Hoeveel eten Maine Coon katten?

Maine Coons zijn extreem grote katten, wat betekent dat veel eigenaren het moeilijk vinden om in te schatten of hun kat te veel eet, of te weinig. Dus, hoeveel eten Maine Coon katten?

Maine Coons hebben ruwweg 24 tot 35 calorieën per dag nodig per pond lichaamsgewicht. Aangezien Maine Coons tussen de 8 en 25 pond kunnen wegen, hebben deze katten tussen de 190 en 875 calorieën per dag nodig. De gemiddelde Maine Coon eet elke dag negen ons natvoer of drie ons droogvoer.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Maine Coon de juiste hoeveelheid calorieën per dag eet, en dat die verbruikte calorieën alle voedingsstoffen bevatten die ze nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven.

Lees verder om erachter te komen hoe u uw Maine Coon kat een perfect uitgebalanceerd dieet kunt geven.

Hoeveel eten Maine Coon katten?

De Maine Coon is een zachtaardig, aanhankelijk kattenras dat de laatste decennia enorm in populariteit is gestegen, ondanks dat het tussen de $400 – $2.000 per kat kost.

Deze grote katten werden eerst beroemd om hun enorme omvang, want de Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras in de hele wereld. Vandaag de dag zijn ze echter nog populairder geworden vanwege hun sociale en liefdevolle persoonlijkheden.

Voordat u zich verbindt tot het bezitten van een kat van dit geweldige ras, is het belangrijk om in gedachten te houden dat Maine Coons grote katten zijn die veel verzorging nodig hebben.

Bijvoorbeeld, u zult merken dat door hun vaak luie aard en extreme liefde voor voedsel, het op een gezond gewicht houden van deze katten een beetje een uitdaging kan zijn. Als gevolg hiervan zijn veel Maine Coons geneigd tot overgewicht als gevolg van overvoeding, en gebrek aan beweging.

Het kopen van een extra grote kattentoren zoals deze zal helpen uw Maine Coon aan te moedigen om te bewegen.

Uit ervaring, heb ik ondervonden dat dit de beste Maine Coon krabpalen omdat ze groot, stevig en van goede kwaliteit zijn:

Als u zich afvraagt, hoeveel eten Maine Coon katten per dag, het antwoord is veel!

Alle katten, ongeacht hun ras, moeten tussen eten:

 • 24 – 35 calorieën per pond lichaamsgewicht per dag

Aangezien Maine Coons enorm groot zijn en meestal tussen de 8 en 25 pond wegen, kan het aantal calorieën dat deze katten per dag moeten consumeren variëren tussen:

 • 190 – 875 calorieën per pond lichaamsgewicht per dag

Dus, eten Maine Coons veel?

In vergelijking met andere kattenrassen is het eenvoudige antwoord dat een Maine Coon meestal meer zal eten dan een ‘normaal’ kattenras.

De reden dat Maine Coon katten meer eten dan andere katten is te wijten aan hun grote omvang, waardoor ze fysiek meer calorieën nodig hebben dan een ‘normale’ kat.

Veel eigenaren kunnen moeilijk inschatten of hun Maine Coon een gezond gewicht heeft of niet, vanwege zijn dikke, pluizige vacht, waardoor het moeilijk kan zijn om te zien of een kat ondergewicht of overgewicht heeft.

Omdat dit ras veel groter is dan de gemiddelde kat, verwarren veel eigenaren hun grote omvang en gespierde aard met zwaarlijvigheid, wat tot gevolg heeft dat de kat ondervoed is.

Leer hoe je een Maine Coon groeigrafiek bijhoudt zodat u niet ook met deze kwestie worstelt.

Over het algemeen is het belangrijk om het gewicht van uw Maine Coon kat in de gaten te houden, vooral als kitten, wanneer ze veel voedsel nodig hebben om op een gezond tempo te blijven groeien. Minstens één of twee keer per jaar met uw kat naar de dierenarts gaan is een goede manier om ervoor te zorgen dat uw kat een gezonde grootte heeft.

Je moet ook berekenen hoeveel calorieën je Maine Coon per dag moet eten op basis van zijn gewicht, en een eetroutine vaststellen.

Hoeveel moet je een Maine Coon kat voeren?

Het dieet van een kat verandert naarmate hij ouder wordt.

