Het bevat veel vitamine B6: Kip bevat veel vitamine B6, ook bekend als pyridoxine. Deze vitamine helpt de stofwisseling, het zenuwstelsel en de rode bloedcellen van katten.
 • Het bevat veel andere voedingsstoffen: Kip bevat ook veel zink, koper, ijzer en vitamine B12, die allemaal goed zijn voor katten.

Maar ook al is kip goed voor katten, het moet goed bereid worden om de veiligheid en gezondheid van uw kat te waarborgen.

Te veel kip kan leiden tot ondervoeding, of zelfs te veel van een of meerdere voedingsstoffen aan uw kat geven.

Bovendien kan ondergekookte of bedorven kip ziekte of zelfs de dood veroorzaken (bronnen 1,2,3,4,5).

Hoeveel gekookte kip kan ik mijn kat voeren?

Kip mag nooit meetellen als onderdeel van de gewone maaltijden van uw kat, zoals droogvoer of natvoer. In plaats daarvan moet u kip tellen als een deel van de traktaties van uw kat.

Traktaties mogen slechts ongeveer 20% van het totale dieet van uw kat uitmaken.

In totaal hebben katten tussen de 25 en 35 calorieën per pond lichaamsgewicht nodig.

Een volwassen Maine Coon die ongeveer 15 pond weegt, kan bijvoorbeeld ongeveer 450 calorieën per dag eten. Dit betekent dat ze niet meer dan ongeveer 90 calorieën aan kip per dag mogen eten.

Kat
Gewicht
Kip
Calorieën
(per dag)
15 pond 90
Hoeveel gekookte kip kan ik mijn kat voeren?

Natuurlijk zal de hoeveelheid kip die u uw kat kunt geven sterk variëren, afhankelijk van het individu.

Een kat met overgewicht moet bijvoorbeeld kleinere porties lekkers per dag eten, terwijl een kat met ondergewicht misschien meer dan gemiddeld moet eten. Leeftijd kan ook van invloed zijn op hoeveel uw kat moet eten; kittens hebben veel calorieën nodig om te groeien, terwijl senior katten meestal kleinere hoeveelheden voedsel per dag eten.

Ten slotte kunt u uw kat misschien meer of minder kip voeren op basis van zijn individuele voedingsbehoeften.

Bijvoorbeeld, traktaties voor een diabetische kat mogen slechts ongeveer 10% van hun totale dieet uitmaken, maar kip wordt beschouwd als een geweldig idee voor een traktatie, vanwege het hoge eiwitgehalte en de lage hoeveelheid koolhydraten (bron 1,2).

Kan ik mijn kat elke dag kip voeren?

Katten houden van kip, maar dat betekent niet dat je het elke dag aan je kat moet geven!

Kip moet slechts spaarzaam worden gevoerd als traktatie of aanvulling, en nooit als volledige maaltijd. De kip mag maximaal 20% van de dagelijkse voeding van uw kat uitmaken.

Technisch gezien kunt u uw kat elke dag kip voeren, zolang het niet meer dan 20% van het totale dieet van uw kat uitmaakt.

Het is echter het beste om uw kat een verscheidenheid aan voedsel te geven. Dit biedt verrijking en stimulatie voor uw kat en zorgt ook voor een evenwichtigere voeding.

Hier is een geweldige Maine Coon dieet!

In het algemeen is het het beste om uw kat slechts twee of drie keer per week kip te geven, in plaats van elke dag. Op die manier kan uw kat verschillende voedingsstoffen eten en heeft hij een evenwichtiger dieet.

Dit zal ook voorkomen dat uw kat verveeld raakt van het feit dat hij elke dag hetzelfde eet.

Hoe kip te koken voor katten

De beste manier om kip voor uw kat te bereiden is het te koken.

De reden hiervoor is dat je geen extra vetten zoals boter of olie hoeft te gebruiken, en je kunt het in plaats daarvan koken in water of in kippenbouillon (zolang het geen natrium, knoflook of andere toevoegingen bevat).

