Kunnen katten linzen eten? Voordelen / risico’s van linzen voor katten

Linzen zijn een soort graan dat afkomstig is uit de peulvruchtenfamilie van planten. Lens culinaris is de wetenschappelijke naam voor de plant. Linzen lijken op het eerste gezicht gewone bonen.

Zowel het fysieke uiterlijk als het voedingsprofiel van de twee granen zijn echter aanzienlijk verschillend. Katten zullen alles consumeren wat op voedsel lijkt. Linzen zijn opgenomen in deze categorie. Wees dus niet verbaasd als je merkt dat je kat de laatste linzen eet die je op tafel hebt laten staan.

Als zorgzame kattenouder moet je echter constant voorzichtig zijn met alles wat in de maag van je kat komt. Dit geldt vooral als het voedsel geen dierlijk product is. Dus, kunnen katten linzen eten?

Ja, katten kunnen linzen eten, om het simpel te zeggen. Maar dat zouden ze waarschijnlijk niet moeten doen. Hoewel uw kat misschien niet sterft na het eten van een paar porties linzen, kan het eten van te veel linzen gastro-intestinale problemen veroorzaken, zoals braken en diarree. Linzen voldoen ook niet aan veel van de voedingsbehoeften van katten.

Dit artikel gaat over of u uw katten linzen moet voeren en hun potentiële voordelen.

Kunnen katten linzen eten?