Daarom vraag je je misschien af, hoeveel moet een Maine Coon eten in verschillende fasen van zijn leven?

Maine Coon Kitten Voedingsgids

Hier is een eenvoudige gids die u zal vertellen wat u kunt verwachten om uw Maine Coon gedurende zijn hele leven te voeden (bron 1,2):

2 – 10 Maanden

Als kittens twee maanden oud zijn, zijn ze volledig gespeend en klaar om geadopteerd te worden in een liefdevol huis.

Tussen de leeftijd van twee en tien maanden groeien kittens snel en lopen ze het risico om ondergewicht te krijgen als ze niet genoeg te eten krijgen.

In dit stadium moet je je Maine Coon twee tot vier keer per dag eten geven, en ervoor zorgen dat hij elke keer voldoende binnenkrijgt.

Veel eigenaren geven graag een constante aanvoer van droogvoeren geef vervolgens twee tot vier keer per dag natvoer.

U moet dit echter alleen doen als uw kitten goed is in het reguleren van zijn eigen maaltijden; kittens die niet grazen gedurende de dag hebben meer kans om eetbuien te krijgen, wat later leidt tot obesitas en dieetproblemen.

10 – 15 Maanden

Wanneer uw kitten tussen de tien en vijftien maanden oud is, moet u nog steeds voldoende droogvoer geven. U moet echter geleidelijk de frequentie van natvoer verminderen tot slechts twee keer per dag.

15 Maanden – Volwassen

Zodra uw kat ongeveer 15 maanden oud is, is het tijd om over te schakelen op volwassen voer.

Zorg ervoor dat je geleidelijk overschakelt op ander voedsel, om maagklachten te voorkomen.

Terwijl ‘normale’ katten tussen 1 en 2 jaar oud volgroeid zijn, zijn Maine Coons meestal pas tussen 3 en 5 jaar oud.

Aangezien de meeste katten dagelijks tussen 24 en 35 calorieën per pond lichaamsgewicht nodig hebben, zullen Maine Coons waarschijnlijk rond de bovengrens van dat bereik nodig hebben tot ze volgroeid zijn.

Volwassenheid

Als uw Maine Coon volgroeid is, moet u hem elke dag 3 ons droogvoer of 9 ons natvoer geven.

U zult waarschijnlijk de voedselinname van uw kat met slechts een beetje moeten verlagen zodra het volwassen wordt, aangezien volwassen Maine Coons niet langer extra calorieën nodig hebben om te groeien, en ze worden meestal iets minder speels.

Senior katten

De meeste katten worden beschouwd als senior katten wanneer ze acht of negen jaar oud zijn.

Bespreek met uw dierenarts wat het beste moment is om uw kat op seniorenvoer over te schakelen.

Senior katten zijn minder actief en hebben minder voedsel nodig, vooral omdat ze op deze leeftijd vatbaarder zijn voor obesitas.

Wat is het beste dieet voor een Maine Coon kat?

Omdat deze katten zo groot zijn, vragen veel mensen, hebben Maine Coons speciaal voer nodig?

Hoewel Maine Coons niet per se een speciaal dieet nodig hebben, is het belangrijk om deze katten te voorzien van een meer hoogwaardige voeding dan de meeste kattenrassen. Een Maine Coon zal ook verschillende voedingen nodig hebben in verschillende fases van zijn leven.

Als je je daarom hebt afgevraagd, wat moet ik mijn Maine Coon kitten te eten geven, zorg er dan voor dat je alleen Maine Coon kittenvoer voor je kat koopt.

Dit komt omdat kittens tijdens hun groei andere hoeveelheden voedingsstoffen nodig hebben, bijvoorbeeld een hoger vetgehalte, om gezond te blijven.

Voor degenen onder jullie die me vroegen ‘wanneer moet ik stoppen met het voeren van mijn Maine Coon kittenvoerzult u misschien verbaasd zijn te horen dat Maine Coons eigenlijk langer kittenvoer nodig hebben dan de meeste kattenrassen.

Dit komt omdat Maine Coons zo’n trage groeisnelheid hebben, daarom moeten ze niet worden gespeend van kittenvoer tot ze ongeveer 15 maanden oud zijn.

