Hoe maak je dat je Maine Coon van je houdt?


Katten hebben zeer uitgesproken persoonlijkheden en eigenschappen. Als u het geluk heeft een Maine Coon te bezitten, bent u gewend geraakt aan de zachtheid en het eigenzinnige gedrag van dit ras!

Ondanks hun lieve manier van doen, vragen bezorgde eigenaren om tips over hoe je Maine Coon van je kan laten houden. Dus, hier is een handige Maine Coon gids om je te helpen bij de band met je Maine Coon!

Maine Coons staan bekend als vriendelijke en gezellige katten. Eigenaren kunnen ervoor zorgen dat hun katten van hen gaan houden door een band met hun katten op te bouwen. Stimuleer de band door quality time met uw kat door te brengen, hun ruimte te respecteren als dat nodig is, regelmatig met uw Maine Coon te spelen, aanhankelijk te zijn, ze te verzorgen en te aaien, en een veilige liefdevolle omgeving te creëren.

Om geweldig advies te ontdekken over het opbouwen van een relatie met je nieuwe kat, en uiteindelijk het bereiken van wederzijdse liefde, lees dan de volgende Maine Coon tips over hoe je de liefde van een Maine Coon kunt verdienen.

Hoe uw Maine Coon van u kan houden

Maine Coons zijn de zachtaardige reuzen van de kattenwereld, bekend om hun intelligentie en extraverte persoonlijkheden.

Ze worden over de hele wereld aanbeden om hun zachte en aanhankelijke temperament.

Veel eigenaren beschouwen dit kattenras als het perfecte gezinshuisdier, dankzij hoe liefdevol ze kunnen zijn voor kinderen en hoe vriendelijk ze zijn met andere huisdieren (behalve kleine vogels en knaagdieren!).

Maine Coon staan bekend om hun speelse aard en worden vaak beschreven als meer hondachtig in hun gedrag, dan katachtig!

Hieronder staan enkele geweldige methoden, waarbij je kunt leren hoe je je Maine Coon van je kunt laten houden:

1. Observeer het gedrag van je Maine Coon kat.

Maine Coon eigenaren moeten het gedrag van hun Maine Coon kat goed observeren.

Katten communiceren veel via hun lichaamstaal, waaronder de stand van hun oren, staart en snorharen, en hun algemene houding.

Door op deze signalen te letten, kunt u voelen hoe uw kat zich voelt en wat hij probeert te communiceren.

Maine Coon katten maken ook een verscheidenheid aan geluiden, van trillers, en spinnen, tot grommen en sissen. Sommige maken zelfs tjilpende geluiden!

Katten hebben ook een reeks gezichtsuitdrukkingen die hun stemming kunnen aangeven, waaronder:

 • Het vernauwen van hun ogen
 • Verbreden van hun ogen
 • Hun tanden blootstellend
 • Met hun neusgaten open
 • Afplatting van de oren, als ze boos zijn, zich aangevallen of bedreigd voelen.

2. Respecteer de grenzen van uw Maine Coon.

Hoeveel we ook van onze katten houden, en hoe graag we ze ook willen knuffelen en aaien, het blijft belangrijk om de grenzen van je kat te respecteren en ze niet te dwingen tot interactie als ze zich daar niet prettig bij voelen.

Net als mensen kunnen katten “vrije” dagen hebben en wat tijd voor zichzelf of rustig gezelschap willen.

Maine Coon katten tonen graag genegenheid op hun voorwaarden, dus het is altijd het beste om hen te laten beslissen wanneer ze genegenheid willen tonen in plaats van hen je liefde op te dringen.

Als je je afvraagt hoe je een Maine Coon zo ver krijgt dat hij je aardig vindt, dan kun je door simpelweg hun grenzen te respecteren al een heel eind komen om hun vertrouwen te winnen.

Hoewel Maine Coons over het algemeen erg aanhankelijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze individuen zijn en op verschillende manieren genegenheid kunnen tonen.

De mannelijke Maine Coon zal waarschijnlijk meer vocaal zijn en aandacht vragen.

Ter vergelijking, vrouwelijke Maine Coons hebben een meer onafhankelijke Maine Coon persoonlijkheid, en geven er de voorkeur aan genegenheid te initiëren op hun voorwaarden.

3. Toon uw Maine Coon genegenheid

Heeft u zich afgevraagd hoe u uw kat van u kunt laten houden?

Zo ja, dan kan het antwoord gewoon zijn dat je je Maine Coon kat moet aaien, want veel katten houden ervan om geaaid te worden, vooral rond hun:

Hoewel de favoriete plek van veel katten om geaaid te worden vlak achter hun oren of onder hun kin is, let toch op de lichaamstaal van je kat om te zien waar ze het beste op reageren.

