Katten en etherische olie: complete gids

Essentiële oliën zijn vluchtige, organische plantenbestanddelen die bijdragen aan de geur en smaak van de plant. Destillatie of koude persing worden gebruikt om ze uit planten te extraheren.

Essentiële oliën worden gebruikt als insecticiden, aromatherapie, producten voor persoonlijke verzorging (bijv. Antibacteriële middelen), smaakstoffen, kruidenremedies en vloeibare potpourri, naast andere toepassingen.

Dus, gaan etherische olie en katten samen?

Etherische oliën en katten gaan zelden samen. Huisdieren, met name katten, kunnen worden vergiftigd door essentiële oliën. Ze worden snel geabsorbeerd door de huid en oraal, en vervolgens gemetaboliseerd in de lever. Katten missen een essentieel enzym in hun lever, waardoor het voor hen moeilijk is om gifstoffen zoals essentiële oliën te metaboliseren en te elimineren. Katten zijn ook gevoelig voor fenolen en fenolverbindingen die in sommige essentiële oliën worden aangetroffen. Hoe groter het risico voor de kat, hoe hoger de concentratie etherische olie (d.w.z. 100 procent). Hoewel niet alle essentiële oliën giftig zijn voor katten.

Dit artikel zal gaan over alles wat u moet weten over de relatie tussen katten en essentiële oliën.

Katten en etherische olie