Hoe lang leven Tabby-katten? Weet over de levensduur van Tabby Cat

Dieet, lichaamsbeweging en genetische aandoeningen hebben allemaal een effect op de algemene gezondheid en levensduur van een kat. De lengte van het leven van een kat wordt niet beïnvloed door de vachtkleur of patronen, zoals tabby-strepen.

Je moet 12 tot 18 jaar, misschien langer, van het gezelschap van je tabbykat blijven genieten als ze gezond is en binnen blijft. Als ze een buitenkat is, kan de tijd aanzienlijk worden verkort.

Katten die tabby-markeringen bezitten, hebben waarschijnlijk dezelfde gemiddelde levensduur als elke andere normale kat, die ongeveer 10 tot 16 jaar is. Terwijl sommige rassen langer kunnen leven dan andere, hebben markeringen geen significante invloed op de levensduur van de kat.

Om te beginnen is tabby een uitdrukking die wordt gebruikt om een bepaald type kleur aan te duiden dat huiskatten kunnen hebben. De kleur van de vacht van een kat heeft niets te maken met zijn levensverwachting; het draait allemaal om de mens.

En ik hoop dat je zult ontdekken dat kattenrassen dat niet doen. Een dier is, net als wij mensen, een kat. We kunnen niet raden hoe lang katten zullen leven omdat ze speciaal zijn.

Hoe lang leven Tabby-katten