1. Vermijd kruiden

Een van de belangrijkste onderdelen van het bereiden van kip voor katten is ervoor te zorgen dat u geen extra kruiden zoals knoflook of zout toevoegt.

In plaats daarvan moet je je kat volledig gewone kip geven.

2. Vermijd botten

Ten tweede, geef uw kat nooit kip met botten erin!

Kippenbotten worden broos als ze gekookt worden, en kunnen versplinteren terwijl uw kat erop kauwt.

Versplinterde botten kunnen scheuren in het spijsverteringsstelsel van uw kat, wat kan leiden tot ernstige verwondingen en zelfs de dood.

3. Mager vlees

U kunt uw kat het beste kipfilet geven, omdat dit het magerste deel van de kip is.

Als u van plan bent dit te doen, zorg er dan voor dat u het vel verwijdert en het vet wegsnijdt voordat u het bereidt, om er zeker van te zijn dat uw kat veel eiwitten en weinig vet en koolhydraten binnenkrijgt.

4. De kip koken!

Leg de kip in een pan met water of bouillon, dek hem af en kook hem op middelhoog vuur voor ongeveer 15 minutenafhankelijk van de grootte en de hoeveelheid.

Zorg ervoor dat de kip minstens 170 graden Fahrenheit bereikt voordat u het aan uw kat geeft.

Wanneer u de kip opensnijdt, moet deze helemaal wit zijn, zonder roze. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën achterblijven die uw kat ziek kunnen maken.

U kunt uw kat kip vers voeren, of u kunt het invriezen voor een leuke, koude traktatie.

Bedenk wel dat gekookte kip maar ongeveer houdbaar is. drie of vier dagen in de koelkast.

U moet uw kat nooit oude of bedorven kip geven, dus zorg ervoor dat u controleert of de kip nog goed is voordat u hem aan uw kat geeft (bron 1).

Het is ook belangrijk om vooral te letten op deze lijst van ‘Belangrijke voedingsmiddelen om uw Maine Coon kat niet te voeren‘, om ervoor te zorgen dat u uw Maine Coon niet per ongeluk vergiftigt.

Op welke leeftijd kunnen kittens gekookte kip eten?

Zodra uw Maine Coon kitten ongeveer 8 weken oud is, zal het volledig gespeend zijn.

Dit betekent dat het veilig is om uw kitten gekookte kip te gaan voeren als hij ongeveer twee maanden oud is.

Aangezien kittens bijzonder gevoelige magen hebben, is het het beste om in het begin slechts zeer kleine porties kip te geven (bron 1).

Kunnen katten kippenbotjes eten?

Ook al eten katten in het wild vaak botten, je moet ze niet aan je huisdier voeren.

Er zijn twee redenen waarom katten geen kippenbotten moeten eten:

1. Ziekteverwekkers

De eerste reden waarom Maine Coons geen kippenbotten zouden moeten eten is dat rauwe kippenbotten ziekteverwekkers kunnen bevatten.

Katten in het wild kunnen rauw vlees eten, maar sinds wij mensen vlees voor langere tijd verpakken en bewaren, is er een grotere kans dat rauw vlees bacteriën bevat, die uw kat ziek kunnen maken of zelfs tot de dood kunnen leiden.

2. Broze botten

Ten tweede zijn gekookte kippenbotten ongelooflijk gevaarlijk voor katten.

Als we kip koken, worden de botten broos en zullen ze eerder versplinteren.

Als uw kat een deel van een kippenbotje inslikt, kan het breken en scheuren in de darmen van uw kat, wat kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood!

Wat te doen als een kat kippenbotjes eet

Het eten van kippenbotjes kan dodelijk zijn voor katten, want ze kunnen versplinteren in het spijsverteringsstelsel van uw kat en scheuren veroorzaken.

