Kunnen katten pistachenoten eten? Ken alle redenen!

Pistachenoten zijn niet giftig voor katten, maar ze bevatten wel vetten, die, zoals alle noten, maagstoornissen bij uw kat kunnen veroorzaken.

Veel noten zijn ook zwaar gezouten, wat schadelijk is voor ons vee. Ten slotte kunnen pistachenoten en hun schelpen verstikking en darmverstopping veroorzaken.

Noten en andere voedingsmiddelen worden snel verteerd door omnivoren (mensen die alles consumeren).

Katten en andere vleesetende soorten zouden het daarentegen moeilijker hebben om de vetten in noten zoals pistachenoten te verteren.

Als gevolg hiervan, als ze dagelijks pistachenoten consumeren, zullen ze maagproblemen ervaren zoals gas en een opgeblazen gevoel.

Pistachenoten worden vaak gekruid met zout, knoflook of ui, die beide belangrijke no-no’s zijn voor katten. We zullen geen schade ondervinden van deze smaken, maar katten kunnen geen ui, knoflook of zout verdragen.

Pistacheschelpen zullen verstoppingen in het darmkanaal van uw kat veroorzaken als ze per ongeluk worden ingenomen. Dit is niet alleen onaangenaam voor uw huisdier, maar het kan ook fataal zijn.

Als een vreemde stof, zoals een notendop of zaad, zich in de darm van uw kat nestelt, kan het een spoedoperatie vereisen om te extraheren.

Zoals je kunt zien, is de reactie op de vraag of katten pistachenoten kunnen eten een volmondig nee. Hoewel een paar geen pijn zullen doen, is het echt slecht als ze ze de hele tijd eten.

Kunnen katten pistachenoten eten