Hoe hou je een Maine Coon bezig?


Je hebt waarschijnlijk gehoord dat Maine Coons zeer intelligent zijn, met een behoefte aan veel sociale interactie met hun mensen elke dag.

Maar, weet je hoe je een Maine Coon vermaakt als je werkdruk te gek wordt? Lees verder om enkele eenvoudige veranderingen te leren die je kunt maken, om je Maine Coon gelukkig te houden.

Maine Coons zijn zeer sociale katachtigen die het gelukkigst zijn als ze tijd doorbrengen met hun familie. Eigenaren kunnen hun Maine Coon vermaken door 30 minuten per dag met ze te spelen, en een reeks kattenspeeltjes aan te schaffen die passen bij hun hoge intelligentieniveau. Een kattentoren en een grote krabpaal helpen ook om een Maine Coon kat gelukkig en gezond te houden.

In dit artikel behandelen we de belangrijkste stappen die je moet nemen, om ervoor te zorgen dat je Maine Coon mentaal en fysiek gestimuleerd wordt, en vooral, gelukkig is!

Hoe een Maine Coon te vermaken

De Maine Coon is het grootste en langste gedomesticeerde kattenras ter wereld.

Deze grote en speelse zachtaardige reuzen zijn in onze harten geslopen en zijn een van de meest geliefde huisdieren in Amerika en de rest van de wereld geworden.

Deze kittenachtige katachtigen blijven hun hele volwassen leven jeugdig en goofy en staan qua temperament en genegenheid veel dichter bij dat van een hond dan de meeste andere kattenrassen.

Als u evenveel van katten als van honden houdt, is een Maine Coon het ideale kattenras voor u, omdat deze katachtigen zich gedragen alsof ze honden zijn!

Houd er wel rekening mee dat terwijl de meeste kattenrassen het prima vinden om uren, zelfs dagen alleen gelaten te worden, Maine Coons dat niet zijn.

Deze ongelooflijk sociale katachtigen zullen tekenen gaan vertonen van Maine Coon depressie als ze te lang alleen gelaten worden.

12 uur is de maximale tijd dat een Maine Coon alleen gelaten moet worden.

Dit kattenras is bij uitstek geschikt voor eigenaren die thuis werken, of veel tijd in huis doorbrengen.

Als u dit niet bent, kunt u beter overwegen een ander kattenras te adopteren of aan te schaffen.

Als u van huis bent, is het raadzaam om twee Maine Coons tegelijk aan te schaffen, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden. Hoewel dit een zeer dure optie is, zal het helpen voorkomen dat uw kat depressief en eenzaam wordt.

Maine Coons hebben wanhopig onze aandacht nodig en om spelletjes met ons te spelen, zich uit te leven en op onderzoek uit te gaan, anders kunnen ze ernstig ongelukkig en gestrest worden.

Dit zijn de belangrijkste tekenen van een gestreste Maine Coon kat waar je op moet letten.

Niet alleen is dat verontrustend voor jou, en je Maine Coon, maar het kan leiden tot een onaangename samenlevingservaring met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de vernietiging van uw kostbare meubels!

Daarom zult u al deze informatie ter harte willen nemen om ervoor te zorgen dat uw Maine Coon zich de hele dag volledig vermaakt.

Een eenzame, verveelde Maine Coon zal waarschijnlijk destructief en depressief worden en zal je niet alleen mijden en je relatie onder druk zetten, maar misschien ook je meubels vernielen!

In het volgende gedeelte hebben we 12 uitstekende methoden om een Maine Coon de hele dag door te vermaken.

Om alle invalshoeken te dekken, kunnen de 12 hieronder vermelde methoden worden gebruikt in de volgende omstandigheden:

  • Terwijl je niet thuis bent
  • Terwijl uw Maine Coon alleen is
  • Als je samen bent met je Maine Coon

Veel mensen die voor het eerst een Maine Coon bezitten zitten met vragen zoals hoe je een Maine Coon vermaakt of hoeveel stimulatie een Maine Coon nodig heeft om gelukkig te zijn.

Dit zijn goede vragen, want je huisdier vermaken is een vaak over het hoofd gezien aspect van huisdierenbezit.

Omdat we onszelf kunnen vermaken, kunnen we aannemen dat katten dat ook kunnen, en hoewel dat tot op zekere hoogte waar is, geeft het niet het volledige beeld weer.

