Is zwervende Jood giftig voor katten? Hoe katten weg te houden van zwervende Jood?

Als je van kamerplanten houdt, maar ook huiskatten hebt, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de eerste niet giftig is voor de laatste. De Zwervende Jood (Tradescantia) is een tropische plant die gedijt in warme klimaten.

Het geslacht Tradescantia heeft ongeveer 75 kruidachtige meerjarige soorten, die voor verschillende van hen worden gebruikt. Sommige worden beschouwd als invasief onkruid, terwijl andere vaak worden gebruikt als tuinplanten. Velen zijn populaire kuipplanten voor binnenshuis.

Maar is zwervende Jood Toxic To Cats?

Ja, zwervende jood is giftig voor katten. Volgens de ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) heeft de zwervende jood calciumoxalaatkristallen in zijn bladeren en stengels, die schadelijk kunnen zijn voor katten. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het uw kat aanzienlijke schade toebrengt, kan het kauwen erop ongemak veroorzaken.

Bij katten kan deze licht giftige plant huid- of gastro-intestinale ongemakken veroorzaken. Als uw kat een deel van de plant consumeert, vooral de stengel, kan dit diarree of braken veroorzaken.

Dit artikel zal bespreken waarom zwervende jood giftig is voor katten en hoe katten er vanaf te houden.

Is zwervende Jood giftig voor katten?