Hier zijn de belangrijkste onderdelen van een Maine Coon katten dieet:

1. Eiwitrijk

Maine Coon katten hebben een dieet nodig dat hoog is in dierlijke eiwitten. Hun dieet moet ongeveer 35 tot 50% eiwit bevatten.

Let er bij de keuze van het voer op dat het eerste ingrediënt eiwit is, b.v. vis of kip.

2. Matig in vet

Vet moet ongeveer 20 tot 30% van de totale voeding van uw Maine Coon kat uitmaken.

Specifiek hebben Maine Coons omega-3 en omega-6 vetzuren nodig om gezond te blijven.

3. Laag in Koolhydraten

Katten hebben zeer kleine hoeveelheden koolhydraten nodig, dus koolhydraten mogen slechts ongeveer 12% van hun voeding uitmaken.

Kattenvoer van lage kwaliteit bevat veel koolhydraten, die als vulstof worden gebruikt, bijv. maïs of granen.

Ter vergelijking, hoogwaardig kattenvoer zal voornamelijk eiwitten en vetten bevatten.

4. Veel Vitaminen en Mineralen

Tot slot hebben katten veel vitaminen en mineralen nodig om fit en gezond te blijven.

Er zijn tientallen verschillende vitaminen en mineralen die uw kat nodig heeft in zijn voeding, daarom heeft de Association of American Feed Control Officials, ook wel bekend als de AAFCO, een uitgebreide richtlijn opgesteld voor fabrikanten van diervoeding.

Wanneer u op zoek bent naar voer voor uw Maine Coon kat, zorg er dan voor dat het de AAFCO’s zegel van goedkeuring heeftzodat u weet dat uw kat alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

5. Droog Voedsel Vs Nat Voedsel

Veel Maine Coon eigenaren vragen zich af of ze hun katten droogvoer of natvoer moeten geven.

Hoewel het mogelijk is om uw kat alleen droogvoer te geven, wordt het niet als gezond beschouwd om een kat alleen natvoer te geven.

De meeste mensen kiezen ervoor om hun kat voornamelijk droogvoer te geven, terwijl ze twee tot drie keer per week natvoer geven (bron 1,2,3,4,5).

Beste Blikvoer Voor Maine Coons

Als u op zoek bent geweest naar het beste Maine Coon voer dat er is, dan zijn hier drie uitstekende natte voedingen die goed zijn voor uw kat (bron 1):

1. ZIWI

ZIWI is een Nieuw-Zeelands dierenvoedingsbedrijf dat ethisch ingekocht vlees van scharrelboerderijen levert.

Net als alle producten op deze lijst is ZIWI goedgekeurd door de AAFCO, en hun producten bevatten hoge hoeveelheden eiwitten, evenals essentiële vitaminen en mineralen.

ZIWI producten zijn ook vrij van granen en andere vulstoffen; in plaats daarvan bevatten ze kikkererwten, die veel vezels bevatten en weinig koolhydraten bevatten.

ZIWI producten zijn echter vrij prijzig, wat betekent dat ze misschien niet voor alle katteneigenaren een goede optie zijn.

2. Blue Buffalo

Blue Buffalo is een geweldige optie voor katteneigenaren die hoogwaardige voeding willen geven zonder te duur te zijn.

Hoewel het zeker aan de hogere kant is qua prijs, is het veel betaalbaarder dan ZIWI, en biedt het nog steeds hoogwaardig voer dat rijk is aan eiwitten en essentiële voedingsstoffen.

Blue Buffalo is, net als alle andere voeders op deze lijst, goedgekeurd door de AAFCO.

3. Purina

Purina is de meest betaalbare optie op deze lijst.

Zij bieden een grote verscheidenheid aan ingeblikt voedsel dat uitstekend is voor katten, hoewel niet zo hoogwaardig als ZIWI of Blue Buffalo.

Purina producten bevatten nog steeds alle voedingsstoffen die de meeste katten nodig hebben om lang en gezond te leven, maar ze zijn geen goede optie voor:

 • Katten met overgewicht
 • Senior Katten
 • Katten met bepaalde gezondheidsproblemen

Maine Coon Rauw Voedsel Dieet

De meest voorkomende manier waarop eigenaren hun Maine Coons voeden is met een combinatie van droogvoer en natvoer.

