Pedialyte is een merknaam voor een populaire elektrolytoplossing die op de markt wordt gebracht voor kinderen, maar ook vaak aan volwassenen wordt toegediend. Het wordt gebruikt om vloeistoffen en mineralen zoals zout en kalium te herstellen die verloren gaan tijdens ziektegerelateerd braken of diarree, wat kan leiden tot matige uitdroging.
Pedialyte wordt over het algemeen beschouwd als veilig voor katten. Als uw kat of kitten weigert water te drinken vanwege ziekte, kan Pedialyte hen helpen de nodige elektrolyten te krijgen die ze nodig hebben.
Het is cruciaal om te onthouden dat Pedialyte is gemaakt voor mensen, niet voor katten, dus er zijn enkele kritische overwegingen die u moet maken voordat u het aan uw kat voert.
In dit bericht bespreken we de voor- en nadelen van het verstrekken van Pedialyte aan uw kat, evenals wanneer het gepast is om het te gebruiken en hoe u het kunt geven. Aan de slag!
Inhoudsopgave
Is het OK om Pedialyte aan katten te geven?
Het is prima om kleine hoeveelheden Pedialyte aan katten te geven.
Pedialyte wordt vaak gegeven aan kleine kinderen die enigszins uitgedroogd zijn als gevolg van braken of diarree. Het product is bedoeld om mineralen en vitamines aan te vullen die zijn uitgeput als gevolg van uitdroging. Het helpt ook bij de effectieve opname van water door de darmen, waardoor extra uitdroging wordt voorkomen.
Pedialyte is populair bij atleten als een suikerarm alternatief voor sportdranken en het wordt ook gebruikt als een katerbehandeling (hoewel het onwaarschijnlijk is dat het je kat beïnvloedt!).
Pedialyte wordt meestal gebruikt als vloeistof, hoewel het ook in verschillende smaken, poedervorm en als bevroren pops komt. Alleen niet-gearomatiseerde vloeistof of poedervormige Pedialyte mag worden gebruikt.
Pedialyt is verkrijgbaar in verschillende formules, maar de meest voorkomende zijn water, dextrose, natriumchloride, kalium en natriumcitraat.
Elektrolyten zijn elektrisch geladen mineralen die een sleutelrol spelen in de spier- en neuronfunctie, bloedchemie en waterbalans in het lichaam. Elektrolyten omvatten calcium, kalium, natrium, fosfaat en magnesium, die allemaal helpen bij het gezond functioneren van het lichaam van uw kat.
Wanneer uw kat uitgedroogd is, reageert zijn lichaam door vocht uit zijn cellen te trekken, waardoor elektrolyten snel uitgeput raken.
Uitdroging wordt gedefinieerd als een onbalans van water en mineralen in het lichaam van uw kat, die kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Pedialyte kan een uitstekende behandeling zijn voor matige uitdroging en kan helpen bij het aanvullen van belangrijke elektrolyten die verloren zijn gegaan.
Als uw kat echter erg uitgedroogd is, raden we u aan een dierenarts te bezoeken. Braken en diarree, vooral als uw kat weigert water te drinken, kunnen uw kat ernstig uitdrogen. Koorts kan ook leiden tot uitdroging en zweten, evenals warm weer. Onderliggende nierziekte kan mogelijk de boosdoener zijn, in welk geval regelmatige Pedialyte-doseringen heel gunstig kunnen zijn.
Uitdroging bij katten is erg moeilijk te detecteren. Je kat een klein beetje Pedialyte geven als hij onlangs ziek is geweest van braken of diarree is een fantastische methode om ervoor te zorgen dat ze gerehydrateerd raken, maar als geen van deze tekenen aanwezig is, moet je meer onderzoeken.
Lethargie en een droge mond zijn frequente symptomen. Als de binnenkant van de mond of het tandvlees van uw kat droog is, kan dit erop wijzen dat ze uitgedroogd zijn. Tik ook zachtjes op hun tandvlees; als de kleur niet snel terugkeert, kunnen ze uitgedroogd zijn.
Een laatste ding om naar te kijken is de soepelheid van de huid van uw kat. Als u de huid rond het hoofd van uw kat terugtrekt en deze beweegt langzaam of helemaal niet, is het waarschijnlijk dat uw kat uitgedroogd is.
Pedialyte voor katten met nierziekten
Als uw kat een aandoening heeft die uitdroging kan veroorzaken, zoals een nierinfectie, kunt u een paar druppels Pedialyte in haar waterschaal doen zodat ze regelmatig kan drinken.
Zorg voor waterfonteinen of een druipende kraan om uw kat aan te moedigen om te drinken. Omdat ingeblikt voedsel een hoger vochtgehalte heeft dan droog voedsel, wordt dit vaak gesuggereerd. Het verhogen van de hydratatie-inname van uw kat door water in het voedsel te mengen, is een andere mogelijkheid.
