Hoe maak je een kattenbak schoon met zuiveringszout?

Het schoonmaken van de kattenbak is een stinkende en rommelige aangelegenheid. Het is een van die banen waar huisdierouders een hekel aan hebben – en begrijpelijk! Ik bedoel, niemand houdt ervan om poep te scheppen, toch?

Maar nogmaals, als ouders van deze schattige kleine harige baby’s is het houden van hun kattenbak een van de belangrijkste taken die we elke dag meerdere keren alert moeten doen.

Niet alleen is een vuile kattenbak de oorzaak achter je huis die naar kattenurine ruikt, maar ook het gebruik van een vuile en onreine kattenbak kan gezondheidsproblemen bij katten veroorzaken.

Het hebben van een schone kattenbak is essentieel om te voorkomen dat uw kat twee medische aandoeningen ontwikkelt: Feline Lower Urinary Tract Disease (FLUTD) en een meer levensbedreigende ziekte genaamd Feline Uurethral Obstruction (FUO).

Hoewel het scheppen van de uitwerpselen en het samengeklonterde gebruikte zand meerdere keren per dag nodig is, is het niet genoeg. De kattenbak moet ook minstens één keer per week worden gewassen, of eens in de 10 dagen. En als je meer dan één kat in huis hebt, moet je de kattenbak misschien vaker wassen.

In dit artikel neem ik je mee langs de details van het wassen van de kattenbak van je kat met behulp van een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke kattenbakreinigers die er zijn – zuiveringszout!

Je hebt me goed gehoord. Dezelfde baking soda die je al in je keukenkastjes hebt opgeslagen, kun je gebruiken om de kattenbak van je kat schoon te maken.

Lees dus mee om de tips en trucs te leren voor een probleemloos reinigingsproces.

Hoe maak je een kattenbak schoon met zuiveringszout