Hoewel deze combinatie wordt beschouwd als een geweldige, gezonde manier om uw kat te voorzien van alle voedingsstoffen die hij nodig heeft, kiezen sommige eigenaren ervoor om hun Maine Coons in plaats daarvan een rauwe voeding te geven.

Je vraagt je misschien af, kunnen Maine Coons rauw vlees eten? Lees onze volledige gids hier.

Hier zijn enkele factoren die eigenaren moeten overwegen als ze overwegen om hun Maine Coon kittens en katten een rauwe voeding dieet te geven:

 • Geen Ziekteverwekkers: Ten eerste, ook al eten katten in het wild altijd rauw vlees, vlees dat door mensen is bewerkt heeft een grotere kans om ziekteverwekkers zoals E. coli te bevatten, omdat zelfs bevroren of gekoeld vlees dagen of zelfs weken oud kan zijn voordat het in de winkel wordt gekocht.
 • Supplementen: Ten tweede kunt u uw Maine Coon niet gewoon rauw vlees voeren en verwachten dat hij perfect gezond is. In plaats daarvan moet u de voeding van uw kat aanvullen met bepaalde vitaminen en mineralen, om er zeker van te zijn dat uw kat alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.
 • Gevaren: Er zijn potentiële gevaren verbonden aan het geven van rauwe voeding aan uw Maine Coon. Het hanteren en bereiden van rauw vlees voor uw kat kan u en anderen in uw huishouden blootstellen aan gevaarlijke en zelfs dodelijke ziekteverwekkers. Als u, uw huisgenoten of zelfs uw kat immuun-gecompromitteerd zijn, moet u uw kat geen rauwe voeding geven.

Dit gezegd zijnde, volgt hier een korte handleiding om uw Maine Coon rauwe voeding te geven.

Ten eerste, zorg ervoor dat je je kat vlees geeft zoals:

De reden hiervoor is dat deze voeding veel eiwitten bevat en niet zo veel vet als vlees zoals rund- of varkensvlees.

De veiligste manier om rauw vlees te verkrijgen is via lokale boerderijen of winkels, die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook minder kans hebben om veel ziekteverwekkers te bevatten.

Ten tweede moet een kat op een rauwvoerdieet ongeveer 85% spiervlees eten, dat gecombineerd moet worden met: Organen

 • Gemalen (ongekookte) botten
 • Supplementen zoals Taurine
 • Bepaalde Vtamines

Je hebt een zware blender of een vleesmolen nodig om al deze ingrediënten te combineren.

Ten derde, als het op hoeveelheid aankomt, hebben volwassen katten tussen de 2% en 2,5% van hun huidige lichaamsgewicht nodig.

Ter vergelijking, een oudere kat of een kat met overgewicht heeft misschien maar 1,5% van zijn lichaamsgewicht nodig, terwijl katten met ondergewicht of ongelooflijk actieve katten misschien wel 3% nodig hebben.

Kittens

Als u zich afvraagt hoeveel gram rauw vlees ik mijn kitten moet voeren, zult u misschien verbaasd zijn te horen dat ze eigenlijk veel meer nodig hebben!

Hieronder staat de hoeveelheid voer die een Maine Coon kitten per dag moet eten:

 • 2 – 4 maanden: Kitten hebben tussen 10% en 13% van hun lichaamsgewicht nodig, per dag.
 • 4 – 8 maanden: Neemt af tot ongeveer 6% tot 10% van hun lichaamsgewicht, per dag.
 • 8 – 12 maanden: Kittens tussen acht en twaalf maanden oud hebben slechts ruwweg 3% tot 6% nodig.

Dus, bijvoorbeeld, een kitten van twee maanden oud dat 3 pond weegt, heeft tussen de 135 en 175 gram voer per dag nodig.

Over het geheel genomen is de rauwe voeding een geweldige manier om een gezonde, verrijkende voeding voor uw kat te bieden, maar het kan behoorlijk tijdrovend en duur zijn, dus denk goed na voordat u deze weg inslaat (bron 1,2).

Hoe vaak moet je een Maine Coon kat voeren?

Maine Coon katten moeten minstens twee keer per dag gevoerd worden. Als uw kat niet elke twaalf uur wordt gevoed, kan dit leiden tot ernstige misselijkheid.