Als uw kat kippenbotjes eet, moet onmiddellijk de volgende actie worden ondernomen:

 • Het beste wat u kunt doen is uw dierenarts bellen en uw kat meteen professionele zorg geven.

Als u vermoedt dat uw kat kippenbotjes heeft gegeten, wacht dan nooit tot er symptomen van letsel optreden voordat u contact opneemt met uw dierenarts. Tegen de tijd dat u merkt dat er iets mis is met uw kat, kan het te laat zijn.

Breng uw kat in plaats daarvan zo snel mogelijk naar een dierenarts (bron 1).

Gekookte kip voor katten met diarree

Sommige katten hebben van nature een gevoelige maag, en overschakelen op een nieuw dieet kan leiden tot misselijkheid en diarree.

Stress, intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, en sommige medicijnen kunnen ook leiden tot diarree bij katten.

Als uw kat last heeft van diarree, dan kan gekookte kip het perfecte huismiddeltje zijn!

Gekookte kip voor de maagklachten van een kat is een oud middel, maar het mag alleen gebruikt worden als uw kat milde symptomen van diarree ervaart die niet suggereren dat er iets anders aan de hand is.

Als uw kat bijvoorbeeld ook lusteloos is, koorts heeft, of als hun ontlasting bloed bevat, dan is het tijd om ze meteen naar de dierenarts te brengen!

Als uw kat pas minder dan 48 uur diarree heeft en geen andere verontrustende symptomen lijkt te hebben, dan kunt u uw kat in plaats daarvan gekookte kip met rijst voeren.

Kip en rijst zijn zacht voedsel dat de maagklachten van je kat niet verder zal verergeren. Ze helpen ook om vocht te absorberen, waardoor de ontlasting van je kat steviger wordt.

Ze zijn ook zacht en gemakkelijk te verteren.

Gekookte kip recept (voor katten!)

Meng gelijke hoeveelheden versnipperde, gekookte kip met gekookte witte rijst.

Voer uw kat een kopje van het mengsel per 20 pond lichaamsgewicht in plaats van zijn gewone voer.

U mag dit mengsel maximaal twee dagen voeren, en als de diarree aanhoudt, moet u met uw kat naar de dierenarts (bron 1).

Eten Maine Coons veel?

In vergelijking met andere katten eten de meeste Maine Coons veel voedsel.

Dit komt vooral omdat Maine Coons gemiddeld groter zijn dan de meeste katten.

De gemiddelde kat weegt tussen de 7 en 10 pond, terwijl de meeste Maine Coons naar verwachting tussen de 12 en 25 pond wegen! Lees meer over Maine Coon Vs Normale Kattenmaat in dit artikel dat ik schreef.

Katten hebben dagelijks ongeveer 25 tot 35 calorieën per pond lichaamsgewicht nodig, wat betekent dat de calorie-inname van een Maine Coon kan variëren van 300 tot 875 calorieën per dag, wat een enorm bereik is!

Als u zich zorgen maakt over het te veel of te weinig voeren van uw kat, moet u met uw dierenarts overleggen om er zeker van te zijn dat uw kat de juiste hoeveelheid voedsel krijgt. Dit is vooral belangrijk omdat het Maine Coon kattenras gevoelig is voor overgewicht als het te veel krijgt.

Dit zijn de andere gezondheidsproblemen waar deze grote katten vatbaar voor zijn.

Maine Coons zijn doorgaans ook actiever dan de gemiddelde kat, zodat ze gewoonlijk ongeveer 30 tot 35 calorieën per pond lichaamsgewicht per dag nodig hebben, in plaats van 25.

Als u uw Maine Coon veel beweging geeft, zoals wandelingen aan de lijn en met een tuigje, en veel dagelijkse speeltijd, dan zal uw Maine Coon waarschijnlijk heel wat meer calorieën nodig hebben dan de gemiddelde kat.

Weet u niet zeker hoe u een Maine Coon moet vermaken? … Als dit probleem u bekend in de oren klinkt, zou onze eigen Maine Coon kater van 20 pond u persoonlijk aanraden… deze coole Maine Coon kattenspeeltjes.