Maine Coons zijn gevoelig voor verveling en het is onze taak ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.

1. Snaar Speelgoed

Kopen op Amazon

Snaar speelgoed is erg leuk voor uw Maine Coon.

Ze moeten worden beschouwd als een van de essentiële Maine Coon kat accessoires!

Sommige mensen geloven dat het touwtje de staart van een rat, muis, buidelrat, enz. nabootst en het voedt de natuurlijke prooidrift van uw Maine Coon.

Dit is waarschijnlijk waar, maar we weten niet zeker waarom katten precies van touwtjespeeltjes houden. Het enige wat we weten is dat ze er van houden.

Touwtjes of een touwtje over de vloer slepen en het uit de weg rukken voordat uw Maine Coon het vangt, is een geweldig spel en helpt hen hun jachttalenten aan te scherpen.

2. Veren Speelgoed

Bekijk op Amazon

Veren speelgoed werkt ongeveer hetzelfde als snaar speelgoed, in die zin dat ze een prooi nabootsen.

Katten jagen van nature op vogels, ze zijn een goede bron van voedsel in het wild en zijn er in overvloed.

Geschat wordt dat huiskatten elk jaar alleen al in Amerika miljarden wilde vogels doden, dus er is voldoende bewijs dat ze aanleg hebben om geïnteresseerd te zijn in veren.

Katten houden ook gewoon van veren, net zoals veel “water” of jachthonden dat doen, het zit in hun DNA, en een veren speeltje is een eenvoudige en leuke manier om ze toe te laten aan hun instincten zonder de plaatselijke fauna te decimeren.

3. Laseraanwijzer

Kopen op Amazon

Kat laserpointers zijn uitstekend plezier en zijn perfect voor eigenaren die niet helemaal de energie hebben voor een meer intense en hands-on versie van het spelen met hun Maine Coon.

Als Maine Coon speelgoed gaat de laser pointer misschien wel een van de beste Maine Coon speelgoed op de markt!

Laserpointers zijn erg leuk voor u en uw kat, want het is een genot om te zien hoe ze als een maniak door de kamer schieten op zoek naar de altijd ongrijpbare en nooit te vangen rode stip.

Vooral als uw Maine Coon nog een kitten is!

4. Ballen

Bekijk op Amazon

Een ander een van de beste speeltjes voor Maine Coons is de eenvoudige bal.

Dit Maine Coon kattenproduct behoeft weinig uitleg!

Het gooien van de bal voor uw Maine Coon om te apporteren is erg leuk en ze worden zelden moe van een spelletje achtervolging.

Als je hoopt dat je Maine Coon de bal kan terugbrengen om hem opnieuw te gooien (zoals een hond), dan staat je een strijd te wachten, tenzij je je kat als kitten hebt getraind om dit te doen.

Het vergt enige serieuze Maine Coon training om een Maine Coon te leren apporteren, maar als je een vastberaden eigenaar bent, is dit wat je moet doen.

Een bal moet worden beschouwd als een van uw andere Maine Coon benodigdheden.

5. Kattenkruid Speelgoed

Winkelen op Amazon

Als je je afvraagt hoe je een Maine Coon kat urenlang kunt vermaken met heel weinig input, is catnip speelgoed misschien wel de juiste keuze van Maine Coon kattenspeelgoed, voor jou.

Catnip speeltjes geven feromonen en geuren af die uw Maine Coon ontspannen en een beetje goofy maken.

Catnip is volkomen veilig voor uw Maine Coon, en u zult merken dat uw Maine Coon er vooral in wil rollen!

Je kunt online vele gevallen van catnip speelgoed vinden, of het nu in de vorm van een traktatie is waar ze op kunnen kauwen of dat het catnip in een teddybeer of een ander dergelijk speeltje is gestopt.

6. Puzzel Speelgoed

Bekijk op Amazon

Veel mensen vragen zich af hoe ze zich moeten voorbereiden op een Maine Coon kitten, en een van de beste dingen die ze kunnen doen is proberen speelgoed te vinden dat helpt bij hun vroege ontwikkeling.

Puzzelspeelgoed dat logica vereist, en probleemoplossing, niet alleen brute kracht om ze op te lossen – zal uitstekend zijn om een jonge Maine Coon te leren meer onderzoekend en exploratief te zijn.