U moet ook rustig en zachtjes tegen uw Maine Coon praten, terwijl u hem genegenheid toont, want dit kan vaak resulteren in een positieve ervaring voor u beiden.

Met de tijd kan uw Maine Coon kitten, of kat,:

 • Beginnen te spinnen
 • Asking For Pets
 • Rolling Over For A Belly Rub

Uiteindelijk zal uw kat waarschijnlijk tijd willen doorbrengen met u Maine Coon knuffels te geven of op of naast u te liggen, op de bank.

Als alternatief kunnen ze hun geluk tonen door je toe te staan ze door je huis te dragen, in je armen!

4. Gebruik positieve versterking

Katten zullen eerder gedrag herhalen dat wordt versterkt met beloningen.

Daarom, als uw Maine Coon kat iets doet wat u leuk vindt, zoals naar u toe komen voor aandacht of naast u kruipen, zorg er dan voor dat u hem beloont met lekkers of lof.

Zoek een traktatie waar je Maine Coon bijzonder dol op is, en gebruik die traktatie alleen als je werkt aan de band met je kat.

Je kat zal uiteindelijk genegenheid voor jou gaan associëren met de positieve gevoelens die vaak gepaard gaan met het ontvangen van een van hun favoriete traktaties.

Hier zijn enkele andere geweldige manieren om een band te krijgen met een Maine Coon kitten.

5. Breng tijd door met spelen met je Maine Coon

Maine Coon katten zijn natuurlijke roofdieren, die graag bespringen en jagen.

Lees dit artikel als je het wilt weten hoe goed de Maine Coon is in jagen.

Plaats jezelf in de schoenen van je kat als je probeert je Maine Coon van je te laten houden.

Als je dit doet, zul je snel beseffen hoe groot je als mens bent, gezien vanuit het perspectief van je kat!

Hoewel Maine Coon katten behoorlijk groot kunnen worden, is het niet ondenkbaar dat onze grote lichamen er intimiderend uitzien voor een kleine kat.

Moedig je kat daarom aan om van je te houden door op het niveau van je Maine Coon te spelen, door met ze op de grond te gaan zitten en ze dan achter speeltjes aan te laten rennen of met je te spelen.

Spelen met je kat op hun niveau is een gemakkelijke oplossing om te proberen als je je ooit hebt afgevraagd hoe ik mijn Maine Coon gelukkig kan maken.

U kunt ook veel Maine Coon speelgoed introduceren, zoals dezedat ze dat zullen doen:

 • Chase After
 • Chew On
 • Pounce On
 • Scratch

De meeste Maine Coons spelen graag met hun mensen, dus probeer ze vanaf het begin te betrekken bij interactief spel.

Spelen met uw kat kan eruit zien als het rondzwaaien van een speelgoedstaafje terwijl uw kat ernaar slaat.

Misschien vindt uw Maine Coon het ook leuk als u een luidruchtig kattenspeeltje door de kamer gooit, zodat hij het kan halen!

Vergeet niet om uw kat altijd te belonen met veel lof als ze een speeltje bij u terugbrengen.

Hier is Hoe train je een Maine Coon kat om te apporteren?.

Een andere leuke manier om met uw Maine Coon te spelen, is door verstoppertje te spelen – een spel waar veel van dit grote kattenras dol op zijn!

Om te zien of uw kat geïnteresseerd is, probeert u zich achter een bank of een hoek te verstoppen en steekt u af en toe snel uw hoofd naar buiten.

Als uw kat wil spelen, zal hij waarschijnlijk in roofdiermodus gaan en langzaam in uw richting beginnen te lopen of te stalken.

Afhankelijk van het vertrouwensniveau van uw kat, kunt u:

 • Uit je schuilplaats springen en ze verrassen
 • Doe alsof je ze bespringt
 • Laat je kat je vangen

Als je kat je tijdens het spelen betrapt, zal hij je vaak bespringen of zachtjes met zijn pootjes naar je slaan, en er dan vandoor gaan om het spel opnieuw te beginnen.

6. Verzorg je Maine Coon

Het verzorgen van uw kat kan een geweldige band scheppen en is ook enorm belangrijk voor het behoud van de dikke vacht en de gezondheid van de huid van de Maine Coon.

Wanneer u uw Maine Coon kat verzorgt, probeer een tijdstip te kiezen waarop ze ontspannen en in een goed humeur zijn – misschien nadat ze hebben gesport of gespeeld.

