Kunnen katten vliegen eten? Moet ik me zorgen maken als mijn kat een vlieg heeft gegeten?

Ja, katten kunnen vliegen eten. Vliegen zijn, net als veel andere insecten en ongedierte, niet meteen gevaarlijk voor katten. Alleen als de vlieg momenteel een kwaal heeft die hij kan doorgeven aan uw kat, of als hij vervuild is met schadelijke pesticiden, kunnen er problemen ontstaan.

De maag van een kat kan een breed scala aan voedingsmiddelen eten en verteren, zelfs vliegen. De magen van sommige katten zijn echter gevoeliger dan andere.

Het eten van vliegen kan af en toe matige maagklachten veroorzaken, zoals braken of diarree, evenals een kort verlies van eetlust.

Wanneer een vlieg op een vervuild oppervlak landt, kan hij bacteriën, protozoa en andere organismen op zijn poten dragen, die hij vervolgens op de kat kan overbrengen wanneer hij de vlieg consumeert.

Als gevolg hiervan, als een kat vliegen blijft consumeren, is de kans groter dat hij ziek wordt. Wanneer een vlieg in contact komt met giftige insecticide chemicaliën, bestaat de kans dat het bestrijdingsmiddel wordt overgedragen aan de kat wanneer deze de vlieg consumeert, vooral als een groot aantal vliegen tegelijkertijd wordt geconsumeerd.

Als je meer wilt weten over de effecten van het eten van vliegen door je kat, lees dan verder!

Kunnen katten vliegen eten?