Hoe tonen Maine Coons genegenheid?


Als je hebt gehoord van de liefdevolle aard van dit kattenras, vraag je je misschien af: hoe tonen Maine Coons genegenheid?

Katten hebben de neiging om hun liefde op subtielere manieren te tonen dan honden, dus je kunt aannemen dat je kat je haat als je niet veel weet over hun lichaamstaal.

Maine Coons tonen genegenheid door hun eigenaren van kamer naar kamer te volgen, hun gedrag na te bootsen en hen aan te staren. Ze kunnen je ook zachtjes likken of bijten, of ’s nachts naast je slapen. Ze kunnen hun genegenheid ook tonen met hun staart; als ze zich vriendelijk of opgewonden voelen om je te zien, steken ze meestal hun staart recht omhoog.

Als je je zorgen maakt dat je Maine Coon je geen genegenheid toont, lees dan verder!

Er zijn veel verrassende manieren waarop deze katten hun liefde voor hun baasjes tonen, en jouw Maine Coon toont jou misschien wel genegenheid zonder dat je het weet!

Hoe tonen Maine Coons genegenheid?

De Maine Coon is een enorm kattenras dat beroemd is geworden om zijn zachtaardige, liefdevolle aard.

Deze katten vormen een geweldige aanvulling op zowat elk gezin, omdat ze goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren.

Ze zijn ook erg geduldig en afgestemd op de emoties van hun baasje, en knuffelen vaak als ze merken dat hun gezinsleden verdrietig of overstuur zijn.

Hoe liefdevol Maine Coons ook zijn, sommige mensen kunnen het moeilijk hebben om hun emoties op te pikken.

Omdat lichaamstaal van katten subtiel kan zijn, vraag je je misschien af: zijn Maine Coon katten aanhankelijk?

Om u te helpen uw Maine Coon kat beter te begrijpen, is hier een lijst van manieren waarop uw kat u misschien liefde toont (bron 1,2,3):

Je volgen

Maine Coons volgen graag hun favoriete familieleden door het huis.

Ze zijn over het algemeen onopvallend en observeren je liever dan dat ze in de weg lopen.

Veel Maine Coons zullen in de buurt liggen en een dutje doen of naar je werk kijken, maar zullen je aandacht niet opeisen als je het druk lijkt te hebben.

Leer meer over dit fascinerende Maine Coon kattengedrag, in mijn artikel speciaal gewijd aan de redenen waarom dit kattenras graag zijn baasjes volgt.

Purring

Het is vrij algemeen bekend dat katten spinnen als ze zich gelukkig voelen. Sommige katten spinnen ook als ze gestrest of overstuur zijn, maar dit hangt allemaal af van de context.

Een kat die spint, maar zich van je wegdraait, stijf ineenkrimpt of zich verstopt, spint waarschijnlijk van stress.

In de meeste gevallen betekent spinnen echter dat uw kat zich veilig en tevreden voelt.

Spinnen kan soms gepaard gaan met kneden, waarbij uw kat zijn pootjes masseert op een zachte deken of zelfs zijn baasje!

Uw gedrag spiegelen

Heeft uw Maine Coon ooit op uw toetsenbord gezeten terwijl u werkte, of geprobeerd aan tafel te zitten tijdens etenstijd?

Hoewel deze gedragingen vervelend kunnen zijn, zijn ze eigenlijk een manier waarop uw kat zijn genegenheid toont!

Katten kopiëren graag hun baasjes, zodat ze zich betrokken voelen bij wat u doet.

Veel baasjes sluiten een compromis door hun katten hun mini-laptops te geven om bij te zitten of ze een extra plaats aan tafel te geven!

Staren naar jou

Sommige mensen vinden het griezelig als een kat naar hen staart, en nemen aan dat het betekent dat de kat boos is. Katten staren echter naar hun baasjes als ze hen leuk vinden!

Het is een teken dat ze naar je kijken voor geruststelling, vooral als ze verward of bang zijn.

Likken en bijten

Als u zich afvraagt waarom Maine Coons zoveel likken, dan betekent dat waarschijnlijk dat uw Maine Coon veel van u houdt!

Katten verzorgen hun naaste vrienden en familieleden als ze zich liefdevol of knuffelig voelen.

Uw Maine Coon kan uw hand likken als u in de buurt bent.

Soms tonen ze hun genegenheid ook door zachtjes op je vingers te bijten of te knabbelen!

Langzaam knipperen

Een bekende manier waarop katten hun liefde tonen is door langzaam te knipperen of te knipogen naar hun baasjes.

Het is de ultieme blijk van vertrouwen, omdat het betekent dat je kat zich veilig genoeg voelt in jouw buurt om zijn verdediging te laten zakken.

Het beste deel is, je kunt je kat vertellen dat je ook van hen houdt door langzaam terug te knipperen!

Praten met hun staart

Katten kunnen veel communiceren met alleen hun staart.

Katten hebben bijvoorbeeld de neiging om met hun staart te zwiepen of er snel mee te sjorren als ze geïrriteerd of overstuur zijn.

Als katten gelukkig zijn, steken ze meestal hun staart recht omhoog.

Katten die zich vriendelijk voelen, kunnen hun staart omhoog steken en net bij de punt omkrullen, zodat ze op een vraagteken lijken.

Als uw kat echt blij of opgewonden is, dan kan hij zelfs met zijn staart trillen!

Kopstoten

Een unieke manier waarop katten genegenheid tonen is door hun kop tegen je aan te stoten. Dit gaat meestal gepaard met spinnen, likken of vragen om een knuffel.

Katten doen dit naar andere katten waar ze van houden, of naar hun baasjes.

Het is een vreemde maar schattige manier waarop ze genegenheid tonen, en het is ook een manier waarop ze hun geurklieren over je kunnen wrijven.