Veel eigenaren kiezen ervoor om een voerautomaat aan te schaffen, wat een geweldig hulpmiddel is om hun katten van droogvoer te voorzien.

Dit is de huisdier droogvoer dispenser die ik kocht van Amazon, en ik zou het ten zeerste aanbevelen. Ik ben vooral dol op de steminstelling, waarbij mijn vooraf opgenomen stem Pippin (onze kater Maine Coon) elke keer vertelt dat zijn voer is gedistribueerd!

Automatische voedersystemen voor huisdieren zijn geweldige apparaten, vooral als u een druk leven leidt en er zeker van wilt zijn dat een voedersysteem voor katten het voer op de door u ingestelde tijden geeft.

Voerautomaten zijn ook een perfecte gadget wanneer u op korte uitstapjes buiten de stad gaat. Dit komt omdat u uw kat veilig thuis kunt laten voor een dag of twee zonder enige zorgen!

Als je dit doet, zorg er dan gewoon voor dat je elke dag iemand hebt die op je kat let, om ervoor te zorgen dat hun waterbak wordt bijgevuld en geef ze wat liefde en genegenheid.

Tot slot zijn voerautomaten perfect om uw kat structuur te bieden. Katten zijn gewoontedieren en stellen routine zeer op prijs.

Zijn Maine Coon katten kieskeurige eters?

Maine Coons staan er niet om bekend kieskeuriger te zijn dan gewone katten, maar katten, in het algemeen, staan er om bekend soms behoorlijk kieskeurig te zijn.

Hoewel dit van kat tot kat kan verschillen, weigeren sommige katten bepaalde voedingsmiddelen, merken, en smaken te eten.

Als uw kat een kieskeurige eter is, moet u verschillende voedselsmaken en merken uitproberen totdat u iets vindt wat uw kat lekker vindt.

Houd in gedachten dat Maine Coon katten ook de neiging hebben om een hekel te hebben aan veranderingen in hun diëten. Daarom, als je je kat al een tijdje hetzelfde te eten geeft, zal hij een plotselinge overstap naar een nieuw voedingsmerk waarschijnlijk niet op prijs stellen.

Mocht je het dieet van je kat moeten veranderen, zorg er dan voor dat je geleidelijk van voer wisselt. Dit is belangrijk omdat het voorkomt dat uw kat kieskeurig wordt, en ook om de kans op misselijkheid of maagklachten te beperken.

Je moet ook in de gaten houden of er symptomen zijn zoals:

 • Misselijkheid
 • Lethargie
 • Piepen
 • Hoesten
 • Andere Ongewone, Verontrustende Tekenen

Geloof het of niet, katten kunnen ook lijden aan allergieën. Tarwe- en zeevruchtenallergieën behoren tot de meest voorkomende bij katten.

Lees mijn artikel over 12 veel voorkomende Maine Coon allergieënom meer te weten te komen:

Waarom eet mijn Maine Coon zo veel?

Soms lijkt het wel of mijn Maine Coon altijd honger heeft, dus ik was genoodzaakt wat onderzoek te doen.

Wat ik wilde weten, was of Maine Coon katten hebberig zijn, of niet?

Uit mijn onderzoek bleek dat Maine Coons zelden hebberig zijn; in plaats daarvan kun je meestal wel een zinnige reden vinden waarom je kat altijd eten wil.

Hieronder volgen enkele belangrijke redenen waarom je Maine Coon zo veel eet:

1. Niet genoeg voedsel

De eerste (en meest voor de hand liggende) reden waarom uw kat steeds honger heeft, is dat u hem niet genoeg te eten geeft!

Houd in gedachten dat Maine Coon katten elke dag tussen de 24 en 35 calorieën voedsel per pond lichaamsgewicht nodig hebben!

2. Te snel eten

Veel katten hebben de slechte gewoonte om te snel te eten.

Als uw kat echter te snel eet, kan hij misselijk worden en direct daarna overgeven.

Moet uw kat vaak overgeven, dan heeft hij waarschijnlijk honger omdat hij niet genoeg voedsel heeft vastgehouden.

3. Verkeerde kom

Katten hebben zeer gevoelige snorharen over hun hele gezicht.

Als het bakje van je kat klein en diep is, kan het pijn doen aan de snorharen van je kat om uit het bakje te eten.

