Hoe importeer je een Maine Coon naar de VS?


Nu de vraag naar Maine Coon katten in de VS toeneemt, en het aanbod moeite heeft om het bij te houden, bent u misschien in de verleiding gekomen om uw droomkat uit het buitenland te halen.

Als dit bekend klinkt, leer dan hoe je een Maine Coon in de VS kunt importeren, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet wordt misleid door Maine Coon kattenzwendel.

Het importeren van een Maine Coon uit het buitenland vereist dat potentiële eigenaren grondig onderzoek doen naar de fokker van hun favoriete Maine Coon kat. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico op kattenzwendel. Zorg ervoor dat het kitten is gecontroleerd op gezondheid; volledig gevaccineerd, en heeft een door een dierenarts afgegeven gezondheidscertificaat, stamboom certificering, en een huisdier vergunning om de Verenigde Staten binnen te komen.

In dit artikel leer je de belangrijkste stappen die je moet volgen om met succes een Maine Coon kat in de Verenigde Staten te importeren.

Hoe een Maine Coon importeren

Maine Coon katten zijn grote, aanhankelijke en intelligente huisdieren die graag spelen en omgaan met mensen.

Ze worden beschouwd als een van de oudste inheemse kattenrassen in de VS.

Deze grote katten staan bekend om hun stevige en robuuste bouw, ruige vacht, massieve omvang en grote pluimoren.

De Maine Coon kat meet ongeveer 40 centimeter lang en is ongeveer 10 tot 16 centimeter hoog.

Hoeveel de Maine Coon ook een imposant formaat heeft, het is een zacht, zachtaardig kattenras dat graag het grootste deel van zijn tijd doorbrengt rond zijn mensen.

Deze kat houdt er niet van om je privacy of persoonlijke ruimte te geven!

Als ras staan ze erom bekend dat ze uitstekend kunnen samenleven met andere huisdieren, met uitzondering van kleine knaagdieren of vogels, omdat deze van nature een prooi zouden zijn voor Maine Coons.

Het Maine Coon kattenras is een zeer vriendelijke, plezierige, geduldige en ongelooflijk intelligente katachtige, die u graag in huis zult hebben.

Als het gaat om het bezitten van een Maine Coon kat, heb je twee opties om te onderzoeken:

Ten eerste kunt u een Maine Coon kat kopen bij een van de vele geregistreerde Maine Coon kattenfokkers in de Verenigde Staten.

Hier is een lijst van fokkers om je op weg te helpen!

Je kunt ook een Maine Coon (bijvoorbeeld een Europese Maine Coon) importeren van een geregistreerde fokker in een willekeurig land.

Als je voor het laatste kiest, dan zul je de kat moeten importeren in de V.S. Gelukkig is het importeren van een Maine Coon in de V.S. geen al te ingewikkeld proces.

Hier zijn de stappen over hoe je een Maine Coon koopt en importeert naar de Verenigde Staten:

1. Doe wat onderzoek

Begin je zoektocht met het vinden van mogelijke geregistreerde Maine Coon kattenfokkers, in de landen waaruit je overweegt een Maine Coon te importeren.

Kijk hiervoor op Google, en sociale media platforms zoals Facebook, en Instagram.

Om je op weg te helpen, is hier een lijst van Maine Coon kattenfokkers in Europa.

Bovendien, hier zijn enkele andere nuttige links voor u:

 • Maine Coon kittens te koop in Canada
 • Maine Coon kittens te koop in de UK

Selecteer enkele geschikte Maine Coon kattenfokkers, lees dan hun website om meer inzicht te krijgen in de gezondheidscontroles die elke fokker uitvoert, hun prijzen en wat ze aanbieden.

2. Controleer online beoordelingen

Je grondige onderzoek moet zeker niet ophouden bij een simpele zoektocht op een website.

In plaats daarvan raden wij u ten zeerste aan om ook online reviews te controleren voor de specifieke fokkers van wie u een Maine Coon kitten wilt kopen.

U kunt de naam van de cattery of de naam van de fokker gebruiken om online reviews te controleren.

Als de recensies van je favoriete cattery of fokker niet overwegend positief zijn, raden we je aan om door te gaan naar de volgende Maine Coon kattenfokker.

