Kattenkruid: een medicijn voor katten? Kan ik mijn kat elke dag kattenkruid geven?

Je kunt zien of je kat net kattenkruid heeft gesnoven of gegeten. Ze likt, snuift en schudt haar hoofd gedurende ongeveer tien minuten voordat ze terugkeert naar haar normale zelf.

Hoewel je blij bent om je kat in een euforische toestand te zien, heb je misschien vragen als: Is Kattenkruid een medicijn? Hoeveel kattenkruid moet ik mijn kat geven?

Maak je geen zorgen, we zijn hier om al je twijfels en vragen te beantwoorden.

De muntplant Nepeta cataria, in de volksmond bekend als kattenkruid, is een lid van de muntfamilie. Kattenkruidplanten onderscheiden zich door hun groene bladeren met gekartelde randen en gebroken witte tot lavendelkleurige bloemen die in het late voorjaar tevoorschijn komen.

Nepetalacton, een vluchtige olie die voorkomt in de stengels en bladeren, is de oorzaak van het vreemde gedrag van uw kat.

Hoewel het duidelijk is dat je kat het naar zijn zin heeft, is kattenkruid high niet hetzelfde als menselijk drugsgebruik en verslaving. Kattenkruid is geen medicijn omdat het er niet voor zorgt dat je kat hallucinaties krijgt. Ze zijn zich bewust van wat er om hen heen gebeurt.

Het gedrag dat een kat vertoont na het snuiven van kattenkruid blijft ongeveer 10 minuten bestaan totdat ze vervagen. Als je meer wilt weten over kattenkruid en de relatie met je kat, lees dan verder!

Kattenkruid: een medicijn voor katten?