Kunnen Maine Coon-katten goed overweg met andere katten?

Een Maine Coon is een harig, intelligent en zeer vriendelijk kattenras. Maine Coon katten staan vooral bekend om hun grootte en hun prachtige vacht.

Een grijze maine coon die op een groene weide loopt,

De Maine Coon is een van de top drie populaire katten in de wereld van vandaag.

De Maine Coon is gemakkelijk om bij te zijn, gemakkelijk te verzorgen en nog gemakkelijker om van te houden.

Voor het feit dat de Maine Coon behoorlijk aanpasbaar is en ze lijken overweg te kunnen met veel andere dieren.

Ga naar:

Gezinsvriendelijk

De Maine Coon is een zeer gezinsvriendelijke kat. Hij of zij is super lief en vraagt niet te veel van je aandacht.

Communicatief

De Maine Coon houdt van praten. Het is op zijn eigen speciale manier, maar hij of zij zal zijn punt overbrengen. De Maine Coon gebruikt veel kleine geluiden om je te vertellen wat hij zegt. Klinkt als getjilp, trillers en kleine cheeps.

Iknquisitive Natuur

De Maine Coon is nieuwsgierig naar alles. De Maine Coon houdt ervan om alles te weten over zijn omgeving. Hoe saai een item ook is, de Maine Coon kan er een spel van maken. Veel Maine Coons houden ervan om trucs te leren.

Andere dieren

Met andere katten

De Maine Coon zal in staat zijn om vrienden te maken met andere dieren. Het bereiken van dit punt kan echter een beetje moeilijk zijn en het kan enige tijd duren. Wanneer u besluit om een ander dier in huis te halen, moet u er zeker van zijn dat u uw Maine Coon aan het dier introduceert.

Toegegeven, er kan een ernstige minachting zijn aan beide kanten, maar als je de tijd neemt, en die van hen, langzaam aan elkaar went, kan er een vriendschap en mogelijk een sterke band ontstaan.

De Maine Coon is bijzonder relaxt, sociaal en zachtaardig van aard, dus het is niet waarschijnlijk dat het de Maine Coon zal zijn die het moeilijk heeft met deze nieuwe vriendschap.

Een gedomesticeerde kat van een ander ras, nu is dat een ander verhaal. Al die positieve kenmerken in de Maine Coon zullen niet noodzakelijkerwijs te vinden zijn in de andere rassen.

Zijn Maine Coon Katten Agressief?

Tien stappen

Met andere katten

Er zijn een eenvoudige tien stappen die kunnen worden genomen om integratie van de Maine Coon en een ander gedomesticeerd kattenras te maken om vrienden te worden. Zoals gezegd is het niet mogelijk om de Maine Coon in een kamer te zetten en vervolgens een ander gedomesticeerd kattenras toe te voegen.

Stap één

Stel twee aparte kattenbases in. Met kattenbases bedoel ik gebieden die bij het een of het ander horen. Een gebied dat alleen hun territorium is. Het is het beste om deze twee gebieden gescheiden te houden, zoals in aparte kamers. Binnen elk gebied moeten er:

  • Een kattenmand
  • Een veilige plek, of schuilplaats
  • Voedsel
  • Water
  • Krabpaal
  • Kattenbak

Als eerste stap kunnen de katten beter gescheiden van elkaar worden gehouden. Je kunt elke dag een kleine hoeveelheid tijd nemen en de ene kat rond de gesloten deur van het gebied van de andere kat laten ruiken. Doe dit met beide katten.

Het is duidelijk dat elke kat elkaar kan ruiken, ze zullen weten dat er tekenen zijn van een andere katachtige, ze zullen hem of haar gewoon niet kunnen zien of tijd doorbrengen in elkaars omgeving.

Stap twee

Met andere katten

De integratie van twee katten zal een periode in beslag nemen. Net als bij mensen en andere dieren moeten de katten het tempo bepalen. Open elke dag de deur naar elke kamer. Wanneer een van beide katten klaar is, zullen ze een voorschot nemen.

Stap drie

In de eerste paar dagen wil je de katten gescheiden houden. De volgende dag kon je één deur openen en dan de kat laten snuffelen. Doe hetzelfde voor de andere deur.

Stap vier

Met andere katten

Naar een nieuw huis gebracht worden kan voor elke persoon of dier moeilijk zijn. Het kost wel tijd om te wennen aan een nieuwe omgeving. Beide katten moeten zien dat je bereid bent om ze de tijd te geven.

Deze fase is erg belangrijk. Beide katten moeten wel het gevoel hebben dat ze jouw tijd, jouw liefde en jouw geduld hebben. Wanneer de kat alle goede gevoelens voelt, helpt het hem om zich veilig en geborgen te voelen.

Een punt dat moet worden verduidelijkt, is dat de mens kwantiteits- en quality time moet doorbrengen met de primaire kat, degene die er het eerst was.