Het lichaam heeft meer nodig dan alleen water als het uitgedroogd is, en het heeft ook kritische elektrolyten en mineralen nodig. Pedialyte of aanverwante producten kunnen het hydratatieproces aanzienlijk versnellen. Het helpt ook de opname van vloeistoffen en preventileert extra uitdroging.
De functie van spieren en zenuwen is afhankelijk van elektrolyten. Wanneer uw kat uitgedroogd is, gaat zijn lichaam in overlevingsmodus en trekt vocht uit zijn cellen, wat resulteert in een snel verlies van elektrolyten die zo snel mogelijk moeten worden hersteld.
Omdat het minder suiker bevat dan populaire sportdranken, is Pedialyte een populair alternatief voor sportdranken onder atleten. Het wordt meestal als vloeistof ingenomen, hoewel het ook verkrijgbaar is in poedervorm en in verschillende smaken. Je wilt een vorm kiezen zonder smaakstof en zo min mogelijk suiker voor je kat.
Pedialyte voor katten met pancreatitis
U kunt Pedialyte voeren aan uw kat die lijdt aan pancreatitis.
Als je kat erg uitgedroogd is, gebruik dan een oogdruppel om hem elke 10 minuten gedurende een uur een paar druppels Pedialyte te geven om ervoor te zorgen dat hij de voeding krijgt die hij nodig heeft. De alvleesklier is een langwerpige, taps toelopende klier die bij honden en katten achter de maag wordt geplaatst. De alvleesklier is een taps toelopende, langwerpige klier achter de maag.
De meest voorkomende symptomen bij katten zijn lethargie en een afname van de eetlust. Als je alleen gearomatiseerde exemplaren bij de hand hebt, kun je hiermee beginnen. Infusie van kamille kan helpen om ontstekingen in de alvleesklier te verminderen (1 eetlepel grondstoffen per 1 kopje kokend water).
Braken is geen groot probleem bij katten met pancreatitis, en studies hebben niet aangetoond dat vetarme maaltijden helpen. Mijn kat werd onlangs gediagnosticeerd met pancreatitis; Ik heb net haar prednizonrecept ontvangen en ze had haar eerste dosering op 1700 uur. Pancreatitis treft ongeveer de helft van de katten met leververvetting (hepatische lipidose).
Het exocriene gedeelte van de alvleesklier genereert spijsverteringssappen, terwijl het endocriene gedeelte hormonen zoals insuline creëert, die bepalen hoe het lichaam voedsel opslaat en gebruikt. Er is geen enkele reden. Een paar slokjes Pedialyte zijn OK voor uw kat, maar water is de enige vloeistof die hij of zij nodig heeft om gehydrateerd te blijven.
Kunnen katten Pedialyte drinken voor uitdroging?
Pedialyte is over het algemeen onschadelijk voor katten en kan heel nuttig zijn als ze uitgedroogd raken. Pedialyte is er in verschillende vormen, waarvan sommige niet acceptabel zijn voor dieren.
Pedialyte dat niet-gearomatiseerd en ongezoet is, is de ideale keuze en gearomatiseerde soorten moeten ten koste van alles worden vermeden. Bovendien, hoewel zink een noodzakelijk element is voor een gezonde kat, kan te veel ervan gevaarlijk zijn. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit een probleem is met Pedialyte, is het van vitaal belang om op de hoogte te zijn van de mogelijkheid.
Pedialyte heeft een laag risico op overdosering; daarom zou een paar druppels om de 10-20 minuten voldoende moeten zijn. De eenvoudigste techniek is om een kleine spuit te gebruiken, omdat u er zeker van kunt zijn dat uw kat alles zal nemen. Een redelijke vuistregel is om ongeveer 3 milliliter per pond lichaamsgewicht te drinken tot drie keer per dag.
Het is zeker effectiever om het elke 10-20 minuten in kleinere doses uit te delen in plaats van het allemaal tegelijk te geven. Je kunt Pedialyte ook in hun maaltijd doen, maar als ze ziek zijn, gaan ze niet eten.
Uw kat kan uitgedroogd raken door verschillende oorzaken, waaronder belangrijke aandoeningen zoals nierziekte of diabetes. Diabetes is vooral problematisch bij katten, omdat het snel kan leiden tot uitdroging als gevolg van overmatige urine veroorzaakt door hoge glucosespiegels in hun systemen.
Pedialyte kan een fantastische thuiskuur zijn voor kleine uitdroging en kan uw kat of kitten onmiddellijk helpen belangrijke elektrolyten te herstellen, maar in ernstigere situaties moet een dierenarts worden geraadpleegd.
Uitdroging kan worden veroorzaakt door ziektegerelateerd braken en diarree, en Pedialyte kan voldoende zijn om hen te helpen hun mineralenbalans te herwinnen. Milde uitdroging kan worden veroorzaakt door een hoge temperatuur of warm weer, in welk geval Pedialyte kan helpen.
