Kunnen katten Oregano eten? Is Oregano veilig voor katten om te consumeren?

Oregano is een van de meest gebruikte culinaire kruiden. Dit kruid, naast het feit dat het wordt gebruikt in een verscheidenheid aan keukens over de hele wereld, wordt verondersteld een aantal andere gezondheidsvoordelen te hebben.

Antiseptische, antivirale en antischimmelkenmerken van oregano helpen bij de behandeling van respectievelijk bacteriële, virale en schimmelziekten. Het staat ook bekend als een krachtige spierverslapper, vaatverwijder en krampstillend.

Veel kruiden hebben geen effect op onze katten en zijn helemaal prima om bij hen in de buurt te houden. Nu moet je denken: is oregano echter oké voor katten? Is het mogelijk voor katten om oregano te consumeren en enkele van de therapeutische voordelen te krijgen die deze wonderbaarlijke plant aan mensen biedt?

Om je vraag te beantwoorden, nee, katten kunnen geen oregano eten. Oregano bevat een essentiële olie die het potentieel heeft om de maag van een kat van streek te maken. Dit kan een toxische reactie bij de kat veroorzaken, evenals onomkeerbare leverschade.

Lees verder om meer te weten te komen over oregano en het effect ervan op uw katachtige metgezel.

Kunnen katten Oregano eten?