Blijf graven en graven, en verzamel zoveel mogelijk kennis en informatie als je kunt, tot je een fokker of een cattery vindt met fatsoenlijke positieve recensies, die je kunt vertrouwen.

Hiervoor kun je de sociale mediapagina’s van de fokkers controleren of hun namen opzoeken op Google.

3. Neem contact op met de fokker en vraag om verwijzingen

Van sommige minder ethische fokkers is bekend dat zij zich bezighouden met wanpraktijken, bijvoorbeeld door mensen geld aan te bieden om positieve recensies over hun bedrijf online te plaatsen.

Helaas kunt u dus niet alleen vertrouwen op de online recensies die u leest.

Hoewel de volgende stap niet waterdicht is, is het de moeite waard om toe te voegen aan je zoekproces naar Maine Coon fokkers, omdat het helpt om potentiële kattenoplichters te elimineren.

Dus, na het controleren van de fokkersbeoordelingen online, moet u een stap verder gaan en uw favoriete Maine Coon kattenfokkers vragen om verwijzingen van hun in de VS gevestigde klanten.

Het doel van deze stap is om te proberen eerlijke mond-tot-mondreclame te krijgen van eerdere klanten van de fokker.

Als je enkele contactgegevens van klanten hebt gekregen, van andere dierenliefhebbers in de VS, bel hen dan op om meer inzicht te krijgen in hun ervaring met de fokker op je shortlist.

De ervaring van de klant zal je dan helpen om te beslissen met welke fokker je in zee gaat.

4. Controleer de reactietijden van de fokker

Zoals u kunt verwachten, kunnen zich tijdens het importproces verschillende problemen voordoen. Daarom zult u in contact willen blijven met uw fokker in Europa, totdat de kat eindelijk in uw handen is.

U kunt de fokker ook verschillende rasgerelateerde vragen stellen tijdens de levensduur van uw Maine Coons.

Daartoe moet u ervoor zorgen dat u uw kat krijgt van iemand die snel reageert.

Ongeacht hoe geweldig de cattery ook mag zijn of hoe betaalbaar de prijzen ook lijken, je moet voorkomen dat je je kat importeert van een fokker die er een eeuwigheid over doet om op je berichten te reageren.

Idealiter wil je iemand die binnen een dag of zo reageert, rekening houdend met de tijdzoneverschillen tussen Europa en de VS.

Als iemand er langer dan 24 uur over doet om te reageren, dan kan de ervaring uiterst frustrerend zijn.

Na dit proces zou je je lijst moeten terugbrengen tot ongeveer drie tot vijf potentiële fokkers.

5. Controleer Cattery Registratie

Het is ook raadzaam om de officiële registratiegegevens van de fokker te controleren.

Hier zult u de fokkers in uw shortlist vragen om u informatie te verstrekken over de catteryfederatie waarbij zij zijn geregistreerd en die informatie vervolgens verifiëren.

Enkele van de meest populaire catteryregistraties zijn:

 • De Internationale Kattenvereniging (TICA)
 • De vereniging van kattenliefhebbers (CFA)
 • World Cat Federation (WCF)
 • De American Cat Fanciers Association (ACFA)

De fokker moet meer dan bereid zijn u deze informatie te verstrekken. Als hij aarzelt, moet u hem van uw lijst schrappen.

6. Identificeer de kat die u wilt importeren

Bekijk de beschikbare kittens van de Maine Coon fokkers van je voorkeur, en identificeer de Maine Coon die je zou willen importeren en fokken in de Verenigde Staten.

Neem contact op met de fokker om na te gaan of het Maine Coon kitten gereserveerd is, of niet. Als het niet gereserveerd is, moet u doorgaan met de volgende stappen.

Stel ze veel vragen over het ras, en krijg een gevoel of de fokker behulpzaam en deskundig is met betrekking tot het ras.

7. Vraag om gezondheids- en genetische tests van de ouders

Nadat u de registratie van de fokker heeft gecontroleerd, moet u de verschillende gezondheidscertificaten van de fokkatten opvragen.

Hier controleer je of de ouders negatief zijn:

Een extra stap die u op dit punt zou kunnen nemen, is de fokker te verzoeken een volledig genetisch profiel van de ouders van het kitten op te stellen.

