Kat die hyper acteert na castratie? Ken alle mogelijke redenen!

Is het tijd om uw kat te castreren of te steriliseren? Gefeliciteerd met je prestatie! Zorg ervoor dat uw plannen een hersteltijd bevatten voor de sterilisatie- of castratieprocedure.

Uw aandacht voor nazorg tijdens de cruciale onzijdige of sterilisatieherstelperiode kan het verschil betekenen tussen comfort en pijn.

Het goede is dat bij katten de postoperatieve hersteltijd meestal saai is. Dat wil zeggen dat katten bijna altijd volledig herstellen. Na sterilisatie of castratie lijkt de meerderheid nooit een stap te missen.

De kat moet hyper handelen of agressieve tekenen vertonen vanwege het trauma dat hij tijdens de operatie heeft opgelopen. De reis naar de dierenarts en diepe anesthesie, allemaal gecumuleerd naar het grillige gedrag dat de kat vertoonde.

Sterilisatie is een complexere procedure die een lange abdominale incisie door vele lagen, orgaanverwijdering en hechtingen of nietjes omvat. De procedure duurt langer en het herstel van de anesthesie verloopt langzamer dan bij mannen, wat resulteert in enorme pijn voor uw arme kat.

De meeste katteneigenaren geloven dat het castreren van hun katten hen gezondere en beter gedragende dieren zou maken.

Hoewel de procedure zowel kosteneffectief als voordelig is voor het huisdier, is het van cruciaal belang dat u begrijpt hoe u na de procedure goed voor uw huisdier moet zorgen.

Het is een goed idee om je bewust te zijn van de do’s en don’ts van de zorg voor een gecastreerde kat. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden.

Doet Cat werkt hyper na castratie