Een andere reden dat Maine Coons zo veel eten is dat ze veel tijd besteden aan de groei.

Terwijl de meeste katten met ongeveer één jaar hun volle omvang bereiken, doen Maine Coons er ongeveer drie tot vijf jaar over! Tijdens deze groeiperiode is het bijzonder belangrijk dat uw Maine Coon veel calorieën binnenkrijgt, zodat zijn groei niet wordt belemmerd.

Hebben Maine Coons speciaal voer nodig?

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld, en door hun wilde oorsprong vragen veel eigenaren zich af of ze een speciaal dieet nodig hebben.

Omdat Maine Coons langzaam groeien en het ongeveer drie tot vijf jaar duurt voordat ze hun volle omvang bereiken, en omdat ze zeer actief zijn, hebben ze meer calorieën nodig dan de gemiddelde kat.

In het algemeen vereisen Maine Coons niet per se een speciaal dieet in vergelijking met andere katten, maar het is belangrijker dat je ze voorziet van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen.

Hier zijn de dieetvereisten van een Maine Coon Kat.

 • Hoge hoeveelheden proteïne: Alle katten, maar vooral Maine Coons, hebben grote hoeveelheden eiwitten nodig. Eiwit levert energie, helpt bij de spierontwikkeling, en doet nog veel meer om de gezondheid van uw kat in stand te houden. Wanneer u een voeding voor uw Maine Coon Cat zoekt, kies dan iets waarbij het eerste ingrediënt een genoemde vleesbron is, zoals rundvlees, gevogelte of vis. In totaal zijn er elf verschillende soorten aminozuren die nodig zijn voor uw kat om voldoende eiwitten binnen te krijgen: Arginine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, taurine, threonine, tryptofaan en valine.
 • Matige hoeveelheden vet: Katten hebben de vetzuren omega-3 en omega-6 nodig. Vet levert energie, stelt uw kat in staat bepaalde soorten vitaminen op te nemen, regelt de gezondheid van huid en vacht, geeft structuur aan celwanden, en dient nog veel meer belangrijke functies in het lichaam van uw kat.
 • Lage hoeveelheden koolhydraten: Koolhydraten zijn nog steeds belangrijk voor het dieet van een kat, maar moeten in kleine hoeveelheden worden gevoerd om gewichtstoename en ondervoeding te voorkomen. Kies een voeding die weinig granen, maïs en andere vulkoolhydraten bevat. Houd er rekening mee dat veel goedkope kattenvoerbedrijven koolhydraten als hoofdingrediënt gebruiken, omdat het goedkoper te produceren is en een goede vulstof oplevert. Grote hoeveelheden koolhydraten dienen echter gewoon als lege calorieën, en kunnen leiden tot gewichtstoename en ondervoeding. Zoek een kattenvoer dat granen en koolhydraten bevat als een van de latere ingrediënten, in plaats van een van de eerste ingrediënten.
 • Vitaminen: Ons lichaam is in staat veel vitamines te produceren die nodig zijn voor verschillende lichaamsfuncties. Er zijn echter vitaminen die we niet zelf kunnen aanmaken, dus moeten we ze via ons voedsel binnenkrijgen. Dit geldt ook voor katten. De vitaminen die katten uit hun voeding nodig hebben, zijn vitamine A, D, E en K, maar ook cobalamine, pyridoxine, foliumzuur, pantotheenzuur, riboflavine, thiamine, biotine en choline.
 • Mineralen: Katten hebben ook de volgende mineralen nodig in hun dieet: Kalium, natrium, calcium, fosfor, chloride, magnesium, koper, ijzer, zink, jodium, mangaan en selenium.
 • Droogvoer versus natvoer: Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen droogvoer en natvoer. Droogvoer bevat doorgaans minder calorieën en is beter voor het gebit van uw kat. Natvoer heeft meer smaak en een hoger calorie- en vochtgehalte. Hoewel het mogelijk is om uw kat alleen droogvoer te geven, is het meestal een goed idee om hem ook wat natvoer te geven. De meeste eigenaren geven hun kat dagelijks droogvoer en twee of drie keer per week natvoer.

