Hoe voorkom je dat je kat springt na een operatie?

Katten staan niet bekend als erg coöperatief. In feite is het tegenovergestelde waar. Dus als het gaat om het uitzoeken hoe je voor je kat moet zorgen na een castratie of sterilisatie, moet je ervoor zorgen dat je voorbereid bent.

Niemand vindt het leuk om een operatie te doen, de kleinste van alle katten. Ongeacht het probleem dat zich voordoet, is het een frustrerende ervaring voor alle betrokkenen.

Bovendien is van sommige kittens bekend dat ze actiever worden na een operatie. Het is aan jou hoe lang je een kat in bedwang hebt nadat hij is gesteriliseerd, maar het moet minstens 24 uur duren. Laat de kat een tijdje rusten.

U kunt een kat in een kooi houden om te voorkomen dat hij na de operatie springt. Door de kat in een kooi op te sluiten, kan hij zichzelf beschermen en beperken. Hij mag hier en daar niet springen en naar hoogten klimmen. Het monitoren van zijn bewegingen zal daadwerkelijk vruchtbare resultaten opleveren voor zijn eigen bestwil.

Als uw huisdier een bot heeft gebroken of gesteriliseerd of gecastreerd is, is het belangrijk dat het een tijdje rust. De postoperatieve hersteltijd kan veel langer duren dan verwacht als ze hun gebruikelijke capriolen volhouden.

Hoe u kunt voorkomen dat uw kat na de operatie springt