Het doel van een dergelijke test zou zijn om de katten en kittens te controleren op de bovengenoemde medische problemen.

Deze tests kunnen aanvullende informatie aan het licht brengen, zoals of de kat drager is van ongewenste aandoeningen.

Hoewel deze verzoeken misschien een beetje overdreven lijken, zijn ze uiterst belangrijk en mogen ze niet over het hoofd worden gezien.

U wilt er zeker van zijn dat de kat die u koopt geen ernstige erfelijke aandoeningen heeft.

8. Controleer de stamboom van het kitten

Als u meer wilt weten over de Maine Coon kat die u wilt kopen, vraag dan de stamboomgegevens op bij de fokker.

Een stamboom is een verslag van de afstamming van de kat, meestal ondersteund door een erkende registratie-instantie.

Deze stamboom toont de volledige afstamming van uw kat, waardoor u meer informatie kunt achterhalen over de ouders van het kitten, evenals zijn grootouders, naast andere belangrijke details.

9. Verkrijg de nodige vergunningen

Op dit punt heeft u de Maine coon kitten geïdentificeerd die u naar de Verenigde Staten wilt importeren, dus moet u beginnen met het proces om de kat in de VS te brengen.

Gelukkig is het importeren van een kat in de VS een eenvoudig proces, zodat u geen ingewikkelde vergunningen of licenties hoeft aan te schaffen.

10. Gezondheidscertificaat van de dierenarts

Voor het Maine Coon kitten dat u in de Verenigde Staten wilt importeren, hebt u een door een dierenarts afgegeven gezondheidscertificaat nodig.

Dit internationale gezondheidscertificaat voor huisdieren zal aangeven dat de kat die u koopt zowel gezond is als geschikt om te vliegen.

U moet dit certificaat binnen tien dagen voor de reis invullen.

Hoewel de USDA of de CDC dit certificaat niet nodig hebben, kan de luchtvaartmaatschappij die u gebruikt om het huisdier internationaal te verzenden dit wel eisen.

11. Bewijs van inenting van uw huisdier

U moet een bewijs hebben dat uw Maine Coon kitten alle noodzakelijke vaccinaties heeft gehad, voordat het de Verenigde Staten binnenkomt. Dit geldt vooral voor hondsdolheid.

Inentingen voor huisdieren en medische kosten variëren van land tot land.

Als u een Maine Coon kat uit het Verenigd Koninkrijk importeert, kost het u ruwweg $120 tot $180 voor de volledige cursus van inentingen voor huisdieren.

Hoewel het vaccinatiebewijs niet vereist is als onderdeel van het importproces in de V.S., kunnen sommige Amerikaanse staten dit wel eisen. Daarom is het een goed idee om dit bewijs bij de hand te hebben.

Het is vermeldenswaard dat als u een Maine Coon kitten in de Verenigde Staten importeert, u geen Amerikaans dierenpaspoort of een EU-dierenpaspoort hoeft aan te schaffen.

Als uw kat echter door twee of meer EU-landen reist op weg naar de VS, moet u een EU-dierenpaspoort aanschaffen.

De prijs voor een EU-dierenpaspoort ligt tussen $60 en $100.

Dit paspoort bevat gegevens zoals uw naam en adres, de gezondheidsstatus van uw kat, plus de volgende gegevens over uw kat:

 • Fysieke kenmerken
 • Ras
 • Microchip nummer
 • Een alternatieve huisdierenfoto

Het EU-dierenpaspoort verloopt nooit, zolang u de rabiësvaccinatie van uw kat actueel houdt.

12. Verstuur uw kat

Nadat u er zeker van bent dat alles in orde is, kunt u nu uw kat gaan betalen.

Maine Coon kittens kosten ergens tussen de 600 en 2500 dollar. De werkelijke kosten van uw kitten hangen af van de leeftijd en de stamboom, naast andere belangrijke factoren.

PayPal biedt een van de veiligste methoden om internationale betalingen te doen.

Wanneer u PayPal gebruikt, is er een geldspoor. Dus als u ernstige problemen ondervindt, kunt u altijd een terugbetaling aanvragen.