De oplossing is om ervoor te zorgen dat je een brede, ondiepe kom gebruikt van keramiek of roestvrij staal, zoals deze grote kattenbak verkocht op Amazon. Een schuine kom is ideaal omdat het dan makkelijker is voor uw Maine Coon om zijn eten op te pakken.

Meer informatie over Snorharen van een Maine Coon kat in dit artikel dat ik schreef:

4. Voedsel van lage kwaliteit

Als je je kat veel eten geeft, maar hij heeft nog steeds de hele tijd honger, dan geef je je Maine Coon misschien voedsel van lage kwaliteit.

Voedsel van lage kwaliteit bevat veel koolhydraten en granen, maar zeer weinig eiwitten of vetten. Als gevolg daarvan krijgt uw kat niet de juiste voedingsstoffen binnen en kan hij de hele tijd honger hebben.

Deze 5 droogvoeders zijn de beste voor uw hongerige reus.

5. Verveling

Maine Coons zijn actieve, intelligente katten die veel verrijking nodig hebben om gelukkig te zijn.

Als je Maine Coon niet genoeg ruimte heeft om te rennen of speelgoed om mee te spelen, kan het zijn dat hij uit verveling veel wil eten. Eten is misschien een van de enige leuke dingen in zijn leven.

Dit zijn het favoriete speelgoed van mijn Maine Coon kat, waar hij elke dag graag mee speelt, omdat ze zowel leuk en stevig zijn, als hem mentaal stimuleren.

6. Onderliggende Ziekte

Helaas kunnen onderliggende ziektes zoals de hieronder genoemde een negatieve invloed hebben op de eetlust van uw kat:

 • Diabetes
 • Hyperthyreoïdie
 • Kanker

Als u een van deze begeleidende symptomen opmerkt, moet u uw kat onmiddellijk naar de dierenarts brengen:

 • Diarree
 • Misselijkheid
 • Lethargie
 • Andere grote veranderingen

Dit zijn de top 7 Maine Coon gezondheidsproblemen om bewust van te zijn.

Hoeveel moet een Maine Coon kat wegen?

Maine Coons zijn vrij robuuste en atletische katachtigen, dus worden Maine Coons dik?

De waarheid is dat zelfs deze krachtige katten kunnen worstelen met overgewicht, en daarom is het ongelooflijk belangrijk om het gewicht van uw kat in de gaten te houden.

U kunt dit doen door gebruik te maken van onze Maine Coon groeigrafiek om het gewichtsbereik van uw Maine Coon kat te schatten, afhankelijk van hun leeftijd.

Houd in gedachten dat het gewicht van een Maine Coon kan variëren tussen 8 en 25 pond, wat een enorm bereik is.

Het is moeilijk om te zien of uw kat een gezond gewicht heeft, omdat een Maine Coons dikke vacht het erg moeilijk kan maken om dat te zien. De beste manier om te zien of uw kat ondergewicht of overgewicht heeft, is door aan de ribben te voelen.

Daarom, voor degenen onder u die zich afvragen, is mijn Maine Coon te zwaar, moet u zich richten op hoe het lichaam van uw kat aanvoelt in plaats van het getal dat u op de weegschaal ziet.

De ribben van een gezonde kat zullen aanvoelen alsof er een dikke laag stof overheen ligt.

Katten met ondergewicht hebben echter scherpe ribben die gemakkelijk te voelen zijn.

Ter vergelijking, het kan moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om de ribben van een kat met overgewicht te voelen.

Als u denkt dat uw kat ondergewicht of overgewicht heeft, moet u de volgende stappen met uw dierenarts bespreken voordat u veranderingen aanbrengt in het dieet van uw kat.

De reden dat ik dit zeg is omdat sommige eigenaren hun katten op een streng dieet zetten als ze denken dat hun kat overgewicht heeft. Zij gaan ervan uit dat het het beste is om hun kat zo snel mogelijk te laten afvallen.

Dit is echter eigenlijk ontzettend gevaarlijk, want katten moeten in een heel geleidelijk tempo afvallen.

Wat te doen als uw kat niet wil eten

Katten eten instinctief, dus als mijn Maine Coon niet wil eten, weet ik dat er iets mis is.