Helaas kan het diagnosticeren van uitdroging bij katten moeilijk zijn, maar als ze braken of diarree hebben, kunnen kleine hoeveelheden Pedialyte helpen. Pak de nekhuid van je kat tussen zijn schouders en trek deze voorzichtig op en laat hem vervolgens los als een snelle en eenvoudige test voor uitdroging.
Als hun huid niet snel en gemakkelijk terugkeert naar normaal, zijn ze waarschijnlijk enigszins uitgedroogd. Inspecteer ook hun tandvlees, dat nat moet aanvoelen en terugkeert naar hun typische roze tint wanneer ze zachtjes worden geperst.
Pedialyte is helemaal prima om aan je katten te geven als het niet is gearomatiseerd en in kleine hoeveelheden wordt gegeven. Het kan gunstig zijn voor katten die lijden aan diarree en braakselng, evenals katten die lijden aan chronische nierziekte. Matiging is van vitaal belang bij alles, maar Pedialyte is niet giftig en zal uw kat geen pijn doen.
Hoe maak je Pedialyte voor katten?
Je moet 1 pot babyvoeding toevoegen voor kittens van 3-4 weken oud (beukennoot of biologische kip of kalkoen babyvoeding). Breng de Pedialyte formule aan de kook, haal van het vuur en klop de gelatine erdoor totdat deze is opgelost. Verwijder uit de mix. Meng in een apart gerecht de andere ingrediënten en roer tot er geen klontjes overblijven.
Niet-gearomatiseerde pedialyte voor katten
Ja, het is gunstig voor katten om Pedialyte te hebben zonder smaken.
Is Pedialyte goed voor kittens?
Ja, Pedialyte is goed voor kittens.
Het geven van Pedialyte aan een uitgedroogd kitten kan het helpen zijn vocht- en elektrolytenbalans terug te krijgen. Plaats in een ondiepe kom een kleine hoeveelheid Pedialyte voor uw kat. Als het niet vanzelf drinkt, spuit dan wat in zijn wangzakje met een babyfles of spuit. Geef uw kitten elke twee uur twee tot vier milliliter Pedialyte; raadpleeg eerst uw dierenarts.
Is Pedialyte met zink veilig voor katten?
Ja, Pedialyte met kleine hoeveelheden zink is veilig voor katten.
Sommige mensen maken zich zorgen over de aanwezigheid van zink in Pedialyte. De hoeveelheid zink in Pedialyte (7,8 mg per liter) is verwaarloosbaar, goed voor slechts een klein deel van de dagelijks aanbevolen behoefte, en is daarom onbelangrijk. Zink is een noodzakelijk mineraal voor katten, maar het kan schadelijk zijn als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen.
Hoe vaak moet ik mijn kat Pedialyte geven?
De hoeveelheid Pedialyte die aan een kat wordt gegeven, wordt bepaald door het gewicht. Over het algemeen wordt 2-4 milliliter oplossing gegeven voor elk pond lichaamsgewicht van de kat, waarbij de frequentie varieert afhankelijk van de ernst van uitdroging.
Veelgestelde vragen
Kunnen katten elektrolytwater hebben?
Het helpt bij de vervanging van voedingsstoffen en hydratatie die verloren gaan als gevolg van braken, diarree of als uw huisdier niet in staat is om regelmatig voedsel te consumeren. Het heeft een aangename kipsmaak en kan helpen bij het herstel van een operatie of ziekte.
Hoeveel zink is giftig voor katten?
Vergiftiging is waarschijnlijker wanneer centen en andere metalen voorwerpen worden geconsumeerd. Dit geldt vooral voor kleinere huisdieren, waar het item het moeilijker kan hebben om uit de maag te komen. Zinkvergiftiging kan worden veroorzaakt door inname van slechts 1-2 kwartalen.
Welke elektrolyten hebben katten nodig?
Om een optimale werking van het spijsverterings-, neurologische, spier- en hartstelsel van uw kat te ondersteunen, moeten natrium, kalium, chloride, magnesium, fosfor en calcium in balans worden gehouden. De symptomen van uw kat kunnen erop wijzen dat een of meer van deze elektrolyten uit balans zijn.
Laatste woorden
Pedialyte is veilig voor katten en kan hen helpen snel te herstellen van kleine uitdroging. Pedialyte is niet giftig en zal uw kat geen pijn doen; niettemin moet je voorkomen dat je ze gearomatiseerde soorten geeft en vergeet niet om het met mate te gebruiken.
Om veilig te zijn, raden we aan om Pedialyte alleen te gebruiken wanneer milde uitdroging aanwezig is, in plaats van op dagelijkse basis. Houd er ook rekening mee dat uitdroging een groot probleem kan zijn, dus bezoek altijd een dierenarts om ervoor te zorgen dat uw kat niet in gevaar is.
Als u vragen heeft, kunt u ons stellen in de sectie Opmerkingen hieronder.