Als je overweldigd wordt door alle vitaminen en mineralen die je kat in zijn dieet nodig heeft, maak je dan geen zorgen!

De Association of American Feed Control Officials, ook bekend als de AAFCO, heeft zich ook gespecialiseerd in voeding voor huisdieren. Zij hebben veel onderzoek gedaan naar de soorten en hoeveelheden vitaminen en mineralen die nodig zijn voor het dieet van een kat, en geven hun keurmerk aan kattenvoer dat de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat.

Als u een Amerikaans merk kattenvoer zoekt, zoek dan naar het AAFCO-keurmerk om er zeker van te zijn dat uw kat alle juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt! (bron 1,2).

Kunnen Maine Coons normaal kattenvoer eten?

Maine Coons kunnen voedsel eten dat voor normale katten bedoeld is, maar het is belangrijk om kattenvoer van hoge kwaliteit te kopen.

Veel goedkope merken kattenvoer gebruiken veel vulstoffen zoals maïs en andere granen. Deze ingrediënten zijn goedkoper, maar leveren ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën. Ze zijn echter veel hoger in koolhydraten, en leveren daarom niet genoeg eiwitten.

U moet uw Maine Coon kattenvoer van hoge kwaliteit geven, dat gemaakt is met hoge hoeveelheden eiwitten, een matige hoeveelheid vet, en lage hoeveelheden koolhydraten.

Hoewel dit betekent dat het voer van uw kat duurder zal zijn, zal het helpen om een lang leven voor uw harige vriend te garanderen.

Kunnen katten elke kipfilet eten?

We hebben al behandeld dat katten kip kunnen eten, maar je vraagt je misschien af: is het goed om mijn kat kipfilet te voeren?

Gekookte kipfilet (bij voorkeur gekookt) is geweldig om je kat te voeren! Het is het magerste deel van de kip, dus het voorziet je kat van veel eiwitten zonder al te veel vet.

Kunnen katten slechte kip eten?

Katten kunnen misschien gekookte kip eten, maar kunnen katten ook oude kip eten?

Absoluut niet!

Je moet je kat nooit slecht of oud voedsel geven.

Als het om menselijk voedsel gaat, is een goede vuistregel: als je het zelf niet zou eten, moet je het ook niet aan je auto geven!

Gekookte kip blijft maar ongeveer drie of vier dagen in de koelkast, en ongeveer vier maanden in de vriezer.

Zorg ervoor dat u controleert of de kip nog goed is voordat u deze aan uw kat voert, om ziekten te voorkomen.

Kunnen katten kippenhuid eten?

Katten kunnen kippenhuid eten, maar het wordt meestal niet aanbevolen.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom u uw Maine Coon kat geen kippenhuid moet voeren (bron 1):

 • Ten eerste kan de grote hoeveelheid oliën in kippenhuid het moeilijk verteerbaar maken.
 • Ten tweede is kippenhuid vet en voegt het niet veel voeding toe aan het dieet van uw kat.

Kunnen katten gekruide kip eten?

Als het gaat om het voeren van uw kat met kip, is minder meer.

Extra kruiden en specerijen kunnen eigenlijk gevaarlijk zijn voor uw kat!

Enkele van de kruiden die katten niet kunnen eten zijn:

In het algemeen moet u vermijden uw kat kruiden te geven, omdat ze niets toevoegen aan het dieet van uw kat, en slecht kunnen zijn voor uw kat.

Deze andere voedingsmiddelen zijn ook schadelijk voor een Maine coon.

Kunnen katten kippenborst in blik eten?

Kipfilet uit blik is een handige manier om uw kat kip te voeren die al gekookt is.

