Kat krabde mijn oog? Wat nu te doen?

Totdat ze worden geprovoceerd of bang zijn, krabben katten zelden aan hun eigenaren. Als u over de ogen wordt gekrabd, is het zeer waarschijnlijk dat uw ooglid wordt gekrabd in plaats van de oogbol.

Het ooglid komt naar beneden als een natuurlijke reactie. Het zal niet mooi zijn, maar het zal geen pijn doen aan je oog.

De eenvoudigste manier om dit te voorkomen is om niet te geloven dat ruw wonen met een kitten schattig is, en als de kat je bijt, laat je hand dan slap gaan voordat ze loslaten en scheld de kat dan stevig uit.

Kalmerende halsbanden en huisdier kauwen zijn verkrijgbaar op de markt; als u van plan bent een volwassen dier te adopteren, zouden deze dingen zowel uw nieuwe kat als alle andere katten die u heeft ten goede komen.

Je kat krabde aan je oog omdat hij bang was of geprovoceerd om zichzelf te verdedigen. Het kan wreed en onterecht lijken. Sommige krassen zijn ernstig genoeg om te resulteren in verlies van het gezichtsvermogen. Eventuele krassen kunnen besmet raken, wat resulteert in verlies van het gezichtsvermogen als ze niet worden beheerd (of erger). Afgezien van wat ergernis, zouden sommige krassen echter weinig impact hebben.

Om vooruit te komen, is het echter belangrijk om de oorzaak te overwegen.

Dus nu weet je waarom je kat zich gedroeg zoals hij deed. Wordt dit daarom als een noodsituatie beschouwd? Zal het in staat zijn om op eigen kracht te herstellen? Hoe zorg je ervoor dat dit niet nog een keer gebeurt?

Lees verder voor de antwoorden op deze vragen, maar nog veel meer.

Kat krabde mijn oog? Wat nu te doen?