Als je je afvraagt, waarom eet mijn Maine Coon niet, dan is hier wat je kunt doen om het dieet van je kat weer op de rails te krijgen:

 • Vind voedsel dat uw kat lekker vindt: Het kan zijn dat uw kat weigert te eten omdat hij kieskeurig is. Probeer verschillende merken en smaken voer om te zien of u iets kunt vinden wat uw kat lekker vindt. Als uw Maine Coon geen natvoer wil eten, kan het zijn dat hij zich stoort aan de geur ervan; aangezien natvoer sterker ruikt, en katten hebben gevoelige neuzen.
 • Kijk uit voor allergieën: Het kan zijn dat je kat weigert te eten omdat hij allergisch is voor zijn voer. Probeer een voeding te vinden zonder zeevruchten, tarwe, of andere veel voorkomende allergenen. U kunt ook met uw kat naar de dierenarts gaan om hem te laten testen op allergieën.
 • Verander het voerbakje van je kat: Als u een diep, klein etensbakje gebruikt, kan het zijn dat uw kat daar last van heeft omdat zijn snorharen tegen het bakje worden geduwd. Stap over op een brede, ondiepe voerbak.
 • Zorg ervoor dat uw kat zich veilig voelt: Een andere reden waarom uw Maine Coon misschien niet eet, is omdat hij zich niet veilig voelt in zijn omgeving. Katten die eten zijn kwetsbaar voor aanvallen. Daarom, als u andere huisdieren in huis heeft, kan uw kat zich onzeker voelen. Probeer uw kat in een kamer weg van andere dieren te zetten, of hoog op een aanrecht of ergens waar honden of andere huisdieren niet bij hem kunnen.
 • Praat met uw dierenarts: Als al het andere faalt, moet u met uw kat naar de dierenarts gaan. Katten die weigeren te eten lijden vaak aan een onderliggend probleem, zoals gebitsproblemen of ziekte.

Heb je gehoord van de Maine Coon rauw voedsel dieet voor? Zo niet, neem dan meteen een kijkje. Het zou zomaar het dieet kunnen zijn waar uw Maine Coon kat van droomt!

Hoe kan ik mijn Maine Coon vetmesten?

Als uw Maine Coon ondergewicht heeft, zult u manieren moeten vinden om uw kat weer op een gezond gewicht te krijgen.

Hier zijn enkele manieren waarop u uw Maine Coon kunt vetmesten:

 • Geef uw kat meer te eten: Als uw Maine Coon ondergewicht heeft, is de beste eerste stap om de voedselinname van uw kat met een klein beetje te verhogen. In veel gevallen zal dit helpen, maar het zal niet altijd lukken.
 • Zorg voor meer traktaties: Traktaties zijn een geweldige manier om uw Maine Coon vet te mesten, en ook om uw band met uw kat te vergroten. Houd echter in gedachten dat traktaties niet meer dan 10% van het dieet van uw kat mogen uitmaken.
 • Geef Meer Natvoer: Als u uw kat voornamelijk droogvoer geeft, kan het introduceren van natvoer of het verhogen van de hoeveelheid natvoer die u uw kat geeft, uw kat echt helpen om aan te komen. Veel katten vinden natvoer smakelijker, en zijn eerder geneigd natvoer te eten dan droogvoer.
 • Praat met uw dierenarts: Als uw kat nog steeds ondergewicht heeft, of niet veel lijkt te eten, dan moet u meteen met uw dierenarts overleggen om er zeker van te zijn dat u uw kat de juiste voeding geeft. U moet ook zeker weten dat uw kat niet lijdt aan een onderliggende ziekte.

Hoeveel kost het om een Maine Coon te voeden?

Als u van plan bent een Maine Coon te nemen, maar zich zorgen maakt over de lopende uitgaven, vraagt u zich waarschijnlijk af, hoeveel kost het om een Maine Coon per maand te voeden?

Een ruwe richtlijn is dat als u uw Maine Coon voorziet van een combinatie van droogvoer en natvoer van hoge kwaliteit, u kunt verwachten dat u tussen de $50 – $75 dollar per maand betaalt, en mogelijk zelfs meer voor een Maine Coon kitten.

Welk Menselijk Voedsel Kan Maine Coon Katten Eten?

Voor een Maine Coon is menselijk voedsel opwindend en verrijkend.

