Kun je een kat krijgen als je zwanger bent?

Katten zijn een van de meest populaire huisdieren omdat ze gevoelig zijn en graag genegenheid van hun eigenaren ontvangen.

Ze hebben ook een intrinsiek en hoog ontwikkeld reukvermogen, evenals intuïtie, die hen kan helpen bij het bepalen of een persoon zwanger is of niet. Katten kunnen zwangerschap detecteren nog voordat u zich ervan bewust bent.

Maar kun je een kat krijgen als je zwanger bent?

Ja, je kunt een kat hebben als je zwanger bent met een paar voorzorgsmaatregelen. Het blijkt dat katten een parasiet in hun ontlasting verdrijven die schadelijk kan zijn voor een foetus. Deze parasiet kan echter op verschillende manieren worden opgelopen, behalve via katten. En omdat er talloze manieren zijn om te voorkomen dat deze parasiet een foetus treft, hoeven aanstaande moeders katten niet te vermijden uit angst om de gezondheid van hun baby’s in gevaar te brengen.

Dit artikel zal het hebben over is het veilig om een kat te hebben als je zwanger bent en kan welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen om de veiligheid van je kind te waarborgen.

Kun je een kat krijgen als je zwanger bent?