Kunnen katten kraanwater drinken? Is kraanwater veilig voor katten?

We zijn ons er allemaal van bewust dat water gunstig is voor onze gezondheid. Gehydrateerd zijn helpt bij het verwijderen van gifstoffen, het dempen van onze gewrichten en het behoud van een gezond gewicht.

Onze huisdieren zitten in hetzelfde schuitje. Ze willen zo zuiver mogelijk water verbruiken en zijn gevoelig voor vervuilende stoffen in leidingwater.

Om je vraag te beantwoorden, ja, katten kunnen kraanwater drinken. Tot op zekere hoogte hangt het antwoord echter af van waar je woont.

Simpel gezegd, als het kraanwater niet geschikt is voor menselijke consumptie, mag het niet aan huisdieren worden gegeven. Kraanwater dat door een zuiveringsinstallatie is gegaan, zou veel veiliger moeten zijn. Er ontstaan zorgen omdat bewerkt water vaak grote hoeveelheden chemicaliën bevat zoals chloor of ammoniak.

Als u in een regio woont waar het water ernstig gechloreerd is, is een goede suggestie om het een uur in de kom te laten zitten voordat u het aan uw kat voert. Hierdoor verdwijnt het chloor in het water en wordt het water aantrekkelijker voor uw kat.

Als je meer wilt weten over kraanwater en katten, lees dan verder!

Kunnen katten kraanwater drinken?