Stap vijf

Met andere katten

Introduceer de geur van de andere kat. Omdat katten al een geweldig gevoel van smelting hebbenl, ze hebben de andere kat waarschijnlijk al geroken. Een eenvoudige manier om de anderen de go te laten ruiken, is door de kattenmand uit elke kamer te halen en in de andere kamer te plaatsen.

Als er tekenen van stress of agressie zijn, trek dan nog een dag aan het bed. Zodra u het andere bed verwijdert, moet u de kat vasthouden, aaien en wat positieve bekrachtiging laten zien.

Stap zes

Met andere katten

Soms is het gunstig als de mens feromoonplug-ins en sprays door het hele huis plaatst. Deze zijn online beschikbaar en waarschijnlijk bij uw dierenarts. Van deze feromoonsprays is bekend dat ze katten kalmeren en ontspannen.

Stap zeven

De volgende stap kan een van de moeilijkste zijn. Het is nu tijd om elke kat de kamer en bezittingen van de andere kat te laten ruiken. Niet alleen moeten de katten ruiken en het andere gebied verkennen. Uiteraard moet dit gebeuren zonder dat de andere kat aanwezig is. Als ze de andere kat zien, kan agressie beginnen en kan de vacht beginnen te vliegen. Niet alle katten zullen hier goed doorheen zitten. Sommigen kunnen gestrest raken. Als dat zo is, verwijder ze dan uit het gebied en geef positieve feedback en een traktatie.

Stap acht

Met andere katten

De stappen worden nu iets zenuwslopender voor alle drie de betrokkenen. Deze stap omvat het introduceren van de twee katten aan elkaar. De manier waarop deze stap het beste werkt, is om één kat in een kamer te hebben en een gaasscherm aan de deuropening te bevestigen.

Het gaas stelt hen in staat om elkaar te zien en elkaar te ruiken. Als een van de katten echter van streek lijkt te zijn, moeten ze worden teruggebracht naar hun eigen persoonlijke veilige zone.

Een andere poging zou kunnen worden gedaan door één kat in een kattenmand te plaatsen. Tijdens deze fase merk je misschien dat er een hoeveelheid sissen en puffend haar is.

Blijf als mens kalm, praat zachtjes met beide katten en probeer ze te kalmeren.

Stap negen

Met andere katten

Dit is er een van een repetitief karakter. De eerste stappen moeten zo vaak worden herhaald als nodig is om de katten aan elkaar te laten wennen. Elke stap moet zo vaak als nodig worden herhaald totdat de twee katten kalm zijn.

Stap tien

Dit is de laatste stap. Het is tijd om de katten samen te stellen en te zien hoe de moeite die je in deze uitdaging hebt gestoken, heeft gewerkt. Deze stap stelt hen in staat om op een nauwere manier met elkaar om te gaan.

Heeft een Maine Coon een metgezel nodig

Met andere katten

De Maine Coon is van nature sociaal. Het is altijd gunstig voor de Maine Coon om een metgezel te hebben, een soort vriend. De Maine Coon vereist mentale stimulatie en aandacht. Wanneer een Maine Coon te vaak alleen is, kan de kat een depressie ontwikkelen.

Indien mogelijk kunt u een babykitten adopteren. De volwassen Maine Coon wordt niet bedreigd door een kitten-achtige het kan zijn wanneer in de buurt van een andere volwassen kat. Dit betekent niet dat het introductieproces moet worden overgeslagen. Het kan zijn dat het maar een korte tijd hoeft te duren.

De volwassen Maine Coon zal in de mode voor het kitten beginnen te zorgen. Dit zou mannelijke Maine Coon of vrouwelijke Maine Coon betekenen. Ik zou aannemen dat de volwassen Maine Coon niet ziet vechten in een baby, en omdat het een baby is, kan de volwassen Maine Coon het leren wat het moet weten en niet overdreven bezig zijn met een beetje huivering namens het kitten.

Maine Coon katten houden van aandacht, en ze houden ervan om aandacht te geven aan de eigenaar. Ze doen dit door tegen de benen te wrijven, te spinnen of te proberen zich in de schoot van hun eigenaar te nestelen. Wanneer een Maine Coon elke dag lange tijd alleen is, kan dit hen mentaal en uiteindelijk fysiek pijn doen.

De moeite die moet worden gedaan om twee katten vrienden met elkaar te laten zijn, is het meer dan waard als je ziet hoe blij je Maine Coon en de nieuwe kat zijn als ze vrienden worden. Houd er rekening mee dat terwijl je de twee katten traint, de Maine Coon eigenlijk een vrij volgzame en zachte kat is, ze willen liefde geven en liefde krijgen. Dit samen met hun relaxte houding maken hen een perfecte metgezel kat.

Als het enigszins mogelijk is, wanneer u besluit dat u een Maine Coon wilt, probeer dan twee kittens of een paar broers en zussen te adopteren.

Plaats een reactie