LET OP: Dit speeltje kan averechts werken, door je toch al zeer slimme kat te slim af te zijn!!! Maar het is toch leuk!

Puzzelspeelgoed is een van de beste tips voor het bezitten van een Maine Coon die uiteindelijk urenlang alleen gelaten kan worden.

Dit komt omdat Maine Coon speelgoed zoals dit uw kat bezig houdt en afgeleid met iets anders te doen, voor een groot deel van de tijd.

7. Wandelingen maken

Bekijk kleuropties op Amazon

Het beste antwoord op de vraag, waar spelen Maine Coons graag mee, ben jij!

Wandelingen maken is een geweldige manier om uw Maine Coon kat te vermaken.

Door uw Maine Coon mee te nemen op een wandeling, en hem een gespecialiseerd Maine Coon harnas te laten dragen om hem te allen tijde veilig te houden, kunt u twee prachtige dingen combineren – de buitenwereld, en veiligheid.

Kwaliteitstijd doorbrengen met het verkennen van de buitenlucht met hun menselijke familie, is het ideale scenario van uw Maine Coon kat.

Maine Coons houden ervan om te gaan wandelen, wat niet alleen helpt tegen hun verveling, maar ook helpt voorkomen dat ze claustrofobisch worden binnen een kleiner huis.

Hier is een geweldige gids over hoe een Maine Coon kat te leren lopen aan de lijn..

8. Langzaam-te-eten-Treats

Kopen op Amazon

Een goede manier om uw Maine Coon gedurende lange tijd te vermaken is om ze te voorzien van traktaties of voedsel dat zeer langzaam wordt gegeten, of langzaam vrijkomt.

Zoals dit geweldige slow-feeder speelgoed, verkocht op Amazon.

Vul deze slow feeder met Maine Coon gedroogde koekjes om een geweldige traktatie voor ze te maken die een tijdje duurt om te kauwen en te verteren.

9. Klimmen in bomen

Lees details op Amazon

Kattenbomen en torens zijn een geweldige manier voor uw Maine Coon om zich meer verbonden te voelen met de buitenwereld, waar ze het klimmen in bomen zouden ervaren. Er aan krabben en hun klauwen trimmen.

In het wild zouden Maine Coons veel van hun tijd doorbrengen in bomen en het wordt over het algemeen beschouwd als een veilige ruimte voor hen om te rusten.

Maine Coon katten klimmen in bomen om twee belangrijke redenen:

  • Voedsel: Daar is het voedsel vaak te vinden, want vogels zitten ook graag in bomen!
  • Toegang: Niet veel andere dieren kunnen in een boom klimmen zoals een Maine Coon dat kan!

Veel kattenbomen hebben kleine slaaphokjes rond de top waar Maine Coon katten zich graag in verstoppen.

10. Een andere Maine Coon

Twee Maine Coons bezitten is beter dan één!

Maine Coons zijn heel sociale wezens en je zult merken dat ze helemaal gelukkiger zijn als er een andere Maine Coon in huis is om mee rond te hangen. Vooral als ze langere tijd alleen zijn.

Het lijkt misschien een beetje brutaal, een tweede kat in de mix te brengen, maar je zult merken dat het vermaak dat ze elkaar bieden en het gezelschap je leven een stuk gemakkelijker zullen maken.

Als u de tweede reeks dierenartsrekeningen kunt verdragen, tenminste!

11. Maine Coon trucjes

Trainingssessies en het leren van kunstjes aan je Maine Coon is niet alleen leuk voor jou, maar kan ook superleuk zijn voor hen.

Maine Coon katten hangen graag met je rond en als er traktaties betrokken zijn bij het trainingsproces dan zijn ze er des te vrolijker om.

Je kunt Maine Coons leren om redelijk wat dingen te doen:

  • Zitten
  • Jou de hand schuddend
  • Maine Coon kussen
  • Komt naar je toe als je geroepen wordt
  • Apporteren

Ze kunnen ook door voorwerpen heen springen, en door een kattentunnel rennen.

De grenzen zijn uw verbeelding en hoeveel geduld uw Maine Coon heeft voor repetitieve taken!

12. Knuffels

Maine Coon knuffels zijn erg leuk voor zowel u als uw Maine Coon.