U betaalt eerst een aanbetaling van ongeveer $250 tot $500, waarmee u uw kat reserveert. U vereffent dan het saldo zodra uw kat is verzonden.

De fokker regelt meestal de verzending van de kat, maar de nieuwe eigenaar moet de verzendkosten voor zijn rekening nemen.

De fokker zal de kat naar het vliegveld brengen en ervoor zorgen dat hij veilig op de plaats van bestemming aankomt.

De werkelijke kosten van het kattenvervoer zullen afhangen van de luchtvaartmaatschappijen die u besluit te gebruiken om het huisdier te verzenden. U kunt de verzendkosten aan de fokker betalen of rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij.

13. Uw kat ophalen

Uw Maine Coon kat zal na een paar uur op de door u gekozen bestemming aankomen. Eenmaal aangekomen, dient u hem zo snel mogelijk op te halen.

Om uw kat op te halen, moet u de inklaring voor huisdieren doorlopen.

Het feitelijke proces zal per locatie verschillen.

In de meeste gevallen moet u de vrachtruimte bezoeken en het papierwerk ophalen dat met uw huisdier is meegekomen. U gaat dan met deze papieren naar de Amerikaanse douane.

Zij zullen dit papierwerk bekijken en enkele vragen stellen.

Als er geen problemen zijn, krijg je een zegel van goedkeuring op je papierwerk. En van daaruit kun je de vereiste vergoeding betalen en je kat ophalen.

Dit hele proces zou niet meer dan een uur mogen duren.

Hoeveel kost het om een kat te importeren?

Het importeren van een kat in de Verenigde Staten kan een behoorlijk duur proces zijn, zeker als je bedenkt dat het een extra kostenpost is naast de toch al prijzige Maine Coon kat kosten, hier opgesomd.

Volgens deze website variëren de internationale verzendkosten voor huisdieren aanzienlijk, afhankelijk van de grootte van de kat, de soort, en waar u uw Maine Coon kat vandaan verscheept.

Hoewel wij u geen definitieve prijs voor het vervoer van huisdieren kunnen geven, zullen de kosten naar verwachting variëren tussen $588 en $4707 (bron 1).

Beste reiskratten voor katten

Als u serieus van plan bent een Maine Coon kat in de Verenigde Staten te importeren, zult u ervoor moeten zorgen dat u een van de beste reiskoffers voor katten koopt om uw dierbare kat naar u toe te vervoeren!

Hier zijn twee van mijn favoriete grote luchtvaartmaatschappij goedgekeurde kat dragers:

1. Cargo Pet Carrier

Als u uw kat meeneemt naar de Verenigde Staten, hebt u waarschijnlijk een vrachtmand nodig, omdat u niet naast uw gekochte kat reist.

Deze cargo pet carrier is ideaal voor internationale verzending van huisdieren:

Bekijk op Amazon

 • Product Afmetingen: Lengte 48″ x breedte 32″ x hoogte 35″
 • De 4-weg kluisdeur biedt extra veiligheid voor de reiskrat omdat het schuiven en verschuiven voorkomt.
 • Duurzame en zware constructie
 • 360 graden ventilatie
 • Voldoet aan de meeste eisen voor luchtvracht

2. Grote Luxe Huisdierendrager

Deze pet carrier is geschikt voor Maine Coon katten met een gewicht tot 22 lbs, dus zorg ervoor dat u het gewicht van uw kat controleert voordat u tot aanschaf overgaat.

Gezien het feit dat Maine Coon katten gemiddeld 8 – 24 lbs wegen, zal deze grote door de luchtvaartmaatschappij goedgekeurde kattendrager de meerderheid van de Maine Coons passen:

Bekijk op Amazon

 • Deze grote kattenmand is ideaal voor Maine Coon katten met een gewicht tot 22 lbs.
 • Hij is goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij en voldoet aan de eisen die de meeste luchtvaartmaatschappijen stellen aan de afmetingen van de reismand.
 • Biedt veel ventilatie voor uw kat, via gaaspanelen.
 • Kan over de schouder of met de hand worden gedragen.
 • Waterdichte binnenkant en uitneembare machinewasbare voering.

Internationale luchtvaartmaatschappijen voor huisdieren

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen uw droom Maine Coon kat naar de Verenigde Staten.