In veel gevallen bevat ingeblikt vlees echter extra natrium.

Zorg ervoor dat u kipfilet in water uit blik koopt dat geen extra natrium of kruiden bevat (bron 1).

Kunnen katten gebakken kip eten?

Katten mogen nooit gebakken kip eten, omdat het veel vet en natrium bevat.

Blijf bij gewone kip zonder kruiden of bakken!

Kunnen katten kippenbouillon eten?

Het is goed om uw kat kleine hoeveelheden kippenbouillon te voeren, zolang het geen uien, knoflook of natrium bevat.

Sommige mensen vriezen kippenbouillon zelfs in ijsblokjesbakjes in voor een leuke traktatie die uw kat koel houdt op warme zomerdagen (bron 1).

Kunnen katten kipnuggets eten?

Katten kunnen misschien wel kip eten, maar ze zouden geen kipnuggets moeten eten!

Kipnuggets, samen met elk gefrituurd voedsel, zijn gewoon te vet en bevatten veel te veel natrium.

Kan ik mijn Maine Coon rauwe kip voeren?

Het zal je misschien verbazen dat het geen goed idee is om je kat rauwe kip te voeren.

Katten mogen in het wild rauw vlees eten, maar het is eigenlijk niet goed om ze rauw vlees uit de delicatessenwinkel te geven.

Dit komt omdat wij mensen geneigd zijn voedsel veel langer te verpakken en te bewaren dan een kat in het wild zou doen, wat meer mogelijkheden biedt voor bacteriën om te groeien.

Het is belangrijk om kip te koken om alle bacteriën te doden voordat je het aan je kat geeft. Anders kan hij ziek worden en zelfs sterven door een door voedsel overgedragen ziekte.

Als je echter vastbesloten bent om je Maine Coon een rauw voedsel dieet te gaan geven, ben je niet de enige! Een Maine Coon een rauw voedsel dieet geven hoeft niet gevaarlijk te zijn als je de juiste regels en gezondheidsvoorschriften volgt.

Om ervoor te zorgen dat je je Maine Coon niet in gevaar brengt, zorg ervoor dat je mijn artikel over de ‘Best Maine Coon Raw Food Diet‘. Dit is essentieel om uw kostbare grote kat veilig en gezond te houden.

Conclusie

Katten mogen dan carnivoren zijn, maar kunnen Maine Coons gekookte kip eten?

Als het goed bereid is, dan is het volkomen veilig om uw kat gekookte kip te geven. Zorg er alleen voor dat het geen botten, zout of kruiden bevat, en dat het op de juiste temperatuur is gekookt om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen.

Hoewel kip goed is voor katten, omdat het veel eiwitten en verschillende vitaminen en mineralen bevat, mag het nooit worden gegeven ter vervanging van echte maaltijden.

In plaats daarvan moet de kip worden beschouwd als een traktatie en niet meer dan 20% van de dagelijkse voeding van uw kat uitmaken.

Gerelateerde vragen

Zal een Maine Coon kippen doden?

Maine Coons zijn uitstekende jagers met een hoge prooidrift, en als ze toegang hebben tot een kippenhok, dan is het waarschijnlijk dat ze kippen zullen doden.

Kunnen katten suikermaïs eten?

Katten kunnen suikermaïs eten, mits het gekookt is zodat het zacht genoeg is voor uw kat om te eten. Maar omdat maïs veel koolhydraten bevat, moet het slechts af en toe aan uw kat worden gegeven (bron 1).

Kunnen katten bosbessen eten?

Bosbessen zijn veilig voor katten om te eten. Sterker nog, in kleine hoeveelheden zijn het water en de antioxidanten in deze vrucht juist goed voor katten (bron 1).

Eten wasberen gekookte kip?

Wasberen zijn omnivoren, dus ze eten zowel planten als vlees. Deze aaseters kunnen gekookte kip eten en doen dat ook, als ze die te pakken kunnen krijgen.

Plaats een reactie