Kunnen katten maïsschil eten of wordt het een ramp?

Mijn kat heeft de gewoonte om alles uit nieuwsgierigheid te proeven, maar deze combinatie van nieuwsgierigheid en onschuld kostte me haar gezondheid, dus ik geef er de voorkeur aan om haar dieet grondig te controleren. Ik weet zeker dat ik niet de enige katteneigenaar ben met dit probleem, daarom zijn jullie lezers hier!

Omdat ik een fervent liefhebber van maïs ben, neem ik meestal vaak maïs mee naar huis, maar op een dag sprong mijn nieuwsgierige kat gewoon op tafel en begon het schilgedeelte te eten. Ik was doodsbang en dat bracht me bij het onderwerp ‘kan kat maïsschil eten?’

Nee, katten kunnen geen maïsschil eten. Cornhusk is niet gevaarlijk of dodelijk voor de kat, maar het kan schadelijk zijn voor het spijsverteringsstelsel van uw kat. het kan leiden tot maagproblemen zoals diarree, braken en verlies van eetlust. Dit kan ook leiden tot darmblokkade. Dergelijke problemen zullen automatisch hun andere lichaamsfunctie beïnvloeden.

Dit antwoord leidt ons dus naar meer vragen zoals of de maïsschillen giftig zijn voor een kat of wat moet ik doen als mijn kat het eet. Aan het einde van het artikel kunt u beslissen of u uw kat met maïsschil moet voeren.

Kunnen katten maïsschil eten of wordt het een ramp?