Zoek naar luchtvaartmaatschappijen met een IPATA-lidmaatschap, want deze maatschappijen zijn betrokken bij de bevordering van het humane en veilige vervoer van huisdieren naar landen over de hele wereld.

Volgens deze website omvat een IPATA Associate Membership de volgende factoren, en is het toegewijd aan het veilig en humaan vervoeren van huisdieren:

 • Internationale Luchtvaartmaatschappijen
 • Pet Airlines
 • Reisverzekering voor huisdieren
 • Fabrikanten en leveranciers van huisdierenreizen (Microchips en Kennels, enz.)
 • Quarantaine faciliteiten
 • Luchthaven Holding Faciliteiten

Enkele voorbeelden van IPATA-luchtvaartmaatschappijen zijn:

 • Air France Martinair Cargo
 • Alaska Air Cargo
 • Emirates SkyCargo
 • Cargolux Airlines International SA

Doe grondig onderzoek naar een transportbedrijf voor huisdieren, voordat u uw zuurverdiende geld overhandigt.

Zorg er altijd voor dat u alleen de beste transportbedrijven voor huisdieren gebruikt, zodat uw kostbare Maine Coon kitten veilig en wel bij u aankomt.

Valse huisdierenverzendbedrijven

Met zoveel Maine Coon kattenzwendel die de ronde doet, kan het moeilijk zijn om vast te stellen welke Maine Coon kattenfokkers legitiem zijn. Laat staan dat je je nu ook nog zorgen moet maken over nep-verzendbedrijven!

Dus, hoe herken je valse transportbedrijven voor huisdieren?

Lees verder voor meer informatie over de verschillende fraudes met huisdiertransporten waar je je bewust van moet zijn (bron 1):

1. Frauduleuze websites

Sommige dierenfraudeurs zetten valse dierentransport websites op, en moedigen dan hun huisdierliefhebbende slachtoffers aan om hun buitenlandse dierentransport te regelen, via deze website.

Om het vertrouwen van nietsvermoedende kopers te winnen, zorgen de oplichters ervoor dat de webpagina die zij maken een vertrouwd uiterlijk heeft als de belangrijkste gerenommeerde bedrijven die reclame maken voor huisdierenvervoer.

Deze bedrijven beweren internationale transportbedrijven voor huisdieren te zijn, maar nadat ze buitensporige kosten en aanbetalingen in rekening hebben gebracht, verdwijnen ze op miraculeuze wijze met uw geld.

2. Niet-terugvorderbare betalingen

Websites van dierenfraudeurs zullen vaak vragen om betaling via niet-retourneerbare betalingsmethoden, zoals Western Union of overschrijving.

Hoewel deze diertransportbedrijven volledig legitiem kunnen zijn, moeten kopers op hun hoede zijn voor alle bedrijven die niet-retourneerbare betalingsopties gebruiken.

3. Geen contactgegevens

Vermijd websites die geen contactgegevens hebben, en gebruik niet-zakelijke e-mailadressen, zoals Gmail of Yahoo.

De voorbeelden van mogelijke zwendel met dierenvervoer zijn eindeloos.

Doe uw onderzoek verstandig, en selecteer alleen internationale transportbedrijven voor huisdieren die u vertrouwt.

Hier is een lijst van IPATA-goedgekeurde vervoerders van huisdieren.

Conclusie

Maine Coon katten hebben de reputatie vriendelijke katachtigen vol liefde te zijn, die elke minuut met hun menselijke metgezellen willen doorbrengen.

Hun enorme populariteit heeft geleid tot duidelijke tekorten van dit geliefde kattenras, over de hele wereld.

Voor degenen onder u die een Maine Coon kat uit het buitenland willen halen, zorg ervoor dat u onze gids leest over hoe een Maine Coon in de Verenigde Staten te importeren.

Hoewel het binnenbrengen van een Maine Coon kitten in de VS geen al te ingewikkeld proces is, zijn er een paar factoren waar je rekening mee moet houden.

Gerelateerde vragen aan

Regels voor het binnenbrengen van katten in het Verenigd Koninkrijk

Kijk op de website gov.uk om te leren hoe je een kat correct in het VK kunt invoeren.