Hun buik blootstellen

De buik van katten is zeer zacht en kwetsbaar. Hun huid is dunner, hun vacht is minder dik, en het is de gemakkelijkste manier voor roofdieren om bij hun vitale organen te komen.

Wanneer uw kat zich uitstrekt om u zijn buikje te laten zien, zegt hij dus dat hij van u houdt en u vertrouwt. Het is ook een teken dat uw kat zich ontspannen en veilig voelt in uw huis.

Terwijl sommige katten het wel prettig vinden dat hun buikje wordt geaaid, kunnen andere katten van streek raken.

Dit is niet altijd het geval, maar veel katers vinden het fijn als hun buik wordt gewreven, terwijl poezen liever gewoon bewonderd worden als ze zich zo uitstrekken.

Gegroet

Als uw Maine Coon u tegemoet rent bij de deur wanneer u thuiskomt, betekent dit dat uw kat u gemist heeft en opgewonden is dat u terug bent!

Katten tillen meestal ook hun staart helemaal op ter begroeting.

Een opgewonden Maine Coon snuffelt graag aan je handen als je terugkomt, zodat hij kan ruiken waar je bent geweest. Daarna houden ze meestal van veel knuffels!

Waarom zijn Maine Coons zo aanhankelijk?

Maine Coons worden al heel lang gefokt, en hun zachtaardige temperament heeft waarschijnlijk iets te maken met genetica.

Dit, gecombineerd met een goede socialisatie van jongs af aan, kan Maine Coon katten tot een van de meest aanhankelijke rassen ter wereld maken!

Als u zich afvraagt of Maine Coons behoeftig zijn, dan krijgt uw Maine Coon misschien niet genoeg aandacht.

Maine Coons zijn ongelooflijk liefdevolle katten, maar ze zijn ook enigszins onafhankelijk.

Ze lopen meestal niet onder de voet of eisen niet voortdurend knuffels.

Als je echter de meeste tijd weg bent, en niet veel tijd met je Maine Coon doorbrengt, dan kan hij aanhankelijk en behoeftig worden.

Maine Coons doen het het beste in een huishouden waar ze minstens één persoon in de buurt hebben om af en toe mee rond te hangen.

Als u niet in staat bent om veel tijd met uw Maine Coon door te brengen, dan kunt u overwegen om een andere kat te nemen om eenzaamheid te voorkomen.

Zijn Maine Coons aanhankelijker dan andere katten?

Maine Coons worden beschouwd als een van de meest aanhankelijke kattenrassen die er zijn.

Ze zijn over het algemeen geduldiger tegenover kinderen en andere katten, en ze kunnen zelfs vrienden worden met honden!

Als het gaat om Maine Coon persoonlijkheid, worden vrouwelijke katten verondersteld iets minder aanhankelijk te zijn dan katers.

Hoewel ze net als katers hechte banden kunnen vormen, maken hun sterke beschermingsinstincten hen in het begin wat voorzichtiger.

Als je op zoek bent naar een aanhankelijke Maine Coon persoonlijkheid, dan is een mannelijke Maine Coon misschien een betere optie.

Toch staat dit ras bekend als liefdevol ongeacht het geslacht, dus stress er niet te veel over!

Worden Maine Coons jaloers?

Geloof het of niet, zelfs katten kunnen jaloers worden!

Hoewel Maine Coons over het algemeen liefdevol zijn tegenover kinderen en andere huisdieren, kunnen ze depressief en overstuur raken als ze het gevoel hebben dat ze zijn afgewezen voor iemand anders.

Als u zich afvraagt of Maine Coons een favoriet persoon hebben, dan is uw Maine Coon misschien jaloers geworden dat u zoveel tijd doorbrengt met iemand anders.

Zoals alle katten, gedijen Maine Coons op routine.

Als de toevoeging van een nieuw gezinslid betekent dat u minder met uw Maine Coon speelt of hem op een ander tijdstip eten geeft, dan voelt uw kat zich waarschijnlijk onstabiel en onzeker.

Om jaloezie te voorkomen, zorg ervoor dat je je Maine Coon net zoveel één op één tijd geeft als je gewend was, en zorg ervoor dat je de favoriete speeltjes of dutjes van je Maine Coon niet verplaatst ten gunste van je nieuwe gezinslid.

Houden Maine Coons ervan om vastgehouden te worden?

De meeste Maine Coons worden graag vastgehouden.

Het zachte en geduldige temperament van dit ras betekent dat ze er eerder van genieten om vastgehouden en geknuffeld te worden dan andere katten.

Dit hangt echter ook af van de individuele persoonlijkheid van de kat.

Rasechte Maine Coons worden over het algemeen opgevoed door fokkers die veel tijd besteden aan het socialiseren van elk nestje kittens aan mensen en andere huisdieren.

Toch zal zelfs de meest goed gesocialiseerde Maine Coon grenzen hebben.

Daarom, als uw kat zijn oren plat legt, begint te grommen, of probeert uit uw greep te rollen, zet hem dan voorzichtig neer.

Hij zal in de toekomst eerder tolereren dat hij wordt vastgehouden als u zijn grenzen respecteert.

Conclusie

Als u hebt gehoord van de liefdevolle aard van de Maine Coon, maar het moeilijk vindt om uw kat te lezen, dan vraagt u zich misschien af, hoe tonen Maine Coons genegenheid?

Deze knuffelkatten volgen hun mensen rond van kamer naar kamer, en ze kopiëren hun baasjes graag zodat ze zich betrokken voelen.

Maine Coons kunnen hun liefde ook overbrengen door langzaam te knipperen of door hun staart op te tillen zodat deze volledig rechtop staat.