Is ZZ Plant giftig voor katten? Kun je ZZ-plant in de buurt van katten houden?

Zamioculas zamiifolia, ook bekend als de ZZ-plant, is een must-have voor binnentuinders. De prachtige groene bladeren zijn te vinden in het grootste deel van de Instagram-afbeeldingen met kamerplantencollecties. De ZZ-plant, die inheems is in Afrika, is eenvoudig te verzorgen. Het is droogtetolerant en gedijt bij weinig licht.

Ondanks het feit dat ze al heel lang bestaan, werden ZZ-planten populair in de jaren 1990 toen Nederlandse kwekerijen de plant op grotere schaal begonnen te produceren. Tuinliefhebbers werden meteen verliefd op deze mooie plant en hij is nu vrijwel overal ter wereld te vinden.

Is ZZ-plant echter giftig voor katten?

Ja, ZZ plant is mild giftig voor katten als het direct wordt ingenomen. Klein huid- en oogongemakken kan ook het gevolg zijn van blootstelling aan de plant. De calciumoxalaatkristallen in het sap zijn verantwoordelijk voor de toxiciteit van de plant. De ongewenste symptomen die verband houden met deze plant worden veroorzaakt door deze ongelooflijk kleine en puntige kristallen.

Dit artikel zal het hebben over waarom ZZ-planten giftig zijn voor katten en hoe zowel katten als ZZ-planten naast elkaar kunnen bestaan.

ZZ-plant giftig voor katten