Je zult merken dat als ze op je schoot zitten of naast je geknuffeld worden, ze vrij snel tot rust komen en waarschijnlijk gewoon gaan slapen.

Als je je Maine Coon niet moe kunt krijgen en je bent inderdaad nog steeds vastbesloten om te proberen ze te vermaken, dan zou dit het toppunt moeten zijn van je trukendoos.

Voor uw toegewijde Maine Coon zijn uw liefde en genegenheid het allerleukste.

Hoe te spelen met een Maine Coon kat

Spelen met een Maine Coon kat is niet al te moeilijk.

De bovenstaande methoden om ze te vermaken vormen 99% van wat “spelen” voor uw Maine Coon is.

Om het voor u wat eenvoudiger te maken, kan het helpen om uw Maine Coon op dezelfde manier te zien als een jong kind.

Ze hebben je niet zozeer nodig om “make-believe” met hen te spelen als wel dat je bij hen aanwezig bent.

Met een bal gooien, of een laserpointer gebruiken om ze in een mechanische razernij door je woonkamer te leiden om het rode stipje te vangen, zijn allemaal uitstekende spelletjes voor Maine Coons die nooit oud worden.

Deze spelletjes spelen in op het natuurlijke roofdierinstinct dat alle katten hebben, zelfs gedomesticeerde huiskatten.

Wat Maine Coons leuk vinden is meestal een uiting van hun natuurlijke instincten.

Jagen, vangen, klimmen, rennen, enz. Deze zijn allemaal zeer plezierig voor uw Maine Coon en brengen hem in beweging.

Net zoals u en ik ons beter voelen na een bezoek aan de sportschool, een rondje hardlopen, of zelfs een wandeling naar de winkel – zo zal uw Maine Coon zich ook beter voelen na het strekken van de benen en een flinke wandeling.

Spelen met je Maine Coon hoeft niet ingewikkeld te zijn.

In de meeste gevallen hoeft u niet veel moeite te doen!

Als je bijvoorbeeld met een laserpointer wilt spelen, hoef je niet eens je bank te verlaten. Je hoeft niet eens je ogen van de tv af te halen, gewoon de rode stip door de kamer leiden en je Maine Coon zichzelf laten vermaken.

Dat gezegd hebbende, het is leuk om je een beetje met het spel bezig te houden!

Conclusie

In dit artikel hebben we twee belangrijke vragen behandeld – hoe een Maine Coon te vermaken, en hoe mijn Maine Coon gelukkig te houden.

Hopelijk begrijp je nu dat je verplichting tot hun geluk gemakkelijk vervuld kan worden met een beetje aandacht.

Maine Coons zijn het gelukkigst als ze minstens 30 minuten per dag mogen spelen, hoewel meer natuurlijk prettiger voor ze is.

Zonder deze 30 minuten speeltijd, en realistisch gezien een uur of zo samen op de bank in uw bed knuffelen, zal uw Maine Coon zich ongetwijfeld verwaarloosd voelen en ze zullen snel hun gebrek aan tevredenheid met u delen.

Vergeet niet, een Maine Coon is een grote verantwoordelijkheid en een deel van die verantwoordelijkheid is ervoor zorgen dat aan hun emotionele en sociale behoeften wordt voldaan. Naast hun lichamelijke bewegingsbehoeften.

Katten kunnen nogal lui zijn, dus je moet misschien zelfs proberen ze aan te moedigen om een spelletje met je te spelen.

Gerelateerde vragen aan

Maine Coon tips en trucs

De beste Maine Coon tips en trucs zijn om hun dag op te breken met kleine spelletjes of activiteiten. 30 minuten spelen hoeft niet in één keer, het kan ook opgedeeld worden in intervallen van 5 minuten gedurende de dag.

Spelen Maine Coons apporteren?

Maine Coons zijn uitstekend in het achtervolgen van een bal. Ze begrijpen echter minder goed het aspect van het terughalen van de bal (tenzij getraind), en vangen de bal gewoon en houden hem voor zichzelf.

Waarom bijt mijn Maine Coon kat mij?

Maine Coons kunnen om verschillende redenen bijten, hetzij via spel, een waarschuwing om hun grenzen te respecteren, of omdat ze gewond of ziek zijn, enz.