Het is echter belangrijk om je ervan bewust te zijn dat sommige menselijke voedingsmiddelen ongelooflijk gevaarlijk zijn om aan je Maine Coon te voeren.

Voor een complete gids van de top 20 schadelijk voedsel voor een Maine Coonmoet je zeker mijn artikel lezen.

Als een snel inzicht, hier zijn enkele van de belangrijkste voedingsmiddelen die eigenaren niet moeten voeden hun Maine Coon katten:

1. Fruit

Veel vruchten, waaronder aardbeien, appels, watermeloen, en bosbessen, zijn een geweldige bron van vezels, water, en andere voedingsstoffen.

Zorg er echter altijd voor dat je onderzoekt welke vruchten veilig zijn voor je kat, want sommige vruchten, zoals druiven, zijn eigenlijk erg gevaarlijk.

2. Kaas

Kaas is een favoriet van veel katten, maar het moet zeer zelden worden gegeven, omdat het veel zout en zuivel bevat.

Verder is het belangrijk om in gedachten te houden dat sommige katten allergisch zijn voor zuivel.

3. Brood

Kleine hoeveelheden brood zijn oké om aan katten te voeren, maar omdat ze veel koolhydraten bevatten, geef je je kat eigenlijk alleen maar suiker en lege calorieën. Dit is niet aan te raden.

4. Vlees

Ongekruid, goed gekookt vlees zoals kip, rundvlees, en vis zijn allemaal geweldige opties om aan je kat te geven.

Je moet je kat echter nooit een dieet van alleen vlees geven, omdat dit niet veel van de voedingsstoffen bevat die ze nodig hebben om fit en gezond te blijven.

5. Pindakaas

Pindakaas is een populaire traktatie voor katten, maar voordat je wat aan je kat geeft, zorg ervoor dat het geen xylitol bevat, een veelvoorkomend pindakaas ingrediënt dat eigenlijk giftig is voor katten.

Maine Coon Traktaties

Traktaties zijn een geweldige manier waarop u de band met uw kat kunt vergroten, en ze kunnen ook worden gebruikt als stimulans voor het leren van trucjes, of als een manier om uw kat te belonen voor goed gedrag.

Bovendien zijn traktaties een geweldige manier om het dieet van je kat aan te vullen als hij ondergewicht heeft.

Wanneer je traktaties kiest om aan je kat te geven, zoek dan naar traktaties die gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. Het eerste ingrediënt moet altijd een soort eiwit zijn, zoals vis of kip.

Je kunt je kat elke dag traktaties geven als je dat zou willen, maar traktaties zouden niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie-inname van je kat moeten uitmaken.

Conclusie

Als u worstelt met het vinden van een dieet dat gezond is voor uw kat, vraagt u zich waarschijnlijk af, hoeveel eten Maine Coon katten?

Maine Coons hebben elke dag tussen de 24 en 35 calorieën per pond lichaamsgewicht nodig, en dit grote, actieve kattenras heeft vaak meer voedsel nodig dan de meeste kattenrassen.

Maine Coons zijn vaak vatbaar voor gewichtsproblemen omdat hun ongewone grootte en dikke, dichte vacht het voor eigenaren moeilijk kan maken om te weten hoeveel ze hun katten moeten voeren.

Als je moeite hebt gehad om een goed voedingsschema voor je kat te vinden, dan moet je mogelijke opties met je dierenarts bespreken.

Hoeveel kosten Maine Coon katten?

Maine Coons kosten tussen de $400 en $2,500 bij een gerenommeerde fokker.

Kunnen Maine Coons Eieren Eten?

Maine Coons kunnen af en toe eieren eten, mits ze volledig gekookt zijn en geen toevoegingen bevatten zoals zout, olie, of melk (bron 1).

Kunnen Maine Coons gekookte kip eten?

Maine Coons kunnen af en toe gekookte kip eten, zolang er geen toevoegingen zoals kruiden in zitten. Ze mogen nooit de botten eten.

Moeten Maine Coons veel overgeven?

Maine Coons staan er niet om bekend vaker over te geven dan andere soorten katten. Het is echter niet ongewoon dat ze overgeven als gevolg van te snel eten of andere voedselgerelateerde problemen.

Plaats een reactie