Het is ook belangrijk om langzaam te beginnen en geduldig te zijn, omdat uw kat er misschien niet aan gewend is om geborsteld te worden.

Het gebruik van de juiste Maine Coon verzorgings gereedschap zoals een slicker borstel of kam, of een de-shedding tool zal ook het borstelen van uw Maine Coon kat veel gemakkelijker en effectiever maken.

Vergeet tijdens het borstelen van uw Maine Coon kitten, of kat, niet om voorzichtig te zijn en zachtjes tegen uw kat te praten, zodat hij zich op zijn gemak voelt.

Als je je Maine Coon regelmatig verzorgt, versterk je niet alleen je band met hem, maar help je hem ook om er op zijn best uit te zien en zich goed te voelen.

7. Creëer een veilig en comfortabel thuis

Katten zijn gewoontedieren, en ze voelen zich het veiligst als ze een vertrouwde en comfortabele omgeving hebben.

Om dit te bereiken, moet u ervoor zorgen dat uw kat het volgende heeft:

 • Een knus bed
 • Veel schuilplaatsen
 • Maine Coon Kattenspeelgoed
 • Gemakkelijke toegang tot voedsel en water
 • Schoon Nest
 • A Space To Call Their Own

Als je een Maine Coon kat adopteert of herplaatst, denk er dan aan dat niet alle katten een gelukkige opvoeding hebben gehad.

Sommigen hebben een trauma opgelopen door hun leven als zwerfkat of in een overvolle kattenopvang.

Dit betekent echter zeker niet dat ze niet tot liefde in staat zijn. Maar het betekent wel dat je langzaam te werk moet gaan om het vertrouwen van je Maine Coon op te bouwen.

Als je je afvraagt hoe je een zwerfkat van je kunt laten houden, is het belangrijk om het proces langzaam en voorzichtig te benaderen. Begin met ze het volgende te geven:

 • Voedsel
 • Water
 • Veilig Onderdak
 • Medische zorg nodig

Door de verdwaalde Maine Coon kat vriendelijkheid en respect te tonen, bouw je een sterke band op en verdien je hun liefde en vertrouwen.

Het belangrijkste is echter dat je altijd voorzichtig bent in de omgang met zwerfdieren, want ze kunnen onbekend zijn met mensen en in het begin bang of defensief zijn.

Uiteindelijk hebben ze alleen de tijd nodig om in te zien dat ze nu veilig zijn.

8. Wees geduldig met je Maine Coon

Het vormen van een sterke band met een kat kan tijd kosten, maar het is de moeite waard. De sleutel is om geduldig en consequent te zijn in je omgang met je katachtige vriend.

Probeer nooit het proces te overhaasten of uw kat te dwingen dingen te doen waar hij zich niet prettig bij voelt.

Houd in gedachten dat katten gevoelig zijn voor onze menselijke emoties, dus als je je gestrest of gefrustreerd voelt, is het het beste om een pauze te nemen en terug te komen naar de binding wanneer je je meer ontspannen voelt.

De band met uw Maine Coon kat zal zich op natuurlijke wijze ontwikkelen naarmate u tijd met elkaar doorbrengt en elkaar leert kennen.

Wees gewoon geduldig, laat de band in zijn eigen tempo groeien, en uw Maine Coons liefde voor u zal opbloeien.

Conclusie

Bij het leren hoe je je Maine Coon van je laat houden, is het belangrijk om geduldig, consequent en aandachtig te zijn voor hun behoeften.

Enkele manieren om dit te doen zijn:

 • Ze regelmatig van maaltijden voorzien
 • Met ze spelen
 • Positieve versterking gebruiken
 • Hun grenzen respecteren
 • Hun liefde en genegenheid tonen

Het is ook essentieel om hen mogelijkheden te geven om te bewegen en te verkennen, evenals een veilig en comfortabel thuis.

Met inspanning en toewijding kunt u een sterke band met uw Maine Coon ontwikkelen die zal resulteren in vele gelukkige jaren samen.

Gerelateerde vragen

Zijn Maine Coons gevaarlijk?

Maine Coons zijn helemaal niet gevaarlijk en zijn doorgaans zeer vriendelijke, aanhankelijke katten. Elke kat kan echter krabben of bijten als hij bedreigd wordt, dus het is belangrijk om altijd hun grenzen te respecteren.

Houdt mijn Maine Coon van mij?

De kans is groot dat je Maine Coon van je houdt! Katten tonen genegenheid op hun eigen unieke manieren. Zelfs als uw kat niet van knuffels houdt, kan hij zijn liefde tonen door ervoor te kiezen bij u in de buurt te zijn.